- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kis telefon hatalmas teleppel
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FerencF
kezdő
válasz
SharpSA #32927 üzenetére
A mobilhotspot opcióban a jobb felső sarokban a 3 pontra kattintva.
#32928Divinity Pontosan erről van szó. Ha valaki nonstop erről navigál, mert pl kamionos, vagy taxis, akkor nincs is kérdés, ki kell csengetni a többletet. De ha eleve ezt írta “Van gps készülékem a kocsiban.”, akkor nem értem a kérdését. Pl olyat is ismerek, aki butafont használ, mert szerinte a telefonon telefonálni kell. Itt is jó lehet a cellular verzió. De azt fel nem fogom, hogy mire jó, hogy tableten tudok navigálnak vagy telefonálni, ha a mobil mindig ott van velem. Főleg annak tudatában, hogy fizikai SIM kell bele, tehát másik számom lesz, amit senki nem ismer. Vagy fizethetek a klónozásért úgy, hogy nincsen pénzem vagy sajnálom rá (különben kicsengetném a cellular különbözetet és nem értekeznék idegenekkel napokig arról, hogy mi a jó nekem). -
parandroid
félisten
válasz
SharpSA #32806 üzenetére
Nekem az első tabletem egy Galaxy Tab S volt, aztán lett egy Nexus 7, aztán volt Windows-os Dell Venue, meg iPad Mini 2. Összehasonlíthatatlanul az ipad volt a leghasználhatóbb ezek közül. Mondom ezt úgy, hogy utána lett Surface Pro 2, és 3 is, valamint egy HP Spectre X360 U-s i7 procival, körbeforgatható kijelzővel. Aztán most ott tartok, hogy vettem egy viszonylag friss Dell asztali gépet, van mellette itthon a házban USFF, mikroSFF gép is, valamint épp előszedtem a fiókból egy speciális projektre a korosodó Thinkpad X230-at is. Közben lett itthon ipad 6, valamint air3 is, de mivel családtagok használják őket, épp ipadeket nézegetek, mert netezni, tartalomfogyasztani egyszerűen ez az ideális választás. És ez az elmúlt 8-10 év termése. Asztali gépek közben jöttek mentek, az nagyjából állandó volt, meg az elmúlt 15-20 évben valami üzleti szériás noti is szinte mindig volt itthon (hp nc6000, nc8000, nc2400, nc4200, nc 62xx, pár Thinkpad). Most éppen ott tartok, hogy lecseréljem-e a 15 éves lányom által használ air3-at egy air4-re a rajzoláshoz, meg home schoolhoz (van sff pc-je is, wacom táblával), és akkor az air3 az enyém lesz, vagy vegyek egy ipad7-8-at, neki meg jó az az air3 még rajzolni, de akkor meg olyan 2 éven belül úgyis le kell azt is cserélni, és akkor már valami akkori kurrens gépre, szóval úgysem úszom meg olcsóbban.
Frank T kérdésére válaszolva, kipróbáltam már ezt-azt, és még csak it pro sem vagyok, és most épp ott tartok, hogy valami ipadet fogok venni. Windows tablet meg rohadtul nem érdekel. Tartalomfogyasztani nekem nem vált be, laptopot, pc-t meg nem tudja kiváltani. Ez a mindenre egy eszköz dolog sajnos nem működik.
p
-
törölt tag
válasz
SharpSA #32806 üzenetére
smc: Tavaly ilyenkor vettem Lenovo D330-at és egyáltalán nem volt lassú a fájlok másolása az eMMC miatt. Pedig egymás mellett használtam azt és az iPadet.
SharpSA: Ez a modell volt nekem is csak a 128 GB-os, SIM kártya nélküli verzió. Internetről rendeltem és egy hét múlva visszavittem mert (mint fentebb írtam is pár napja) az érintőképernyőre tervezett alkalmazások amiket megvásároltam az elmúlt néhány évben megszűntek (Cloud appok, Streaming appok, játékok stb.) Állítólag viszont a Microsoft most azt tervezi hogy Android alkalmazásokat lehessen telepíteni natívan Winre. Dög lassú? Én semmi ilyet nem vettem észre, sőt... Miután visszavittem, vettem egy (kizárólag a torrent és a Total Commander miatt) Lenovo Tab M10 FHD PLUS-t 4 GB/64 GB... de az a helyzet, hogy a két eszköz helyet szeretnék egyet, ami a fent leírtaknak megfelel.
Amennyiben te elégedetlen vagy vele, lehet hogy engem érdekelne a D330-ad... -
Somatom
veterán
válasz
SharpSA #32439 üzenetére
Azóta droid vonalon is változott ez-az. Néztem ezt az Air tesztet, de nem nyűgözött le. Az osztottképernyős mód az első Note -tal jött, vmikor 2013 körül. 7 -es Androidtól rendszer szinten engedélyezhető a freeform multiwindow mód. Sajnos, csak az egyik lehetett aktív, de 10 -es Androidtól már multi resume van, vagyis több ablak is lehet egyszerre aktív. Ehhez jönnek a gyártói megoldások, pl. hogy a felsőkategóriás Samsung telókban, tabokban képkimenetnél választhatok a tükrözés és a külön asztali felület (DeX) között. Konkrétan egy ilyen adaptert használok a telómhoz. A 11 -es droid alapú 3.x UI -t futtató készülékek pedig már adapter nélkül, wireless is tudják a DeX módot. Ehhez jön még az Amoled és a memóriabővítés. Bevallom, amikor dícsérték az iPadet, akkor ettől egy kicsit komolyabb felhozatalra számítottam.
-
Parson
addikt
válasz
SharpSA #32117 üzenetére
Na most ne haragudj, de az, hogy neked vmi nemtetszik, vagy nincs rá szükséged, mert te úgy használod az adott eszközt, ahogy, az még nem jelenti azt hogy csak és kizárólag az a tökéletes megoldás mindenkinek.
1. Ha tetszik ha nem, nálam van fólia a kijelzön (paperlike), és nem csak hasznos, hanem nekem kényelmesebb is . Hadd ne részletezzem az elemi indokokat.
2. Igen, bizony, én tokban szeretem tudni és használni az iPad-et, mert mert. Legyen az biztonsági, kényelmi, akármilyen indok. Én igy szeretem és kész.
3. Az apple billentyüzete szép-szép, de lényegében csak asztalon vagy ölben használható, én meg pl háton fekve is szeretek gépelni úgy (a fizikai billentyüzeten), hogy a felhuzott térdemen fekszik az iPad, meg ugy amblokk szeretem hogy vizszintbe is bármikor kihajtható - mert jó. Ja és olcsóbb is a Logitech...Itt most lehet fikázni, de nem kéne elfelejteni amit az elején irtam. Az, hogy neked mi jön be, az nem maga a tökély mindenki számára, különbözöek vagyunk, fogadd el, és tiszteld másnak más jellegü igényét.
Remélem nem volt túl bántó, de unalmas, hogy azt kell magyarázni, hogy miért kell nekem vmi, és nem azt, hogy mi - és nem azért mert szimplán érdekel vkit, hanem mert le akarnak beszélni arról, amit szeretnék.
-
Parson
addikt
válasz
SharpSA #31531 üzenetére
Lehet ölben használni, de tény, hogy nem annyira ergonomikus mint egy laptop, aminek nem kell kitámasztó, hogy megtartsa a pozicióját... összességében az én céljaimnak még mindig jobban megfelel mint egy laptop, amit szintén sose használtam ölben (nekem tul alacsonyan van akkor a képernyö), hanem mindig csak asztalon.
-
Parson
addikt
válasz
SharpSA #31500 üzenetére
Pedig nagyon jó lenne, mert ez az iPad8 egy év múlva repül ajándékba a szüleimnek. Egyedül a német billentyüzet kérdéses... ha az iPad9 külsöre ugyanez marad és kompatibilis lesz ezzel a mostani Logitech Combo Touch billentyüzettel, akkor ebböl veszek nekik egy magyar kiosztásút (ha van) és nekem meg megmarad ez az iPad 9-hez... de ha ez nem jön be, akkor viszont nagyon remélem, hogy lesz vmi nagyon hasonszörü alternatíva...
Azt meg ne is mondjam, hogy az otthoni windows 10-es számitógép lecserélésén is gondolkozom - olyan szinten karbantartásigényes a windows, hogy az röhej... de ezt nem kell bemutatnom. Csak tudjanak majd átszokni az új környezetre... sima netezgetésre meg táblázatkezelésre, microsoft word doksikra az is jó lesz idövel szerintem.
-
Jaded
őstag
válasz
SharpSA #31415 üzenetére
Egyik sem jobb vagy rosszabb, egyszerűen nem szimpatikus az egész cég, ennyi. De nem is ez a topik témája, szerintem maradhatunk a klasszikus “kinek mi” felállásnál.
Más: megjött ma az ESR tok. Matt “szilikon”, a kamera, hangszóró, Touch ID kivágások jók, a pencil helye be van süllyesztve. Kicsit szokatlan a fogása, de a hajtogatós tokokat nem használom ki, így ilyet kerestem. A kamera nem lóg ki és kijelzővel lefordítva is le lehet tenni, pár mm-el meg van emelve a keret.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SharpSA #31267 üzenetére
Annak idején engem is zavart, hogy nincs erre dedikált gomb mint a Logitech keyboardokon, így kigugliztam a megoldást. Nagy összefoglalós sajnos sehol se találtam, amire igény van külön kellett keresgélni.
Kedvencem a szorzás jel, azaz annak a hiánya. Nem is értem az apple hogyan gondolta ezt? Mac OS-en is éppúgy probléma a teljes klaviatúrán (ez azért már gáz, ezek szerint a macOS sem munkára való), valami szintén 3 billentyűs kombináció, de mindig elfelejtem így fel kellett írnom. -
consono
nagyúr
válasz
SharpSA #31335 üzenetére
Én pont ezen dilemmázok... Bekapcsoltam a 30 nap trialt a családnak, élvezik is a reklámmentességet, de a Music-ot csak én használom, mindenki maradt a Spotifyon. A background playt meg mindegyikük kikapcsolta rögtön. Nekem szinte egy az egyben ugyan azt az élményt adja a Youtube Music, szemben pl az Apple Musiccal, mint a Spotify. De csak magam miatt nem fizetek elő...
-
dave182
senior tag
válasz
SharpSA #31135 üzenetére
Én a következőkre számítok az új verzión:
-esc bill
-nagyobb -apple-höz méltó méretű touchpad
-az USB C port funkcióit kibővítik
-a mostani ergonómiai hibák javításanem tudom, hogy mikor és milyen upgrade lesz magic keyboard téren, de az tuti, hogy tökönszúrnám magam ha ~140-ért megveszem és mondjuk 2 hónapon belül jön egy új és sokkal jobb verzió... azt persze nem lehet tudni, hogy mikor adják ki az újat, lehet ez 1 év ki is marad.
de pl nem lennék most annak a helyében aki mondjuk 1 hónapja vett egy MBA-t és erre kijött most az M1 chip-es verzió ami (elméletileg) sokkal jobb ugyanannyiért... -
-
Parson
addikt
válasz
SharpSA #30641 üzenetére
Speciel akarok hozzá cerkát is venni (apple pencil), ezért gondoltam a paperlike-ra, amiben raadasul 2 folia is van kapasbol. A kijelzö minöségi romlasatol nem tartok, mert ennyire nem vagyok finnyas. Csak altalanos véleményre voltam kiváncsi, és megnyugtat, ha sokan azt mondják hogy nem kell, mert akkor tényleg csak opcionális a paperlike.
Apro popo, a ceruza alacsony töltöttségi szintjeröl gondolom dob egy ertesitest az iPad, igaz? -
Parson
addikt
-
jófejsrác
senior tag
válasz
SharpSA #30503 üzenetére
Múlt héten kipróbáltam az MM-ben mind a két fajta gyári megoldást. Szerintem az újabb klasszisokkal jobb. Jobb rajta gépelni, van touchpad! és tudod külön tölteni a táblagépet. Cserébe viszont tényleg jóval nehezebb a kettő együtt. Viszont bármikor le tudod róla pattintani és beletenni egy sima smarttokba ha éppen nem kell a billentyűs megoldás.
Valamikor én is be fogok ruházni az újabbra a 2018 promhoz.
-
válasz
SharpSA #27790 üzenetére
kérlek ne hozd fel a témát, mert mindig agyvérzés közeli állapotba kerülök ettől....
érted van már TŐZSDE app... de a szaros időjárás appot, ami gyakorlatilag KÉSZEN van, csak rá kellene bxszni egy 2x scale-t meg nem hajlandók megcsinálni
az ilyen apró szálkák miatt utálom ezt a céget ...
-
Madwe
nagyúr
válasz
SharpSA #27573 üzenetére
tömören leírtam a kulcsszavakat, lévén offtopik, nem akarok itt erről sokat írni... akit érdekel az syno topikot megnyitja majd keresőbe beírja h sonarr, esetleg googlebe, vagy rámír privátot, ha érdekli de elakadt. ennél több, h automatizált sorozat s filmletöltés s mivel, ebben a topikban sztem felesleges írni?
-
Downsampling
senior tag
válasz
SharpSA #27451 üzenetére
Hááát, az iCloud volt beállítva. Ezért lepődtem meg, ahogy egyenként hozzáadtam a 8 emailcímem (munka, privát, üzleti, szemét, stb.), úgy nőtt a telefonos kontaktjaimnak a száma. Ki az a hülye, aki össze-vissza tárolja őket? Ezek szerint én, de ez nem igaz... Valami nem oké... (bár most megvannak a kontaktok)….
-
-
Jano_023
őstag
válasz
SharpSA #27042 üzenetére
Nekem régen mini 4em volt. Most egy 10.5 pro van. A kicsinel nem volt érdekes a billentyűzet mert olyan könnyű volt gépelni vele mint egy okos telefonnal. Ha nem írsz novellákat rajta akkor nem hiszem hogy kell.
Ez csak saját véleményem, de a méretet az alapján döntsd el hogy mire és hol akarod használni. A mini is már akkora hogy zsebben nem hordható így táskában hordtam. Én főleg média fogyasztás olvasásra használom így a nagyobb jobb lett végül. Ezt azért írtam hogy jól gondold át mire és hol fogod használni. -
koma106
senior tag
válasz
SharpSA #27040 üzenetére
Nekem a méret nagyon bejött, de pont a kompakt méret miatt szeretem csupaszon használni (egy case logic sleeve-ben cipelem magammal). Sokat jegyzetelek vele Apple Pencil 1-el. Van itthon iPad Air 1th is - évek óta, nagyon kényelmes használni a kanapén, de abból nem lett számomra hordozható mindenes...
-
koma106
senior tag
válasz
SharpSA #27037 üzenetére
Nincs nagy kínálat, nekem nem is tetszik egyik sem, de a Logitech, a Zagg és a Snug termékeit nézném meg, ha ilyet szeretnék.
-
kkdesign
senior tag
válasz
SharpSA #20983 üzenetére
Azert tettem fel a kerdest, mert volt mar hogy a kifutott termeket megtudtam nezni elozmenyekbol. Aztan meg tudtsm rendelni mashonnan
mert a linkje megmarad a bolt oldalán az utolso ismert arral vagy azzal hogy mar nem kapható. De ha tudja valaki a markst es a tipust annak is orulnek
-
Romvr
őstag
válasz
SharpSA #20859 üzenetére
Nem. Apple politikája az hogy az iPad csak netezésre van, ne használd telefonálásra. Ha akarod akkor ott a FT meg az iM. Pedig számomra is egyszerűbb lenne az élet ha nem csak FaceTime és iMessages menne rajta hanem normális GSM hívások és üzenetek is. Igazából nekem csak az SMS fogadási képesség ami nagyon jól jönne mert akkor pár dolgot át tudnék regisztrálni az iPad-re ami mindig (80%-ban) velem van.
Egyedül a szolgáltatói üzenetek jelennek meg (módosul az ASZF és hasonlók).
-
umfrider
senior tag
válasz
SharpSA #20850 üzenetére
Nyilván nem mindegy milyen mélységig kell az excel. Függvényezni, diagramokat összerántani, ráadásul, ha A4-be, valamilyen más kötöttséghez kell méretezni az tuti kényelmetlen.
Gyári billentyűzeted van? Azon van valami trackpadhez hasonló funkció?
Ez sem tűnik rossznak, de ezekből fene tudja van-e magyar kiosztású.
Oké, tudom, hogy van EU-s is... -
Romvr
őstag
válasz
SharpSA #20814 üzenetére
Barokkos túlzással éltem, de a 9,7-ről váltva nagyjából olyan érzés volt.
Valójában ekkorák a különbségek, max kétszeres a kicsi és a nagy között.
(#20813) local1:Ha valóban kijönnek egy ilyennel akkor tuti hogy az első nap megveszem amint kapni. Mert az pont az arany középút a hordozhatóság és a megfelelő képméret között. És valóban az iOS12 -ben behozzák az iPhone X gesztusvezérlést ami a mostani iPad-eket is feldobja használhatóság tekintetében. Bár nem tudom a FaceID-t elképzelni az iPad-en miként oldják meg. Max ha kiszélesítik az "arcpöttyöző" hatósugarát, mert én ritkán hajolok az iPad fölé mikor az asztalon fekszik és fel akarom oldani. Még ritkábban emelem fel, csak hogy aztán letegyem és dolgozzak rajta. A TouchID-val meg csak odanyúlok és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Projektor topic
- Reklámblokkolók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- További aktív témák...
- Elkelt, értékelésre vár - iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- Xiaomi Redmi Pad Pro 8GB+256GB Silver
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest