- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Aha, erre a hozzaszolasomra gondolhatott, ott sem a GCLF LANjat szidtam, hanem a Viaet
Azota exkollega emlegetett meg 2-3 elhullott GCLF-et, de hogy azoknak konkretan mi baja volt, azt nem tudom.
-
nyunyu
félisten
válasz
canniball #1977 üzenetére
A LAN csatit amúgy nem említette? Mert ha jól emlékszem nyunyu kolléga pont erre panaszkodott...
Szerintem a 2-3 evvel ezelotti Epia V/5000/8000 szeriakat anyaztam a szar halocsati miatt, azok ruhelltek nagyon, ha merev fali kabelre krimpelt kollega patchhez valo dugot
Ilyenkor falialjzat felszerel, onnan gyari puha patchkabel lett a megoldas, vagy ezresert RTL8139 kartya, de azt nem szerettuk, mivel akkor nem tudtunk soros kartyat rakni a gepbe.GCLF fronton doglott PCI port, gyarilag be se lehet kapcsolni moka elofordult parszor, de hirtelen nem emlekszem olyanra, hogy halogond miatt kellett volna cserelnunk.
Igaz, tizenpar peldany utan lealltunk vele, tul gyorsan doglottek
Mivel fonokomnek meg egy virtualis vallveregetesre sem futotta, hogy sporolni akartam neki, onnantol en sem eroltettem a joval dragabb Epia helyett. -
nyunyu
félisten
válasz
wassermann #1870 üzenetére
Legujabb Realtek driverben igy kell letiltani.
-
nyunyu
félisten
De hogy Azalia kompatibilis-e, vagy oldschool kiosztasu a hang resze, azt ne kerdezd
AC97-hez kepest +2 drot van bekotve, HD Audio-hoz kepest -2, igy az adott lapon vagy mukodik, vagy nem az automatikus fejhallgato erzekeles.
P35-DS3-as lapomon egyaltalan nem adott hangot, amig nem tiltottam le az automatikus bedugas erzekelest a Realtek driverben.
Szoval nalam max AC97-kent uzemel, nem nemitja a hatso kimenetet, ha ra van elol dugva valami. -
nyunyu
félisten
válasz
solarix45 #1864 üzenetére
Nem tudja valaki, honnan lehetne olcsón szerezni valami audio előlapi panel kivezetést? Olyat, amit a lap tüskéire lehet rádugni.
Tetszoleges bontoban?
Jut eszembe, van itthon par Morex 2699-bol kioperalt 2xUSB+Mic+Line-out+FireWire kivezetes, par sorert elcserelheto Budan.
De hogy Azalia kompatibilis-e, vagy oldschool kiosztasu a hang resze, azt ne kerdezd -
nyunyu
félisten
válasz
wassermann #1847 üzenetére
Sok minden elofordult mar az egyik naprol masikra be se lehet kapcsolnitol kezdve a nem mukodik a PCI kartyahelyig...
-
nyunyu
félisten
válasz
wassermann #1845 üzenetére
Az oke, hogy a memoria kibirja, de vajon mikor fog alola kihalni a GCLF?
Tavaly nyaron vett 15 GCLF(2) lapbol mar 50% selejtnel jarunk.
-
nyunyu
félisten
válasz
wassermann #1731 üzenetére
Asszem az Atom topik elejen teszteltem a GCLF2-ot CoreAVC-vel.
-
nyunyu
félisten
válasz
Ironskin #1707 üzenetére
nem árt tudni, hogy a házzal kapott tápegység valóban jó, vagy amit spórolunk egy Pico PSU-n azt többször kifizetjük az ELMŰ-nek utólag.
Nem feltetlenul.
Ha azt veszem, hogy az altalam emlegetni szokott 11+fas Morex 60W-os cucc ~85%-os hatasfokot tud, es igy volt 28W a GCLF konfig fogyasztasa.
Ha veszek egy 5+fas olcso sima tapot, ami produkal 62%-ot ilyen kis terhelesnel, akkor 28*0.85/0.62=38.38W, tehat 10W-tal magasabb a fogyasztast fog merni a villanyora, 100 orankent +1kWh, ami most 45.77Ft.
Arkulonbseg a ket tap kozott 6000+fa=7500, ezt osztva 45.77-tel 163.86kWh villany ara.
Magyaran 16386 ora (1.87 ev, ha 24/7-ben jaratod) kell ahhoz, hogy megteruljon a speci tap felara... -
nyunyu
félisten
3. Ez egy speciális eszköz. Lehet tévedek, de szerintem nem lehet akárhova felcsavarozni mert nincsenek meg neki a rögzítési pontok bármilyen házon
Takonypuska csodakra kepes
Tehát az vesz ilyet pl., akinek a sajátja tönkrement. De nem kopó alkatrész, tehát nem gyakori hogy tönkremegy.
Ezt meseld el a melegben kirugyezo kondijainak.
Volt mar ra pelda a praxisomban.
Mondjuk ez osszesen 1 eset volt, masik 5-6 esetben valamelyik reszeg vendeg furdette meg piaban az ugyfel gepet, amiatt szorult cserere.Meg halvanyan remlik egy ~4 evvel ezelotti eset, amikor bealltak a Morex2699 ventijei, aztan a Maxtor Fireball majdnem megfozte az Epiat, akkor is ki kellett cserelnem a tapot.
-
nyunyu
félisten
válasz
wassermann #1315 üzenetére
Pontosabb erteket kapsz, ha azt szamolod, hogy hanyszor fordul korbe a villanyora tarcsaja adott ido alatt.
Villanyora szamlapjara meg ra van irva, hogy hany fordulat egy kWh. -
nyunyu
félisten
Intel referenciahutoi mar csak ilyenek, eleg kemenyen hajtogatjak az alaplapokat...
Ranezesre egyaltalan nem veszelyes, en alaplapomban nagyobb kanyar van
Proci feloli sarka fel centivel magasabban van, mint a tobbi csavarhely, mivel a vizhutesemet ellentarto acellapot tul vastagra sikerult legyartatni. -
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
válasz
kingabo #1162 üzenetére
Régebben az s-videó-scart átalakítóval szenvedtek sokan...
s-video-SCART atalakito konkretan mukodik, csak a 15+ eves TV-m nem tud s-video jelet (kulon fenyero, kulon szin) fogadni, ezert volt fekete-feher a kep.
Ez konnyen orvosolhato lett volna, csak egy apro kondit kellett volna beforrasztanon a SCART feloli vegebe a 15-os es 20-as lab koze, de pont nem volt keznel, azota meg Atomom nem volt...
-
nyunyu
félisten
válasz
Skyhigh #1164 üzenetére
Annyira azert nem vagyok otthon benne, melohelyen nem nagyon tudtam vele jatszani...
TV-n tesztelesre is csak egy fel estem volt, masnap reggel mar ugyfelnel ketyegett a gep.Utana viszont a csapnivaloan rossz selejtarany, meg a hebe-hoba elerhetoseg miatt egyaltalan nem vettunk Atomot.
-
nyunyu
félisten
Tudom, hogy lehetne olcsobban kapni Epia 5000-et (17+fa), de abba a mar reg kihaltnak szamito SDRAM kell, amit lehetetlen ujonnan beszerezni, vagy ha megis sikerulne, sokkal dragabb, mint a DDR.
Masreszt az ME6000-en van alaplapi tuskesor a masodik soros portnak, ami az 5000-en nincs.Atomoknal a masodik soros hianya fajo pont volt.
-
nyunyu
félisten
válasz
kingabo #1101 üzenetére
Nalunk 2 alaplap jatszotta azt, hogy be se lehetett kapcsolni, egynek meg tonkrement a PCI slotja
15 Atombol 2 honapon belul 3 selejt az ritka rossz arany, ugyhogy inkabb nem eroltettuk a D945GCLF(2)-ket, inkabb Epiat vettunk dragabban.
Az legalabb mukodik, ha netan megse, akkor meg azonnal van raktaron masik, nem kell ra heteket/honapokat varni...Ja, jut eszembe, ezeken kivul egy Atomot meg az egyik romkocsmaban vagtak haza, mert beesett az eso a pultba.
-
nyunyu
félisten
válasz
kingabo #1074 üzenetére
7134-es tv/fm kártya, philips chipes.
Az volt a legelso Asus tuner, durvan 6-7 eve...
Ha sikerul mukodesre birni, akkor ne add el, iszonyat jo kepe van neki.Arra meg hagyomanyos analog Philips FM1216MK3 tunert raktak, nem egychipes digitalisat, mint a 7135-osra.
7131 meg egy joval kesobbi herelt kartya...Mondjuk most azzal szívok, hogy az összes eddig probált hangkari driverrel újraindul a gép random indőnként, viszont ha nincs fenn semmilyen driver akkor semmi gond. Pedig elvileg a 2.20-as driver már win7 compatible, de még a 2.21-essel is ezt csinálja.
Egész jó volt így beadandózni, hogy mindig a mentés elött 1 seccel indult újra a gép.
Pont ezert nem hasznalok Win7-et.
Szep, gyors, de hocipom telelett vele, hogy nem birom alatta hasznalni a tuneremet, meg a nagysagos Creative sem meltoztatott hozza Au4 drivert irni.
Elvileg Q1 2009-re igertek beta drivert, de az mar elmult 2 hete, azota a soundblaster.com sem elerheto, mondvan under constructionWin7-ben levo gyari Au4 driver maximum sztereot tud, zenehallgatasra borzalmas a hangja, raadasul neha nekiall minden elozmeny nelkul recsegni...
-
nyunyu
félisten
válasz
kingabo #1066 üzenetére
Nekem az asztalon van egy pci-os tv tuner, kocsog asus nem csinált hozzá xp-n kívül máshova drivert
Melyik Asus tuner?
Ha Philips chipes, akkor Vista alapbol kezeli...Elvileg Win7 is tartalmaz drivert hozza, de en nem birtam rajonni, hogy kell hasznalni a MediaCentert a Philips chipes Terratec tuneren, 3rd party TV nezo progik meg mind kiakadtak a Win7-tol.
nameg a hangot cd-inre kéne kötni ami meg nincs a lapon
Kotheted line-in-re is, csak ahhoz kene egy rovid minijack-minijack kabel...
Vagy ha nincs hatso line-out kimenete a tunernek, csak belso, akkor cd-in kabel egyik vege levag, fekete drot megy a minijack tovere, piros a kozepsore, feher a hegyere. -
nyunyu
félisten
válasz
Skyhigh #1063 üzenetére
HÁZ FOXCONN DH0839 MICRO-DESKTOP 250W (24PIN) házzal vki találkozott-e már, mert azt néztem ki a kis atom-omhoz.
Batar nagy az a haz, elveszik benne az miniITX alaplap.
Mi konkretan a DH848-cal, meg a DH153B-vel probalkoztunk anno Epiahoz, nagyon nem jott be a merete, tul nagy. (DH839 ugyanaz, csak mas az elolap dizajnja)Meg a belso elrendezese sem szerencses, a vinyo keresztbe van az ODD alatt, nem lehet egy IDE kabelre fuzni oket. (Ma mar ez nem problema, elvegre az Atomon van SATA is.)
Egy Morex 2799 haz harmadakkora terfogatu, es abba teljes magas kartya(k) fer(nek). (ha lehetne bele kapni dupla risert
)
Ha jol emlekszem FSP 250W-os flexATX tap volt ezekben a Foxconn hazakban.
Hopp, PH 3 eve tesztelte a DH153B-t
-
nyunyu
félisten
Azert az se felejtsuk el, hogy a GCLF2 komplett alaplap alig eszik 20 wattot, mig egy regi Celeron proci alaplap+kutyuk nelkul eszik ennyit...
(TuaCerka TDP-je valami 26W, P4 Cerkake sokkal tobb.)Legalabbis nalam 28W volt a GCLF2+Kingston DDR2-533 512+WD 80 vinyo+tap aramfelvetele a konnektorbol, ebbol levonom a tap ~80% hatasfokat, meg a vinyo 6W-jat, alig 15W marad alaplap+procira.
Masreszt meg megneznem, hogyan raksz GbE-t a celeronba
Mondjuk az is igaz, hogy mire 20W fogyasztas kulonbseggel megsporolsz 7000 villanyszamlat, addigra beleoszulsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged