- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Pirosat sárgára... A piros nem tudom, honnét volt (valószínűleg valamelyik régebbi alaplapomhoz kaphattam), amire cseréltem, az egy Gigabyte alaplap tartozéka volt, most szedtem ki a gyári vákuumfóliájából. Nem tudom, mit kell nézni ezeken a kábeleken, én sok jelölést nem láttam rajtuk.
A lassulás egyébként bármilyen másolásnál bejátszott, két HDD között is, de a vezetékes házaton is, ha az ezt a meghajtót érintette. Onnét lett fura, azért ellenőriztem a kábelt, mert a másik HDD-re/ről normális tempóban másolt.
p
-
marcias
őstag
És a SATA tápot nem lehet ketté osztani? Mert így már csak 2 eszközre van lehetőség, az meg biztosan kevés nekem
canniball: 55 euró?
Ennek kábé a felét szeretném rákölteni. Van rá esély, hogy más univerzális töltővel is működhet? Pl. itt a Trust árlistáján 43 euró már barátságosabb, és a 70W még untig elég kell, hogy legyen.
-
wassermann
addikt
Én is otthoni mindenes desktop-ként használom.
Kifejezetten az alacsony fogyasztás miatt vettem és a kétmagos HT-s proci erejében bíztam. Tényleg keveset fogyaszt, de - amikor pl. TV-kártyával felvett filmet tömörítek DivX-be látom, hogy - sajnos jóval lassabb mint az eladott korábbi AMD X2-es gépem.
-
canniball
nagyúr
"KH?"
Az mi?"Led is elaluszik?"
Nem tudom, mert általában csak egy pillanatig tart az egész (aztán magától helyreáll). De elég idegesítő hogy ilyenkor jön a buborék hogy nincs kapcsolat, utána meg hogy van...arról nem is beszélve amikor zenét hallgatok (szerverről)...
Mod. Ha nem felejtem el majd csekkolom ha ki lesz kapcsolva. De most zenét hallgatok."Like a bat out of hell I'll be gone when the morning comes..."
-
Ironskin
csendes tag
100%-ig egyet is értek, de ha célunk egy konfig összerakásakor a pénztárcakímélő üzemmód, akkor nem árt tudni, hogy a házzal kapott tápegység valóban jó, vagy amit spórolunk egy Pico PSU-n azt többször kifizetjük az ELMŰ-nek utólag.
A villanyórám analóg, így a stopperes tányér körbeforgásos, számolós mutatvány kicsit nehézkes. Ameddig valakinek jobb ötlete támad, én maradok a 6000Ft-os sacc/kb "műszer" adatainál. -
turorudi
aktív tag
Egyébként ez a picit más chipset és a DVI miatt kívánatosabb neked a többi inteles mitx lapnál?
Csak azért, mert nekem ezek a ficsörök nem érnék meg azt, hogy az egymagos Atom van benne a kétmagos helyett.
Nálam a kétmagos atomos lap van, és azért az sokkal pörgősebben halad a kis egymagos netbooknál. -
nyunyu
félisten
3. Ez egy speciális eszköz. Lehet tévedek, de szerintem nem lehet akárhova felcsavarozni mert nincsenek meg neki a rögzítési pontok bármilyen házon
Takonypuska csodakra kepes
Tehát az vesz ilyet pl., akinek a sajátja tönkrement. De nem kopó alkatrész, tehát nem gyakori hogy tönkremegy.
Ezt meseld el a melegben kirugyezo kondijainak.
Volt mar ra pelda a praxisomban.
Mondjuk ez osszesen 1 eset volt, masik 5-6 esetben valamelyik reszeg vendeg furdette meg piaban az ugyfel gepet, amiatt szorult cserere.Meg halvanyan remlik egy ~4 evvel ezelotti eset, amikor bealltak a Morex2699 ventijei, aztan a Maxtor Fireball majdnem megfozte az Epiat, akkor is ki kellett cserelnem a tapot.
-
Gergő_
őstag
persze értelek bár én nem láttam a boltban sehol 8ért se 10ért, nem is láttam neten
viszont szerintem aki itx gépet rak össze és nem tudja rögzíteni, szigetelni a tápot azt tudom sajnálni
Egyébként vannak rajta furatok egyáltalán nem nehéz normálisan felszerelni, inkább távtartóval csinálnám
a 12V-os 80W-os adaptert 25$ért láttam, van még hozzá a dc-dc panel és van hozzá egy a házra felszerelhető aljzat is(ami tulképpen összeköti a két részt)
hát ennyi nem offolok tovább, azért arra jó volt hogy fény derüljön a reális árra -
Stoto
tag
Épp most nézegettem énis, 30-33 fokos szobában most ezt mutatja:
NAS:~# sensors
smsc47m192-i2c-0-2d
Adapter: SMBus I801 adapter at 3000
+2.5V: +2.54 V (min = +0.00 V, max = +3.32 V)
VCore: +1.15 V (min = +0.00 V, max = +2.99 V)
+3.3V: +3.30 V (min = +0.00 V, max = +4.38 V)
+5V: +4.97 V (min = +0.00 V, max = +6.64 V)
+12V: +12.19 V (min = +0.00 V, max = +15.94 V)
VCC: +3.30 V (min = +0.00 V, max = +4.38 V)
+1.5V: +1.56 V (min = +0.00 V, max = +1.99 V)
+1.8V: +1.77 V (min = +0.00 V, max = +2.39 V)
Chip Temp: +44.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
CPU Temp: +58.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
Sys Temp: +55.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
cpu0_vid: +2.050 V
smsc47m1-isa-0680
Adapter: ISA adapter
fan1: 1273 RPM (min = 1280 RPM, div = 4) ALARM
fan2: 0 RPM (min = 1280 RPM, div = 4) ALARM
NAS:~#Szerintem picit sok, lehet portalanítani kéne a gépet mert biztos tele vannak már a bordák
-
Skyhigh
aktív tag
Az igaz, hogy az ION sokkal jobb, viszont szerintem itt a többség már rendelkezik valamilyen atom alapú géppel.
Ebben az esetben ha már van gép akkor pl a picopsu+adapter felesleges, mert mindenki rendelkezik már valamilyen táppal.Ha ár érték arányt vesszük akkor mindenképpen drágállom az Zotac-ot.
Én is gondolkozok egy Zotac-ra váltásban, vagy megvárom az új Atomot...
A házam meg a tápom megvan, így nekem nem éri meg a Zotac Picopsu+adaptere (eladhatnám a komplett gépet is, de gyorsabban adom el csak az alaplapot)Aki új gépet készít annak mindenképpen a Zotal lenne a jó választás, ha csökkenne az ára!
Ha megnézzük a használt piacot akkor olcsóbban is megúszhatjuk Picopsu ügyben! -
harry
veterán
Ezen gondolkodtam én is, hogy ha később valamiért mégis egy erősebb konfigba, akkor a 120w elég lenne-e. Tehát pl. egy c2d, 2 vinyó, alap vga kombinációnak. De szerintem igen...
canniball - köszi, lehet utánajárok ennek is, bár házat hosszabb távra lehet szívesebben készítenék én, szeretek ilyesmivel szöszölni.
-
canniball
nagyúr
"...atom nem fog 120w-ot fogyasztani, de nem mindenki atomhoz vesz ilyen picopsu-t."
De most atom topikban vagyunk."...csak a 120w van reklámozva, és a kapcs.üzemű tápnál van külön feltüntettve hogy bizony az egyik csak 60w-os, másik meg 80w."
Teljes mértékben igazad van."Ettől függetlenül ennyi pénzt bőven megér. Ha más nem amiatt hogy passzív a hűtése."
És nem csak hogy passzív hanem néma is! -
canniball
nagyúr
"...amikor én vettem, még nem lehetett ennyiért kapni boltban..."
Nem írtad hogy nem most/mikor vetted."...a hozzáadott kapcsolóüzemű tápok egyike sem éri el a 90w-ot sem, nem hogy a 120w-at."
A lehetséges válaszok:
1. Nem írtad a tiéd mekkora...mármint a táp hány W...
2. Ezt nem néztem.
3. Az én gépem átlag ~30W-ot kér, ha 3,5" HDD lenne benne enne monnyuk 40W-t, terhelve legyen 50W (?), benne vagyunk így is a "limitben". Pláne ha elérhető lesz végre a sejt.
A tetszőleges válasz egyénileg kiválasztható.(#1583) harry!
~17k-ért kapható Modecom ITX ház (Feel 202, Feel 302) amihez adnak 96W-os tápot, esetleg ezen is érdemes elgondolkodni. -
canniball
nagyúr
"Ez a nem tudja elvezetni a hőt, meg a nem veszi át a hőt érdekes teóriák."
Egyrészt nem véletlenül vannak ott a fejek. Másrészt meg nyilvánvalóan van különbség borda és borda között (különben nem léteznének ilyen-olyan kialakítású/anyagú hűtések, hiszen minek feccölne ebbe bárki pénzt ha minden borda ugyanazt a teljesítményt nyújtaná)."...simán a létező legrosszabb szenzort alkalmazzák..."
Nyilvánvalóan ez is előfordulhat (bár én inkább Skyhigh véleményét osztom, szvsz rossz minőség és olcsóság nem feltétlenül kötődnek szorosan egymáshoz). Ugyanakkor az általad korábban említett 20°C-os eltérés egy BIOS-átírással egyszerűen kiküszöbölhető lenne. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
"Beindítani usb-s billről..."
Ezek szerint jól értem hogy az USB bus activity wakes the computer from an ACPI S3 state. azt jelenti, hogy csak standbyból működik. De kitoltam vele, vettem PS/2 csatis bill.-t."ps2-ről is csak alt-printscrn kombóval indul."
Számomra ez újdonság és szokatlan. Nem lehet ezen állítani?"...de 1 helyen említik csak meg, ott is kisbetűvel"
Hol is? Nem találom. -
tlac
nagyúr
a config fájl tényleg régi, csak időnként kicsit módosítottam rajta, de a dosbox az nem annyira, 0.72-es, most néztem, hogy pár hete jelent meg a 0.73-as
a fullresolution=1920x1080 csak akkor lassíthatna, ha kirakom teljes képernyőre, de ebben nem láttam különbséget, ugyanolyan, mint ablakban
a kimenettel, double buffer-rel játszhatok, még a régi rendszerem, viszont így volt a legjobb, de megnézem
win alatt is kipróbálom majd
-
adalbert1
veterán
Hát akkor lehet hogy kár várni jobbra és cserélni kellene D945GCLF2-re...
Most nézem hogy terhelés alatt 1,1 V-ra feszelve a procit 120 Watt körül kajál + még hozzá jön a 17-es CRT 50-60 Wattja is, idle meg olyan 80 körül...
Mondjuk az idle érték elgondolkodtat, hogy lehet hogy csak a 7600 GST-t kellene száműznöm és valami kisebb csíkszélességű kártya kellene, vagy esetleg még a lapot is, és valami integrált vga-s kisebb csíkszélességen gyártott lap kellene... + egy majdani 45 nm-es 2 magos cerka... Gyakorlatilag így ha néha kellene az atomnál több kraft akkor az is meglenne és csak olyan 20 wattal enne többet. -
parandroid
félisten
Anno fősulin 100MHz-es DX2-k voltak, azon Heroes2-ztünk naphosszat. A saját gépem meg akkoriban egy 166MMX volt, 32MB RAM-mal, nem volt gyors rajta a H2, észrevehető volt a sebességnövekedés, amikor 366MHz + 128MB-ra váltottam, de azért azon is napokat játszottam végig problémamentesen. Ha egy mai akármilyen gép nem képes elfuttatni ezt a programot, ott nem a hardverrel van a probléma, hanem a szoftverkörnyezet durván félreoptimalizált.
p
-
tlac
nagyúr
-
Chaser
legenda
A megjegyzés direkt a fogyasztásra vonatkozott
Nem érteni kell ezt a mérést, ez bizony ennyi. Múltkor szinte ugyanilyen konfigot mértem, akkor viszont csak azt hittem, hogy nagyon alul van feszelve, de az ennyire nem volt. Ott volt 50W idle és 69 prime a fogyasztás. Ezek a procik ennyit esznek alulfeszelve, ez van
A műszer tuti jó, már akkor is jelez, ha egy ventit lehúzol a gépről. Szívesen találkoznék veled méregetni a cuccokat, de sajnos a távolság miatt ez nem fog összejönniHavernál egy ilyen e5200-es konfig napi 12 órában biztos megy, mellé egy átlagos háztartás elektromos kellékei, villanyszámlája 4-5k. Ha gondolod írok neked egy listát, mivel "hitelesítettem" a műszert.
A kedvedért megmérhetem mennyi a változás 1, 1.1, 1.2V-on. EIST be volt kapcsolva, tehát még az órajelet pluszba 6x200-ra leveszi.
Árakat/méreteket itt most nem érdemes figyelembe venni, akkor sok mindent mérlegelhetünk, a fogyasztással kapcsolatban említettem meg a dolgot, aki csak ez miatt gondolkodik atomos gépben, nem feltétlen teszi jól, pláne ha kraft is kell mellé, mert nem 2x erősebb egy e5200 mint egy akár 2 magos atomEzt gondolom viccnek szántad, annak jó volt
Az atom hány nm-es? -
Honkydoo
őstag
Igen, nálam is tűzforró, ha megfogom.
Az a durva, hogy az Atom procira mindenhonnan azt hallottam, hogy alig melegszik, erre tessék. Amikor megláttam a hőfokot nem hittem a szememnek.
Amúgy lehet hogy ez is a Modecom háznak tudható be, mert sajnos nagyon pici és úgy látszik megreked benne a levegő. -
-
nyunyu
félisten
-
sazabi
aktív tag
rendes audióstúdióba lesz a gép, 100mbit neten, minőségi hangkártyával.
köszönöm a segítséget, most átgondolás alatt van a dolog. végülis a hw megbírkózik a feladattal, és ez a lényeg. mellette még kábeltv-n képújság, és file server célokra is használnánk, de ez már nem lehet gond. inkább a line-in cpu evéstől féltem egy kicsit, de ha a hangkártya ezt átveszi, akkor minden ok. -
sazabi
aktív tag
-
srph25
tag
Köszi mindkettőtöknek!
Őszintén szólva elég béndzsó vagyok..... Pontosan mit is kéne csinálnom?
Ha nem veszem rá magam, és mégiscsak vennék egy átalakítót, akkor azt szét lehet szedni 20+4 pinre? Mert nem nagyon láttam a képeken "törésvonalat"....
Tápcsere nem szimpi, biztos találnék megfelelőt, de ez is tökéletes és baromi pici, nem is tudom milyen szabványú lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Milyen alaplapot vegyek?
- OTP Bank topic
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest