- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
RyanGiggs #2124 üzenetére
A 40W az úgy saccolom 3,5" HDD-vel és ATX táppal lett mérve.
A P3-as fogyasztásáról szerintem ebben a topikban tudnak mondani valamit.
-
canniball
nagyúr
válasz
zoli_varga #2120 üzenetére
Intel D945GSEJT. De mi is a baj ezzel?
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #2083 üzenetére
Nem úgy gondoltam hogy helyette, hanem hogy mellette. Az említett kódolást megcsinálná pl. 3 óra alatt, addig had zúgjon, egyébként meg netezhetnél az energiatakarékos atommal. Én legalábbis így oldottam meg.
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #2081 üzenetére
"Ami eddig pl. 12h-volt, az most csak 9óra 15perc!"
Ilyen feladatokra nem lenne érdemes egy másik, erősebb gépet összedobni?
-
canniball
nagyúr
válasz
kingabo #2075 üzenetére
"A dc-nek úgy is van értelme..."
Ofkórsz (ezért dual), közben előkerestem, úgy veszem ki hogy így is zajlott a teszt."Hiába nem gyorsít, ha 2* annyi ramot tudsz használni."
Persze, de ez megint más kérdés. -
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #2073 üzenetére
Értem. Akkor gondolom a RAM-résznek nem is olvastál utána, vagy? Csak mert a dual channel hiányát először én is nagy érvágásnak tartottam, aztán valami tesztben (ipon oldalán) ahol összevetették többek között ezt a lapot egy ionos, DC-s lappal is a szintetikus teszt szerint utóbbi semmi előnyt nem tudott felmutatni (vagy nem sokat, már nem emlékszem pontosan).
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #2071 üzenetére
Áruló!
Csak ez a két oka van a váltásnak? -
canniball
nagyúr
válasz
Degradator #2050 üzenetére
Nem; azt akarom mondani hogy valószínűleg nincs. De ha van is ebben a topikban nagy valószínűséggel nem fogod megtudni.
-
canniball
nagyúr
válasz
Degradator #2048 üzenetére
Tudtommal az Intel lapok nem éppen a tuning lehetőségeikről híresek, ha ilyen terveid vannak más lapot kellett volna venni...
-
canniball
nagyúr
"A ventik akkor kapnak három kivezetést, ha szabájozhatóak."
Attól hogy a venti szabályozható az alaplapi csati nem lesz az..."sazabi kolega, akinek válaszoltam modta, neki olyan lapja van amin van Pata csati."
Szerintem ő a GCLF-ről beszélt."Itt is azt mondják!
[link]"
A GSEJT-re ugyanezt írják mégis csak noti IDE van rajta. -
canniball
nagyúr
"Az intel oldalán található leírás alapján a D510MO lapnak nincs ata portja."
Mert nincs is."...a INTEL D510MO iNM10 tipusú lapon viszont van."
Ez érdekes, mert egyrészt ilyen nevű lap az Intel oldalán nincs, másrészt (mint írtad) az iNM10 a chipset neve (amin nincs ATA, csak SATA)."Az intel oldalán található hívatalos leírás alapján a proci venti a szabályozott!"
Az általad megadott link nálam nem jön, de idéznék az általam korábban letöltött TechSpec.-ből: The chassis fan header supports closed-loop fan control that can adjust the fan speed and is wired to a fan tachometer input."Itt a képeken egyértelműen látszik."
Mi látszik? -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
kingabo #2011 üzenetére
Arra gondoltam hogy
- Vistahoz volt driver, W7-hez nincs (mint pl. az enyémhez)
- nem tudja/nem biztos benne hogy a Vista driver jó-e W7 alá
- mivel Vista mode nincs kérdezte az XP módot.
Újra nekifutva a mondatnak leesett hogy XP-hez/-ig van driver...csak megzavart a fura megfogalmazás... -
canniball
nagyúr
"...elfogadható árkategóriába ez az alaplap még nyerő."
Ha nem sürgős én a helyedben várnék kicsit míg itthon is (tényleg) elérhető lesz a D510MO. Ugyan az sem egy csoda ehhez képest de pici előnye azért van."A HP szkenneremnél huzták meg a határt annó a Vista megjelenésekor..."
Mármint Vistahoz még volt driver vagy már ahhoz sem? -
canniball
nagyúr
válasz
WhiteWalker #1989 üzenetére
Azért ha lesz hozzá időd/energiád vidd csak vissza a lapot és csapkodd szépen az asztalt!
-
canniball
nagyúr
válasz
WhiteWalker #1978 üzenetére
Remek...
-
canniball
nagyúr
válasz
WhiteWalker #1963 üzenetére
Itt egy fogyasztás-lista...bár a geforce2 pont nincs benne.
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1958 üzenetére
Csak az a gáz hogy már nem emlékszem korábban (más helyen) miket állítottam a BIOS-ban...
-
canniball
nagyúr
válasz
kingabo #1865 üzenetére
Nos a 3-3-3-9-t elsőre gond nélkül megette. Ez ugye Manual - User Definied, ami elsőre ennél alacsonyabb értékeket ajánlott fel, illetve van itt egy olyan hogy Manual - Aggressive, ami még alacsonyabbat dob; ezeket vajon saját kútfőből szedi a BIOS vagy a RAM-ból olvassa valahogy?
-
canniball
nagyúr
válasz
Honkydoo #1928 üzenetére
Ha stereo zenét akarsz 5.1-ben hallgatni ahhoz ha jól tudom kell valami megoldás ami "szétszórja".
Hogy filmeknél nem 5.1 az már más kérdés...lehet hülyeséget mondok, de ugye a Win-ben is be van állítva 5.1-re (már ha 7-ben is van ilyen, XP-ben Vezérlőpult->Hangok és audioeszközök->Audió->Hanglejátszás->Speciális->Hangszóró beállításai)?Mod. Egyre inkább kezdem úgy érezni hogy be kéne iratkoznom valami gyorsíró tanfolyamra...
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1926 üzenetére
Nagyon helyes!
(Bár 32biten gondolkodom hogy kipróbáljam, de gondolom akkor azzal sem lesz gond.)
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1924 üzenetére
Azt hittem valami prózaibb problémád volt.
Köszi a választ!
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1922 üzenetére
Meg szabad kérdezni mi nem tetszett?
-
canniball
nagyúr
válasz
krobi227 #1900 üzenetére
"...ott ha alvó állapotot választok a gép teljesen kikapcsol..."
Teljesen nem kapcsol ki csak néhány alkatrész (sajna azt nem tudom megmondani pontosan melyek, a RAM tuti ketyeg tovább), hiszen egyébként nem tudna ilyen gyorsan felállni. Az tény hogy a HDD leáll; a venti pedig (mint az imént írtam) a másik gépben nálam is leáll, ezen a lapon sajna nem.
A felébredős gondra sajnos nem tudok mit mondani, nálam nincs ilyen probléma, lehet érdemes lenne az OS topikjában megkérdezni hátha más is találkozott már ezzel.(#1901) Honkydoo!
"A készenléti állapot beállításokat (márha erre gondoltál) így hirtelen nem is tudom hol keressem..."
Én speciel a BIOS-ra gondoltam (ha van benne ilyen, nem tudom). OS-ben: Vezérlőpult->Egér->Hardver->Tulajdonságok->Energiagazdálkodás->Az eszköz felélesztheti a számítógépet készenléti állapotból. -
canniball
nagyúr
válasz
krobi227 #1898 üzenetére
"...annyi a gond hogy a windows leáll csak a gépet felejti el kikapcsolni..."
Na de a készenlétnek épp az a lényege, hogy a gép nem kapcsol ki (teljesen).A hibernálós-felébredős problémád sajna nem tudom mitől lehet, BIOS-ban körül kéne nézni nincs-e engedélyezve valami wake on funkció.
"Az sleep mód viszont teljesen kiüti..."
Épp most próbáltam ki a kedvetekért, nálam teljesen rendben működik: lemegy készenlétbe, majd ha megmozgatom az egeret visszajön mintha mise történt volna.Akkor neked is: a bill./egér visszahozhatja a gépet beállítást (ha van ilyen) nézted már?
-
canniball
nagyúr
válasz
Honkydoo #1896 üzenetére
Nálam (mint már korábban írtam) menetközben szokott néha 1-1 másodpercre eltűnni a lan, szerencsére egyből vissza is jön és mostanában elég ritkán játssza ezt.
Altatás alatt a készenléti állapotot értitek? Ha igen a ventis problémát az Abit IC7-emnél az oldotta meg, hogy S1-ről S3-ra állítottam, ennél a lapnál viszont sajna ez sem megoldás, így nem szórakoztam vele tovább. Viszont (emlékeim szerint) azzal semmi gond nem volt, hogy visszajöjjön suspedből a gép; a bill./egér visszahozhatja a gépt beállítást (ha van ilyen) nézted már?
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1892 üzenetére
Ezért raktam elé a ~ (aka kb.) jelet. A GSEJT valamelyik dokumentumában vannak mérések minimál és "nagyobb" konfigra is, ha emlékeim nem csalnak az 5A-t utóbbihoz javasolták. Márpedig marcias 4HDD-vel akar nyomulni.
Egyedül a 12V és a 2.5mm fix.
-
canniball
nagyúr
válasz
kingabo #1856 üzenetére
"Vagy olyat akarsz, hogy..."
Igen, igen, mondjad!Komolyra fordítva: hogy egyszerre egyet csökkentsek az OK, de csak egy értékkel vagy mehet többel is? Mindegy-e hogy melyikkel kezdem? Illetve ezek függetlenek egymástól? Teszem azt 4-4-4-12, ha le tudom tornászni a 3.-at (sajna nem tudom pontosan melyik mit jelent) 2-re, attól a 4.-nek nem lesz kevesebb esélye a kisebb értékre (pl. 9 helyett 11-re)?
Mod. És honnan tudom meg hogy a beállított érték még rendben van-e? Ha elindul a gép akkor minden OK vagy kell/lehet valami tesztet végezni."...az f2 gombot..."
Hogy hogy anyáztam délelőtt amikor hiába nyomogattam a DEL-t és sehogy sem jutottam be a gsejt BIOS-ába... -
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1854 üzenetére
Fain!
Tudnál adni egy howto lámáknak útmutatót, hogy pontosan hogy csináljam? (Még soha nem szórakoztam ilyennel.
)
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1852 üzenetére
Akkor ezek szerint van esélyem.
Milyen RAM-od van amúgy, ha meg szabad kérdezni? (Nincs kitöltve az adatlapod, ejnye-bejnye!
) Nálam Kingston (HyperX) dolgozik, ha jól tudom nem egy tuningbarát gyártó... Amúgy jól sejtem, hogy ez a móka a fogyasztás és a melegedés terhére megy? (Vagy az csak a frekvencia állítgatásánál jön elő?)
És még valami: a gyorsulás mindennapos használatnál is érezhető (boot, böngészés, office stb.) vagy inkább csak "spéci" progiknál (fotó/videószerkesztés, játékok stb.)? -
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1850 üzenetére
Ez a 3 3 3 9 gyári érték vagy már ez is megpiszkált beállítás?
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1839 üzenetére
Jelentős a gyorsulás/érdemes ezért cserén gondolkodni? (Tuninghoz nem értek, így csak a gyári beállítások "megváltoztatása" jöhet szóba, ami most 4-4-4-12.) Bár ahogy elnézem tényleg "szépen" alakulnak az árak...
-
canniball
nagyúr
"KH?"
Az mi?"Led is elaluszik?"
Nem tudom, mert általában csak egy pillanatig tart az egész (aztán magától helyreáll). De elég idegesítő hogy ilyenkor jön a buborék hogy nincs kapcsolat, utána meg hogy van...arról nem is beszélve amikor zenét hallgatok (szerverről)...
Mod. Ha nem felejtem el majd csekkolom ha ki lesz kapcsolva. De most zenét hallgatok."Like a bat out of hell I'll be gone when the morning comes..."
-
canniball
nagyúr
Nálatok is elvész néha a hálózati kapcsolat vagy csak én vagyok ilyen szerencsés helyzetben?
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1791 üzenetére
Akkor meg miért akarod feleslegesen szórni a pénzt...
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1789 üzenetére
Ha lecseréled a tunert USB-sre megveheted a videokártyát is.
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1782 üzenetére
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1762 üzenetére
Vagy úgy!
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1760 üzenetére
Nem értem: ebből csak adapterrel lesz HDMI csati, akkor mi ebben az újdonság?
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Modecom Feel tulajok!
Nálatok is instabil a külső táp csatija (amit kívülről kell a "házra" dugni, amit belülre kell csavarozni az stabil)? Nálam kellőképpen lötyög, így elég ha picit megmozdítom a házat máris leáll a gép. -
canniball
nagyúr
A házról: csúnya dolgokat tudnak művelni a boltok, én pl. elsőre kaptam egy használt darabot (meggyőződésem hogy a nagyker. hibájából), ami helyett aztán nem tudtak másikat adni...
Mythtv: a HTPC szoftverek topikban talán akad segítség.
-
canniball
nagyúr
válasz
Ironskin #1704 üzenetére
"Teljesítmény: a mért érték +/- 5 %-a +/- 10VA"
Na erről beszéltem. Ez is lehet az oka.
A másik ok lehet hogy nem minden ilyen mérő tudja normálisan mérni a PC-s tápokat (nem értek az ilyen elektronikus okosságokhoz, de a lényeg hogy ezek "máshogy dolgoznak" mint pl. a háztartási gépek, ha pontosabban érdekel a fogyasztásmérős topikban valahol le van írva). Az én előző mérőm pl. amikor a régi "rendszer" elé kötöttem össze-vissza ugrált, de átlag 4xW-t mutatott az egész hókusz-pókuszra (gép, monitor, modem stb.), míg az új elárulta hogy csak maga a gép megeszik ~70W-t (idle).
A harmadik lehetőség hogy jól mér a mérőd és tényleg ennyit kér. -
canniball
nagyúr
válasz
turorudi #1699 üzenetére
A kikapcsolt gépet úgy értettem, hogy a PC le van állítva, de a táp nincs kikapcsolva/áram alatt van. Ha a táp kapcsolóját is elbillenteném valószínűleg ez sem fogyasztana (legalább is bízom benne).
Ja és így van bekötve: UPS->elosztó->fogy.mérő->gép.(#1701) Ironskin!
"Akkor lehet, hogy az én 6000 Forintos fogyasztásmérőm nem mér jól"
Az is lehet. Nálam pl. a korábbi mérő 6W-t mutatott a TV-re illetve a mosógépre is, amit nem igazán tudtam hová tenni lévén mindkettő "csattintós" (nem elektronikus/nyomógombos) kapcsolóval rendelkezik, így elvileg áramtalanított állapotban nem szabadna semmit felvenniük, aztán megállapítottam hogy a mérő 10W+/-1-2%-os hibaküszöbbel dolgozik; érdemes elolvasni az útmutatót (ha egyáltalán írnak benne ilyesmiről)."A világhírű Popp német cég gyártja"
-
canniball
nagyúr
válasz
turorudi #1687 üzenetére
Épp ezt akartam írni.
Amúgy azért meg lehet kérdezni őket (vagy a nagyker többi viszonteladóját) hogy rendelésre tudnak-e hozni vagy mi a pálya.
Látod Alex91, nem tört le az ujjam!
(#1688) DBob!
"Akkor holnaptól kenyeret akarok venni."
Ne már! Akarj inkább kaviárt!
-
canniball
nagyúr
válasz
Zotya984 #1675 üzenetére
Így van, a proci keveset eszik (230-4W, 330-8W), a chipset dobja meg a fogyasztást. Illetve mint írtam az összeállítástól is függ hogy pontosan mennyi az annyi: nálam 2GB RAM-mal, SSD-vel, ODD nélkül, mITX táppal harmincegynehány Watt; nyilvánvalóan 3,5" HDD-vel (esetleg többel) és/vagy egy rossz hatásfokú ATX táppal már 50W körül járna.
Ha az alacsony fogyasztás a fő szempont ajánlom figyelmedbe a D945GSEJT lapot (a szomszédos topikban olvashatsz tapasztalatot) vagy a VIA lapokat.
-
canniball
nagyúr
A helyzet az hogy azt tudtam, hogy kisebb frekvencián lehetnek alacsonyabbak az időzítések, ennél többet nem is akartam. Azt viszont nem tudtam hogy a lap ezt magától beállítja, ez esetben nincs is mit tennem. Köszönöm a felvilágosítást!
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1650 üzenetére
Még soha nem piszkáltam a memóriát, viszont mivel most a 800MHz-s RAM csak 533MHz-n ketyeg elvileg vissza lehetne venni az időzítéseket; hogy is lehet ezt megtenni? (Lehetőleg valami lépésről lépésre útmutatót kérnék.
)
-
canniball
nagyúr
A két táp közti teljesítmény-különbség (ha csak nem aggatod tele a gépet mindennel) szvsz jelen esetben nem számít: nálam egy ilyen Feel202-be van berakva a lap+2GB DDR2+SSD (ODD, vinyó nincs), így ~30W körül alakul a fogyasztás. Ha számolsz hozzá egy 3,5" HDD-t+némi terhelést akkor szerintem 50W körül lesz a vége.
Viszont a 2 év gar miatt én egyértelműen a házat venném, kérdés neked megér-e ekkora árkülönbözetet... -
canniball
nagyúr
"...házat hosszabb távra lehet szívesebben készítenék én..."
Azt nem mondtam hogy a házat is használd.Ha az nem kell egy fiókban is elfér, vagy ha eladod még vissza is jön valami az árból. Feel 202/302
-
canniball
nagyúr
"...atom nem fog 120w-ot fogyasztani, de nem mindenki atomhoz vesz ilyen picopsu-t."
De most atom topikban vagyunk."...csak a 120w van reklámozva, és a kapcs.üzemű tápnál van külön feltüntettve hogy bizony az egyik csak 60w-os, másik meg 80w."
Teljes mértékben igazad van."Ettől függetlenül ennyi pénzt bőven megér. Ha más nem amiatt hogy passzív a hűtése."
És nem csak hogy passzív hanem néma is! -
canniball
nagyúr
"...amikor én vettem, még nem lehetett ennyiért kapni boltban..."
Nem írtad hogy nem most/mikor vetted."...a hozzáadott kapcsolóüzemű tápok egyike sem éri el a 90w-ot sem, nem hogy a 120w-at."
A lehetséges válaszok:
1. Nem írtad a tiéd mekkora...mármint a táp hány W...
2. Ezt nem néztem.
3. Az én gépem átlag ~30W-ot kér, ha 3,5" HDD lenne benne enne monnyuk 40W-t, terhelve legyen 50W (?), benne vagyunk így is a "limitben". Pláne ha elérhető lesz végre a sejt.
A tetszőleges válasz egyénileg kiválasztható.(#1583) harry!
~17k-ért kapható Modecom ITX ház (Feel 202, Feel 302) amihez adnak 96W-os tápot, esetleg ezen is érdemes elgondolkodni. -
-
canniball
nagyúr
"...bár ha kiadnák normálisabb chipsettel, ami kevesebbet eszik, és szerintem ez simán lehetséges..."
Már kiadták, Intel D945GSEJT-nek hívják...csak még hozzánk nem ért ide... -
canniball
nagyúr
"Ez a nem tudja elvezetni a hőt, meg a nem veszi át a hőt érdekes teóriák."
Egyrészt nem véletlenül vannak ott a fejek. Másrészt meg nyilvánvalóan van különbség borda és borda között (különben nem léteznének ilyen-olyan kialakítású/anyagú hűtések, hiszen minek feccölne ebbe bárki pénzt ha minden borda ugyanazt a teljesítményt nyújtaná)."...simán a létező legrosszabb szenzort alkalmazzák..."
Nyilvánvalóan ez is előfordulhat (bár én inkább Skyhigh véleményét osztom, szvsz rossz minőség és olcsóság nem feltétlenül kötődnek szorosan egymáshoz). Ugyanakkor az általad korábban említett 20°C-os eltérés egy BIOS-átírással egyszerűen kiküszöbölhető lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING / Beszámítás OK!
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest