- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
srph25
tag
Üdv újra
Megvettem az Avermedia Avertv Hybrid Volar HX nevű usb-s tunert, sikerült is ubuntu alatt beüzemelni, igaz vissza kellett raknom a 9.04 helyére a 8.10-es verziót (9.04-el nem működött a tuner drivere). Tökéletesen működik, elég szép a képe is, bár van egy kis szellemkép feelingje... tvtime-mal használom analóg vételre, nagyjából meg vagyok elégedve. A digi részét nem próbáltam, feltételezem nincs elég kraft az atomban a dekódoláshoz. Azért egyszer letesztelem azt is.
Analógnál 11% és 17% között mozog a CPU-használat, és 3 mega ram kerül felhasználásra, ami sztem elég baráti. -
srph25
tag
válasz
Skyhigh #1089 üzenetére
3-4-4-8 emlékeim szerint (szinte biztos egyébként), sajnos még bios-ba sem tudok belépni különböző okokból kifolyólag (bocsi)... szóval lehet h akkor még sem ugyanazokat lőtte be, csak kb-ra. mikor a ramot vettem, nem volt számottevő árkülönbözet 800 és 1066 ddr2 között, így rábólintottam az 1066ra.
és úgy rémlik, h manuálisan állítható. nem kell parázni -
srph25
tag
válasz
Skyhigh #1082 üzenetére
Még a 667-es memó sem futna teljes sebességgel, mert 533MHz a max, amit a chipset le tud kezelni (tudom, neten mindenütt azt írják, hogy 667 is elérhető, de ez kamu - elég csak ennek a topiknak az elejébe beleolvasnod). Ennek ellenére érdemes a létező leggyorsabb RAM-ot megvenni, mert hiába fut majd 533-on, időzítésekkel azért jócskán lehet kompenzálni a teljesítményt, ez ugyanis nincs "lekorlátozva"!
Már csak azért is érdemes minél nagyobb sebességű modult használni, mert a GPU a sima RAM-ból allokál magának egy részt, és azt használja VRAM-ként. Ergo ha néha játszani is szeretnél a gépen, mindenképpen érdemes 1066-os DDR2-t használni, nálam 2Gb duruzsol a GCLF2-ben, és jól szuperál. -
srph25
tag
Megoldották Ubuntu alatt az S-Video kimenet beüzemelését, több módszer is akad már.
[link] -
srph25
tag
Egyébként van egy jó kis crossplatform multiplayer fps, ami tökéletes fut az integrált gma950-nel is! AssaultCube a neve, ha érdekel valakit, keressen rá, 1 próbát megér!
Youtubeon vannak videók is róla -
srph25
tag
Ti milyen tv tunert ajánlanátok a GCLF2-höz?
Szeretném kiiktatni a TV-t is a fogyasztók közül...
-> PCI vagy USB?
-> analóg kábeltv-t tudja
-> ubuntu support legyen
-> ne legyen drága.
A legjobb az lenne, ha konkrét modelleket tudnátok ajánlani!Előre is köszi.
A PCI vs USB kérdésre is jó lenne ha ki tudnátok térni, mert nem tudom eldönteni, hogy a PCI slot-ot ennél a lapnál mire érdemes tartogatni. Érdekelne, hogy ti mire használjátok!
Thx! -
srph25
tag
válasz
parandroid #800 üzenetére
Csak megjegyzem, hogy a 17.5k-s árat elrontották, az az 1 magos D945GCLF ára abban az aktuális boltban. Baromi jó, hogy azt is D945GCLF2 néven futtatják.. (ha megfigyelitek, 2 verzió van: "ATOM-CPU" és "D-ATOM-CPU", előbbi a D945GCLF-et, utóbbi a D945GCLF2-et jelöli). Bruttó 21.500 ft a legolcsóbb helyen, legalábbis 1-2 napja annyi volt......
Bár nem telefonáltam be, de alapból hibás, hogy az üzlet szerint 2 verzió létezik a D945GCLF2-ből.... szóval minden bizonnyal az lehet a szitu amit felvázoltam.
De nem baj, hajrá, hátha bedőlnek az emberek és megveszik a rosszabbat drágán! -
srph25
tag
válasz
WhiteWalker #784 üzenetére
igen tudom, hogy 2 féle van, és hogy mi a különbség. viszont nem tudtam, hogy az egyikhez kell a 20 és a másikhoz 24 tűs csatlakozó.. a képet google alapján a clf2ről vágtam be, szóval bocs, ha ott hibásan ilyen volt felrakva
-
srph25
tag
Köszi! A beállítás dolgot nem értem, eddig nálam sehol nem történt hasonló probléma
Az eredmények sztem bíztatóaknak titulálhatók, tekintettel, hogy magas részletességgel teszteltélÉs ezek szerint (is) van értelme a PCI-os vga-nak!
Csak kérdés, hogy a fogyasztás milyen mértékben módosul..............
-
-
srph25
tag
válasz
szaszlaci #760 üzenetére
ezek szerint van 20 és 24 tűs verzió is... amilyen mázlista vagyok, biztos 24-eset fogok ki
főleg, mert most megnéztem, csak 1 db molex van szabadon (talán elosztókkal tudnék variálni, de nem tudom, hogy ez mennyire javasolt, gondolom nem igazán...).
EDIT: közben találtam itthon egy felesleges molex->PCI-express átalakítót, sztetek menni fog, ha ezt alakítom át? mert majdnem úgy néz ki, mint amilyen nekem kéne......
ilyen, csak 1 molexről jön az áram -
srph25
tag
Köszi mindkettőtöknek!
Őszintén szólva elég béndzsó vagyok..... Pontosan mit is kéne csinálnom?
Ha nem veszem rá magam, és mégiscsak vennék egy átalakítót, akkor azt szét lehet szedni 20+4 pinre? Mert nem nagyon láttam a képeken "törésvonalat"....
Tápcsere nem szimpi, biztos találnék megfelelőt, de ez is tökéletes és baromi pici, nem is tudom milyen szabványú lehet! -
srph25
tag
esetleg 20 pin-ről is jó lenne egy átalakító....
-
srph25
tag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezem egy ilyen deszka megvételét. Egy régi "P3 Celeron" korszakos gépet szeretnék felújítani. Ahogy a képeken elnézem, 20pin+4pin (atxpwr+atx12v) tápcsatik kellenek a D945GCLF2-re. A régi táp 120W-os, tökéletesen megfelelne, de csak 1 db 20pin-es tápcsati van rajta. Utánaolvastam a dolognak, és úgy olvastam, h az extra 4 pin nélkül nem indul el a lap. Ez igaz?
Amennyiben igaz, tudjátok hol lehet kapni molex->atx12v átalakítót? Mert nem nagyon találtam a neten...Előre is köszi,
srph25
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen autót vegyek?
- Mini-ITX
- Acer notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged