Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
Ironskin #1707 üzenetére
nem árt tudni, hogy a házzal kapott tápegység valóban jó, vagy amit spórolunk egy Pico PSU-n azt többször kifizetjük az ELMŰ-nek utólag.
Nem feltetlenul.
Ha azt veszem, hogy az altalam emlegetni szokott 11+fas Morex 60W-os cucc ~85%-os hatasfokot tud, es igy volt 28W a GCLF konfig fogyasztasa.
Ha veszek egy 5+fas olcso sima tapot, ami produkal 62%-ot ilyen kis terhelesnel, akkor 28*0.85/0.62=38.38W, tehat 10W-tal magasabb a fogyasztast fog merni a villanyora, 100 orankent +1kWh, ami most 45.77Ft.
Arkulonbseg a ket tap kozott 6000+fa=7500, ezt osztva 45.77-tel 163.86kWh villany ara.
Magyaran 16386 ora (1.87 ev, ha 24/7-ben jaratod) kell ahhoz, hogy megteruljon a speci tap felara... -
válasz
Ironskin #1701 üzenetére
Felejtsétek el ezeket az olcsó játékokat. Maximum indikátornak felelnek meg, mérőműszernek már nem. A relatív hiba akár több 100%-os is lehet ami a röhejesség és az abszurdizmus határát súrolja.
És mi miatt van ez?
Mert a teljesítmény- / fogyasztásmérés egy méréstechnikailag relatív nehezen kivitelezhető dolog. A már mindig, mindent kellő pontossággal mérő műszerek a még épp megfizethető kategória határát súrolják (egy szkóp ára pl.) -
canniball
nagyúr
válasz
Ironskin #1704 üzenetére
"Teljesítmény: a mért érték +/- 5 %-a +/- 10VA"
Na erről beszéltem. Ez is lehet az oka.
A másik ok lehet hogy nem minden ilyen mérő tudja normálisan mérni a PC-s tápokat (nem értek az ilyen elektronikus okosságokhoz, de a lényeg hogy ezek "máshogy dolgoznak" mint pl. a háztartási gépek, ha pontosabban érdekel a fogyasztásmérős topikban valahol le van írva). Az én előző mérőm pl. amikor a régi "rendszer" elé kötöttem össze-vissza ugrált, de átlag 4xW-t mutatott az egész hókusz-pókuszra (gép, monitor, modem stb.), míg az új elárulta hogy csak maga a gép megeszik ~70W-t (idle).
A harmadik lehetőség hogy jól mér a mérőd és tényleg ennyit kér. -
-
balkoger
tag
válasz
Ironskin #1023 üzenetére
Tegnap azt találtam ki, hogy megfordítom a hdd-t, úgy hogy a nagy teteje hozzáérjen a ház oldalához. Kicsit átfurkáltam a HDD - ODD közös tartóját (Modecom feel) és be akartam rakni, de a ház belső felén ki van hajtva egy pár fűl amiért a hdd lapos teteje nem ér hozzá (nem fekszik rá) ezért kerestem egy olyan vastag alumínium lapot ami legalább akkora, mint ez a fül (4mm). Ezután gyakorlatilag teljesen fix kapcsolat lett a ház oldalával és sikerült levinnem a 22 fokos szobában 40 fokra a hdd hőmérsékletét (2 óra használat után is). Természetesen hdd terhelése után elértem a 46 fokot is, de ezt az everest hdd tesztjével, illetve winrar kitömörítéssel értem el, kb 15 percig futtatva a dolgokat. Legközelebb képekkel is szolgálok, de kicsit továbbgondoltam a tervet és egy alumínium hdd-odd tartóra gondolok, bordával és egy kis háztuninggal.
-
balkoger
tag
válasz
Ironskin #994 üzenetére
Azért én megbizonyosodnék másképpen is arról, hogy biztosan olyan magasak az értékek!!!!
"Kézrátétel" az sokat segít, de van sok más lehetőség is, sokszor van az, hogy félremér az alaplap, esetleg próbaképpen egy bios-váltás, hogy az újabbnál is ugyanolyanok az értékek!! -
tlac
nagyúr
válasz
Ironskin #994 üzenetére
Nagyobb venti nem fér be, hőcsöves mini hűtőről nem tudok, P3-as barkácsolható bordám meg nincs, aminek nagyobb lenne a felülete.
szerintem bontóban fillérekért kapsz mindenféle bordát
egyébként túlzásba viszed
Nem nagy a probléma, mert Idle-ben 48 fok, és Everest Stab. teszt 15 perc után 60 fok, de a 37 fok akkor is jobban tetszeneez minek a hőmérséklete? az atomnak?
-
normenprice
csendes tag
válasz
Ironskin #958 üzenetére
belestetek a jó öreg hibába valag pénzt költöttek rá
hülyeség
én is beleestem ebbe de most már nem akarok
mindenből legolcsóbbatnekem ez a konfiguráció
40 rugóból meg lesz mondjuk nekem van vinyó ram táp ezeket újonnan venném 40 rongy
tehát alaplap árból megvan az egész és még gondolkozok 14000 olcsóbb lapon mert fél év múlva ez a lap is kB 12rugó lesz akkor meg buktam 8 rugót akkor inkább hozzá dobok 4 et és két kis energiatakarékos lapom lesz max.. kicserélem másik gépbe a lapot és kész
ne költsetek felesleges olcsó legyen meg 3 év garis
ennek az integrált videó karija semmit nem tud laptopomba is ilyen nyomul
soha nem fog izzani minek oda sok hűtés
50 60C elketyegnek erre tervezték őketfél év múlva meg lesztek örülve 20ezerért megkapjátok 9400 integráltat 8gb RAM stb.
-
qky
tag
válasz
Ironskin #946 üzenetére
Most hogy így mondod a 302-es is eléggé üt azzal a króm dologgal.
De azt hiszem én maradok a 202-esnél.Már én is elkezdtem összeszámolgatni, mennyibe is fog ez nekem összesen fájni, de nekem sem akar 100k alatt megállni.
Ennyiért már egy ütős konfig is kijönne. (Lehet hogy nem teljesen új, de mindenféleképpen erősebb)
De persze ha belegondolok, hogy fogyasztás meg csendesség akkor megint ugyanott kötök ki.Lényeg a lényeg, a jövőben (remélem az igen közeli jövőben) valószínűleg sokat foglak Téged és balkoger kollégát nyaggatni a kérdéseimmel.
Ha jól emlékszem a fórum végigolvasása után, Nektek van ilyen lapotok Modecom házban. -
normenprice
csendes tag
-
balkoger
tag
válasz
Ironskin #936 üzenetére
A sata-s slim beüzemelésére kíváncsi vagyok, mert én nem mertem megvenni, mindkettő csati túl kicsinek tűnt a boltban (nem volt nálam kábel), ha sikerül tápcsatit szerezni hozzá szólj mindenképpen, még nem vettem meg az ODD-ot én sem és az ata kábelt baromira nehéz elvezetni szépen, főleg úgy hogy ne takarja el a hdd-t a beérkező friss szellőtől!!!!
-
-
balkoger
tag
válasz
Ironskin #894 üzenetére
Én hasonló problémába ütköztem amikor a ModeCom házba sata-s slim-et akartam venni, de amikor kezembe fogtam akkor nekem úgy tűnt, hogy nem csak a tápcsati, hanem a sata csati is keskenyebb ezért inkább maradok az ide-s verziónál, mert ahhoz még átalakítót is adnak a házhoz.
-
tlac
nagyúr
válasz
Ironskin #888 üzenetére
engem majd érdekelnének a feel-ről képek
pl. hogy milyen kábelek járnak hozá (a gyártó oldalán nincs hozzá manual)nem ilyen kell neked?
Extra benne, hogy nem a 945 oldja a grafikai kihívásokat, hanem SiS Mirage 3, valamint 2db DIMM modul van benne max 4GB DDR2 667Mhz.már régóta kapható sis-es lap
D201GLY2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- MSI CYBORG 15 A13V
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest