- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
kingabo
őstag
Köszi! Nincs odd-m a házban, volt ilyesmi cuccom régen, de azon 1 8cmes venti volt, de valahogy nem győzött meg... Ebben a házban meg "nem sok levegőt" tudna megmozgatni.
A keret tetején egy rész be van kicsit nyomva, gondolom merevítés céljából, lehet annak a közepét kivágom és fejjel lefelé teszem be a vinyót, akkor kicsit több levegője lesz. -
Ha most meg kéne tippelnem hogy nálad mi miatt nem megy jól, akkor kapásból azt mondanám hogy a 0.63-as dosboxra utaló konfig már kissé elavult (lassan 5 éves). Jelentős sebességnövekedés történt azóta. Ez azon a gépen lévő dosbox konfigja ahol próbáltam a h2-őt. Ez wines gép szemben a tiéddel, így ddraw a megjelenítő. Plussz mivel ez legújabb dosbox még sok minden más a konfigba. Tégy egy próbát szerintem legújabb verzióval, és ne duplabufferold a képet meg a window size-t rakd originalba...persze csak ha engem kérdezel. Másik gépen ubuntu alól az output nekem surface..szerintem gyorsabb mint opengl.
-
[Moderálva. No warez. - peterkeT]
De a lényeg: az 1.6ghz-es atom procin, ami már órajel alapján is fele olyan gyors mint a te core2őd (nem számolva azzal hogy azonos órajelen mennyivel lassabb) hibátlanul fut. Természetesen nem vagyok meglepve. Valami nincs nálad jól beállítva.
[ Módosította: parandroid ]
-
Te valamit nagyon elcseszel akkor. Egy core2duo egy pentium3 sebességét hozza dosboxban, ami nem az én véleményem, hanem hivatalos info az oldalán (ami elég messze áll a heroes2 minimumától, ami egy 486dx2-66).
A valami amit meg elcseszel az a mágikus 4000 lesz. Tessék megismerkedni a readme-vel, ami kifejti mi az a cpu cycle, és hogyan kell használni. Feltéve ha nem a c2d órajelét érted 4000 mhz alatt pl....az meg már dupla pebkac.
-
canniball
nagyúr
Pedig rajta van rendesen. Igaz nem olyan stabil mint a 24 tűs párja, picit mozog, de rajta van. Megpróbáltam megmozgatni, de semmi eredmény, ugyanaz a helyzet...
Szerk.: Ami viszont tényleg fura, hogy a dobozban lévő kisebb doboz (amiben a lábak és a csavarok voltak) ragasztása fel volt bontva + korábban írtátok hogy a táp nincs beszerelve, be volt + a ház oldala szerint járna egy fordító a slim ODD-khez, ez viszont nem volt a dobozban...
-
Chaser
legenda
Ennek az nf630-as wifi-s változatát ajánlottam egy ph-s arcnak, E5200-vel használja, az 1080p se gond a gépnek, és tuningos a lap
Alul is feszelheted, jó cucc, az kb 20k..de van ennél még jobb dupla annyiért, gf9300-as zotac lap, pciex16-tal
40k...
szerk: #1328 canniball: Jah hát igen, ezt mondtam, új árakról beszélek. Meg ez a házikó nem is akkora mint egy modecom ház, vagy egy 701-es asus gép. Ennyi erővel azt is meg lehet csípni 30k-ért, mert gar nélkül nem ér többet, 1év garral se adnék 40-nél többet érte, ha 2 évvel 50...szóval maradjunk csak az új áraknál sztem
/Tavaly újan 35-ért meg lehetett csípni azt a gépet, bánom is hogy nem vettem meg
/
-
-
szaszlaci
addikt
Mind a négy magot terhelte, látszólag jobban is, mint a win.
Érdemes egyszer megcsinálni, hogy fennt van mindkét rendszer, és konkrét dolgokat tesztelni rajta. Alacsony meg magas bitrátájú HD videókat, H264 meg más kódolásban is. Meg olyanokat, amik fontosak.
Azonkívűl a gépen ment gördülékenyen az Ubuntu. (330-as proci)De maradjunk a feltett kérdésnél, Linux vs Win topik van már. Win alatt keveset fogyaszt és gyors, amiket írtál core2:, azoknak megfelel.
Diditális műsor kódolásánál (gondolom ezért nevezted Set Top Box-nak) nem biztos, hogy minden progi jó lesz neki, legalábbis ha játszik a HD.
FHD videókhoz meg kell egy komolyabb VGA + CoreAVC, úgy menni fog, úgy gondolom.
Linux változat alatt már lehetnek gondok, de ki kell próbálni különböző progikkal, én csak néhánnyal néztem meg. -
Ironskin
csendes tag
Igen Scythe 4cm-es halk venti
, kb 1-2 fokot.
Csak a magam megnyugtatására van benne, és nincs is rögzítve. A fő légbefúvó légárama nem tudja "átugrani" a ram modult, így gondoltam kipróbálom, keverje egy kicsit a levegőt.
Szerencsére a Feel fém váza elég jól elvezeti a hőt, így nincs gond vele, max 35fokig ment fel eddig (WD6400AAKS). -
Ironskin
csendes tag
Nekem a benézett , vagy inkább behallott KZM ház tévút vitte fel az árakat, ( Bruttó 25000 a tanulópénz) de így is 90 körül van, az alábbi konfig:
Intel D945GCLF2 Atom 330
640GB WD SATA-II 16MB WD6400AAKS
2GB DDR2 800MHz Kingmax PC2-6400 CL5
Mode Com Feel 302 Fényes fekete mini-ITX ház
ZALMAN CHIP Hűtő ZM-NB32K NorthBridge
Samsung Notebook SLIM Slot-in SATA DVD író (SN-T083A/BEBE)
Molex 3,5 & SATA to Slimline connector
Scythe Kaze Jyu 10cm Slim, 1000rpm
Xilence Gumicsavar Kicsi (4db)
Kábel harisnya
ATX modding kit with connectors -
balkoger
tag
egyáltalán nem melegedett a hdd , köszönhető annak, hogy bár jól el van rejtve, teljesen fém ház és a hdd keret nagyon jól leadja a hőt, nekem csak 9cm venti van a rácson belül, de kellőképpen hűti az egészet. A hdd 41-45 fokos volt, de talán kitértem erre is korábbi tesztjeimen.
-
qky
tag
Tudom, tudom hülyén hangzik de figyelj.
Ez a 300 forintos euró most kicsit bekavar, de számoljunk utána.:
Alaplap:.D945GCLF2: ~22.000
Ház: Modecom Feel 202: ~16.000
Memória: 2GB DDR2: ~5.000
Merevlemez: ~15.000 --> Pontos típust nem tudok, mert itt egy kicsit gondban vagyok.
Ugyanis nem tudom, hogy egy 320 GB-os 2,5-es vincsit vagy egy 500 GB-os eco-s v. green-es (gyártója válogatja a megnevezést) 3,5 drive-ot vegyek.
Itt nem a sebesség, hanem a hang számít. Majd ezzel kapcsolatban is szeretném kikérni a jelenlévők véleményét.
Na ez eddig durván 58-60 ropi.
Kell még egy optikai meghajtó, egér, billentyűzet. ~15.000
És ami még a legfontosabb egy monitor.
Még nem volt erőm utánanézni a "Milyen monitort vegyek" topiknak, de ha csak a legalapabb 19, 20, 21, 22 colos monitort nézem az 30, 35, 40.000.
A méretben is gondolkodom, ugyanis még nem tudom mennyire is szeretnék én 720p videókat nézni a mostani hdtv rippek helyett.
1080p-ben nem is gondolkodom, mert egyrészt nem vagyok olyan "vájtszemű" (nem white!!!), másrészt az már durván megizzasztaná a kis duál-atomot.
Szóval láthatod az a 100 ropi igencsak reális szám. Sajnos.
// De gyorsak vagytok //
-
balkoger
tag
Nekem 47e.-be sikerült összehoznom úgy, hogy volt 300 gigás hdd-m és még nincs benne ODD. Ha veszel egy vinyót 15-ért és egy slim ODD is 10 körül van akkor ott tartunk a 72- nél. A kolléga megtámogatja egy vez. nélküli bill.-el (10e.), meg egy kikapcsolós-bekapcsolós távrecsegővel az még 15 mindjárt 97. Ha igazi htpc-nek kell akkor ezek az eszközök még kellenek hozzá! Akkor még nem beszéltem arról a billentyűzetről amiben benne van az egér is az 15-20 körül .)
-
-
BioNiCMaN
addikt
Ezen most erősen elfilóztam...
Veszek egy willámdexter féle tápot + egy laptop tápot a kettő együtt mondjuk legyen 12k
Veszek egy ilyen picopsu-t + egy laptop tápot a vége olyan 19k
Veszek egy ilyen kis aranyos házat, teljesen mindegy melyiket, és kijöttem 16k-ból a házikóval együtt...
-
PongiBandi
tag
[OFF]Onnan indult a story, hogy majd minden zeném FLAC-ban illetve APE formátumban van, és nem találtam fejegységet ami ezeket támogatta volna. Aztán továbbgondolva - ha már lúd legyen kövér alapon - kitaláltam, hogy egy jó kis USB-s külső DAC-ot fogok használni, ami saját kis akksiról fog menni. Nyilván rádióhallgatás is lenne a carpc játékban, illetve egy kis navigáció, esetleg mobilnet is, persze kamerával, skype-s képtelefonnal
Induláskor pedig mély hang fog köszönteni: "Jó reggelt, májkl"
[/OFF]
-
PongiBandi
tag
Egyrészt ugye járt utat a járatlanért nem szívesen ad fel az ember (win-t ismerem, linuxot nem), másrészt nem is tudom hogy az általam kinézett frontend progik (vagy Centrafuse vagy Road Runner telepíthetők-e linuxra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- BestBuy ruhás topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motoros topic
- Tőzsde és gazdaság
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AliExpress tapasztalatok
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged