- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
Sziasztok! Akinek van ilyen lapja (D945GCLF2D - TV-Out változat) és eladná, az keressen meg, én szívesen megvenném
Legjobb privátban.
Köszönöm! -
F e Z o
veterán
Lehet, hogy csak én vagyok sibra, de az intel hivatalos honlapján nem találom a D945GCLF2 alaplapot, olyan, mint ha nem is lenne. Csak a letöltések működnek.
-
válasz
parandroid #2137 üzenetére
Gyakorlatilag amit egyedül látnod kell ezeken a kábeleken, hogy a Foxconn gyártotta-e vagy sem. Ők az ámítástechnikára *sic* specializálódott gyártó, hosszú évtizedek óta. Ők nem szoktak szart gyártani, nem is engedhetik meg maguknak. Mert a presztízs sokat nem ér a szakmában ha más olcsóbban tud gyártani, de még jobbat is.
-
parandroid
félisten
Pirosat sárgára... A piros nem tudom, honnét volt (valószínűleg valamelyik régebbi alaplapomhoz kaphattam), amire cseréltem, az egy Gigabyte alaplap tartozéka volt, most szedtem ki a gyári vákuumfóliájából. Nem tudom, mit kell nézni ezeken a kábeleken, én sok jelölést nem láttam rajtuk.
A lassulás egyébként bármilyen másolásnál bejátszott, két HDD között is, de a vezetékes házaton is, ha az ezt a meghajtót érintette. Onnét lett fura, azért ellenőriztem a kábelt, mert a másik HDD-re/ről normális tempóban másolt.
p
-
válasz
parandroid #2135 üzenetére
Tudsz képet mutatni arról, hogy milyen sata kábelt milyenre? Hdd-ről hdd-re másolásnál volt csak lassulás a "rossz" sata kábellel? Foxconn gyártója mindkettőnek?
-
vlaci79
senior tag
válasz
parandroid #2133 üzenetére
Szia!
Nekem rendben van a másolás (5GB-os fájl 45-65-MB/s 2,5" noti hdd-re).
Jut eszembe xp-t használsz rajta? Én W7-t használok atomos lapon
Szerintem "Advanced Format Software"-re van szükséged. -
parandroid
félisten
Mivel háttértárként funkcionál főleg a kisgépem (D945GCLF, egymagos Atom), ezért vettem a benne lévő 1,5TB HDD mellé egy 2TB-os WD-t. Ahogy elkezdtem az egyik HDD-ről a másikra másolni, azt hittem, rosszul látok, 2-3 MBps körül másol, ami néha, ritkán felugrik akár 7MBps-re is. Ennyire nehezen boldogul a lap két HDD-vel, vagy nálam van valami elállítva?
p
-
F e Z o
veterán
válasz
szaszlaci #2129 üzenetére
Én személy szerint nem nagyon bizok az ilyen tápokban. Most egy kis FPS tápom megy csökkentett ventifeszültséggel. Semmi hangja sincs. Sajnso fogysztásmérő hiányában nem tudom, mennyit ehet most a gép egy 3,5"-es vinyóval. Csak böngészek, meg torrentezek vele xp alatt.
-
szaszlaci
addikt
Sokat szívtam a következővel:
Intel 945gclf + video driver + win 7.
Indulás után nem akarta betölteni.A megoldás a következő: a videó memóriához rendelt 128 MB-ot kell 256 MB-ra állítani.
Köszi a tippért Billu!
-
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
Egy címben szereplő lapot (gclf2) használok én is már jó ideje, egy darab 3.5-ös merev lemezzel. A táp hozzá a Modecom Feel 302-esé, aminek a DC-DC része 90 Wattosnak hirdetett.
Namost kapott időlegesen (nem először) egy második 3.5-ös vinyót, aminek hatására 1-2 nap alatt megadta magát. Egy lemezzel 40 Watt alatt volt a fogyasztása konnektor felől.Ugyan megpróbálom megjavítani, de sok reményt nem fűzök hozzá.
Kérdem, mi a véleményetek erről a 80 Wattosnak (de egy nyákos igen szerényen kinéző) pico tápról?
Ja igen, szállításra azt írja ingyenes és nem egy hónapig tart, ahogy kivettem.Esetleg van ilyen teljesítményű, de csak 12 Voltot igénylő alaplap, ami megérné a cserét? Nem kell gyorsabb, nem kell nagyon drága, de lassabb se legyen.
Köszönöm a segítséget!
-
Billu
aktív tag
OFF
Itt egy eladó D945gclf2.
-
canniball
nagyúr
válasz
RyanGiggs #2124 üzenetére
A 40W az úgy saccolom 3,5" HDD-vel és ATX táppal lett mérve.
A P3-as fogyasztásáról szerintem ebben a topikban tudnak mondani valamit.
-
RyanGiggs
őstag
Üdv!
Szeretnék venni egy ilyen lapot(d945gclf2),csak kérdés hogy meg-e éri?
Ha jól tudom a fogyasztása 40W körüli.
Viszont azért nekem felmerülne egy kérdés.
Van egy ismerősömnek elfekvőben egy P3-as gépe,amit ingyen odaadna,stb.
A kérdés hogy az mennyit fogyaszthat?
Asus Tusi-M lap,1100Mhz-es proci,2x256Mb ram,integrált vga,Mercury 300W-os táp.
Persze ha itt a táp miatt enne többet,azt ki tudnám cserélni a saját FSP 250W-osra.
Igazából az nekem nem érdekes hogy melyik gép az erősebb,
csak hogy melyik ehet kevesebb áramot. -
kingabo
őstag
válasz
zoli_varga #2122 üzenetére
-
zoli_varga
csendes tag
Szia!
köszi, meg fogom nézni.
összevetve nem is vészes a kb 40 W fogyasztás ha a router és nas fogyasztását nézem amihez hogy filmet nézzek be kell kapcsolnom a PCt . ezek a procik ( 330 v. 510 atom) le tudnak szabályozni terhelésfüggően?Ja és hol lehet venni olcsón?
I HATE GOOGLE. viszont van Budapest térképem
-
canniball
nagyúr
válasz
zoli_varga #2120 üzenetére
Intel D945GSEJT. De mi is a baj ezzel?
-
zoli_varga
csendes tag
Úgy látom hogy nem ez lesz az én alaplapom, de ha tudtok nagyon alacsony fogyasztású lapot légyszi írjátok meg.
-
kingabo
őstag
válasz
zoli_varga #2118 üzenetére
Nyilván monitor nélkül.
ui: ha gyorsan írsz mennyi idő a keresőbe beírni, hogy fogyasztás?
nem bántásból kérdem
-
zoli_varga
csendes tag
válasz
kingabo #2117 üzenetére
Szia!
Nem nehéz visszaolvasni. Csak gyorsabban írok mint olvasok
.
Nem tudom hogy a teljesítmény az monitorral együtt volt e mérve.
Letöltőgépnek lenne használva 24h non stop és skype menne rajta nomeg internet és mail elérés. Semmi játék ésetleg divx avi vagy dvd nézegetés.
A mostani k8 neo2-v moncsival 200W/h fogyasztást eredményez. -
kingabo
őstag
válasz
zoli_varga #2116 üzenetére
[link](tudom nehéz 4db hszt visszaolvasni!
)
-
zoli_varga
csendes tag
HI!
Légyszi irjátok már meg hogy egy intel d945gclf2(d) nek mennyi a fogyasztása. És itt egy működő rendszerét kérném nem a gyári adatokat. Normál atx táppal is megy az alaplap?
-
sazabi
aktív tag
válasz
solarix45 #2112 üzenetére
Érdemes lenne lecserélned egy nagyobbra azt a pici ventit.
---
Látom eljárt az idő a fórumtéma, és a lap felett.Szerintetek lenne értelme újabb generációra váltani? 720p hd-t ez is elviszi, szerver célokra tökéletes, media centernek szintén. Gondolkodom rajta, hogy mielőtt lejár a gari, túladok rajta, és felfrissítek valami újabbra.
Ellenérv: megbízhatóan hang nélkül 100%ot nyújtva igényeket kielégítve megy a cucc.Mire lenne értelme váltani erről?
-
solarix45
senior tag
Valahogy csak sikerült belőni, hogy egész elfogadhatóan mennek a HD filmek, úgyhogy marad a gép
.
Nem tudom, néztétek-e a fogyasztást, de nekem most olyan 3-5W-tal alacsonyabbnak tűnik a fogyasztás, mint régebben. Lehetséges, hogy a BIOS frissítések közt volt olyan, ami javított a fogyasztáson?
Egy sima ATX táppal, egy 1TB-os Seagate 5900-as winyóval, meg egy 1TB-os Hita winyóval (energiatakarékos módban, lekapcsolva) 40-42W a teljes fogyasztás. Nem rossz!Hiába rendetgetem, még mindg kupi van a házban: [link]
-
g@bo
nagyúr
szucsati , dob egy árast priviben, meg a gariról pár szó, etc...
amúgy a gclf2d 13510+fa lett /hurrá dollár/, az asis itx 220 12500+fa... mindkettő dobozos.
igy már a d510mo is képbe jön, a maga 14600+fa árával, csak azon nincs ide port, és ahogy olvasom, bizony "izzik" a passziv bordája..
tudtok elérhető itx házat? / chieftec teccik, de sehol nincs... /
-
kingabo
őstag
válasz
solarix45 #2104 üzenetére
Nekem is már megvolt a gclf2 amikor jött a htpc láz, de nekem csak egy ati 9250et sikerült nagy nehezen beszerezni, de mivel még dx9et sem tud, emiatt aerot sem, így elég hamar megváltam tőle. Jobb pci-os vga-t nem találtam, ionnal meg drágábban jöttem volna ki mint egy wdtv-vel és még a gépet hurcolásznom is kellett volna... 1 éve volt ez, vagy itt beszéltünk róla, vagy az atomos topikban, vagy a zionosban.
-
solarix45
senior tag
válasz
kingabo #2103 üzenetére
Hát, mikor én vettem, akkor volt az egy magos procis Intel lap, a két magos procis Intel, meg a Giga, ami asszem, egy magos volt. Ebből egyértelmű volt a választás, főleg, mert a gigabites ethernet csatlakozó, meg a tv kimenet kellett.
Csak extra SATA / ESATA port, meg egy rendes videokártya kell ehhez a laphoz, amúgy nagyon frankó.Most lecseréltem a backupként szolgáló Hitachi Ultrastart + Deskstart egy nagy Dekstarra, mikor ez nem pörög, 40-44w a fogyasztás. Eddig volt kb 60. Jóóóó
-
kingabo
őstag
válasz
solarix45 #2100 üzenetére
"Amúgy nem mindenáron kötöszködni akarok, csak megvitatni."
Ez visszafelé is igaz."Viszont az Asus többet is nyújt.
Az lenne 33 + ~10k a 2GB ram, a Zion 36, és marad az 1GB ram, viszont csak 1x PCIe van rajta, illetve aktív a hűtése."
Nyilván a Te elvárásaid a fontosak, nem az alapján döntesz, hogy én melyiket választanám.Én annó vagy 10 lehetőséget vizsgáltam meg, hogy melyik lenne a legjobb végül lemondtam a htpc-ről és vettem egy wdtv-t
"Azért a legjobb mégis az lenne, ha olcsón tudnék 8400GS-t szerezni."
Ha nem kell a pci slot semmire, és sikerül halk hűtésűt találnod, akkor tényleg."Mondjuk integrált SATA csatlakozóval
"
Zion a Mátrixban volt, az egyetlen emberek által lakott város.
-
solarix45
senior tag
Az atomos kevesebbet fog enni, ami azért nem mindegy, ha állandóan megy. Nálam több feladatot lát el, mint a torrentezés, és bőven jó. Azon szoktam kitömöríteni a letöltött cuccokat is, szerintem elég baráti teljesítményt hoz abban is. Meg van rajta TV kimenet, ha kell. Egyetlen gond vele, hogy nem az igazi a videokártya benne
.
Amúgy ha akarsz venni egyet, akkor lehet, hogy meg tudnánk alkudni, mert mint látod, épp gondolkozom, hogy bővítek / cserélek
. Van hozzá 4 portos SATA raid karim is, meg 1GB Kingston ramom. Cuki alacsony
-
solarix45
senior tag
válasz
kingabo #2098 üzenetére
Viszont az Asus többet is nyújt.
Az lenne 33 + ~10k a 2GB ram, a Zion 36, és marad az 1GB ram, viszont csak 1x PCIe van rajta, illetve aktív a hűtése.Szóval azért nem biztos, hogy az a jobb vétel. Amúgy nem mindenáron kötöszködni akarok, csak megvitatni. És köszönöm az ötleteket!
Azért a legjobb mégis az lenne, ha olcsón tudnék 8400GS-t szerezni. Mondjuk integrált SATA csatlakozóval
-
g@bo
nagyúr
urak
atom 330 (intel gclf2d ) vagy cel 220 ( asus itx 220 )
egyárban vannak, általános felhasználásra kellene. - torrent net etc... -
javaslat?
-
solarix45
senior tag
Asusnak van csini Ionos lapja, de az DDR3-as
. Illetve nincs rajta tv kimenet (tv, nem ilyen hiperszuper lapos áram és pénztárcazabáló szörnyeteg, mielőtt belekötnél
, így vennem kéne hozzá vga > tv átalakítót is, ami plusz legalább 5 péz.
Deszka (~35) + ram (~10) + vga átalakító (~5) = 50
Régi deszka + ram (~15 ?) + 8400GS (~12) = 2750-27 = 23, ennyiből meg már majdnem kijön egy WD live, vagy egy Egreat mindenevő lejátszó.
Amúgy egy ismerőst ráállítottam, körülnéz, hátha talál valami nagyker raktár alján egy 8400gs-t
-
-
kingabo
őstag
válasz
solarix45 #2091 üzenetére
Ilyet találtam annó én is, azóta is várom a választ, hogy mikorra tudják beszerzni.
Elvileg ez a vga már tud dxva-t is, nem muszáj Cuda-s dekoder beszerzésével/beállításával szenvedni.
Ennyi plusszal meg már ott vagy mintha egy ionod lenne, viszont befér kisebb házba is, vagy mehet a pci-ba egy jó kis tv-tuner. -
solarix45
senior tag
Láttam 13-15 környékén PCI-os Geforce 8400GS videókarit. Elvileg ez tud Cudát, tehát a CoreAVC tudná használni jól.
Szerintetek mennyit dobna ez a filmlejátszásokon? Most az 1080p-s mkv-k zökkenőmentesen mennek, ha Overlay kimenetet használok. Így viszont nincs felirat. Bármi feliratot támogató módban viszont szaggat a lejátszás. Tudom, a Windows 2008 R2 nem épp erre való, de olyan jó kis rendszer!
-
jenei92
senior tag
Tiszteletem!
Úgy néz ki nálam is előjött a hálókarival való szarakodás.
Gépbekapcs nincs internet kapcsolat
Eszközkezelőben letiltom a hálókarit majd egy 30másodperc múlva vissza.. és érzékeli a hálozatot.Ezzel a problémával mehetetek gariztatni vagy csak egy rossz driver? -
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #2083 üzenetére
Nem úgy gondoltam hogy helyette, hanem hogy mellette. Az említett kódolást megcsinálná pl. 3 óra alatt, addig had zúgjon, egyébként meg netezhetnél az energiatakarékos atommal. Én legalábbis így oldottam meg.
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #2081 üzenetére
Na így viszont nem szóltam azt is csak halkan!
Ha lenne 2 foglalat a ramnak, meg tuningolható lenne a proci tényleg 5*-os lehetne a lap. (na jó akkor talán egy 1* pci-e kéne
)
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #2081 üzenetére
"Ami eddig pl. 12h-volt, az most csak 9óra 15perc!"
Ilyen feladatokra nem lenne érdemes egy másik, erősebb gépet összedobni?
-
wassermann
addikt
válasz
kingabo #2080 üzenetére
Van egy MPEG2-es TV-kártyám, amivel jobb filmekre vadászok. Felvétel után kivagdosom a reklámot és DivX-/mp3-ba újratömörítem. Ehhez nyers proci erő kell csak. Ez motivált a lapváltásra.
Az ASROCK A330GC-m +3% memória és +4% CPU fesz emeléssel 2075MHz-el (12*173) elfutkos, ami jóval több mint az 1,6GHz. Arányosan kb. ennyivel rövidebb ideig tart egy film tömörítgetése. Ami eddig pl. 12h-volt, az most csak 9óra 15perc!
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #2079 üzenetére
Köszi az infókat. Bár én emiatt nem váltottam volna, de ez én vagyok.
Jó lett volna, ha tavaly elött decemberben is kapható lett volna.
"méretre pedig a két lap teljesen megegyezik"
Nyilván, mert mind2 min-itx. -
kingabo
őstag
válasz
wassermann #2076 üzenetére
Mennyivel volt több az a lap a gclf2-nél? Annó amikor én vettem a lapot az egyetlen 2 ram- foglalatos lap az msi-től volt kb dupla áron, annyit meg baromira nem ér.
-
canniball
nagyúr
válasz
kingabo #2075 üzenetére
"A dc-nek úgy is van értelme..."
Ofkórsz (ezért dual), közben előkerestem, úgy veszem ki hogy így is zajlott a teszt."Hiába nem gyorsít, ha 2* annyi ramot tudsz használni."
Persze, de ez megint más kérdés. -
wassermann
addikt
Az A330GC-vel egyébként már most is túl vagyok a 2GB-os határon, mert egy 2GB-os és egy 512MB-es modul van most benne és a Win simán használja a 2,5GB-t... a tunning mellett, ha másért nem már csak ezért is jó kis extra a 2db memória foglalat.
-
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #2073 üzenetére
Értem. Akkor gondolom a RAM-résznek nem is olvastál utána, vagy? Csak mert a dual channel hiányát először én is nagy érvágásnak tartottam, aztán valami tesztben (ipon oldalán) ahol összevetették többek között ezt a lapot egy ionos, DC-s lappal is a szintetikus teszt szerint utóbbi semmi előnyt nem tudott felmutatni (vagy nem sokat, már nem emlékszem pontosan).
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #2071 üzenetére
Áruló!
Csak ez a két oka van a váltásnak? -
wassermann
addikt
Búcsúzom! A jó kis Intel GCLF2-m a családban megörökli más, mert váltottam egy "szupertörpére" ASROCK A330GC-re. Szinte tökugyanaz a két lap, de:
- az Asrock-nak 2 mem.foglalata van, így "dual channel"-t is tud és a max.memória: 4GB.
- plusz tunningolható: az Atom 330-am fesz.emelés nélkül sima bordával 1900MHz-en megy -
samy77
csendes tag
Sziasztok.Tud-e valaki segiteni,kellene a (intel bay field d865gbf) alaplapon a (power sw,reset,stb.)bekötése
-
DLDKox
aktív tag
Én is bele futottam ebbe a problémába.
Ha még nem oldódott meg neked akkor itt a megoldás.
Előszöri is le kell tölteni a Realtek oldaláról a 8168-as driverét [link]Utána pedig:
tar -jxf r8168-8.016.00.tar.bz2
./autorun.sh
update-initramfs -u
echo blacklist r8169 >> /etc/modprobe.d/blacklisMajd reboot után ellenőrizni, hogy jó modul töltődik be.
lsmod | grep r8168Nekem azóta nem jelentkezik a hiba.
-
Spilett
csendes tag
Üdv!
Le tudnád írni ennek "a srác telepítés utánn minden exe fájlnak egyenként beállította az XP SP 2 kompatibilitást és Futtatás Rendszergazdként" megoldásnak a pontos mentetét?? Ugyanis én is most váltottam Win7-re, nekem is HP Scanjet 2200c-m van, és nekem sem működik...
XP alatt a hozzáadott HP PrecizionScan LTX progival használtam, de működött közvetlenül pl. a photoshop beolvasásnál is, vagy karakterfelismerő programmal is. És ezek mindegyikét szeretném használni a jövőben is, ha lehet.
Előre is köszi! -
kingabo
őstag
"Te melyik lapról beszélsz?"
Szerintem ott lyúzer error lesz, atomos meg c2d-s gépek is simán mennek a 20as tápcsatival, saját tapasztalat. (azért kellhet a +4 ér mert bizonyos esetekben nagy áramok mehetnek a kábelen és így oldották meg ennek a csökkentését, ld: fizika)
"Az atomnak nem is kell plussz energia!"
Ha ezt nem ebben a topikban mondtad volna...
A gclf(2)-n van olyan csati és KELL is, mivel ezen még a proci a plusz csatiról kapja a tápot, míg a Te lapodon már az alaplaptól.
-
raidx
őstag
válasz
F e Z o #2054 üzenetére
Te melyik lapról beszélsz?
A BLKD510MO lapon nincs a külön 4 tűs /2*sárga+2*fekete/ csati hely!
Elviekbe ugyan 2 verzió létezik a lapból, de csak 1 jelent meg eddig. A másiknál annyi a külömbség, hogy van lehetőség HDMI kimenet kialakítására. Vagy eleve rajta lessz.
A plussz 4 tűs csati ott sem lessz a lapon! Az atomnak nem is kell plussz energia! -
raidx
őstag
Kipróbáltam és működik! Egyébként lehet átalakítót venni is ami 20-ból 24-est csinál. Illetve fordítva is ha kell.
-
canniball
nagyúr
válasz
Degradator #2050 üzenetére
Nem; azt akarom mondani hogy valószínűleg nincs. De ha van is ebben a topikban nagy valószínűséggel nem fogod megtudni.
-
Degradator
tag
tehát ezzel azt akarod mondani hogy nincs semmilyen lehetőség a tuningra?
-
canniball
nagyúr
válasz
Degradator #2048 üzenetére
Tudtommal az Intel lapok nem éppen a tuning lehetőségeikről híresek, ha ilyen terveid vannak más lapot kellett volna venni...
-
Degradator
tag
szervusztok!
tudom, rossz helyre írom a kérdésem, de már nincs jobb ötletem, mint itt megkérdezni.
kérdés:Intel DQ965G alaplapom van(S775 DDR2 PCIE), azt már észrevettem hogy biosból nincs lehetőség a tuningra(vagy van valami rejtett billentyűkombó
)
valami spéci biossal sem lehet? nincs valami használható biosfrissítés hozzá?vagy csak szoftveresen van lehetőség, suxpé alól?
clockgen ne mtudja kiolvasni a lap órajeleit, az easy tune meg nem fut.
más ötlet?
üdv és előre is KÖSZÖNÖM a választ -
raidx
őstag
válasz
kingabo #2045 üzenetére
Annak nincs hely a lapon!
A D201GLY-nál a tápcsati 20 és külön a négyes csati amit mondasz.
Ennél a lapnál a tápcsati 24-es. A táp mind két 4-es csatit biztosítja. Tehát ha kell akkor 24 csati (20+4) és külön a négyes csati (2 sárga, 2 fekete, a másik négyes piros, sárga feket, rózsaszín).
[Kép] -
-
raidx
őstag
Magjött az Intel BLKD510MO alaplap. Kicseréltem a D201GLY lapot és nem működik a dolog. A monitoron semmi nem jelenik meg! A billentyűzet és egér ledek nem világítanak. A HDD felpörög és nincs továb.Ha a táp csatit bedugom már indul is. Akkor is ha a ki/be kapcsoló nincs csatlakoztatva. A monitornál készenléti állapotot mutat a led. Kikapcsolom és 20-40 másodperc mulva magától bekepcsol.
Ha a memóriát kiveszem, akkor csipog érte. Az összes többi kábel és HDD kihúzható, teljesen csendbe marad. Reset gombra nem reagál. Minden kimenete olyan mint kikapcsolt állapotba. Ha bedugok egy pendrivot semmi nem történik, nem érzékeli.
Szóval ezt megszívtam. A PCX.hu-tól származik. -
raidx
őstag
Ha minden igaz kedden érkezik a BLKD510MO lap.
A D201GLY lapot mennyiért lehetne elpasszolni szerintetek?
-
raidx
őstag
válasz
kingabo #2034 üzenetére
Első dolgom telepítés utánn az UAC kikapcsolása!
A korábbi beta verzióknál működött is a dolog, de az utolsó két kiszivárgott beta és a végleges esetén már nem.
Lényeg, hogy működik és remélem nem fogják valami frissítéssel elrontani!Annó az XP SP3 megjelenésekor a D201GLY lapomnál az USB kergült meg. Gondolt egyet és közölta, nincs USB. Ilyenkor restart és egy darabig ment minden rendben. Végül frissítettem, vagyis újra raktam a lap USB dríverét és megoldódott a gond egy időre. Mert jött egy frissítés ami megint előhozta, de a driver újrarakása megoldotta. Most nem tudom hol tart a dolog, mert az első W 7 beta óta azt nyúzom a kis gépen.
Végül is úgy döntöttem, hogy a szerver lapját is kicserélem. Az kapja a D945GCLF2 lapot. A másik gép meg a D510MO lapot (remélem sikerül beszerezni a várható áremelkedés előtt). -
kingabo
őstag
"Eszembe jutott, korábban egy külföldi fórumon olvastam, a srác telepítés utánn minden exe fájlnak egyenként beállította az XP SP 2 kompatibilitást és Futtatás Rendszergazdként.
Kipróbáltam és szépen működik a Scennerem Windows 7 alól.Érdekes, hogy az XP SP2 kompatibilitási módba telepítve nem ugyanaz az eredmény, úgy nem működőképes."
Persze, mert a drivernek admin jog kell, hogy a hardverhez kernel szinten hozzá tudjon férni. Ha az uac-t kikapcsolod, akkor a 2. módszer is működni fog (elvileg). -
raidx
őstag
Korábban Írtam, Win 7 alatt gondom volt a HP scanjet 2200c scennerrel, mert már nem kapott drívert Vistához sem.
Eszembe jutott, korábban egy külföldi fórumon olvastam, a srác telepítés utánn minden exe fájlnak egyenként beállította az XP SP 2 kompatibilitást és Futtatás Rendszergazdként.
Kipróbáltam és szépen működik a Scennerem Windows 7 alól.Érdekes, hogy az XP SP2 kompatibilitási módba telepítve nem ugyanaz az eredmény, úgy nem működőképes.
Találtam SATA-CF átalakítót, csak igen húzós az ára, 8.512 Ft (áfás ár), ugyan ez Ide-CF 3.500 Ft. Mindkettő kártya nélkül.
Szóval, lemondok a CF-kártyás windowsról. Végül is a házba 2 3,5-ös HDD egy ODD és egy Flopynak van hely. -
canniball
nagyúr
"A ventik akkor kapnak három kivezetést, ha szabájozhatóak."
Attól hogy a venti szabályozható az alaplapi csati nem lesz az..."sazabi kolega, akinek válaszoltam modta, neki olyan lapja van amin van Pata csati."
Szerintem ő a GCLF-ről beszélt."Itt is azt mondják!
[link]"
A GSEJT-re ugyanezt írják mégis csak noti IDE van rajta. -
raidx
őstag
válasz
canniball #2029 üzenetére
Ha megnézed a képet és figyelembe veszed miről van szó, magadtól is rájössz.
A képen egyértelműen a proci venti piros-fehér-fekete vezetéke csatlakozik az alaplaphoz. A ventik akkor kapnak három kivezetést, ha szabájozhatóak. Egyébként elég a kettő vezeték!sazabi kolega, akinek válaszoltam modta, neki olyan lapja van amin van Pata csati.
Itt is azt mondják!
[link]
Ezért csodálkozom a dolgon! -
canniball
nagyúr
"Az intel oldalán található leírás alapján a D510MO lapnak nincs ata portja."
Mert nincs is."...a INTEL D510MO iNM10 tipusú lapon viszont van."
Ez érdekes, mert egyrészt ilyen nevű lap az Intel oldalán nincs, másrészt (mint írtad) az iNM10 a chipset neve (amin nincs ATA, csak SATA)."Az intel oldalán található hívatalos leírás alapján a proci venti a szabályozott!"
Az általad megadott link nálam nem jön, de idéznék az általam korábban letöltött TechSpec.-ből: The chassis fan header supports closed-loop fan control that can adjust the fan speed and is wired to a fan tachometer input."Itt a képeken egyértelműen látszik."
Mi látszik? -
raidx
őstag
@sazabi
Érdekes! Az intel oldalán található leírás alapján a D510MO lapnak nincs ata portja. Egy magyar oldalon (bár jelenleg nem kapható) a INTEL D510MO iNM10 tipusú lapon viszont van.
Intel oldal:
Peripheral interfaces Two Serial ATA ports
Seven Hi-Speed USB 2.0 ports (four back panel ports, two ports via header and one USB for Flash /SSDMagyar oldal:
Storage Controller
Storage Controller Type: IDE/EIDE, SATA II
Storage Controller Form Factor: integrated
IDE Controller Interface Type: Ultra ATA/133
SATA Controller Interface Type: Serial ATA II/300Az iNM10 a cshipsetre utal.
Visszatérve a szabályozott ventillátorra. Az intel oldalán található hívatalos leírás alapján a proci venti a szabályozott!
[link]
Itt a képeken egyértelműen látszik.
[link] -
harry
veterán
válasz
rankesz #2026 üzenetére
1-2 konkrét lap típust tudsz mondani? Vagy hány ilyen alaplap van?
Az a gond, hogy nekem megvan hozzá mindenem. Ház, táp, ram, hdd, hűtés. Egyelőre nem is nagyon nézek HD-t (egyedül azért kéne megcsinálni, mert van 1-2 ilyen filmem, de az svideo és crt TV-re fölösleges HD-t rakni
viszont ha olyat játszok, azért menjen).
-
rankesz
veterán
-
-
harry
veterán
Linux használók tapasztaltak olyat, hogy nagy hálózati forgalomnál 1-2 percre elérhetetlen lesz a gép? Tehát pl. másolok valamit az atomról, erre megáll, pingre nem válaszol, majd pár perc múlva újra elérhető. Mi okozza, mi lehet a megoldás?
r8169 modul van fent, le kéne cserélni 68-ra? -
harry
veterán
Üdv, felraktam Mythbuntu 9.04 (+XBMC) alá a CoreAVC kodeket, íme a tapasztalatok:
720p Earth néztem, sokkal jobb volt, mint eddig, még talán nem tökéletes, de szerintem ez már megfelelő lehet. Az első pár percet néztem, eddig ahol mindig beakadt, azt egész jól vitte (vízesés, sok madár, stb).
1080p Madagaszkár pingvinek. Na itt már pár helyen volt lag (elején, ahogy ráközelít az állatkertre, nagyobb terek / mozgalmasabb jelenetek). De sokszor egész jól ment. Közben ssh-n néztem egy htop-ot, 4 szál futott, és 70-100% között ugráltak, szóval több szál rendben, és terhelte is a gépet rendesen. Ram fogyasztás talán 250MB körül volt. Majd megnézem, mennyi vga-ram van BIOS-ban beállítva, ezt nem tudom.A leíráshoz pár észrevétel:
ConfigureCodec [link]
Itt még lehet be kéne állítani pár dolgot, nem tudom, ez itt nem volt részletezve.Dshowserver [link]
Néztem volna egy fordítást, de mivel hiányolt valamit, egyszerűbbnek láttam a precompiled verziót használni.MplayerInstallation [link]
A patch -nél a patch file elé kell a -i kapcsoló, különben stdinről kéne firkálni
Meg persze kell a configure (van --enable-gui kapcsoló, nem tudom pontosan mihez kellhet - ehhez kell még az xorg-dev meg a libgtk2.0-dev csomag)
Nem tudom, hogy így van-e lirc támogatás, vagy azt akkor úgy kéne fordítani. Valaki ez utóbbit mondta: [link] #3 post
A "loader/registercodec" rész nem kell, ehelyett van a wine-os megoldás, nem igazán értem, miért nem vették még ki innen.Továbbá azt néztem, hogy linuxos XBMC alatt mégsem az mplayer a default lejátszó, de így be lehet állítani: [link]
Megcsináltam ezt a notin is, sokkal szebben ment, mint eddig, ráadásul hálózaton keresztül smb-vel.
Összességében szerintem még kéne ezen állítgatni, hogy fullHD-re alkalmas legyen, de nem biztos, hogy sikerül és mindent reccenés nélkül le fog tudni játszani. De lehet még piszkálni az MPlayert, a kodeket, még esetleg vga-ramot.
-
raidx
őstag
válasz
canniball #2016 üzenetére
Ahogy nézegettem a hazai beszerzési lehetőséget, egy nagykernek volt 1 db és azt hirdették a boltok. De már azt is elvitték tegnap!
Két dolgot hiányolok róla ami jó volna:
Ata csatoló felület. DVD íróim ATA felületesek, (mivel nagyon keveset írok, nem szívesen ruháznék be másikba) és a Windowst kártyára gondoltam telepíteni. Satához még nem láttam kártya-adaptert.
A másik az S-video kimenet. Szeretném a régi Samsung tv-vel összekötni. Ehhez meg is van a megfelelő Scart átalakítóm régebbről. Bár erre is van megoldás. DVI-VGA átalakító és VGA-SCART kábel.
De ha nem lehet kapni, bár nem sürget semmi. Hátha lessz a tavasszal. -
canniball
nagyúr
-
raidx
őstag
válasz
kingabo #2013 üzenetére
Sajnos már Vista alá sem készült driver. Még a W7 előzetesek egy részénél sikerült működésre bírni, úgy hogy manuálisan minden exe programját beállítottam XP SP2 módra, de a vége felé már úgy sem működött. Mivel elég ritkánn használom, nem veszek újat. Próbáltam virtuális gép alól XP-vel használni, de kellene valami hozzá ami a W7-hez már nincs. A kütyü HP Scanjet 2200c. A nyomtatóm régebbi (deskjet 920c) ahhoz van cucc. Leszedi az MS-től telepítéskor.
Akkor marad az USB-s XP SP2 mint kisegítő, bár kicsit illegális a megoldás mert a telepítőbe belekell piszkálni, pár *.ini fájlt kell manipulálni.
-
canniball
nagyúr
válasz
kingabo #2011 üzenetére
Arra gondoltam hogy
- Vistahoz volt driver, W7-hez nincs (mint pl. az enyémhez)
- nem tudja/nem biztos benne hogy a Vista driver jó-e W7 alá
- mivel Vista mode nincs kérdezte az XP módot.
Újra nekifutva a mondatnak leesett hogy XP-hez/-ig van driver...csak megzavart a fura megfogalmazás... -
canniball
nagyúr
"...elfogadható árkategóriába ez az alaplap még nyerő."
Ha nem sürgős én a helyedben várnék kicsit míg itthon is (tényleg) elérhető lesz a D510MO. Ugyan az sem egy csoda ehhez képest de pici előnye azért van."A HP szkenneremnél huzták meg a határt annó a Vista megjelenésekor..."
Mármint Vistahoz még volt driver vagy már ahhoz sem? -
raidx
őstag
válasz
canniball #2007 üzenetére
Álltalában a proci ventijét szokták szabályozni. A ház venti direktbe kapja a naftát. Legalábbis az eddigi miniITX lapjaimnál mindig a proci ventije volt gyárilag a szabájzós csatira dugva.
Bogarászom itt a topikot és úgy látom, elfogadható árkategóriába ez az alaplap még nyerő. Egyik D201GLY lapomat akarom lecserélni erre (a szerveré egyellőre marad). Mondjuk egy Zotak Ionos jobb volna de nemakar az ára közelíteni a pénztárcámhoz. Mivel nincs szándékomba HD TV-t venni, így ennek a videótudása maximálisan megfelel.
A lényeg!
Valaki próbálta már D945GCLF2 + Win 7 + XP mode? Megy e rajta?
A HP szkenneremnél huzták meg a határt annó a Vista megjelenésekor és már nem kapott új drívert. Ezért gondoltam az XP módra. -
sazabi
aktív tag
válasz
IceMaci #2005 üzenetére
8 centis alacsony forudlatszámon bőven elég..de azért valahol ki tudjon menni a meleg levegő. Elég kihúzni az alaplapi ventit, és rádugni az újat, meg valahogy rögzítsd, hogy ne mozogjon. Csak az egyik venti csati szabályozható az alaplapon. Már nem tudom melyik, olvass vissza
miket produkál? -
IceMaci
csendes tag
azért ez aranyos, nekem az
ambient: 37 C
CPU: 48 C
HDD: 39 C
Core0: 13 C
Core1: 12 C
bár lehet azért mer nekem 6000el pörög a hűtés (+ - ~400)
(átlagosan, teljes terhelés alatt, csak alaphűtés és táphűtés van zárt házba)kérdés: szerintetek rá lehet operálni egy 12es halk ventit az egészre? anélkül hogy tönkreb.sznék valamit
FullHD-hez kapcs: nekem Panasonic Viera 106 centis TVre van kötve, hát érdekes dolgokat produkál néha... bár lehet az már kábelhiba...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest