- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
addikt
válasz
Skyhigh #1610 üzenetére
... Az igaz, hogy az ION sokkal jobb, viszont szerintem itt a többség már rendelkezik valamilyen atom alapú géppel ...
Csak azoknak érdemes az Intel-lapról váltaniuk ZOTAC-ra, akiknek szükségük van a jobb video-kimenetekre (pl.HDMI) vagy játék miatt kell az erősebb VGA ...
-
harry
veterán
válasz
Skyhigh #1542 üzenetére
Néztem egy leírásban, hogy hány % terheléstől garantált a 80% hatásfok, de már nem tudom... Noti táp alatt pico psu-ra gondolsz, vagy bármilyen notiból bontott tápra? Utóbbi amúgy nem tudom milyen árban van, de átgondolva persze job lenne, csak hát tuti nem 4k, mint ez a táp volt. Hosszabb távon lehet lecserélem amúgy...
Mennyiért lehetne szerezni egy ilyen tápot?Egyéb: távirányítót szereztem, és találtam is lirc-hez leírást, konkrétan ehhez a típushoz, nemsokára begyűjtök egy usb-s infra vevőt.
A headles start-upot úgy látom sikerült megoldani. Volt egy olyan gond, hogy ha a tv áramtalanítva van és így kapcsolom be a gépet, akkor nem talál kijelzős, és az X nem indul (ami azért kell, mert erről megy a mythfrontend, nyílván). Ami még érdekesebb, hogy ha mégegyszer beírom, akkor elindul, tv szintén kikapcsolva... szóval most a startupban két X indítás van, tudom nem szép, de így megy. Utána pedig 'su'-val indítva a mythubuntu, lévén különben nem tudja melyik user indítja és nem találja a home-ot, vagyis egyáltalán nem indul. Mindez amúgy egyszerűen az rc.local-ba hajítva.Ami még hátra van: energiagazdálkodás, és így a kijelző lekapcsolásának letiltása; lirc és távirányítás beizzítása; szerverről közös média megosztása; tesztelés; házépítés, hűtés optimalizálás és hangtalanítás.
-
harry
veterán
válasz
Skyhigh #1533 üzenetére
Mythubuntuhoz elég jó dokumentáció van, eddigi tapasztalataim szerint. És többnyire driverekkel sem kell szívni, kivéve pár esetet. Szóval nekem most pl. nem volt svideo, minden más igen, winxp alatt meg fel kellett rakni mindent (chipset, vga, hálózat).
De mindegy, mindenki használjon, amit szeretne.
-
canniball
nagyúr
válasz
Skyhigh #1476 üzenetére
Nyilván egyik szoftver sem tökéletes.. De emiatt kár ennyire emészteni magad, nem dőlt össze a világ.
Nem is értem emiatt miért kéne áttervezned a hűtést?
"A speedfan-ben is lehet offsetet állítani..."
Ezt eddig nem is láttam.DBob!
"...inkább csak tájékoztató jelleggel használhatóak."
Így van, de ha pl. jelentős eltérés következik be azt azért megtudhatjuk."Jobb helyeken (pl hdd sentinel) lehet offsetet állítani rajtuk..."
Csak az a baj hogy ritka az ilyen progi. A HD Sentinel meg csak a HDD-vel foglalkozik, az alaplappal nem."Persze a szenzor nem a cpu külsején van, hanem a magon belül, de ez nem produkál ekkora különbözetet."
Lehet mire kiér a meleg a proci tetejére addigra lehűl.Vagy csak szimplán sz@r a borda és nem tudja elvezetni a hőt...
-
kingabo
őstag
válasz
Skyhigh #1467 üzenetére
Ha terhelve van a gép / rosszul szellőzik a ház eléggé lehetséges! Coretemp-el nézd meg hány fokosnak írja a procimagokat. (ez nem az alaplapi értéket olvassa ki, hanem a procimagok saját hőmérőjéit). Vagy ha otthon leszel, akkor biosban nézdd meg. Nálam a biosban lévő proci hőmérséklet megegyezik a ct-által kiolvasottal...
-
Honkydoo
őstag
válasz
Skyhigh #1455 üzenetére
Uff, a hűtés elég masszív lett!
Grat hozzá!
Írtad, hogy 48 fokos az ICH7. Nem a videókártya gondoltál esetleg? Mert tudtommal azon van a borda és a hőfokmérő dióda is azon van, de lehet rosszul tudom. A 48 elég jó, de ezt asszem már leírtam... Az 51 fok meg csekély 3 fokkal melegebb, szóval ha nem is hűl vissza azonnal az se nagy baj, idővel azért gondolom csak vissza hűlne. (kb 1 órára gondolok)
-
-
-
parandroid
félisten
válasz
Skyhigh #1321 üzenetére
Nekem konkrétan egy 20-asból megvolt, igaz optikai meghajtó nincs benne, HDD-re és RAM-ra pedig nem kellett költenem. Persze ha valaki rendes asztali gépként használja, akkor kell még egy bill-egér páros és egy monitor is. De ez utóbbiak a 60-80-100e Ft-os nettopokhoz sincsenek.
p
-
Chaser
legenda
válasz
Skyhigh #1296 üzenetére
BP sajna nem "játszik"
Hát igen, fontos a jó táp. Egy E5200-es konfig 2x1GB ram geil ultrával, 1 3.5"-os hdd-vel, 1 v 2 odd-vel, g31-es lappal net közben 50W konnektorból, prime alatt 67-68W, proci gyári órajelen ment, de alulfeszelve. "sima" táppal 60 és 87-89W-os értékek voltak.
szerk: Barkácsolóknak, akiknek drága a 17-18k-s modecom ház-táp combo, amiben ha behal gar után a táp lehet kukázni a cuccot, olcsó jó minőségű pici tápok, Enhance gyártmány, itthon nem annyira ismert, kinn már inkább
200W-osak, p4 csatival, csak 2 van már, itt.
-
válasz
Skyhigh #1227 üzenetére
Cat5 kábel tökéletesen elég a gigabithez, csak legyen benne bekötve mind a 4 érpár (láttam olyat amiben csak a 100mbithez szükséges 2 érpár volt)
Mikor egyszer próbáltam gigabites switchen keresztül meghajtani másik gigabites kártyával, nekem 22mb/s sebességgel másolt. Ez valahol a gyakorlati maximum körül lehet atomnál. A másik gép, egy c2d biztos tudott volna gyorsabban is másolni.
-
canniball
nagyúr
válasz
Skyhigh #1223 üzenetére
"Még mielött behal a téma..."
Nem fog, ha megjön a lap úgyis kérdésözönnel árasztom el."Azzal vki találkozott már, hogy a D945GCLF(2)-n lévő hálókártya hol műxik hol nem?"
Belepörgettem a topikba mielőtt kérdezgetni kezdtem, mintha korábban panaszkodott volna valaki a hálókarira."Csak akkor látja a másik gépet Crosskábellel, ha bootolás elött összekötöm!
Ha utólag akkor nem (mindíg)!"
Ha nem lenne ott az a "(mindíg)" azt mondanám gariztathatod, így viszont csak próbálkozni lehet vele, hátha ott is produkálja... -
kingabo
őstag
válasz
Skyhigh #1201 üzenetére
"Kipróbáltam Xcross kábellel 4000-5000KBps (ami szintén kevesebb mint 54Mbps)"
54Mbps-et osztod 8-al az 6.75MBps, ami nyilván az elméleti max, amit sosem fogsz elérni. Ezt a zárójelben lévőre írtam.
Nálam b-s wifivel szokott jönni 5-600KBps-el. A rendszer mit mond Nálad mennyi a kapcsolati sebesség? Van amikor a túl sok ap zavarja egymást és szépen visszább vesznek. -
canniball
nagyúr
válasz
Skyhigh #1192 üzenetére
Több boltban is néztem a D945GCLF2-t, a legtöbb helyen OEM kivitelt és 3 év garit tüntetnek fel. (Előbbit azért nem igazán értem, mert pl. az egyik boltban kapható mindhárom modell és a D945GCLF valamint a D945GCLF2D mellé nincs odabiggyesztve az OEM felirat...
)
"A tesztek alapján a fogyasztása nagyobb lesz!"
1. 50% csökkenést ígérnek és mégis növekedne? Ha tényleg így van no comment.
2. Tesztek? Eddig úgy tudtam csak a harmadik/negyedik negyedévben jönnek ezek a lapok... Ha mégis vannak már tesztek kérné(n)k linke(ke)t!Más!
Úgy látom többen is Modecom 202/302 házba tették a lapot. Jól látom, hogy a két ház közti különbség egyedül az előlapi design, egyébként teljesen egyformák? És ki lehet-e szerelni a tápot a házból? Csak a tápra lenne szükségem egy másik házban és úgy látom ha csak a picoPSU-t venném valahol az sem lenne olcsóbb (így meg jár mellé a ház is ami méreteinél fogva elférne a szekrényben ha meg mégis fel tudom használni csak elő kell venni). -
nyunyu
félisten
válasz
Skyhigh #1164 üzenetére
Annyira azert nem vagyok otthon benne, melohelyen nem nagyon tudtam vele jatszani...
TV-n tesztelesre is csak egy fel estem volt, masnap reggel mar ugyfelnel ketyegett a gep.Utana viszont a csapnivaloan rossz selejtarany, meg a hebe-hoba elerhetoseg miatt egyaltalan nem vettunk Atomot.
-
kingabo
őstag
válasz
Skyhigh #1155 üzenetére
Nálam működik w7 alatt és xp alatt is. Azt is várd, hogy felismerje a tv-d, nálam mobil megjelenítőként jelent meg a listában!
Én boot után kötöttem össze a tv-vel és akkor is észrevette, hogy oda is kell kiküldenie jelet. Olyat viszont nem sikerült beállítani, hogy a monitoron legyen az asztal a tv-n meg a lejátszott videó, csak klonozni tudja a monitor képét a tv-re. Illetve w7 alatt találtam olyat, hogy terjessze ki, de ekkor meg csak azon a kijelzőn van kép amelyikre beállítom, hogy azon legyen az asztal a másikon semmi sem jelenik meg. -
kingabo
őstag
válasz
Skyhigh #1137 üzenetére
Ez érdekelne engem is.
A dolog pikantériája talán még a w7 is. Felraktam a vistás drivert, de az is csak 1024*768-at ajánl fel maximum. A tv-t érdekes módon mobil kijelzőnek ismeri fel.
Talán még megprobálom majd xp alatt is, hátha ott megy, de nagyon nem kivánkozok már oda vissza.
-
solarix45
senior tag
válasz
Skyhigh #1122 üzenetére
Az attól függ, mire használod. Ha kritikus feladatokat lát el, fontos adatok vannak rajta, vagy produktív környezetben van, akkor nem ajánlott bétát telepíteni. Ha nem okoz gondot, ha esetleg problémák vannak vele, és érdekel a W7, akkor mehet a béta. Ahogy ez minden más esetben is igaz nem stabil szoftverekre.
-
kingabo
őstag
válasz
Skyhigh #1119 üzenetére
Kiskerben. Hát ez az, hogy előzőleg pcwebshop, most meg pcpart...
Hmm ezekszerint nemcsak nekem kéne, hanem más is veszi.
Találtam relativ a közelben egy boltot ahol van raktáron, ott veszem meg. Vicc tegnap jártam pont ott, még nem sokkal elötte eszembe is volt, hogy nézzek kábelt. -
solarix45
senior tag
válasz
Skyhigh #1099 üzenetére
Nem nagyon követtem a dolgokat, de arra emlékszem, hogy miután megvettem, mindenki anyázott, hogy ezer bolt kínálatában ott van, de raktárkészlete senkinek nincs, ezért kérdeztem.
Na kíváncsi leszek. És én hülye meg kidobtam a gyári sz*r ventit :S. Az Intel alaplapok mind ilyen gyengék amúgy? Egy hónap alatt elpusztuló venti, a csavarok is gyenge minőségűek a hűtésen, megpusztuló hálókari... Kicsit csalódás
.
-
kingabo
őstag
válasz
Skyhigh #1096 üzenetére
Nincs mit!
Nekem úgy rémlett benne van, de én sem találtam meg...
Most nézem, hogy a legújabb bios több hibát is javít! (ebből 2 engem is érrint) release notes
-
-
kingabo
őstag
válasz
Skyhigh #1089 üzenetére
"így (a hozzászólásod alapján) nem sok értelme van beletenni az 1066-os!"
Én is ezt mondtam Neki...
"Közel 1100 hozzászólás van, bevallom csak átfutottam"
És akkor ott van még a sima atom klubNálam 3-3-3-12-t viszi szintén kingmax 1066-os ram, (régi gépből raktam át) a bios "véletlenül" ad lehetőséget arra, hogy az időzítéseket ott beállítsd.
-
srph25
tag
válasz
Skyhigh #1089 üzenetére
3-4-4-8 emlékeim szerint (szinte biztos egyébként), sajnos még bios-ba sem tudok belépni különböző okokból kifolyólag (bocsi)... szóval lehet h akkor még sem ugyanazokat lőtte be, csak kb-ra. mikor a ramot vettem, nem volt számottevő árkülönbözet 800 és 1066 ddr2 között, így rábólintottam az 1066ra.
és úgy rémlik, h manuálisan állítható. nem kell parázni -
srph25
tag
válasz
Skyhigh #1082 üzenetére
Még a 667-es memó sem futna teljes sebességgel, mert 533MHz a max, amit a chipset le tud kezelni (tudom, neten mindenütt azt írják, hogy 667 is elérhető, de ez kamu - elég csak ennek a topiknak az elejébe beleolvasnod). Ennek ellenére érdemes a létező leggyorsabb RAM-ot megvenni, mert hiába fut majd 533-on, időzítésekkel azért jócskán lehet kompenzálni a teljesítményt, ez ugyanis nincs "lekorlátozva"!
Már csak azért is érdemes minél nagyobb sebességű modult használni, mert a GPU a sima RAM-ból allokál magának egy részt, és azt használja VRAM-ként. Ergo ha néha játszani is szeretnél a gépen, mindenképpen érdemes 1066-os DDR2-t használni, nálam 2Gb duruzsol a GCLF2-ben, és jól szuperál. -
nyunyu
félisten
válasz
Skyhigh #1063 üzenetére
HÁZ FOXCONN DH0839 MICRO-DESKTOP 250W (24PIN) házzal vki találkozott-e már, mert azt néztem ki a kis atom-omhoz.
Batar nagy az a haz, elveszik benne az miniITX alaplap.
Mi konkretan a DH848-cal, meg a DH153B-vel probalkoztunk anno Epiahoz, nagyon nem jott be a merete, tul nagy. (DH839 ugyanaz, csak mas az elolap dizajnja)Meg a belso elrendezese sem szerencses, a vinyo keresztbe van az ODD alatt, nem lehet egy IDE kabelre fuzni oket. (Ma mar ez nem problema, elvegre az Atomon van SATA is.)
Egy Morex 2799 haz harmadakkora terfogatu, es abba teljes magas kartya(k) fer(nek). (ha lehetne bele kapni dupla risert
)
Ha jol emlekszem FSP 250W-os flexATX tap volt ezekben a Foxconn hazakban.
Hopp, PH 3 eve tesztelte a DH153B-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Futás, futópályák
- Netflix
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo IV
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest