Hirdetés
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Tasker
- Áprilisban várható az iOS 18.4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Google Pixel topik
- iPhone topik
Aktív témák
-
Játékos
addikt
-
adnoctum18
senior tag
-
Everman
addikt
válasz
Polllen #31066 üzenetére
"igaz rendszeresen ki kell lőnöm a progikat a "multitask"-ból, mert 4-5 már nagyon megfogja…"
Ha nem aktív alkalmazás fut a háttérben (pl. navigáció, tracker, netrádió), akkor memórián kívül semmilyen erőforrást nem használnak a háttérben ücsörgő alkalmazások.
Éppen 28 alkalmazás van a háttérben (összesen 50 process) és a terhelésen látszik, hogy mivel egyik sem aktív alkalmazás mindegyik 0% CPU-t használ, a rendszeren és magán a top parancson kívül ami ezt a listát generálja semmi nem használja a CPU-t.
------------
Ha aktív taszk van a háttérben akkor is minimális a terhelés, itt egy internetes rádió fut, ami szépen szól a háttérben az Angry Birds játék alatt és 1.7%-ot használ a prociból eközben.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
Polllen #31055 üzenetére
Tökéletesen értem. Morális kérdést csinálsz 9 ezer forintból. Mivel a forint is baromi sokat romlott+áfaváltozás, így legyen nettó 5 ezer forint. Ezen háborodtál fel ennyire.
Karácsonykor meg estek az árak, a 3G-t pedig olyan áron szórják ki, hogy aki valaha iPhone-t akart legálisan, újan, olcsón venni, az tényleg megtehette. Én azért nem szidom a T-t, mert ha körbenézek konkurens készülékeknél, konkurens szolgáltatóknál, akkor telefonár tekintetében, előfizusan még mindig az iPhone a legjobb vétel, és ezt a T-mobile hozta el nekünk. Nem érdekel, hogy másik országban mennyi (AT&T-nél 200 mega 3500ft...ami majdnem a teljes ikon 200 ára) engem az érdekel, hogy van-e más alternatíva. Jelenleg nincs, ugyanis a független árhoz viszonyított 10-20 ezer Ft kedvezményért nem fogom két évre lekötni magam. A T-mobile mocsok szemét, mert 7 ezerrel megemelte egy 130 ezres mobil árát, 72-re, az amúgy legolcsóbb csomagban, miközben más mobilok más szolgáltatónál itthon előfizusan többe kerülnek, mint függetlenül... Te meg ezt nem nagyon akarod megérteni.... Én már felfogadtam rég az álláspontodat.
-
manchester85
veterán
válasz
Polllen #31043 üzenetére
Miért nem akarsz arra válaszolni, hogy egyetlen készülék egyetlen szolgáltatónál sem esik Magyarországon olyan mértékben az előfizetés havidíjának emelkedésével, mint az iPhone? És egyetlen készülék se kerül annyival kevesebbe a szolgáltatónál előfizetéssel a független árhoz képest, mint az iPhone. Megemelte a T 8 ezerrel annó, és? Mert a sok hülye, szerintem teljesen alaptalanul abban reménykedett, hogy a világszerte high-end iPhone-t annyiért veheti majd meg, ha jön az új, mint amennyi a plázában egy farmer ára... Miért irreleváns az, hogy más hasonló kategóriájú készüléket milyen árkedvezménnyel ad más szolgáltató Magyarországon? Itt élünk és ehhez viszonyítunk. Szerintem semmi sem relevánsabb ennél ebben a kérdésben, amiről vitázunk, viszont itt max te beszélsz el mellettem. Egyszer emelt a T, ennyit hajtogatsz. Minden más számadatot meg figyelmen kívül hagysz, és nem reagálsz. NC
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
Polllen #31039 üzenetére
"Nem érdekel más szolgáltató, nem érdekel más telefon és nem érdekel, hogy sokan napellenzővel védik az iphone-t akkor is, mikor nem is bántja senki...
Szimplán a t lehúzásról beszéltem, de nem baj..."Jó, hát így nehéz. Ki kell számolni, mennyi a független ár, és hogy ahhoz képest mennyivel olcsóbb a készülék. Egyetlen, ismétlem, EGYETLEN szolgáltató egyetlen készülékét sem adja annyival olcsóbban, mint a T az iPhone-t. De ha a homokba dugod a fejed, értelmetlen erről vitázni. Téged nem érdekel, de én vagyok a napellenzős, ez jó. Tudod, egy vitában nem árt, ha érvek is vannak...
"u.i.: mi az, hogy időszakosan 30-ért adták??? 3gs megjelenéséig kb 30-t ment és utána is ennyiért ment..."
Ikon 400-ban, nem ikon 200-ban. Azért ez nagy különbség. Nem mindenki engedhet meg magának 10k-t havonta, 5k már sokkal vállalhatóbb.
"már a westel időszakban is előfizetőjük voltam, most is az vagyok és van iphone 3G-m...viszont ettől még nem érzem úgy, hogy minden szép és jó... "
Mert zsigerből azt hiszed, hogy itt minden rosszabb.
Körbenéztem a közeli országok iPhone árlistáján, és egyáltalán nem kerül irreálisan sokba itthon. Mert ahol ingyen adják, vagy nagyon olcsón, ott általában a havidíj se 5k-nak felel meg. Úgy meg nem lehet érdemben vitázni, hogy te lesza*od a többi szolgáltatót és a többi készüléket. Hazai feltételek mellett kell gondolkozni. És a hazai feltételeket átolvasva megtámadhatatlan tény, hogy az iPhone előfizetéses csomagokban sokkal olcsóbban kapható, a csomag árainak növekedésével sokkal dinamikusabban árcsökkenő, mint bármely más ebben az országban kapható csúcskészülék bármelyik szolgáltatónál.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
Polllen #31033 üzenetére
Én csak egy valamit tudok: az iPhone az egyik legdrágább telefon a piacon. Ehhez képest ez az egyetlen olyan készülék, amit ebben a szegmensben ennyiért el lehet hozni Magyarországon. Most hogy ez mennyire készülék- és mennyire szolgáltatófüggő, azt nem tudom. Más készüléket más szolgáltatónál a legdrágább csomagokban is max. 10-20 ezer forintnyi készülékkedvezménnyel adnak. iPhone 3G/3Gs esetén meg a havidíj duplázódásával gyakorlatilag feleződik a készülékár. És a csomagok feltételei mind3 szolgáltatónál hasonlók Mondj már még egy készüléket ebben a szegmensben, amit itthon bármelyik szolgáltató ilyen árkedvezménnyel ad! Én meg vagyok elégedve az iPhone árlistájával illetve konstrukcióval. Az USA-ban pl. nem úsznád meg havi 15k alatt a legolcsóbb csomagban se, nekem pedig az ikon 200 bőven elég. Úgy gondolom, hogy a 3G még ma is bőven kiemelkedő mobil (én pl. nem cserélném el egy X10-re vagy Wave-re) és pár hétig, hónapig 30 ezerért megvehető volt a T-nél. Annó vodás voltam, és azért váltottam, mert a készülékek árai az utóbbi időkben gyakorlatilag a bevezetéstől a kivonásig állandóak voltak. Ha mondasz a 3 szolgáltatónál egyetlen egy készüléket az iPhone kivételével, ami a havidíj duplázódásával felezi a készülékárat, illetve egy olyat, ahol egy 160 ezres telót 80-ért adnak egy relatíve olcsó havidíj mellett (5 ezer), akkor nem szólok többet.
Illetve ahol egy iPhone 3G szintű telót 30-ért adnak, vagy időszakosan adtak. A vodánál 1 éve van lassan hero, és a legdrágább előfizuval is 80 ezer a készülék...
-
manchester85
veterán
válasz
Polllen #31013 üzenetére
Hibás a levezetés. Nem azt kell nézni, hogy a 40 vagy az 50k hány százaléka a 28k-nak, ugyanis ezek kedvezményes árak. A készülék ára nem 28 ezer, hanem kb. 100 ezerrel több. Annak az 5%-a meg mindjárt más, ugye-ugye?
Egyébként a 230ft-os euró meg a 300ft-os se mindegy...
-
balazs0102
senior tag
válasz
Polllen #30185 üzenetére
Nah. Egyáltalán nem biztos a dolog. Sajnos itthonlétem alatt észrevettem, hogy megint nagyon merül. Melóban telefonálással szinte semmi de itthon egyből----ebből csak az következik, hogy WI-fi....észre is vettem h ahogy megnyomom a home gombot nem az E betű van hanem már kapcsolódva van amiből annyit sejtek ,hogy nem kapcsolódik le a wi-fi hálózatról hanem kapcsolódva marad. És nekem mindig be van kapcsolva ezért melóhelyen nyilván nem tud, de itthon felkapcsolódik és meríti. 3.1.3-nál képernyő feloldás után pár másodpercel kapcsolódott vissza wifire (mert ott is állandóan ment)
Szóval a magyar nyelv úgy néz ki h hülyeség amit írtam...mármint h amiatt merül.
Ellenben ez elég érdekes amit most vettem észre...itthonlétem alatt 30percen belül merült több mint 10%-ot melóban meg reggel 7-től délután 13-ig csak 2%-ot
Szóval nagyon kéne egy progi amivel gyorsan leeht ki be kapcsolni a wifit. -
Everman
addikt
válasz
Polllen #29894 üzenetére
"Jol gondolom, h sajnos ezt a multitasking-nak hazudott gyors app valtot nem lehet konfiguralni?"
Azoknál az App-oknál ahol valóban van háttérben futás ott lehet konfigolni:
Pl.:
A többi meg csak háttérbe kerül és fel van függesztve, tehát csak memóriát fogyaszt, amit ha szükséges, felszabadít a rendszer.
-
Enjoy
addikt
válasz
Polllen #20127 üzenetére
Első tapsztalatok szerint a Nexus One picivel tovább bírja, mint a 3GS, ami a készenléti időt illeti.
Pedig ott 800x480-es kijelzőről beszélünk, és 1400 miliamperes akksiról.
Ettől nincs messze az általad említett 640x960. S egy 1500-as, 1700-as akksival simán lehet jobb az akksiidő.Csabee: Nem feltétlen megapixel növekedést szeretnék, hanem szebb képeket készítő kamerát. (persze egy 5mp-es kamera már alap lenne) De ne csak papíron legyen jobb.
[ Szerkesztve ]
-
a000
őstag
válasz
Polllen #17647 üzenetére
Minden telefontulaj a saját telóját tartja a legjobbnak.
Csak sok marha ráragasztotta az apple tualjokra a sznob meg hasonló jelzőket. Tény, hogy drága az apple, de én amióta váltottam winmo-ról, azóta nincs idegeskedés, fagyás. Én azt mondom, hogy ezek után megér nekem ennyit ez. Majd később talán egy mac, mert a windowstól már szétvet az iged, ezt bizonyítja a gépházon található nagyobb horpadások.u.i: mellesleg én is nagy apple utáló voltam régen, de ebből is látszik, hogy túl hamar ítéltem
[ Szerkesztve ]
-
tikshow
addikt
válasz
Polllen #17647 üzenetére
mert szégyeljem magam miatta vagy mi? nem vágok fel vele, használom, ennyi - egyébként én is utáltam a 3Gs előtt, csak ebbe már benne volt minden ami nekem kell egy telefonba kivéve az a rohadt led, ezután már csak arra kellett várnom, hogy olcsóbb legyen és lett
[ Szerkesztve ]
-
rossbrown
csendes tag
-
Integra
titán
válasz
Polllen #12874 üzenetére
más browser telepíthető rá ezekben az esetekben?
opera mobile?
emailből gmailt használok csak. és azt is webes felületen keresztül leginkább. nem ismerem milyen kliens van ájfónon, megy hogy kell elképzelni.
alvó mód? mikor nem használod a készüléket, lekapcsolja a kijelzőt és standby-on van, bejövő hívásra várva? -
Galahed
senior tag
válasz
Polllen #12874 üzenetére
Módositott FW kell (azaz JB) és vannak olyan progik amik alkalmassá teszik az iPhone-t az elöbb felsorolt dolgokra. (akár hivatalosan meg is vásárolhatók, de csak JB-vel mennek)
A teljesség igénye nélkül:
- a csatolmányok letöltése (mentése) a mail-ből (Safari is)
- a WIFI nem kapcsol ki alvó üzemmódban.
- a Lock screen-re bármit kirakhatsz itt az én lock screen-em. (nem passziv hanem aktiv, azaz görgethető, az SMS és e-mail is megjelenik, (most éppen nincs a képen)http://kendogyor.uw.hu/images/iphone.png
- Van multitask, iGo-val is szépen megy, nem fogy el a RAM (3GS) elég gyakran használom más esetekben is.
- nem csak fél perc hosszú lehet egy csengőhang.Stb, stb. Az iPhone mára szépen kinőtte magát okostelefonná...
-
BloodyEddie
őstag
válasz
Polllen #12752 üzenetére
1. Buszon 30 emberrel körülöttem hanyagolnám a csípőrázogatást...
2.ezt használom most is, de zsebben nem lehet virtuális gombokat nyomkodni
3.pont ez a lényeg, abszolút sima fülessel szeretném megoldani, mikrofon, távirányító meg minden nélkül. Sokszor járok olyan környéken, ahol egyáltalán nem venném ki zsebből az iPhone-t.Volume Media Settings: ez nem rossz, de akkor a hangerőszabályzást bukom. SE K550emen volt olyan, hogy hangerőgombok hosszan lenyomva tartásával léptetek számot, rövid lenyomás pedig ugye hangosítás/halkítás, valami ilyesmi lenne jó. Vagy olyan alkalmazás, ami a Home kétszeri lenyomásával ipod helyett számot léptet, vagy hasonló.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Polllen #12753 üzenetére
Szóval ha én deauthorizálom akkor nem veszik el 1 lehetőség?
És mi van ha az op rendszer hal meg és ez miatt nem tudom ezt megcsinálni, mert sajnos már nem 1x jártam így 1-2 rossz vagy hibás program vagy rossz telepítés miatt.
Vagyis ha elfogy az 5 lehetőség ilyenek miatt akkor mi a teendő, mert nem hinném hogy erre nincs valami megoldás. -
micro
addikt
válasz
Polllen #12427 üzenetére
Az iTunes sajnos nem tud kommunikalni az ceges Exchange-es Outlook-ommal.
OutlookSyncCient.exe error hibaval leall.De megszuletett a megoldas.
Kicsit bonyolult, de megy.1. Csinaltam egy gmail-es fiokot.
2. Letoltottem a google calendar sync nevu kis programot. Ez az Outlook naptarat atteszi a gamiles naptarba.
3. iPhone-on beallitottam a CalDAV-ot a gamiles fiokhoz.Most tesztelgetem, de ugy tunik, hogy megy a dolog.
Kosz a tippet. -
válasz
Polllen #12405 üzenetére
Azert kell neki, mert a latszolagos kozhiedelemmel ellentetben nem a gepedhez kotodik, hanem az iTunes Library-hez, azon belul ahhoz az ID-hez kot, amit a library letrehozasakor general az iTunes. OSX-en nem volt ilyen gond a frissitessel, upgradelt egyet es minden ment tovabb a regi kerekvagasbpnan (csak gyorsabban).
Szoval valamiert uj ID-t generalhatott, de hogy miert?
-
verser233
senior tag
válasz
Polllen #12226 üzenetére
Szia!
Restartot már többször is csináltam, de sajnos nem javult meg. Igazából azt csinálja, hogy bekapcsolom a 3g-t, fel is megy rá, legalábbis mutatja, de mikor leellenőrizném a leveleket vagy safariba elindítanék egy oldalt azt írja, hogy nincs kapcsolat. Ezután, ha 3g-t lekapcsolom, és Edge-t be, akkor meg működik a net
-
zerone
tag
válasz
Polllen #12151 üzenetére
Élethossz garancia szerintem csak arra van, ha elszakad, bár ígyis-úgyis olcsóbb újat venni, mint USA-ba visszaküldeni. Beraktam szappanos vízbe estére a fóliát, kicsit áttetsző meg "mintás" lett, de a kosz a szélén megmaradt, utána baraktam tiszta vízbe, és az egész tejfehér lett, azt már le se lehet mosni
Más ötlet?
-
atirag
őstag
válasz
Polllen #11329 üzenetére
Köszönöm a jelzőt
Nem szokott bajom lenni legalább ezekkel az alap dolgokkal de ennél valahogy nem megyen.De rákerestem nehogy az legyen,hogy nem néztem utána.És kérdések voltak válaszok kevésbé.
egyébként igy állitottam be én is kivéve a freemail szerver cimét.Mert nem irtam elé a pop3-at.Nem szoktam sehol.Nem is értem itt miért.Mindegy most jo.Örök hálám[ Szerkesztve ]
-
[Ace]
aktív tag
válasz
Polllen #10807 üzenetére
Akkor én kérek elnézést, félreértelmeztem.
Amúgy az mennyire biztos, hogy 500mega után kap egy sms-t? Mert ez engem is érdekelne, mivel én használom azt az iPhone-t amit barátnőm vett ikonnal, amit egy Samsung U900-al használ, ezen keresztül osztja meg a netet is, viszont az nem jelzi neki, mekkora adatforgalmat hozott össze, állandóan lekérni meg kicsit húzós lenne. Ha viszont jelezne 500megánál nagyon jó lenne..
-
manchester85
veterán
-
manchester85
veterán
-
hanee
senior tag
válasz
Polllen #10581 üzenetére
Szia!
Köszi neked is a választ
Megnyugtattál kicsit. Igazából nem gondoltam, hogy a zenehallgatás ennyire meríti a telefont, de akkor az akksival valószínűleg minden a legnagyobb rendben vanQuickOffice kérdés: ez a zoho nevű program... mi a pontos neve? Mert így nem találtam AppStore-ban. Le is beszéltél asszem a QO-ról, pont azért, mert csak arra kéne, amire a googledocs is elég: megnyitni néhány excel és word filet és megnézni mit írtam bele, esetleg hozzáírni egy-egy sort / mondatot. Semmi hatalmas file-ok és bonyolult számolások dolog... Nem vagyok manager, megrendeléseket vezetem excel táblában, illetve van néhány word dokumentum amit használok időről időre.
Most az Evernotes-ot is elkezdtem használgatni, néha jól jön, főleg amikor webről kell valami. A másik hogy ez telefonról is szuper, mert screenshotot onnan is lehet beszúrni képkénthanee
-
samgar
őstag
válasz
Polllen #10550 üzenetére
De mikor 15 percenként szedtem le a mailokat, délután négyre kész volt az aksim. Most viszont nincs ilyen gondom.
"Meg akartam nézni a store-ban hogy ez mit is jelent pontosan, de a magyarban már nincs ilyen alkalmazás, hogy gpush..."
Valóban, ma már én sem találtam, de a gépemen és a telefonom fent van. US storehoz meg nincs accountom.
[ Szerkesztve ]
-
Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21+ 5g
- iPhone 11 Pro 64 GB, független, Midnight Green karcmentes állapot
- Hibátlan Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Picific Blue ! 1 Hó Jótállás
- Karcmentes 1Hónapos Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarin 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- gyakorlatilag ÚJ Apple iPhone 16 128GB Ultramarin 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA