Új hozzászólás Aktív témák
-
Honkydoo
őstag
Én D-SUB-bal használom egy 1 éves 720p-s Philipsel.
A 720p-t szépen viszi XP-alatt, asszem win7 alatt is, az 1080p XP alatt kicsit néha beszaggat, win7 alatt meg megy folyamatosan csak kb 5 másodpercenként megáll a kép. -
Honkydoo
őstag
válasz
WhiteWalker #1975 üzenetére
d-sub az a VGA kimenetet jelenti ha jól tudom.
-
Honkydoo
őstag
Elvileg a minden driver fenn van, de azért majd megnézem még1szer.
A hdd sebességén elvileg nincs mit csodálkozni mivel ez egy eléggé lassú, kis fogyasztású hdd, csak 5400-as fordulaton pörögnek a tányérjai. -
Honkydoo
őstag
válasz
canniball #1937 üzenetére
Mondok negatívat is, csakhogy örülj.
Total Commander-ben másoltam egy iso-t egyik helyről a másikra, és meglepődve tapasztaltam hogy a másolási sebességem kb a fele az xp-s sebességnek. Xp alatt 25000kb/s win7 alatt meg 10-13000kb/s.
Találkozott már valaki ilyennel?
A másik hogy másolás közben nagyon belassul a gép win7 alatt, nem tudok egy ablakot se megnyitni, még xp alatt azért tudtam tevékenykedni közben.
Processzor terhelés nincs nagy, olyan 6-7% memória használat se sokkal több az alapnál. (10%-kal) -
Honkydoo
őstag
válasz
canniball #1927 üzenetére
Nem hiszem, nagyon szépen viszi az atomos lap a win7-et.
Egy gond talán mégis van, és ez a kérdés minden win7 felhasználónk szól.
Hogy tudom beállítani hogy 5.1-ben szóljon a hang a hangkártyán?
Realtek Audio Managerben be van kapcsolva az 5.1, de ha filmet nézek vagy zenét hallgatok csak az első két hangszóró szól.
Lehet ezt a kérdést a win7 topicba kellett volna írnom, de hátha itt is tudja valaki. -
Honkydoo
őstag
válasz
wassermann #1920 üzenetére
Nálam 32 biten megy a win7 és rendben van, szóval mindenki bátran felteheti.
Amint észrevettem, mintha power dvd 9 alatt picit (alig érezhetően) akadnának a dvd-k. Nem is tetszett annyira a power dvd 9 úgyhogy most VLC-t fogom tesztelni. Ami jó a VLC-ben hogy lejátssza az iso-kat (mondjuk nem mindet) úgyhogy nem kell a mountolással szenvedni.
Az akadás Media Playerrel megszűnt, szóval azt ajánlom mindenkinek.
Mondjuk az 1 giga ram úgy érzem néha picit kevés (lehet ez az akadás oka), úgyhogy azt bővíteni fogom.Neked mennyi ramod van?
-
Honkydoo
őstag
Nah, felraktam a windows 7-et.
A legtöbb helyen gyors, de azért a komolyabb műveleteknél picit izzad a vas. Összességében jó.Majd még kipróbálom a media centert is, meg rakok fel pár programot.
Annyi kérdésem azért lenne hogy véletlenül úgy telepítettem a windowst hogy a régi os-t belerakta egy windows.old mappába. Ezt hogy törlöm? Csak kitörlöm és kész? Nincs erre valami script/program ami elvégzi ezt helyettem?
-
Honkydoo
őstag
-
Honkydoo
őstag
Tervezek Win7-et tenni a deszkára, mivel nálam nemcsak a torrent játszik, hanem htpc-nek is használom a lapot.
És ha jól tudom win7-ből könnyedén telepíthető a mediacenter.Szóval akik win7-tel használják a lapjukat, megosztanák velem a tapasztalataikat?
-
Honkydoo
őstag
válasz
canniball #1897 üzenetére
Nem hiszem, (illetve nem tudom) hogy a készenléti állapot probléma OS hiba lenne. Azért gondolom hogy nem os hiba mivel ha elküldöm készenlétbe és hiába ki-bekapcsolom a gépet utána se se kép-se hang, egészen addig amíg ki nem húzom a tápkábelt és vissza nem dugom.
A készenléti állapot beállításokat (márha erre gondoltál) így hirtelen nem is tudom hol keressem... Néztem az asztalon jobbklikk/tulajdonságok/képernyőkímélő/energiaellátás alatt, ott nem sok minden van.
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Érdekes tüneteket tapasztaltam ma a D945GCLF2-es alaplapomon. Reggel bekapcsolom a TV-t (mert arra van rákötve a lap) és azt látom, hogy a hálózati kábel nincsen bedugva.
Megnézem hátul a routeren, és nem világít az a led aminek kellene. Próbáltam másik kábellel is,de semmi eredmény. Na gondoltam most vihetem szervízbe a lapomat. Aztán ahogy visszatettem a házat a helyére, véletlen kikapcsolt (gondolom kihúzódott a kábel). Bekapcsolom, és láss csodát minden működik rajta.
Valaki tudja mitől lehetett ez? Döglődik a hálókártya?krobi227:
Nekem XP-nél csinálja ugyan ezt, sőt altatás után csak ugye kikapcsolni lehet, utána viszont nem tudom bekapcsolni, csak ha előtte áramtalanítom. Aszt hiszem, a BIOS frissítés nem oldotta meg nálam. -
Honkydoo
őstag
válasz
canniball #1733 üzenetére
Nálam szerencsére nem jelentkezik az a probléma.
Bár ezen könnyen lehet segíteni. Ha ez a táp csati is úgy épül fel, ahogy az összes többi ilyen csatlakozó, akkor az anya résznél (ami a házban van) a csatlakozón belül kell lenni egykis fém fülnek (elvileg az ér hozzá az apa külső részéhez és innen kapja a negatívot) na azt kell picit meghajlítani, így talán feszesebben tartja majd az apa részt. -
Honkydoo
őstag
Ionba nem gondolkodtál? Kis helyen elfér, létezik belőle tápos verzió is, a teljesítménye is elég jó (nem vistát kell rárakni, ahogy a tesztben tették), keveset fogyaszt, van benne HD gyorsítás.
Szerintem ez HTPC-nek ideális, és még szervernek is jó.
Egyedül az ára okozhat gondot szerintem... -
Honkydoo
őstag
válasz
szaszlaci #1559 üzenetére
Ne haragudj, ha összekavartalak. Én amikor megírtam a 720p-s hsz-t, a teszt videókra válaszoltam amit te küldtél, mert ugye azok is 720p-sek. Igaz ezt nem írtam meg ilyen konkrétan, talán ezért lehetett ez a kavarodás... Sorry
HDD
Már ez a második ház amiben így látom, úgyhogy szerintem igen. -
Honkydoo
őstag
CoreAVC
A filmeket majd megnézem. Én anno teszteltem 720p-s filmmel (Trója) a vasat és nekem simán vitte minden akadás nélkül.Ház
Mint írtam, célom a lehető legkisebb HTPC megalkotása. Ezért kell bele a DVD, mivel így könnyebben tudok DVD filmeket kiírni/nézni. A tálca probléma, ahogy nézegettem egykis moddolással megoldható. Mivel a pontos méretekkel nem vagyok tisztában, azt nem tudom hogy elfér e a DVD tálcája a rejtett usb-s áramkörtől? -
Honkydoo
őstag
válasz
Honkydoo #1554 üzenetére
Naszóval ez a ház azért tetszett meg nekem, mert ez a létező legkisebb mini-itx ház!
Pont akkora mint maga az alaplap. Minél kisebb annál jobb!
Arra gondoltam, hogy az alaplapot, ilyen normál pc-s házakhoz adott távtartókkal meg lehetne emelni, és akkor pont beférne alá a laptop HDD meg a DVD is.
Más kérdés hogy hány távtartó kell hozzá? Egy sor vagy két sor?
A kábeelzés hogy lesz elvezetve? Nincs neki sok hely...
Be fog e férni a lap a házba? Én ebből a képből indultam ki, és elég bizakodó vagyok, mival a zontac lap magassága nagyobb mint a intel lap magassága, és pár centi emeléstől még szerintem befér.
Bár az más kérdés hogy akkor már én lehet ionnal használnám.De talán még úgy is belefér.
A kritikus pont talán a melegedés... Nemtom mennyire melegedne össze a lap meg a HDD.
Én abból indulok ki, hogy a laptop HDD kevésbé melegszik, továbbá hasonló megoldás volt látható az ION bemutatópéldányában (tudjátok az a kicsi izé ami mindenkinek kellett), szóval talán itt is jó lesz.
Ti mit gondoltok?
-
Honkydoo
őstag
Ohh, jut eszembe DBob kolléga a a szomszéd topicban akar venni egy elég fasza kis házat. Azt írta másokkal is rendelne együtt, szóval hajrá!
Rájöttem talán hogyan lehetne beszuszakolni ebbe a házba egy 2.5-ös HDD-t meg egy DVD írót egykis modding kell hozzá, de szerintem megoldható...
Később megírom, csak most már nagyon éhes vagyok.
-
Honkydoo
őstag
Na amég nyaralni voltam történtek itt dolgok...
Reagálnék Harry kolléga gondolataira énis pár szóval.1TB-os HDD, vegyél ilyet! Ez tuti hangtalan...
Táp kérdés
Amire vigyázni kell, hogy a noti adapterekből több féle van, amik nem feltétlenül 12V-ot adnak le, lehet hogy 16-ot vagy 20-at. Általában rá van írva hogy mennyit. Pico PSU nak viszont csak 12V jó tudtommal."atom HD-hoz azért szerintem kevés"
Mások tapasztalatai alapján azt mondhatom, hogy a coreavc codec elviszi a fullHD filmeket is. (Egy újabb érv a win mellett)
IrDa
Az az infra ami a telefonokba van, meg ami a tv-hez kell, picit különbözik. Utóbbinak nagyobb a hatótávolsága. (Ezért van az, hogy a telefonos TV távirányító programokkal csak a TV közeléből lehet a tv-t irányítani)
Hogy a vevőegységben van e különbség azt nem tudom. Asszem az infra érzékelőn van egy csomó láb, és ha az egyikhez kötöd a vezetéket akkor TV vevő lesz belőle, ha másikhoz akkor adattovábbításra alkalmas infra.Régebben építettem énis infrát, csak valamiért nem működött.
-
Honkydoo
őstag
válasz
szaszlaci #1516 üzenetére
Ezzel a bordával én üzemeltettem passzívan a gépet egy Modecom házban kb 1 hónapig, semmi baja nem lett.
Igaz akkor még nem volt nyár, szóval nemtudom ehhez a meleghez mit szólna a lap.
A házban a hőmérséklet elég magas volt, ezért kiegyeztem egy 8cmes venti mellett,félgázon így sincs semmi hangja.De mondom, ha feltétlen passzívan akarod, megoldható... És talán ha leveszed a ház oldalát akkor már a hőmérséklet se lesz olyan vészes. Ki kell próbálni.
-
Honkydoo
őstag
Valaki, aki Ubuntuval használja a lapját, meg tudná mondani nekem, hogy működik e az 5.1-es hang, ubuntu alatt?
Tervezek egy linuxos htpc-t csinálni ubuntu, nameg XBMC segítségével. -
Honkydoo
őstag
válasz
Skyhigh #1455 üzenetére
Uff, a hűtés elég masszív lett!
Grat hozzá!
Írtad, hogy 48 fokos az ICH7. Nem a videókártya gondoltál esetleg? Mert tudtommal azon van a borda és a hőfokmérő dióda is azon van, de lehet rosszul tudom. A 48 elég jó, de ezt asszem már leírtam... Az 51 fok meg csekély 3 fokkal melegebb, szóval ha nem is hűl vissza azonnal az se nagy baj, idővel azért gondolom csak vissza hűlne. (kb 1 órára gondolok)
-
Honkydoo
őstag
válasz
sohrking #1422 üzenetére
A házikó így első ránézésre jónak tűnik. Ha hangos venti ellen egy nagyobb passzív borda a megoldás, lejjebb linkeltem. Már ha befér majd a házadba, nekem is hasonló házam van és éppen hogy csak fért bele. Biztos meleg lessz a házban mivel pici, és megreked benne a levegő+a passzív borda is fűt rendesen, ezért valami ventit tegyél bele/az olalára.
-
Honkydoo
őstag
Azt hogy tudom megcsinálni, hogy felrakom az Atomos gépre a coreavc codec-et akkor tudjak mellette mp3-at is hallgatni?
-
Honkydoo
őstag
canniball
"Nemrég volt róla szó."
Oké, nem tudtam.Skyhigh
Milyen házad van? -
Honkydoo
őstag
Igen, nálam is tűzforró, ha megfogom.
Az a durva, hogy az Atom procira mindenhonnan azt hallottam, hogy alig melegszik, erre tessék. Amikor megláttam a hőfokot nem hittem a szememnek.
Amúgy lehet hogy ez is a Modecom háznak tudható be, mert sajnos nagyon pici és úgy látszik megreked benne a levegő. -
Honkydoo
őstag
Kicsit meleg van a gépházban SpeedFan szerint az atom proci 51 fokos, és még nincs is nyár....
Pedig van bent egy 8 centis venti is. -
Honkydoo
őstag
válasz
canniball #1352 üzenetére
Úgy látszik akkor ez Modecom típushiba. Bár nekem 302-esem van, én is hasonlóan jártam, csak nekem mindig kikapcsolt a gép. (más táppal persze frankó volt minden)
Kicseréltük a házat és a probléma megszűnt....
Már volt vagy 5 hónapja azóta éjjel nappal megy és semmi baja, hál istennek. -
Honkydoo
őstag
Így van, nekem is Modecom házam van, ezért kellett a slim meghajtó.
-
Honkydoo
őstag
Aki slim DVD meghajtón gondolkodik bátran tudom ajánlani ezt a bazárt: [link]
Új meghajtók jó áron!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged