- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sazabi
aktív tag
válasz
Honkydoo #1938 üzenetére
Másolás sebessége nálam normális, win7/xp között nem vettem észre különbséget. 25Mb/s másolás vinyón belül úgy hogy 1 nagy filet másolsz, az tényleg elég kevés..nekem a 3 éves 500as vinyóm átlag 40-50Mb/s. Próbálj töredezettségmentesíteni. Win7ben már van jó automatizált időzíthető töredezettségmentesítő.
Sztem lehet driver gondjaid vannak..fel van frissítve minden? -
canniball
nagyúr
válasz
Honkydoo #1928 üzenetére
Ha stereo zenét akarsz 5.1-ben hallgatni ahhoz ha jól tudom kell valami megoldás ami "szétszórja".
Hogy filmeknél nem 5.1 az már más kérdés...lehet hülyeséget mondok, de ugye a Win-ben is be van állítva 5.1-re (már ha 7-ben is van ilyen, XP-ben Vezérlőpult->Hangok és audioeszközök->Audió->Hanglejátszás->Speciális->Hangszóró beállításai)?Mod. Egyre inkább kezdem úgy érezni hogy be kéne iratkoznom valami gyorsíró tanfolyamra...
-
kingabo
őstag
válasz
Honkydoo #1911 üzenetére
Én w7et használok az első publikus béta és semmi bajom nincs vele, néhol talán gyorsabb mint az xp. A media center nálam a tv-tuner képét nem tudta folyamatosan megjeleníte, valószínűleg az atom kevés hozzá, de lehet csak az 1gb rammal volt gondja, másik tv-tuner progikkal ilyen gond nem volt.
-
Stoto
tag
válasz
Honkydoo #1904 üzenetére
Volt egy kis szabadidőm meg szerelgetős kedvem és egy rakás led hever már régóta a fiókban. Gondoltam kezdek valamit magammal és a ledekkel (nem félreérteni
).
Már régóta szerettem volna egy kis lcd kijelzőt a homeserver-em elejére, de elég drágák ezek a kis háttérvilágításos lcdk.
Ennek ellenére nézegettem őket, illetve főleg azt hogy hogyan tudnám meghajtani őket linux alatt. A legegyszerűbb megoldásnak a párhuzamos port használatát láttam, ami rendelkezik 8 data pinnel és tetszőlegesen lehet programozni.Innen jött az 5let, mi lenne ha a 8 data kivezetésre 8 ledet kötnék? Gyorsan be is szereztem 8 db 150 ohm-os ellenállást és egy párhuzamos port csatlakozót, a meglévő ledek mellé. Körülbelül 1 óra alatt meg is született a mű: párhuzamos portra csatlakozó 8 ledből álló ledsor.
Ezután jött a szoftveres része. Kis utánaolvasás után nekem úgy tűnt, hogy legegyszerűbben ANSI C nyelven tudom elérni a párhuzamos portot (olyan módon ahogy nekem kell). Pár perc alatt sikerült is felvillantanom a ledeket, majd pár órával később a ledsorom már realtime mutatta a processzor terheltséget.
Aztán kiderült hogy ez unalmas, mert az idő 95%ban olyan kicsi a proci terhelés hogy 1 led sem világít.
A jelenlegi verzióban knight rider-hez hasonló mozgást mutat, végigfut balról jobbra majd 5 másodperc múlva jobbról balra, vár 5 másodpercet és kezdi előről. A processzorterhelés függvényében változtatja a várakozási időt 95%nál már nem vár semmit, folyamatosan fut a fény a ledsor egyik végéből a másikba. 100% terhelésnél pedig folyamatosan villogtatja egyszerre a 8 ledet.Elég látványos lett, már csak fúrni kell a házra 8 lyukat ahol ki tudom bujtatni a ledeket és jöhet a beépítés. Ha eléri a végleges verziót az egész gép (sose
) akkor mindenképpen írok egy cikket a logout-ra mert már nagyon okos kis NAS
-
canniball
nagyúr
válasz
Honkydoo #1896 üzenetére
Nálam (mint már korábban írtam) menetközben szokott néha 1-1 másodpercre eltűnni a lan, szerencsére egyből vissza is jön és mostanában elég ritkán játssza ezt.
Altatás alatt a készenléti állapotot értitek? Ha igen a ventis problémát az Abit IC7-emnél az oldotta meg, hogy S1-ről S3-ra állítottam, ennél a lapnál viszont sajna ez sem megoldás, így nem szórakoztam vele tovább. Viszont (emlékeim szerint) azzal semmi gond nem volt, hogy visszajöjjön suspedből a gép; a bill./egér visszahozhatja a gépt beállítást (ha van ilyen) nézted már?
-
harry
veterán
válasz
Honkydoo #1553 üzenetére
Jól van, mindjárt
Amúgy valóban 1TB -t vennék (bár lehet hozzájutok 750-hez olcsóbban, de ez még elég kérdéses). És akkor egy 3.5, szerintem egyelőre nem szórakozok a noti vinyókkal, inkább a tárhelyre megyek, mintsem a méretre. Egyelőre.
Egyszer láttam videót atom@fullhd videók lejátszásáról, és hát bizony nem ment minden simán... Szóval én erre annyira nem alapoznék. Más kérdés, hogy (nekem) kell-e ilyesmi, egyelőre szerintem úgysem. Aztán az megint kérdés, hogy full hd kell-e, a 720 is "elég jó".
Táp: egyelőre mindegy, majd akkor lesz érdekes, ha házat tervezek... bár akkor már kéne noti optikai is mindenképp, meg ilyen hülyeségek.
IrDA: vagy úgy. Most amúgy vettem én is alkatrészeket, és össze is raktam jól (remélem), ellenben még nem sikerült beüzemelnem... az a gáz, hogy nem tudom, mivel van a gond. A soros port jó, elvileg a távirányító is, és a benne lévő elemek is. Marad, hogy rosszul raktam össze, nem jó az infravevő maga (tsop 1738 nem volt, ez talán 1938, vagy ilyesmi), szoftveres gondok (megfelelő modulok, driverek, beállítások). Bah.
-
szaszlaci
addikt
-
szaszlaci
addikt
válasz
Honkydoo #1553 üzenetére
"a coreavc codec elviszi a fullHD filmeket is."
Ezzel vitatkoznék. Nem a felbontás számít ugye, és 6-8 MBps felett -ahol vannak a FHD-k- gondok lesznek az integrált VGA teljesítményével. H264-nél mindenképp.
Ezekkel szoktam próbálni. Még a második videó sem megy rendesen, ami HD.
(Van állítólag Lunixra is CoreACV.) -
Honkydoo
őstag
válasz
Honkydoo #1554 üzenetére
Naszóval ez a ház azért tetszett meg nekem, mert ez a létező legkisebb mini-itx ház!
Pont akkora mint maga az alaplap. Minél kisebb annál jobb!
Arra gondoltam, hogy az alaplapot, ilyen normál pc-s házakhoz adott távtartókkal meg lehetne emelni, és akkor pont beférne alá a laptop HDD meg a DVD is.
Más kérdés hogy hány távtartó kell hozzá? Egy sor vagy két sor?
A kábeelzés hogy lesz elvezetve? Nincs neki sok hely...
Be fog e férni a lap a házba? Én ebből a képből indultam ki, és elég bizakodó vagyok, mival a zontac lap magassága nagyobb mint a intel lap magassága, és pár centi emeléstől még szerintem befér.
Bár az más kérdés hogy akkor már én lehet ionnal használnám.De talán még úgy is belefér.
A kritikus pont talán a melegedés... Nemtom mennyire melegedne össze a lap meg a HDD.
Én abból indulok ki, hogy a laptop HDD kevésbé melegszik, továbbá hasonló megoldás volt látható az ION bemutatópéldányában (tudjátok az a kicsi izé ami mindenkinek kellett), szóval talán itt is jó lesz.
Ti mit gondoltok?
-
szaszlaci
addikt
válasz
Honkydoo #1519 üzenetére
Simán zárt házban szerintem is nagyon melegszik, passzívhoz komolyabb ötlettel kell előjönnöm.
Észrevettem viszont valami aggasztót, a CPU gyári bordájánál.
Gondoltam lecserélem valamire, mert nem egy mestermű..
Ekkor vettem észre, hogy nem túl egyenes a borda alja. (Nem csak nem sima, nem is egyenes szerintem.)
Elég kevés hővezetőt használok, annyit, hogy pont kitöltse a réseket. És ekkor vettem észre, hogy nem mindenhol ér a bordához a két mag. Ahol homályosan látszik a két mag, ott nem ért hozzá, az eredeti bordába dörzsölt paszta van, a magra tett kevéske paszta nem ért hozzá! Ahol fényes, ott volt kapcsolat. -
harry
veterán
válasz
Honkydoo #1497 üzenetére
Nem annyira oprendszer, driver kérdése. Anélkül sehol sem megy
És mivel itt eddig nem volt, nem is ment, de most jó. Az asztalimon nvida driverrel pár kattintás volt összerakni, szóval az sem bonyolult.
Na, első lépés megvan. Második - használ valaki openvz virtualizációt?
-
harry
veterán
válasz
Honkydoo #1491 üzenetére
Hi Honk
Sikerült már valakinek linux alatt beizzítani az s-videot?
Nekem eddig nem igazán. Próbaképp ránéztem egy winxp-vel, ott gond nélkül ment, linux alatt legfeljebb bootolásnál volt kép a TV-n (Ubuntu, betöltő csík), de a gdm indulása után már nem. Nem emlékszem már, hogy konzolból működött-e... -
Skyhigh
aktív tag
válasz
Honkydoo #1456 üzenetére
A PC Wizard 2008 stresztesztjét használom a hűtés teszteléséhez, az nem tudja a VGA-t stresszelni (úgy tudom [a másik gépre ráeresztve a VGA hőmérséklete nem igen változik]).
Amikor ráereszttem a gyári bordával a tesztet akkor a MoBo1 hőmérséklete kezdett el megugrani! -
Skyhigh
aktív tag
válasz
Honkydoo #1449 üzenetére
Megvan és bent is van!
Kellett hozzá egy kis flex, meg egy 3-as fúrófej, és két dekopír fűrészlap is (bele tört a fúrófej, és a bent ragadt darab nyírta ki a fűrészlapokat)
Viszont, úgy hogy csak egy ventillátor (8 cm) van a házban a (proc) chipseten 46-47 fokos, max terhelés alatt is 53-54 fokos, venti kikapcsolása után is 61 fok a csúcs!
Igaz van hátránya az egy ventis konfignak, csak a táp fújja ki a meleg levegőt és beragadt 51 fok közelébe.
Kell még egy venti ami kifújja a meleg levegőt!
Kis kontraszt, hogy alapban a chipset 52-55 fokos volt max terhelés alatt 59-61 fok volt, szintén egy ventillátorral! -
válasz
Honkydoo #1364 üzenetére
Az a durva, hogy az Atom procira mindenhonnan azt hallottam, hogy alig melegszik, erre tessék. Amikor megláttam a hőfokot nem hittem a szememnek.
Amúgy lehet hogy ez is a Modecom háznak tudható be, mert sajnos nagyon pici és úgy látszik megreked benne a levegő.Az atom proci tényleg alig melegszik, és ahogy mondod, a kis légtér hamar átforrósodik, megreked a levegő, akkor meg már nincs hova leadni a hőt. Ez ellen nincs mit tenni, vágjál rajta lyukat. Nekem egy gép van szellőztetés nélkül zárt házban, de az kompletten eszik 6w-ot és fém az egész burkolat hogy át tudja venni a keletkezett hőt. Így is meleg/langyos a külseje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Konteó topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Medence topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- PlayStation 5
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest