- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
addikt
válasz
kingabo #2080 üzenetére
Van egy MPEG2-es TV-kártyám, amivel jobb filmekre vadászok. Felvétel után kivagdosom a reklámot és DivX-/mp3-ba újratömörítem. Ehhez nyers proci erő kell csak. Ez motivált a lapváltásra.
Az ASROCK A330GC-m +3% memória és +4% CPU fesz emeléssel 2075MHz-el (12*173) elfutkos, ami jóval több mint az 1,6GHz. Arányosan kb. ennyivel rövidebb ideig tart egy film tömörítgetése. Ami eddig pl. 12h-volt, az most csak 9óra 15perc!
-
wassermann
addikt
Az A330GC-vel egyébként már most is túl vagyok a 2GB-os határon, mert egy 2GB-os és egy 512MB-es modul van most benne és a Win simán használja a 2,5GB-t... a tunning mellett, ha másért nem már csak ezért is jó kis extra a 2db memória foglalat.
-
wassermann
addikt
Búcsúzom! A jó kis Intel GCLF2-m a családban megörökli más, mert váltottam egy "szupertörpére" ASROCK A330GC-re. Szinte tökugyanaz a két lap, de:
- az Asrock-nak 2 mem.foglalata van, így "dual channel"-t is tud és a max.memória: 4GB.
- plusz tunningolható: az Atom 330-am fesz.emelés nélkül sima bordával 1900MHz-en megy -
-
wassermann
addikt
FullHD-s TV-re kötötte már valaki? Hogyan boldogul a nagy felbontású tartalmakkal, milyen a kép?
-
wassermann
addikt
-
wassermann
addikt
Próbált már valamelyikőtök Macintosh klónt faragni ebből a lapból (OSX 10.5.6, Leopard)?Állítólag a telepítés simán megy csak a Hyper Threading-et kell a BIOS-ban kikapcsolni:
-
wassermann
addikt
-
-
wassermann
addikt
válasz
kingabo #1858 üzenetére
Bocs hogy csak most jelentkezem - Mivel az utolsót kivéve a memória paramétereknél csak kicsi a változás (pl 5ről 3ra) nem kell túl sokat sakkozni. Viszont a laikusoknak: a BIOS angol billentyűzetet ismer, emiatt a YES re a válasz mindig a "Z" betű!
A boot menü billentyűjét viszont elárulhatnád, mert én mindig a BIOS-ban állítom át, ha kell, ami elég kényelmetlen : ((
-
wassermann
addikt
válasz
canniball #1853 üzenetére
Semmi különös egy olcsó Kingmax-ot használok.
A memóriakezelés paramétereinek állítgatása semmilyen melegedést túlhajtást nem okoz, mert nem emelsz se feszültséget se frekvenciát. Egyszerűen csak azt adod meg, hogy az eddigi TÁ-TÁ ütemezés helyett TI-TI-vel működjön : ))
-
wassermann
addikt
válasz
canniball #1849 üzenetére
Az egész állítgatás negyedóráig tartott és nálam a 3 3 3 9 >>> 3 3 2 4-nél is érezhető a gyorsulás.
A lényeg, hogy mindig egy értéket csökkents és utána figyeld, hogy újra indul-e, ha nem akkor villogtatja a bekapcsolás LED-et. Ilyenkor jumper át a másik oldalra, így a BIOS "safe modban" újraindul és csak azt az értéket kell visszaállítanod, amit már nem bírt a memória. Kiváncsi vagyok mire jutsz!
-
wassermann
addikt
A memóriaállítgatások után elhatároztam, hogy mivel később nem akarok fagyást, adatvesztést muszáj csinálnom egy 48órás gépgyötrést. A lap minden gond nélkül elketyegett két napig úgy hogy mind a 4 szál teljesen le volt terhelve. Így kiérdemelte a MEGBÍZHATÓ titulust és a memória maradhat végleg 3 3 2 4-en.
-
wassermann
addikt
Na vettem a fáradságot és - ahelyett hogy elmenten volna gyorsabb RAM-ot venni - szétszedtem a gépem, hogy könnyedén elérjem a Reset-jumper-t és már bátrabban, szisztematikusan neki estem mit bír a RAM-om.
Sikerült a memória időzítések határát végleg belőnöm a korábbi 3 3 3 9 -ről 3 3 2 4-re. Mindig csak egy paramétert változtattam és így játszottam ki a memóriám határbeállításait. Mivel a D945GCLF2 memória vezérlője max. 3 2 2 4-et tud, csak egy értéket nem sikerült a minimumra állítanom. Egyébként ezzel még 4%-ot lehetne gyorsulni, de így is érezhető, hogy gyorsabb lett a gép. : )
-
wassermann
addikt
Én is otthoni mindenes desktop-ként használom.
Kifejezetten az alacsony fogyasztás miatt vettem és a kétmagos HT-s proci erejében bíztam. Tényleg keveset fogyaszt, de - amikor pl. TV-kártyával felvett filmet tömörítek DivX-be látom, hogy - sajnos jóval lassabb mint az eladott korábbi AMD X2-es gépem.
-
wassermann
addikt
válasz
kingabo #1827 üzenetére
Olyan hatalmas ugrást ne várj, a kihozhatzó max. állítólag +10 ... + 15%.
Van egy netről kinyomtatott anyagom, aminek a forrását sajnos már nem tudom. Eszerint önmagában a tRCD (sor és oszlop címzés közti késleltetési idő) 2-esre csökkentése 4% gyorsaságnövekedést eredményez.
-
wassermann
addikt
válasz
solarix45 #1822 üzenetére
A jelenlegi RAM-ommal én is belefutottam a "nem boot-olásba" - szánalmasan összevissza rohangásztam, mert nincs kinyomtatva a kézikönyv és nem tudtam milyen állásba kell tenni a jumpert : ) . Aztán több próbálkozás után sikerült. A CPU-Z szerint most ezzel pörög - a legjobb amit el tudtam érni : 533 3 3 3 9
-
wassermann
addikt
Na most tüzetesen megnéztem a BIOS-ban az egyetlen tuning lehetőséget. A RAM időzítéseknél a max:
533MHz / tCl 3 / tRCD 2 / tRP 2 / tRASmin 4
Ez kb. azt jelenti, hogy gyorsabb DDR2-est beletéve, a gyorsabb memória műveletek hozzávetőlegesen 10-15%-ot dobhatnak a lap teljesítményén.
-
wassermann
addikt
Sikerült kibékülnöm a picike ventillátorral: Speedfan-nal csak 12%-on hajtom, így valami légáramlás azért mégis van, viszont csak 2400/perc körül forog - ami miatt hallhatatlanná vált őkelme : ).
-
wassermann
addikt
Teljesen jól tudod, rosszúl fejeztem ki magam. Arra gondoltam, hogy az XP alapból nem nyújt lehetőséget a vinyó kikerülésével a rendszer gyorsítására.
-
wassermann
addikt
Találtam egy ingyenes RAM-disk-et. A 2GB RAM-omból 768MB-t neki adtam. Erre rátéve az XP swap-fájlját (512MB) és a Temp. Internet (128MB) fájlokat, jelentősen felgyorsul a gép:
-
wassermann
addikt
Bennem is ugyanez motoszkál:
- Meg lehet patkolni ugyan az ATI-s (PCI-os HDMI-s) videokártyával, de ez az olcsó kis lap nem erre termett. Akkor már egy olcsó 780G-s AMD alaplap valamivel nagyobb fogyasztással és integrált HDMI-s grafikával ... -
wassermann
addikt
válasz
canniball #1761 üzenetére
A kimenet kinézetre DVI, de a hardver teljesértékű, mert a HDMI-re kirakja a hangot is, és a HDCP-s másolásvédelmet is tudja, ami a BD lejátszáshoz feltétlenül kell. Ezt találtam a leírásában:
DVI-I Dual Link connection (Provides audio and video digital signals. It provides HDMI™ output that is compatible with most HDMI™ devices.) -
wassermann
addikt
A neten kotorászva sikerült HDMI-kimenetes PCI-os videokártyát találnom: [link]
HIS H24PF512PNP Radeon HD 2400PRO. The world's 1st PCI Card with HDMI ourput.
-
wassermann
addikt
válasz
solarix45 #1755 üzenetére
Na próbálkoztam egy kicsit, de úgy látom semmi értelme. A 945 belső órajelét hiába pörgettem fel 400MHz-re, nem sok minden változott. Valószínűleg a lassú memória kezelés (a videokártya is a rendszermemóriát használja) ennek az oka. A 945 hiába végzi a számításokat gyorsabban, ha az ahhoz használt memóriát iszonyú alacsony sávszélességgel éri csak el és emiatt mindig sokat kell várnia.
Ezt a lapot nem video lejátszásra predesztinálták. : (
-
wassermann
addikt
válasz
solarix45 #1755 üzenetére
Korábban még az MSI Wind-es topikban olvastam egy tunning programról, ami a 950-hez jó. [link]
Én feltettem és a grafikus mag órajele állítható (166/200/250/400). Tapasztalataim nincsenek még, de nem kell félni, mert feszültséget nem emel és a magban állítólag van túlmelegedés elleni védelem. -
wassermann
addikt
válasz
solarix45 #1753 üzenetére
Remélem, hogy boldogulsz! - egyébként +10e Ft-ért van megoldás: Sapphire Radeon 9250 128MB PCI
-
wassermann
addikt
válasz
wassermann #1748 üzenetére
Miután minden 64bitest meghajtót felpakoltam az Intel oldaláról, lefuttattam a 64bites Windows 7 RC programjai közül a Rendszer Teljesítmény Értékelőt:
proci:3,3 / mem:4,4 / video2D:2,1 / video3D:2 / disk:5,3
(A két középső legalacsonyabb érték a grafikai teljesítményre vonatkozik, ez szerintem várható volt)
-
wassermann
addikt
válasz
canniball #1669 üzenetére
A gép tényleg utánaállítja magát, a trükk csak abban van, hogy a memória legtöbbször többet bír mint amilyen értéket beleírnak. Nekem hivatalosan csak 4-4-4-12 -vel megy (az alaplap is így használta). Ennek ellenére kézzel beállítva stabilan fut 3-3-3-9-en is.
Viszont, ha nem értessz hozzá, kérlek ne próbálkozz, mert rossz beállítás esetén nem fog elindulni az alaplapod!!!
-
wassermann
addikt
Mivel az Intel D945GCLF2 nem állítható (fix) órajelgenerátort tartalmaz, tunningra a memória elérésének a gyorsasága ad csak esélyt.
Valakinek sikerült gyorsabb DDR2-essel, a BIOS-ban agresszív RAM időzítéseket (2-2-2-6) beállítani? Nekem a CPU-Z szerint a RAM modulom csak a 4-4-4-12-őt bírná, ennek ellenére sikeresen megy 25%-al gyorsabban 3-3-3-9-en.
-
-
wassermann
addikt
Valakinek van tapasztalata a ventis hűtőborda lecserélésével kapcsolatban? Mit csinál a gép, ha a BIOS egyáltalán nem érzékel ventit, mert az csak a házban beépítve van?
-
wassermann
addikt
válasz
Skyhigh #1610 üzenetére
... Az igaz, hogy az ION sokkal jobb, viszont szerintem itt a többség már rendelkezik valamilyen atom alapú géppel ...
Csak azoknak érdemes az Intel-lapról váltaniuk ZOTAC-ra, akiknek szükségük van a jobb video-kimenetekre (pl.HDMI) vagy játék miatt kell az erősebb VGA ...
-
wassermann
addikt
válasz
kingabo #1340 üzenetére
Az, hogy mikori szabvány baromira nem jelent semmit. Inkább az számít, mikor válik domináns alkalmazott eszközzé és mikor jelent kikerülhetetlen alkalmazási korlátot... ha jómagam körülnézek a család, rokonok, barátok gépei között: jelen pillanatban tizből csak egy gépben van még SATA-s meghajtó. Nyilvánvaló, hogy a gépcserék miatt ez meg fog változni, de ez még több évbe tellik.
-
wassermann
addikt
válasz
glutamin #1338 üzenetére
"... mindig akad pár 20GB-os példány, amit majd odacsaopok valami nagyobb mellé ... "
Kössz az ötletet, asszem én is ezt fogom csinálni. A családban, rokonoknál, barátoknál akad sok sok öreg gép. Legfeljebb az IDE kábelek minden csatlakozóját kihasználom és így bővítem a meglévő, legtöbbször 1 lemez kapacitását.
-
wassermann
addikt
-
wassermann
addikt
Sokan kiváncsiak vagytok, mennyit fogyaszt a lap? - a legegyszerűbb pontos, hitelesített fogyasztásmérő a lakás villanyórája:
Ha egy lakásban mindent lekapcsoltok egy negyedórára, csak a gép megy valamivel kihajtva ( boyler, TV, hűtőgép, monitor kikapcs, mindenféle adapterek hálózatból szintén kihúz). A villanyóraóra kWh-ban mér, a tizedespont a fekete számok után van, lehetőleg minél pontosabban kell leolvasni ( rovátkákat is). Kezdőértéket felírni papírra, negyedóra lejárta után újat is felírni. A két értéket kivonni egymásból majd az eredményt megszorozni néggyel. Az így kapott fogyasztás kiloWattóra , (azaz ennyi kW-ot fogyaszt pont egy óra alatt). Ebből a teljesítményt Watt-ban úgy kapod, ha az értéket 1000-el megszorzod.
Az idő mérés pontossága is befolyásolja a mérést, ezért lehetőleg másodpercre pontosan mérjétek a negyedórát.A leírt módszer bármilyen készülék villamos teljesítmény felvételének mérésére jó!
-
wassermann
addikt
válasz
Spartan #1279 üzenetére
" ...kb 50W-ot fogyaszt a teljes gép, most pedig pár hónap után elromlott a tápja, egy 250W-os delta electronics tápról megy, így 60W-ot... "
Ez abból adódik, hogy az új, nagyobb teljesítményre épített tápod számára nem pont ideális a kis fogyasztású lap "etetése" és nagyobb veszteségel teszi ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Mini PC
- Autós topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Tőzsde és gazdaság
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest