- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DLDKox
aktív tag
Én is bele futottam ebbe a problémába.
Ha még nem oldódott meg neked akkor itt a megoldás.
Előszöri is le kell tölteni a Realtek oldaláról a 8168-as driverét [link]Utána pedig:
tar -jxf r8168-8.016.00.tar.bz2
./autorun.sh
update-initramfs -u
echo blacklist r8169 >> /etc/modprobe.d/blacklisMajd reboot után ellenőrizni, hogy jó modul töltődik be.
lsmod | grep r8168Nekem azóta nem jelentkezik a hiba.
-
rankesz
veterán
-
-
canniball
nagyúr
A házról: csúnya dolgokat tudnak művelni a boltok, én pl. elsőre kaptam egy használt darabot (meggyőződésem hogy a nagyker. hibájából), ami helyett aztán nem tudtak másikat adni...
Mythtv: a HTPC szoftverek topikban talán akad segítség.
-
-
Alex91
félisten
CFI CBI-A6719 miniITX számítógépház 150W táppal fekete, ezt nezted mar esetleg? (Bar ennek belso tapja van.)
-
kingabo
őstag
Ezt csak azért írtam le, mert én is sporolni akartam és vettem egy olcsó tápot gari nélkül, ami után meg vehettem egy másik tápot is.
Szóval ahelyett, hogy egyből vettem volna egy 16k-s modecom házat, összesen 24k-ba volt a táp vásárlás.
De attól függetlenül, hogy én így jártam amit Te veszel nem biztos, hogy elromlik, csak ha mégis Te is buksz rajta 8k-t...
A házért nekem valaki 4k-t ajánlott volna április környékén (itt a topikban, de nem rémlik ki volt az...) -
canniball
nagyúr
A két táp közti teljesítmény-különbség (ha csak nem aggatod tele a gépet mindennel) szvsz jelen esetben nem számít: nálam egy ilyen Feel202-be van berakva a lap+2GB DDR2+SSD (ODD, vinyó nincs), így ~30W körül alakul a fogyasztás. Ha számolsz hozzá egy 3,5" HDD-t+némi terhelést akkor szerintem 50W körül lesz a vége.
Viszont a 2 év gar miatt én egyértelműen a házat venném, kérdés neked megér-e ekkora árkülönbözetet... -
Alex91
félisten
INWIN BM639 MiniITX 120W, es ez?
-
Alex91
félisten
MMPlayer Asus OPLAY HDP-R1 no HDD Full HD MMCenter+Western Digital MyBook World 1TB NE GLAN, azert mar 70-75k-bol nem is tunik olyan rossznak...
-
Honkydoo
őstag
Ionba nem gondolkodtál? Kis helyen elfér, létezik belőle tápos verzió is, a teljesítménye is elég jó (nem vistát kell rárakni, ahogy a tesztben tették), keveset fogyaszt, van benne HD gyorsítás.
Szerintem ez HTPC-nek ideális, és még szervernek is jó.
Egyedül az ára okozhat gondot szerintem... -
canniball
nagyúr
"...házat hosszabb távra lehet szívesebben készítenék én..."
Azt nem mondtam hogy a házat is használd.Ha az nem kell egy fiókban is elfér, vagy ha eladod még vissza is jön valami az árból. Feel 202/302
-
kingabo
őstag
Jaja ahogy írtad filmeket: hd-s, iso-ból dvd-t is lejátszik (sajnos menü nélkül), zenéket, képeket is lejátsza, itt le vannak írva a a támogatott formátumok. Lan nincs rajta, de kiokosított firmware-el támogat néhány usb-s hálókártyát.
"Bár most nézem csak usb van rajta, így vagy egy vinyót kötök rá, vagy egy optikai meghajtót. Hmm. Elosztóval talán mindkettőt, bár ezt kétlem."
2 usb van rajta."tényleg jó lenne teljes körű média gépnek, és emellé egy alacsonyabb fogyasztású atomot berakni, amiben meg elfér egy nagy tárhely."
Nekem így lesz. -
kingabo
őstag
Na igen... Viszont nálam nincs szerver így amikor tv-znék a gép nem menne és fordítva. Ha a gép lenne a hd lejátszóm, akkor vagy mindig hurcolászni kéne a tv-hez (mint most), csak Nálad egy szervernél ez nem épp a legjobb megoldás (én már eléggé unom állandóan szétszedni átvinni összerakni a gépet), vagy 10m hdmi kábel meg szintén nem olcsó,vagy a tv mellé tenni a gépet meg nálam nem kivitelezhető. Viszont abban lehet valami, hogy összességében a Te megoldásoddal olcsóbban jönnék ki (én is), a fogyasztásbeli különbség meg nem biztos, hogy nagy lenne / behozná egyhamar az árát. Nálam a fentiek miatt a wdtv kényelmesebb megoldásnak tűnik, nameg az atom ion nélkül elég kevés hd-hoz, 4 szálon számolva is akadoznak nálam a 720p-s videók mpc-hc-val... (pedig jól van beállítva, nem ütközik semmivel sem)
-
-
kingabo
őstag
Az általad említett dolgokra itt van a mostani kis atomos gépem. (bár nekem nem kell szerver, de ez most mind1) A core2 nekem pazarlás, atomra váltás elött volt nekem is, de nem igazán használtam ki az erejét. Ha jól rémlik (tudom tegnap volt
) Te a hd videók miatt vennél core2es gépet, ezért említettem meg, hogy szervernek/netezős gépnek jó választás a mostani atom, hd lejátszásra meg a wdtv, így nincsenek kompromisszumok...
-
canniball
nagyúr
"...bár ha kiadnák normálisabb chipsettel, ami kevesebbet eszik, és szerintem ez simán lehetséges..."
Már kiadták, Intel D945GSEJT-nek hívják...csak még hozzánk nem ért ide... -
szaszlaci
addikt
"nem a vga játszik nagy szerepet hd-nál"
Az attól függ. CoreAVC pont ezért jó, mert a VGA-val (is) tömörítteti ki a videót. Lehet hogy órajelre kevés a GPU, de ilyen feladatokat nagyságrendekkel gyorsabban lát el, mint egy CPU.kingabo: linkelnéd a wdtv-s topikot? Jó volna tájékozódni róla..
-
Alex91
félisten
Es egy Popcorn+WD MyBook World paros? Bar egy normalisabb NAS jobb lenne, de az enyhen dragabb. Ez 70k+55k egy 1 TB-os World = 125k. Mondjuk ez se olcso. De van FTP, file megosztas. A Popi tud torrentet is. (Bar azert egy kicsit maceras.)
IMHO fogyasztasban se olyan sokkal tobb egy nem atomos, kis fogyasztasu CPU-s rendszer. Mondjuk utana kellene szamolni....
-
kingabo
őstag
Szerintem nem.
A benne lévő gf7100 nem hinném, hogy sokat tud segíteni a hd gyorsításban. Illetve 26k körül már láttam wdtv-t, 28kért már van 3 év garis, nem hinném hogy egy hd lejátszásban azonos erősségű gépet össze lehetne rakni ezzel a lappal, úgy hogy kell még proci, ram, táp, ház esetleg erősebb vga és erre van durván 11-13k.
És többet is fog enni, meg meg kell várni, hogy bebootoljon a gép... Oké elfogultá váltam a wdtv-vel, végig olvastam a topikját és alig írtak pár videót amit nem vitt fullhd-ban (ezeknél elég volt egy másik változatot leszedni) meg lerakod a tvhez összekötöd és már mehet is a film, míg gépen lehet játszani kell kodekkel, oprendszert telepíteni, belőni... Persze a gép nyilván többre is használható lenne, de arra nekem elég a mostani atomom.
-
szaszlaci
addikt
Hát, házimozis cuccokról tudnék írni oldalakat, de nem ide tartozna, még ha össze is függ. (Értékesítőként melóztam nem túl régen még, volt időm bőven mindent megvizsgálni.)
Csak felületesen a felvetéseidre, hogy szerintem milyen úton kezdj nézelődni:
-TV-ből nem kell túl nagy, nálam 3,5 méterre 82 centi a jó.
-Ekkoránál nincs sok értelme a FullHD-nek, de nagyobbnál sem, ha nem nézed túl közelről. Tapasztalat ezt mutatta. Lehet meglepődsz, de TV-n ki lehet hozni egy okos BluRay 1,4 gigás (2 Mb/sec alatti) SD ripből HD minőséget, de csak TV-n.
-VGA: kompatibilitási gondok vannak. Nem megfelelő képarány, nem jó freki, nem látja, borzalom mit kell kínlódni hogy menjen. Amúgy jó minőség ha hajlandó működni. Amit kerülj: S-Videó.
-hangkártya: digitális kimenet kizárólag. Van is a lapon csak ki kell hozni. Akkor nem számít milyen a kártya, mert nem kerül sor D-A konvertálásra.Nem portfüggő, persze, PIC-el meg lehet csinálni USB-re is gondolom. Hanem az IrDa amivel nem hiszem hogy megy, félreérthettem amit írtál. Írd majd le mire jutottál.
-
szaszlaci
addikt
HD: nálam eddig minden HD ment simán. Core AVC volt a legjobb hatásfokú. FullHD-vel már voltak gondok, kevés ilyen ment csak nézhetően.
Olyan 6 MBit asszem amit HD-nél még le tud játszani H264-ben.Amit USB-re teszel infrát, az 90% hogy csak telefonhoz, ilyesmihez lesz jó. Ez egy kétirányú cucc.
Távirányítóhoz csak egy infra érzékeny vevő kell, általában soros porton. Ezt figyeli egyfolytában egy program. De lehet megy az USB-s, meg kell nézni. -
szaszlaci
addikt
"Noti táp alatt pico psu-ra gondolsz, vagy bármilyen notiból bontott tápra?"
Ööö. A noti táp az 230 AC-ból csinál 12 Volt egyenáramot.
A Pico pedig ezt a 12 Voltot alakítja tovább a PC-nek szükséges többi feszültségre.
(Bocs ha félre értettem.)Hogy okoskodjak még kicsit, 4 ezerért nem sokat kapsz. Egy noti táp is külön a duplája, a pico meg még egyszer annyi. De nincs is 1-2 Wattnál több vesztesége és hangtalan az aktív hűtés szükségtelensége miatt.
Modecom ház ezzel a két táppal olyan 17 ezer asszem. Nekem azzal sose éri el a 40 Wattot.
Hogy írjak az új hűtésről: nagyon jó, a HDD 36 fok fölé nem igen megy a mostani nem kánikulának nevezhető, de meleg időben.
-
Skyhigh
aktív tag
Egy 250W-os tápnak 10-20%-os terhelésen azért ennél alacsonyabb a hatásfoka.
Ezért is javasolnak noti tápot, vagy 60-100W-os tápokat.Szó nincs arról, hogy nem jó a megoldás, de amit nyersz az Atommal azt el is vezsted a táppal.
Én kipróbáltam öregeskedő chieftec tápommal (5éves, 310W-os),sokat eszik.
Az alapban (90W-os táppal) 35-45W-ot fogyaszt, kompletten a rendszer, a 310W-ossal 60-70W között eszik (a csúcs 76W volt). -
szaszlaci
addikt
Mármint a TV-ben lehet noti HDD, gondolom a vázra szerelve. Ilyen időcsúsztatós cucc, boztos ismered. Na így kb annyi hangja van, mint nekem a rendes 3,5 Collos PC habra téve.
Léghűtés tényleg hangtalanra megoldható. (Esetleg ha gazdag vagy, akkor SSD.)
Ha peched van, sercegni fog a RAM. Régi gépemnél zavaró tudott lenni, mert szakaszosan csinálta. Pedig az sok ventis-vizes cucc volt, és még úgyis.
-
szaszlaci
addikt
Pico + noti táp? -ha már hangtalant szeretnél. Szeritem az egy venti a nyerő, mert akkor nem fogják egymást rezonáltatni, zavarni. Nekem is 24/7-ben megy, annyi hangja van kb, mint a TV (gondolom) noti HDD-nek, nem zavaró egyáltalán.
kingabo: bizony hogy segít (valamennyit), régen nekem is úgy volt. De most nincs neki hely..
-
Skyhigh
aktív tag
-
szaszlaci
addikt
Ha sikerül valami használhatót készítened, várjuk ám a tapasztalatokat, képeket!
Nekem ment passzívan, de a CPU mag 87 fokig is felkúszott, a HDD-t meg muszály hűteni. Az úgyis teremt egy kis légmozgást, a semmi is elég, 20 fokkal hidegebbek a chipek máris.Távirányítóra én annyit tudok mondani, használhatod egy tunerkártyáét, be lehet állítani, hogy mást is vezéreljen. Régen használtam sokat, nem volt rossz. Vagy kész desktop media-playeres cucc is van, szépek és gondolom jók. Vagy egy mezei akármilyen távirányítóhoz csinálsz egy egyszerű kapcsolást pár alkatrészböl a vevőnek, és kész.
-
szaszlaci
addikt
Na de neked van még venti is, ami mozgatja a levegőt, nemde?
Vagy ha mégsem, akkor milyen házban van?
Mert nálam ennél komolyabb borda van, és hát igencsak forrósodott amig nem volt légmozgás, nyitott háznál is:
CPU: olyan 70 és 60 fölött asszem (gyári lamellákkal)
GPU: 45-50 fokot írt, de megmértem külső hőmérővel a bordát, és 60 fok felett volt az is.Egyszer egy Inno3D Gif. FX 5200-es gyárilag passzív bordás cuccom volt, marha forró volt, nem lehetett megfogni. Fél év után meg is sült egy chip a kártyán. (Nem a GPU)
Légmozgás a kártyánál nem volt, de a házban nem volt forró a levegő, voltak erre ventik. -
kingabo
őstag
Pont olyan mint a winfos.
Amíg nem tudod mennyire értek a linuxhoz addig ne mond rám, hogy béna vagyok... Egyébként nem az én dötésem, hogy linuxot is KELL használnom.
Ha valaki válaszolna erre az priviben tegye!peterkeT: miért nem linkelted ide a logoutos írásod? Nem tudom mekkora hútő szereztél, de amik nekem vannak azok a gyári lefogatóval simán felrakhatóak az északi hídra. A procihűtőből kioperálni a lefogatót nem egyszerű. Valaki írta, hogy kell aktív hűtés: persze, csak a házba egy 8cm-es venti sokkal halkabb, mint egy 4cm-es. És mást is tud hűteni.
-
parandroid
félisten
Csak sajnos muszáj hozzá aktív hűtést alkalmazni, ahogy olvasom...
Amúgy megpróbálok most szerezni (ha minden igaz, már úton van) egy régi P3-as hűtőbordát, kettévágni, és azt felrakni a procira és a chipsetre. Csak még nem tudom, hogyan rögzítsem, a hővezető ragasztótól kicsit tartok, pedig az lenne a legegyszerűbb megoldás.
p
-
gt007
tag
Nem erre gondoltam, abban biztos nem lesz különbség.
Nekem az integrált kártyával is szuper a gép, nincs vele bajom, de észrevettem, hogy egy olyan weboldalon, ahol sok flash van+ilyenek, azt lassabban tudom görgetni, lassabban is nyitja meg. Talán egy külön kártyával ez javul valamit. -
WhiteWalker
nagyúr
Leginkább ez a játékok miatt indokolt.Ahogy nő a hardver igény,úgy húzza magával.sajnos ez van.Pl ha 2 év múlva kiadnak crysis 2-őt annak minimum 4gb lesz a mem igénye...szerintem,ahogy hogy kihasználd muszáj a 64bit.
Én sem nagyzolás miatt használom,hanem mert szeretek játszani,pl a GTA IV használ rendesen memóriát is...
-
szaszlaci
addikt
Aham, köszi!
Úgy fordítom, remélem jól, hogy a RAM-ok és ezek kezelése 64 bit (elég régi ugye) illetve a 64 bites operációs rendszert és meghajtókat is támogatja. A proci viszont 32 bit, hogyha nem engedélyezzük a BIOS-ban az "EM64T"-t! Ezen kívül a RAM-oknak, oprendszernek és driver-eknek is engedélyezni kell a 64 bitet.
Mindkét mag 64-64 bit. -
harry
veterán
No próbaképp lemértem a hűtőbordát egy külső madzagos digit hőmérővel (ilyennel, csak egysoros: [link]) - az érzékelőt a tüskék közé, lehető leglentebb raktam, itt a borda 59˚C-os volt (már ment legalább egy órája). Összehasonlításképp lemértem a másik gépemet, amin egy nForce4-es chipset van az adataimnál lévő konfiggal - ezen egy kék zalman tüske van, amit az elöl lévő 12cm-es venti levegője is ér - ez 56˚C-os volt. Mindkét adat terhelés nélküli érték.
Hát talán kicsit para, főleg, hogy maga a chip ugye még melegebb. De ha abból indulok ki, hogy a nF4-es gépemet jobban szoktam terhelni (pl. játékok), és már megy évek óta, ezért talán nincs mi miatt aggódni. De hosszabb távon azért raknék a környékére egy szellőztető ventit. -
-
szaszlaci
addikt
A kék Zalman NBF47-est úgy tudom nem lehet rátenni egyből rendesen, reszelni kell kicsit a közepén. Így nem lesz túl vastag a talpa, és a borda sem nehéz, tehát rá lehet fogni stabilan. A régebbi Zalmanok lehet, hogy széltébe nagyok, így nem lehet felfogatni. Illetve ennek ritkán nagy és széles lamellái vannak, így egy kis légmozgás a házban át tudja járni rendesen. Ellentétben a régi sűrű tüskéssel. Ha valamit sikerül felraknod, írj majd eredményeket !
-
balkoger
tag
Szia!
ez tényleg fura, mert kikapcsolt állapotban nekem, mind a nagy, mind az atomos konfig 3w fogyaszt. A tápod jó minőségű, de én kipróbálnám helyedben egy másikkal is.
Ha már itt a fogyimérő, mindent végigmértem (bár az áramszámla a legkisebb összegű csekk) nekem a műholdas beltéri okozott ilyet, 8.5w bekapcsolva és standby is, egyedül a hátsó kikapcsoló gombbal nincs fogyasztása. -
Stheno
csendes tag
-
Ghandi
aktív tag
Ez a 1 vagy 3év gari annyira sokat jelent neked?
Szerintem totál mindegy.A törvényileg kötelezö 12hónap kell csak szerintem,a többi gyakorlatilag nem jelent semmit.Sokszor már 1év mulva se nagyon kapni ugyan olyan lapot,mert jött ki azota ujjabb,ezt a fajtát már nem kapni sehol stb,stb,stb hát akkor még 2.5év mulva?
Szerintem akkor már az ember vegyen egy ujjat,ilyen áron ugysem érdemes ronhangálni egy öreg lappal szervizröl,szervizre -
thAnd
csendes tag
Az alaplap szélén levő ventillátor csatlakozó vezérelhető (PWM) BIOS-ból vagy szabályozható a speedfan-nel. Ezt a csatlakozót az alaplap leírása Chassis Fan Header-nek hívja.
Ha erre átdugod az Északi Híd ventit (alapból asszem a fixen van), akkor tudsz vele játszani és a zaj is kisebb lesz. De vigyázz, ne fűtsd túl a cuccost (használd az Everest-et a hőmérséklet monitorozásra)
Nekem a BIOS vezérli 50%-on, de tettem egy passzív hűtőt a NorthBridge-re és felé lógattam a 4 centis gyári ventit. -
turorudi
aktív tag
Röviden:
- semmiféle over/downclock nm lehetséges, a biosban nem lehet feszt, szorzó és semmi ilyesmit állítani (bár a 8W full proci fogyasztáson nem is nagyon van mit downclockolni)
- láttam már ubuntut haladni rajta, tökéletes hozzá
- Windows XP MediaCenter 2005 fut rajta, nálunk ez a medialejátszó
- a chipset hűtése (ugye a proci passzívban megy) venti szabályzóval hangtalanra letekerhető, és az a fuvallat is elegendő a hűléshez
- bár a specifikáció szerint DDR2-667 is megy benne, ami igaz, csak 533-on fut - nálam éppen ezért DDR2-800 van benneSzóval amit legolcsóbban kapsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI B450 TOMAHAWK eladó
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged