- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Új taggal bővült a Motorola filléres portfóliója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jano_023
őstag
válasz Pyttawrx #233797 üzenetére
Köszönöm Iphone 11 pro max.
@Zsolt_72: köszi. De a cikk elég öreg.
Kérdés az icloud és a telefon megkeresést bekapcsolva maradhat annak ellenére hogy egy gyárilag vissza állított telefont kapok?
Tehát ha én állítok be minden az elejéről akkor nem lehet baj ugye?
[ Szerkesztve ]
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
HARDVERAPRÓD
válasz Jano_023 #233796 üzenetére
Szia. Milyen típus pontosan? Ez fontos.
Legyen kilépve icloud, apple id ez az első!
Aztán ha tudod próbáld ki a rezgést, a csörgő, illetve beszédhangszórót is, a kijelző nem-e sárgás, nem foltos-e, veszi-e a töltést, ha már van benne olyan, akkor nézd meg az akksi hány százalékos (nem a töltés szint), hanem az akksi kapacitása. Beállítások/akksi menüben -
Jano_023
őstag
Sziasztok,segítséget szeretnék kérni. Szerdán veszek egy használt iphonet és eddig nem volt iphonom. Mit kell és érdemes megnézni a használt telefonnal hogy biztosra menjek hogy utána én is tudom használni. Köszi a segítséget.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
HUTCHDB
nagyúr
Most vettem észre, hogy eltűnt egy "funkció" a fotók megosztásából.
Eddig elkészítettem egy fotót, megnéztem, és ha az megfelelő volt, akkor VIBER-en tudtam továbbitani.
Ez hova tünt?
Szinte mindent tudok vele csinálni, küldeni bárhova, de viberrel nem megy, csak a viber alkalmazásból, ami plusz megnyitogatásokat igényel." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
atees
őstag
válasz pinnacle #233784 üzenetére
Ezt most találtam, ez sem lehet rossz
[Xiaomi gyorstöltő]Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
domerator
veterán
válasz pinnacle #233784 üzenetére
Többen ajánlják igen. Nekem 3 kimenetes Baseus GaN töltőm van, de ha ez nem lenne szerintem én is ikeásat vennék, ha gyorstölteni akarnám a telefont.
(egyébként azt hiszem azzal se a 15V-os töltést fogja használni a telefon, hanem valamelyik kisebb feszültséget, de lehet tévedek)
[ Szerkesztve ]
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
-
fesii
aktív tag
Sziasztok!
Próbálom életre kelteni a hey síri funkciót de nem igazán tudok túllépni már az első hey sírin se. Azt a részt kilőném hogy nem ért mert ha oldalsó gomb megnyomása után mondom neki akkor érti.
Valaki volt hasonló cipőben? -
domerator
veterán
válasz atees #233730 üzenetére
Ez sem gyorstöltő, hiába 3 amperre képes, de 5 voltos. Ebből a telefon csak a saját maximumát tudja felvenni, de ez normál 5 voltos töltés. A PD gyorstöltők valami 8-9 volton, vagy feljebb üzemelnek.
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
Šolaire
veterán
válasz #40993792 #233778 üzenetére
Egyébként vigyázok a telefonjaimra nehogy elejtsem nem dobálom stb, korán kelek és későn tudok elaludni 4-5 óra alvás így mindig éjszaka töltöm amíg alszok és amikor ébreszt akkor veszem le a töltőpadról, töltőről symbianos idők óta így használom a telefonjaimat.
Mostani SE telómat is imádom jó kis kütyü.[ Szerkesztve ]
“Praise The Sun” \[T]/
-
insight
aktív tag
Ha valaki MagSafe autós tartót keres, akkor vessen egy pillantást erre, nekem nagyon bejött. Határozottan cuppan a 12 minire és stabilan tartja, de a levételhez sem kell erőlködni: pont olyan erővel rögzül, ahogy a MagSafe töltő. Pluszban jár hozzá egy USB-C kábel is, amivel vezeték nélkül tölteni is tudja a telefont.
Egyúttal vissza is mondtam az Apple-féle Belkin tartót, háromszor ennyiért.[ Szerkesztve ]
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
-
TODI1111
veterán
válasz balinlin #233774 üzenetére
Persze de csak ideig-óráig. Tehát nem tartja 20 és 80 % között mint ahogy az eredeti hozzászólásból kiindult a téma.
"Folyamatosan 20-80% között kell tartani, akkor nem megy bele egy ciklus se az itteni elmélet szerint."
Egyébként engem nem nagyon érdekel ki hogyan tölti a készülékét. Én mindig feltöltöm 100%-ra elvégre a készülék van értem és nem fordítva. ( persze vigyázok a készülékekre )
Ha 20 és 80 között tartanám akkor elvennék 30% (10% alá sose engedem) üzemidőt magamtól. -
col
addikt
válasz atees #233770 üzenetére
Szerintem is csak arra jó ez az egész, hogy sokan parázzanak tőle. Az én SE2020-am 6 hónapos múlt, 99%-os az aksija, éjjel töltöm mindig szinte, és jelenleg 71 ciklus van az aksiban. De csak azért néztem meg, mert kíváncsi voltam rá és abszolút nem érdekel a dolog, meg nem is fogok változtatni az eddigi szokásaimon a töltéssel kapcsolatban sem.
Természetesen elnézést mindenkitől, mindenki azt hisz erről az aksi dologról, amit akar és úgy tesz, illetve tölti, ahogy akarSi Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
TechN7ne
nagyúr
-
col
addikt
válasz Cyberbeni #233760 üzenetére
Gyakorlati tapasztalatom annyi van, hogy a 4-ik Iphone-omat használom és rendszeresen éjjel töltöm, sose görcsöltem a 20-80% között tartással és pl. így a 3 éves 7 plusom 88%-os aksival került eladásra.
Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
Cyberbeni
addikt
"Ráadásul ezt a 20-80% között kell lennie mítoszt épp ideje elfelejteni, ugyanúgy, mint az éjszakai töltés veszélyeit."
Az ilyen kijelentések mellé azért nem árt hozzátenni, hogy milyen tapasztalataid vannak akkumulátorfelügyeleti rendszer tervezésében és hogy az Apple rendszere hogyan éri el, hogy erre ügyelni fölösleges a felhasználónak.
-
col
addikt
válasz aujjobba #233754 üzenetére
Szerintem valamit benéztél ezzel A ciklust nem így számolják, hogy ha 20-80% között marad, akkor nem számol ciklust. Ha 10x töltöd 10%-al az egy ciklus. ha 5x20% az is, és stb.
Ráadásul ezt a 20-80% között kell lennie mítoszt épp ideje elfelejteni, ugyanúgy, mint az éjszakai töltés veszélyeit.[ Szerkesztve ]
Si Vis Pacem - > Parabellum. //// Iphone 6 Plus valamint egy Iphone SE (2022)
-
kalanchoe
senior tag
válasz icecave #233752 üzenetére
nekem mondjuk az SE-m ~7 hónapos, és 91%-os akksija van. a legtöbb esetben még mindig bír annyit, mint újkorában, kivétel béta szoftverekben, ott képes sokat merülni, de ez meg még 100%-os egészség mellett is volt. szóval nem mindig mérvadó, mert van olyan ismerősöm, akinek 81%-os a 7-je, de még egyszer sem állt le a telefonja mondjuk a hidegben, meg nem merült egyszerre borzasztó sokat, mint az jellemző szokott lenni azoknál az akksiknál, amik már nem tudnak töltést megtartani. -
Topikgazda
Ezt már írtam régebben, de szerintem ez az egész akku % kb. arra jó,hogy szívasson, minkor eladom...
Mindig vigyázva töltöm, ha feltöltött azonnal leveszem, csak gyári töltés, wireless sosem stb. Egyik iPhone 11-em kb 5 hónaposan is 100% volt a másik meg 2-3 hónap alatt lement 96%-ra (és mindezt úgy, hogy 98% volt, csináltam egy restore-t, erre leugrott 96-ra).
-
mályva
aktív tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy egy iphone 11 nél a 97% os akksi mennyire számít jónak? 1 éves telefon. Ez nagy romlásnak számít iphone nál? vagy ott mi alapján romlik vagy hogyan kell nézni előre is köszönöm? Ez nagy amortizációnak számít?Megbízhatóságom: 222 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
PaKARet
csendes tag
Sziasztok!
Többen panaszkodtak, hogy nem hallanak jól hívás közben.
Az az érdekes, hogy én mindenkit tökéletesen hallok, ezért nekem ez fel sem tűnik.
Most "beszélgettem" magammal, és tényleg gázos időnként. Főleg monoton hangnál olyan mintha egyszer csak távol kerülnék a telefontól. Ha nem annyira monoton ahogy beszélek akkor kevésbé jelentkezik. Da ha el is halkul a beszéd, ha csöndben maradok és újra beszélek akkor már jó. Zajszűrés elvileg kikapcsolva.
Facetime esetén nem tapasztalom ugyanezt.
Mi lehet a probléma? (iXS)[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz #40993792 #233736 üzenetére
Én elvesztettem a fonalat a szálatokban.
Viszont összefoglalom az Ikea AKSTROM töltővel kapcsolatos tudnivalókat, mivel elég gyakran felmerül.
Képes gyorstöltésre PD szabványnak megfelelően az USB-C kimeneten. (Minden PD gyorstöltés csak USB-C kimenettel lehetséges.) Ezen a kimeneten max. 18W teljesítményt képes leadni.
Azért írnak rá 23W-ot, mert van egy normál (USB-A) kimenete is, amely 5W (5V, 1A).
A Phonearena cikke alapján 18W PD-vel lehet az iPhone 12-t is tölteni és kb. ugyanolyan gyors, mint a 20W-os: [link][ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz mr.tamasbiro #233733 üzenetére
A sima USB-A csatlakozón? Az fura, mert ott csak 5W-ot tud.
[link] Lásd 5. oldal. -
mr.tamasbiro
őstag
Mindegy tegnap a type c-s ikea töltő érzésre is gyorsabban töltötte mint az ipadé.
Így nem is fontos a gyorstöltés ha így is jobb lett. -
atees
őstag
válasz burgatshow #233728 üzenetére
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
senior tag
válasz burgatshow #233728 üzenetére
Most látom alul. Komolyan nem vált egy 18W PD töltővel gyorstöltésre? Hát ez elég gonosz dolog.
Valaki itt próbálta már egyébként?
"Egy egyszerű 2 ampere iPad töltövel semiképp, mert az nem PD szabványos gyorstöltő." Én is ezt írtam, hogy a gyors töltés akkor van, ha a sima USB max. 12W (5V, 2.4A) fölé megyünk. És persze tudni kell a PD szabványt.
Itt azt írják, hogy simán megy a gyorstöltés 18W-ossal is: [link]
A grafikonon látszik, hogy 18W fölött gyakorlatilag nincs különbség.
atees: Ez 15W és nem tud 9V-ot. Lehet, hogy az i11 nem hajlandó 3A-ig felmenni 5V-on, így nem igazán lesz gyorsabb a 2,4A-es ipad töltőnél.[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz szilu7 #233725 üzenetére
Én úgy tudom nem. Gyorstöltés az iPhone-ok esetében akkor jön létre, ha a készülék és a töltő is tudja az USB Power Delivery (PD) szabványt. Mivel az iPhone 12-nél a gyorstöltés határát 20 wattra emelték, így az iPhone 12 csak akkor vált PD töltési módra, ha az adapter képes leadni 20 wattot (vagy többet). Korábbi készülékeknél (<12) természetesen maradt. 18 wattos határ.
Nem véletlen linkeltem az Apple hivatalos leírását...
Ha úgy lenne, ahogy mondod, akkor már egy egyszerű 2 amperes iPad töltővel is gyorstöltésre váltana. És ezzel nem mondom, hogy az iPad töltővel nem fog valamivel gyorsabban tölteni egy iPhone mert de, de az akkor sem gyorstöltés (például nem fog 30 perc alatt közel 50%-ot belepumpálni az iPad töltő, a PD viszont igen).
[ Szerkesztve ]
-
Bilux
veterán
Nillkin Amazing PC Full coverage ultra clear tempered glass for Apple iPhone 12 Pro Max 6.7
ez elvileg védi a felső hangszórót is mint 11pro maxon is volt nagyon szerettem.
Nillkin oldaláról rendelve mennyi idő szokott lenni a szállitás Magyarországra?Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
senior tag
válasz herdsman12 #233719 üzenetére
Lassabb gyorstöltőt. Használhatod nyugodtan i12-vel, csak egy picit lassabb lesz, mint egy 20W-ossal. Azért a 18 és 20 W között túl nagy különbség nincs. Emiatt szerintem nem érdemes másikat venni, ha esetleg már van 18W-osod.
Gyorstöltőnek hívnak mindent, ami az 5V, 2.4A azaz 12W feletti max. teljesítménnyel tölt.[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz herdsman12 #233719 üzenetére
Igen.
-
Zozo0525
őstag
Beats flex van valakinek? Vélemény?
-
Bilux
veterán
Köszönöm, a kérdés az az hogy a hybrid vagy a nem hybrid verzió a jó fotókon a különbséget nem látom sajnos csak árban van egy ezres a hybridre pluszban. A gyári fekete szilikon tokot akarom lecserélni mert kár elbújtatni ezt a szép kidolgozottságot. A gyári átlátszó tokot sehol nem ajánlják illetve a magsafe fehér minta is csak belerondít úgy sem használom azt a töltőt
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
herdsman12
őstag
válasz mr.tamasbiro #233578 üzenetére
Jól értem, hogy az IKEA-s ÅSKSTORM töltő (Maximális teljesítmény, USB-C port: 18W.) az iP 12-nél már nem gyorstöltő, mert ott már minimum 20 W-os fej az előírás?
-
insight
aktív tag
válasz Bilux #233715 üzenetére
én használtam olyat iphone X-hez. Nagyon jó minőségű, de a műanyagérzetet nem szerettem. Most is átlátszót választottam 12 minire, eredeti Apple MagSafe tok, ugyanolyan sz.r
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
-
-
Bilux
veterán
Valaki használ Spigen Liquid Crystal Apple iPhone 12 Pro, vagy max-hoz ilyen tokot?
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
szekra
addikt
Kijelzőhibás iPhone 11-esek csereprogramja, szériaszám alapján ellenőrizhető:
iPhone 11 Display Module Replacement Program for Touch Issues -
pinnacle
nagyúr
válasz burgatshow #233706 üzenetére
ittakary linkjén volt, hogy az ő fülese szimultán kommunikál.
-
Zozo0525
őstag
Koszi fiúk👍 Sokat segitettetek
-
user12
őstag
válasz Zozo0525 #233699 üzenetére
Ez kb olyan, mint a "dízel vagy benyás autót"
Kinek a pap, kinek a paplan. Neked kell tudnod, hogy a szokásaidhoz melyik illik jobban.A zárt füles nagyobb, viszont jobban szigetel (télen védi a füledet ), a kisebb helytakarékosabb, diszkrétebb.
Én pl JBL fejhallgatót inkább otthon használom, az Airpods meg nálam van, útközben zenét hallgatni, telefonálni.[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
nagyúr
válasz Zozo0525 #233699 üzenetére
én mindig is agybadugós füles párti voltam, mert a gumiharang szerintem nagyon sokat számít hangszigetelésben, megvettem az AirPods 2-t, de alig használtam, pár hónap után eladtam - mondjuk ez csak egy vezetéknélküli gyári füles - előtte próbálj ki egy sima vezetékes EarPods-ot, és csak utána vegyél ilyet!
Én ilyet vettem végül, aktív zajszűréses és ennyi pénzért nagyon bevált: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest