Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Zotya984 #1682 üzenetére
Ezeknél a ~2.5w rendben is van. Az alacsony fogyasztású 3.5-ös wd greenpower fogyaszt kb 5w-ot maximum.
Az ssd 10w-ja nem stimmel azok miatt amiket írtam. Működési elvből kifolyólag hatalmas szakadék tátong az ssd és hdd közt. Ki kéne mérni igazándiból a különbséget, de az ssd-k maximum 1-2wot fogyaszthatnak szerintem. Nem is hallottam még olyat senkitől hogy nem szoba hőmérsékletű lenne az ssd-je. Sajnos nekem még nincs itthon, de remélhetőleg nemsokára lesz. Már tervben van egy ideje
-
válasz
Zotya984 #1680 üzenetére
"Olvasgattam SSD körül. Olykor megeszi a 10W környékét."
Nem tudom hol olvastad ezt, de ez eléggé kamu érték. Ugyanis ma a technológia nem tart ott, hogy a felvett teljesítményt tökéletesen hasznosítsák, így melegednie is kéne erősen akkor annak az ssd-nek. Már pedig ezek szobahőmérsékletűek a vezérlő ic kivételével. Ott talán érezni kézzel eltérést.
A hdd-k úgy fogyasztanak 10w-nál kevesebbet hogy egy 3 fázisú szinkron motor pörög sok-sok ezret, és relatív nagy áramokkal van mellette rángatva a fej. Plusz itt is van elektronika ami a fejet vezérli, ami feldolgozza az adatot, és ami a motort "bldc-síti"."Cél a kis fogyasztás 24/7-re (50W alatti kellene)"
Ezt egy gclf2 is megteszi neked. Picopsuval, egy hdd-vel kb 30w kihozható. Ez itt a reklám helye -> ha érdekel nekem van egy fullos eladó -
canniball
nagyúr
válasz
Zotya984 #1675 üzenetére
Így van, a proci keveset eszik (230-4W, 330-8W), a chipset dobja meg a fogyasztást. Illetve mint írtam az összeállítástól is függ hogy pontosan mennyi az annyi: nálam 2GB RAM-mal, SSD-vel, ODD nélkül, mITX táppal harmincegynehány Watt; nyilvánvalóan 3,5" HDD-vel (esetleg többel) és/vagy egy rossz hatásfokú ATX táppal már 50W körül járna.
Ha az alacsony fogyasztás a fő szempont ajánlom figyelmedbe a D945GSEJT lapot (a szomszédos topikban olvashatsz tapasztalatot) vagy a VIA lapokat.
-
kingabo
őstag
válasz
Zotya984 #178 üzenetére
KÖSZI!!!
Az elsőre a főoldalon nekem minden link a főoldal tetéje mutat.Hogy érted el az alaplapos oldalukat?
szerk: nem csak a saját oldalukra, hanem egy másikra is engedélyezni kellett a java-t és így már meg. de sz@r
A másodiknak írtam e-mailt, felvettem mesenre, de semmi... Holnap megprobálom a skype-ot hátha. -
turorudi
aktív tag
válasz
Zotya984 #167 üzenetére
Szia, kérdezni emberi dolog
A slim optikát ITT vettem, most is van 7790Ft-ért.
A lapot a Bird-ben vettem, de látom, most ott is 20e fölött van. 18K-ért szerintem az egyik legolcsóbb most. A ModeCom ház 17K volt.
De van is most egy ugyanolyan házba szerelt hasonló konfigról teszt a PH főlapon, oszt teccik nekik. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vicces képek
- Medence topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest