- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
válasz
vargalex #325715 üzenetére
Volt is belőle nem kevés gond anno a TID-s telefonon.
Letöltötted az ingyenes játékot, lefutott az ingyenes kör, majd bedobta az Apple Pay fizetést a következő már fizetős körhöz. Rányomott az ujjával hogy bezárja, oszt ezzel mindjárt ki is fizette. Ugye akinek akkoriban nem volt TID iPhone-ja az ezt nem tudja.
Aki meg naponta appkat telepít az kénytelen elviselni most, ezt a "kellemetlenséget". -
keram2009
tag
válasz
vargalex #325322 üzenetére
Két sim kártya is van a 16 pro-ba egy voda és egy yettel. Mindkettőt esetében van VoLTE. A hívások élesek mintha FaceTime hívás lenne, de ugye az a jó karakteres/teljes hang hiányzik a 16 pro esetében. Helyette magas vékony lapos hangzás és mintha távolról érkező hang jön a hangszóróból kb az összes hívásomnál. BTW a FaceTime hívás a Facebook Messenger és a többin is ugyanilyen nem csak a mobilhívásoknál. Nem használok tokot és üvegfóliát így nincsenek "akadályok" a hangszóró előtt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
vargalex #325056 üzenetére
Én itt jegyezném meg a fórumtárs "user friendly" megjegyzésére, hogy nekem tökéletesen nem egyértelmű, hogy a Mail app (akár iOS-en, akár macOS-en) hogyan vehető rá, hogy beágyazás és csatolás között dönthessek (mert ahogy te is mondod a kettő nem azonos fogalom). Azt értem, hogy az Apple világán belül maradva a kettő között user oldalról nincs különbség ezért szarunk a világ többi részére, de a leveleink szarul fognak kinézni más rendszereken és a más rendszerek felől jövők is nálunk.
Példa iCloud - Gmail:
Mail (iCloud címről) levél küldése Gmail irányba. Az embedded a Photos appból kép beszúrás, Attached pedig az "Attached Files" használatával, de próbáltam többféle módszert is, hátha enged választani a két módszer közül, de nem jöttem rá a titkos kézfogásra. Az eredmény tekintetében mindkettő attached lett.
Példa Gmail - Gmail:
A Gmail nagyon világosan elkülöníti a csatolmány és a beágyazott fotó funkciókat. Ha Gmail-ről küldök Gmail-re, akkor a beágyazott fotó az email törzsében jelenik meg a helyén, míg a csatolmányként küldött fotó pedig ott ahol a csatolmányok szoktak sorakozni (minden ott, ahova szánt szándékkal szántam). Utólag is dönthetek levélírás közben, hogy inline vagy attached legyen. Fotókat alapból beágyaz, fájlokat csatol, rábökésre utólag változtatható.
Példa Gmail - iCloud:
Ha Gmail-ről küldök iCloud címre egy ugyanilyen emailt, akkor a beágyazott fotót az email törzsében a neki szánt helyen jeleníti meg, míg a csatolmányként küldött fotót az email legvégére teszi, de mivel ez egy válasz email volt, ezért az idézett válasz végén fogja megjeleníteni, szerintem félreérthető módon (annyira user friendly, mindjárt lemegyek tőle hídba).
Nem tudom, én még nem vagyok teljesen meggyőzve róla, hogy ez a csatolmánykezelés ez így tényleg jó vagy intuitív. De gondolom meg lesz magyarázva, hogy a nagymamám így fogja kevésbé összetéveszteni a dolgokat és mennyire mókás, hogy egy csatolmány (látszólag) belekerül egy idézett válaszba a külön csatolmányoknak fenntartott szekció helyett (mármint értem-értem-értem, hogy ez a csatolmányoknak fenntartott szekció, értem M1995, de nekem akkor sem veszi be a csimpánz agyam, hogy ezt nem lehet jobban csinálni ennél, bocsánat).
-
törölt tag
válasz
vargalex #325026 üzenetére
Most ti Gmail címesek vagy tegyétek fel a Gmail klienst, vagy ha Apple Mail appban akarjátok nézni a leveleket, akkor kérjétek a MÁV leveleket iCloud címre. Nincs több ötletem a témához, csak mondom nálam jól és szépen mutatja, valószínűleg a Google-Apple nem szeretik egymást esete forog fenn nálatok.
Azt ki tudja, hogy Mail bugos, vagy a Gmail küldi úgy szarul nézzen ki és user erre inkább felrakja a Gmail appot."Thunderbirdben is meg tudtam nézni (notebookon), ott pont olyan, mint GMail-ban. Azaz a mellékletek valóban mellékletek:"
Persze azok úgy mutatják, mivel a legtöbb kliensnél az a módszer a csatolmány ikonként, fájlként látszik még meg kell nyitni külön lásd is a tartalmát, az Apple-nél viszont az a módszer amit lehet mutatni rögtön a levélben, külön nyitogatás nélkül, ezzel kényelmesebb a használat mert rögtön ott a tartalom.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
vargalex #325013 üzenetére
Oké, de őszintén, mire megyek ezzel az információval? Attól lesz nekem a gyári Mail appban megbízható csatolmány kezelésem? Kipróbáltam pár klienst és sehol, de sehol nem volt ezzel gond, mindegyik egy külön szekcióban a levél végén vagy elején odarakta a csatolmányok megnyitásának lehetőségét és kész (hozzáteszem a desktop MacOS Mail app is tudja egy külön lenyíló menüben gyűjteni őket). Én elfogadom, hogy a küldő (MÁV, koncertes helyek, stb) bénák jól megírni a HTML-t, de én ezzel nem tudok sajnos mit kezdeni, ha eleve kell egy második kliens, amiben meg is tudom nyitni a belépőmet, akkor eleve miért használjam a Mail-t elsődlegesnek?
-
zolmesz
aktív tag
válasz
vargalex #323907 üzenetére
Nem rémlik, hogy bármit beállítottam volna ezzel kapcsolatban, ráadásul ez volt az első alkalom, hogy így léptem be, gondoltam kipróbálom, ha már így felmerült.
A barcode beolvasása után még egy FaceID azonosítás jött a teleefonon és be is lépett a pc-n a fiókomba.
De most megint kipróbáltam a belépést, és most is megy a barcode beolvasással. -
Noxy
veterán
válasz
vargalex #323511 üzenetére
Win 11-ből gyakorlatilag MAC-t lehet csinálni. Minden hibátlanul működik. iCloud fotók, iCloud drive, jelszavak, Safari könyvjelzők, Kontaktok, telefon: hívás, fogadás, stb..
Ezek mellet még az iTunes is fent van. Szintén hibátlan.
Ezért nem értem, hogy nálatok nem megy. -
válasz
vargalex #319746 üzenetére
Én most ennek valamennyire utánanéztem, hogy ez a valóságban mit jelent, és az apple vajon miért nem implementálta. Hátha egy hozzáértőbb megnézi, de én a következőkre jutottam.
Ez az oldal foglalkozik a gmail push-sal. [link]
Itt írja, hogy mik az előfeltételek: [link]
Itt pedig az árazás: [link]A publikus API kérdés, hogy tartalmilag mennyire fogadható el az Apple számára (adatvédelem, gdpr compliance stb.), illetve hát ugye nem ingyenes. Kérdés, hogy miért fizessen azért az apple, hogy a konkurens szolgáltatást az userei jobban tudják használni, amikor van saját szolgáltatása push-sal - ingyenesen is.
Szóval van API, ez igaz, a többi technikai részéhez nem értek, de azt látom, hogy fizetős az azt implementáló fél részéről. De ha nem jól látom, majd kijavítjátok. -
törölt tag
válasz
vargalex #319746 üzenetére
Érdekes. Gondolom Apple nem motivált lekövetni a változást, fordítva is van érdekesség a Google részéről: Android Gmail appban nem lehet címkét csinálni, iOS Gmail tudja.
-
vargalex
félisten
válasz
vargalex #318476 üzenetére
Egyébként itt nem kellene mutatnia, hogy mikor történt a csere:
Legalábbis az Apple leírásában ott van.
-
Hatvan9
senior tag
-
-
FollowTheORI
nagyúr
válasz
vargalex #316935 üzenetére
Ezis változó... nekem régebben volt OTP-nél is hogy ugyanazt a kártyaszámot kaptam. Igaz sok sok évvel ezelőtt. Gondolom azóta változott, mert nekem is változik azóta mindig a második két 4-es számsor.
Szerintem ez úgy van, hogy a bank kérheti ígyis meg úgyis... bankja válogatja... biztonsági okból valszeg sok bank inkább új számot kér, de van olyan is ami meg nem.
-
Noxy
veterán
válasz
vargalex #316906 üzenetére
Nekem tök mind1 ki mit mond.
Letiltottam oszt kész. Ezen az egy helyen volt ott nekem is, tízen valahány évig. Többet nem lesz mert vagy elásom, vagy a p..kazetta sarkába rakom. Ez remelem lökést ad a magyar bankok virtuális b.. kártya kezeléséhez. Tavaly még telefonálni kellet ha le akartad tiltani. Persze ilyekor mindenki qrva nyugodt, fejből köpi a tel..számot, a banki azonosítót + a PIN-t. Ja basszus 1-2 nap múlva meg előkerült a kocsiba, fotelba, vagy a kanapéba a csúszva.Most már fel lehet függeszteni. Hurrá. Haladunk.
-
Noxy
veterán
válasz
vargalex #316891 üzenetére
Ja igen lehet hogy nem figyeltem erre mert sokan mindig a régi kártyát emlegetik ami már nincs ott, de vonják róla.
En is bele estem ebbe. 10 valahány éve ott levő fizikai b..kártyát kellet letiltanom a banknál e miatt.
Ja, de előtte át raktam vele pénzt a Revolutra, Wise-re. Az utazás nyaralás sem forog veszélybe, ha addig nem jönne meg az új b..kártya. -
xhege
veterán
válasz
vargalex #316688 üzenetére
A hírek alapján, több kisebből jött össze a nagyobb összeg. Pl van egy éves HBO előfizud, meg mondjuk Lightroom vagy Deepl előfizud, akkor ezek már egyesével is nagyobb tételek. Pláne ha többször levonják egymás után.
Nyilván javítani fogják, meg mindenki visszakapja a pénzét, de ezért ez óriási hiba. Az ügyfélbizalomnak nagyon nem tesz jót. Ellenben növelheti a pénzügyi tudatosságot... -
-
westcoastog
veterán
-
törölt tag
-
-
zaskar
senior tag
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
vargalex #314415 üzenetére
Csak egy kártya van a telefonban.
Amúgy pont azon a részén mentem át a városnak Nagytétényben, ahol van olyan, hogy egy rövid ideig kihagy a mobilnet, mert ott valamiért elég lassan adja át egyik torony a másiknak, de nem szokott ennyire sokat szarakodni rajta és amint bontottam a vonalat, egyből lett megint net.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
vargalex #313090 üzenetére
Igen, a külső eszköz ellen nem véd a gyártó szoftveres korlátozása. Ezt a helyzetet (másik hardver használata) viszont tevőlegesen a felhasználó állította elő, így a gyártó nem perelhető. Tippre ez a legfontosabb szempontok egyike az idióta perek hazájában, az óceán másik partján.
-
Aszi123
tag
válasz
vargalex #312930 üzenetére
Ez nálunk mennyire igaz
Feleségem sokéves rendezvényszervező, emiatt a hiba miatt a hideg rázza minden iphontól, kb. két hónap alatt száz valahány ilyen hívás, bye - bye I11, pedig a 8s-t szerette. (Még az igen gyenge akku ellenére is, két év alatt 3 aksi csere.)
Azóta droid, pedig a 13 mini... -
törölt tag
válasz
vargalex #312933 üzenetére
Oda kell még írni: legyél gyors
Kisegítő lehetőségek menüben ott van a kapcsoló: Prevent the side button from ending the current call.
Akkor arra is való.
"Hívás indítása az iPhone-on" támogatási lap: nem szerepel itt az sem, hogy keresőből, widgetről, akár home screenre kirakott shortcutról is lehet hívást indítani, attól még létező dolog a rendszerben. Akkor a lerakásról is bátorkodtam egyéb módokat javasolni, mert nem csak a piros gomb az egyetlen megoldás hívásbontáshoz.
Elhiszem neked bosszantó, de valószínűleg elég kevesen futnak bele a problémába, hiszen akkor azért már foglalkoztak volna jobban ezzel. (állítólag a késleltetésen állítottak kicsit valamelyik frissítéssel) Ennyi panasz közben azért írtatok feedbacket is a cégnek? Mert itt a mobilarena köröket nem hiszem olvassák.
Nem hiszem ilyen kis ügyekkel foglalkoznának a mérnökök, sok angol nyelvű tech oldalt követek, nem nagyon találni erről cikkeket tizenakárhány év alatt, pedig aztán Apple kapcsán mindenről pörög a tech média. Ilyen kis ügyekről csak fórum, reddit kommentek néha, aztán mindenki lép tovább.
Ennyi erővel az is "hiba", hogy hívások tab mellett kedvencek, kontaktok rész mind egy érintésre működnek, így előfordulhat egy kontakt adatlapján csak scrollozni akarna user, de véletlenül már hívást kezdeményez.
Számológép kapcsán szoktam olvasni kommentekben miért nincs backspace gomb, hát mert gesztussal lehet és ennyi.
99%-nak megszokott a főképernyő hátteren vagy egy ikonon amikor ott tartod az ujjad, akkor bekapcsol a "jiggle" mód átrendezni a dolgokat és az 1% aki akaratlanul aktiválja ezt a módot, mert "rosszul fogja" a telefont, annak bosszantó. Más valaki a kamerát kapcsolja be akaratlanul a záróképernyőn.
Ezek ilyen kisebb dolgok, de nem annyira bosszantja akit zavar, hogy feedbacket is írjon és akkor a cégnek nem prioritás, hiszen hány éve úgy van és akkor nem áldoznak időt arra a rendszer minden zegzugában legyenek opciók más design-ra, plusz megerősítés kérés: tényleg ezt és ezt akarod?
Visszatérve még egy plusz workaround a problémára:
"bocs téves hívás, szép napot" (nem dől össze a világ) -
törölt tag
válasz
vargalex #312930 üzenetére
Nem annyira workaround mert ez is az oldalsó gomb funkciója. Titkolni kellene a javaslatot, mert valakinek nem tetszik? Nekem az esik kézre, hogy fülemnél a telefon, amikor elköszönök már nyomom is a gombot, mire elveszem a fülemtől a telefont vége a sztorinak, a kijelzőre rá se nézek. Kihangosításkor gyors vagyok vagy majd befejezi a másik, illetve tényleg ritkán vagyok a híváslista menüben, de ez csak én vagyok. Gondolom amióta a jobb hálózatok vannak és rögtön felépül a hívás, azóta lett ez inkább probléma.
Akit érint a probléma írjon feedbacket az Apple-nek, mert ezek szerint nem érte el az ingerküszöböt a probléma. Amit mindenkit érintett, a régi kijelző közepén lévő volume popup, azt pár éve megcsinálták még poénkodtak is vele WWDC-n.
(Másik megoldás, hogy az EU megbírságolja az Apple-t a Phone app monopóliuma miatt és kötelezik nyissák ki a rendszert más híváskezelő app számára.)
Ha már call screen design, számomra ez érdekesebb változtatás miért tették vajon. (régen a piros gomb elkülönítve a többitől)
-
válasz
vargalex #312351 üzenetére
Hú basszus, tényleg ott van.
Béna voltam, nem vettem észre a görgetősávot abban a menüben. Ha tényleg ez okozza a drasztikus és hirtelen minőségromlást, akkor egyrészt remek, hogy ezt ki lehet kapcsolni, másrészt miért van ez alapból bekapcsolva? Miért kell fontos videófelvételeknek kukázódnia emiatt, míg rá nem jön az user, hogy ki is lehet kapcsolni valahol?
Ez persze költői kérdés. Nem tudom elképzelni, hogy ennek a feature-nek bármi haszna is tud lenni bármikor is. Az ilyen mértékű, egyik képkockáról a másikra történő hirtelen és drasztikus minőségváltozás minden esetben zavaró.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest