- Fotók, videók mobillal
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #2083 üzenetére
Nem úgy gondoltam hogy helyette, hanem hogy mellette. Az említett kódolást megcsinálná pl. 3 óra alatt, addig had zúgjon, egyébként meg netezhetnél az energiatakarékos atommal. Én legalábbis így oldottam meg.
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #2081 üzenetére
Na így viszont nem szóltam azt is csak halkan!
Ha lenne 2 foglalat a ramnak, meg tuningolható lenne a proci tényleg 5*-os lehetne a lap. (na jó akkor talán egy 1* pci-e kéne
)
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #2081 üzenetére
"Ami eddig pl. 12h-volt, az most csak 9óra 15perc!"
Ilyen feladatokra nem lenne érdemes egy másik, erősebb gépet összedobni?
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #2079 üzenetére
Köszi az infókat. Bár én emiatt nem váltottam volna, de ez én vagyok.
Jó lett volna, ha tavaly elött decemberben is kapható lett volna.
"méretre pedig a két lap teljesen megegyezik"
Nyilván, mert mind2 min-itx. -
kingabo
őstag
válasz
wassermann #2076 üzenetére
Mennyivel volt több az a lap a gclf2-nél? Annó amikor én vettem a lapot az egyetlen 2 ram- foglalatos lap az msi-től volt kb dupla áron, annyit meg baromira nem ér.
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #2073 üzenetére
Értem. Akkor gondolom a RAM-résznek nem is olvastál utána, vagy? Csak mert a dual channel hiányát először én is nagy érvágásnak tartottam, aztán valami tesztben (ipon oldalán) ahol összevetették többek között ezt a lapot egy ionos, DC-s lappal is a szintetikus teszt szerint utóbbi semmi előnyt nem tudott felmutatni (vagy nem sokat, már nem emlékszem pontosan).
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #2071 üzenetére
Áruló!
Csak ez a két oka van a váltásnak? -
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1992 üzenetére
Mivel? S-videóval?
1024*768at tudott nekem megjeleníteni és szörnyű volt a képe, nem fullhd-s tv-n.
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1958 üzenetére
Csak az a gáz hogy már nem emlékszem korábban (más helyen) miket állítottam a BIOS-ban...
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1926 üzenetére
Nagyon helyes!
(Bár 32biten gondolkodom hogy kipróbáljam, de gondolom akkor azzal sem lesz gond.)
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1924 üzenetére
Azt hittem valami prózaibb problémád volt.
Köszi a választ!
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1922 üzenetére
Meg szabad kérdezni mi nem tetszett?
-
Honkydoo
őstag
válasz
wassermann #1920 üzenetére
Nálam 32 biten megy a win7 és rendben van, szóval mindenki bátran felteheti.
Amint észrevettem, mintha power dvd 9 alatt picit (alig érezhetően) akadnának a dvd-k. Nem is tetszett annyira a power dvd 9 úgyhogy most VLC-t fogom tesztelni. Ami jó a VLC-ben hogy lejátssza az iso-kat (mondjuk nem mindet) úgyhogy nem kell a mountolással szenvedni.
Az akadás Media Playerrel megszűnt, szóval azt ajánlom mindenkinek.
Mondjuk az 1 giga ram úgy érzem néha picit kevés (lehet ez az akadás oka), úgyhogy azt bővíteni fogom.Neked mennyi ramod van?
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1892 üzenetére
Ezért raktam elé a ~ (aka kb.) jelet. A GSEJT valamelyik dokumentumában vannak mérések minimál és "nagyobb" konfigra is, ha emlékeim nem csalnak az 5A-t utóbbihoz javasolták. Márpedig marcias 4HDD-vel akar nyomulni.
Egyedül a 12V és a 2.5mm fix.
-
Nahar
tag
válasz
wassermann #1877 üzenetére
Köszi szépen!
-
nyunyu
félisten
válasz
wassermann #1870 üzenetére
Legujabb Realtek driverben igy kell letiltani.
-
válasz
wassermann #1859 üzenetére
F10 a boot order
F12 a hálózati boot
F2-őt remélhetőleg ismeritek -
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1859 üzenetére
Ja igen a z betű
Legjobb emlékeim szerint F10. Annó amikor kerestem megnyomtam az F10 aztán az F11 és így meg nem jelent meg a boot menü.
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1854 üzenetére
Fain!
Tudnál adni egy howto lámáknak útmutatót, hogy pontosan hogy csináljam? (Még soha nem szórakoztam ilyennel.
)
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1852 üzenetére
Akkor ezek szerint van esélyem.
Milyen RAM-od van amúgy, ha meg szabad kérdezni? (Nincs kitöltve az adatlapod, ejnye-bejnye!
) Nálam Kingston (HyperX) dolgozik, ha jól tudom nem egy tuningbarát gyártó... Amúgy jól sejtem, hogy ez a móka a fogyasztás és a melegedés terhére megy? (Vagy az csak a frekvencia állítgatásánál jön elő?)
És még valami: a gyorsulás mindennapos használatnál is érezhető (boot, böngészés, office stb.) vagy inkább csak "spéci" progiknál (fotó/videószerkesztés, játékok stb.)? -
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1850 üzenetére
Ez a 3 3 3 9 gyári érték vagy már ez is megpiszkált beállítás?
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1839 üzenetére
Jelentős a gyorsulás/érdemes ezért cserén gondolkodni? (Tuninghoz nem értek, így csak a gyári beállítások "megváltoztatása" jöhet szóba, ami most 4-4-4-12.) Bár ahogy elnézem tényleg "szépen" alakulnak az árak...
-
nyunyu
félisten
válasz
wassermann #1847 üzenetére
Sok minden elofordult mar az egyik naprol masikra be se lehet kapcsolnitol kezdve a nem mukodik a PCI kartyahelyig...
-
nyunyu
félisten
válasz
wassermann #1845 üzenetére
Az oke, hogy a memoria kibirja, de vajon mikor fog alola kihalni a GCLF?
Tavaly nyaron vett 15 GCLF(2) lapbol mar 50% selejtnel jarunk.
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1842 üzenetére
Csak ez a mondat kerülte el a figyelmeteket: (#1839) wassermann: "ahelyett hogy elmenten volna gyorsabb RAM-ot venni"
[ Módosította: tiv83us ]
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1839 üzenetére
Nincs valami megoldásod arra, hogy az 1gb-s ramból 2gb-s legyen?
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1828 üzenetére
Jó nem arra számítottam, hogy el is felejthetem, hogy atomom van 533-as memóriával
Esetleg scan-elve, vagy fényképezve fel tudnád tenni valahova, érdekelne az a doksi.
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1825 üzenetére
Háát, most olvastam valahol itt a ph!-n, hogy a ddr2 kezd drágulni és egyre több gyártó tér át a ddr3-ra.
Arra kiváncsi lennék, hogy mennyit a változás 3 3 3 9-ről 3 2 2 4-re állítás után
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1823 üzenetére
Valakinek sikerült kingmax 1066os rammal 3 3 2 8-at elérnie, én 3 3 3 9-ra állítottam...
-
solarix45
senior tag
válasz
wassermann #1821 üzenetére
Én ezt egyszer próbáltam állítani, resetelhettem is a biost, mert nem indult a gép
-
solarix45
senior tag
válasz
wassermann #1794 üzenetére
Jó nekem egy ionos is
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1791 üzenetére
Akkor meg miért akarod feleslegesen szórni a pénzt...
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1789 üzenetére
Ha lecseréled a tunert USB-sre megveheted a videokártyát is.
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1782 üzenetére
Biztos bennem van a gond, de a readyboostnak semmi köze a swap-hoz. Az elöbbi tudtommal a bootolás gyorsítására hivatott, az utobbiba azok az adatok kerülnek amik nem férnek el a ramban. Számomra egyáltalán nem logikus, hogy ami nem fér el a ramban(swap) azt a ramban tároljuk(ramdisk), holott a swap-ba kerülő dolgok elférnének a swap file helyén a ramban.
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1782 üzenetére
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1780 üzenetére
Ha van 2giga ramod minek swap file, pláne a ramba?
-
solarix45
senior tag
válasz
wassermann #1773 üzenetére
Annyira megoldódott, hogy tuti, hogy az MPC HomeCinema 1.3-ban van valami kavarás.
Most viszont más miatt idegeskedem... az ATI is elmehet a.... a 9250 nem támogatott Vista/Win7 alatt! Valami hackelt driver van x86-hoz, de nekem 64 bites Win2k8 R2-m van :S
-
harry
veterán
válasz
wassermann #1767 üzenetére
Ha mondjuk folyamatosan megy a gép, és amúgy nem kell nagyobb teljesítmény, csak hd-hoz ez a vga, akkor jó lehet ez is a kisebb fogyasztás miatt, és elvileg már a filmekhez is elég. Amásik megoldás meg alapjaiban izmosabb és bővíthetőbb, de többet is eszik, de persze ha csk napi 2.3 órát megy filmek alatt, akkor mindegy.
Utána kell számolni, anyagilag eladás-vétel és fogyasztás után hogy jössz ki jobban a céljaidnak megfelelően. -
Ironskin
csendes tag
válasz
wassermann #1760 üzenetére
Ebben profi vagyok
PCI Low Profile: ATI 4350
NVIDIA 9400GT
NVIDIA 9500GT
Az ATI-nak kevesebb a fogyasztása, de legalább a teljesítménye is kisebb(játékokban), filmnézésre viszont jobb a HD támogatás és a hang DVItoHDMI csatlakozón keresztüli kiadása miatt. -
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1762 üzenetére
Vagy úgy!
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1760 üzenetére
Nem értem: ebből csak adapterrel lesz HDMI csati, akkor mi ebben az újdonság?
-
solarix45
senior tag
válasz
wassermann #1754 üzenetére
Igen, egy ilyennel én is szemeztem, csak félek, hogy megdobja a fogyasztást kicsit. Más előnye van ennek azon kívül, hogy nem kell szenvedni a hülye inteles driverekkel? Állítólag az egész gépet a videókártya fogja vissza (pl weblapok lassan jelennek meg). El is tudom képzelni, egy rossz videókártya nagyon tudja fogni a gépet.
Igaz ez ez esetben is? -
solarix45
senior tag
válasz
wassermann #1751 üzenetére
XP alatt nekem is megy gyönyörűen. Win7 és Win2k8 alatt viszont szaggat. Két 1080p-set néztem (pl Pixar rövidfilmet), mindkettő 10-13fps körül ment. A 720p-sek jók.
-
solarix45
senior tag
válasz
wassermann #1748 üzenetére
Igen, közben megoldódott egy BIOS update-tel. Viszont az 1080-as videjók szaggatnak mint állat. Nálad mennek rendesen? (MPC-HC + Haali)
-
wassermann
addikt
válasz
wassermann #1748 üzenetére
Miután minden 64bitest meghajtót felpakoltam az Intel oldaláról, lefuttattam a 64bites Windows 7 RC programjai közül a Rendszer Teljesítmény Értékelőt:
proci:3,3 / mem:4,4 / video2D:2,1 / video3D:2 / disk:5,3
(A két középső legalacsonyabb érték a grafikai teljesítményre vonatkozik, ez szerintem várható volt)
-
válasz
wassermann #1734 üzenetére
Deinterlace nélkül se? Tv majd megoldja...
-
nyunyu
félisten
válasz
wassermann #1731 üzenetére
Asszem az Atom topik elejen teszteltem a GCLF2-ot CoreAVC-vel.
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1729 üzenetére
Ahhoz dxva-t támogató gpu és legalább dvi kimenet kéne... Az s-videónak szörnyű képe van.
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
wassermann #1650 üzenetére
nekem 2GB Kingmax 1066@533 3-3-2-8 megy
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1650 üzenetére
Még soha nem piszkáltam a memóriát, viszont mivel most a 800MHz-s RAM csak 533MHz-n ketyeg elvileg vissza lehetne venni az időzítéseket; hogy is lehet ezt megtenni? (Lehetőleg valami lépésről lépésre útmutatót kérnék.
)
-
válasz
wassermann #1642 üzenetére
Én két db noctua chipsethűtőt raktam rá. Nem volt olcsó, de megérte. Annyi levegő kell a heatpipeoknak, amennyivel egyáltalán megmoccan a ventilátor. Hangja nagyon minimális. Most 29°C van a szobámban, és ezeket az értékeket mutatja a sensors. Tegyük hozzá szerintem bőven többet mutat mint kéne az összes gclf(2) lap. Tapintásra szobahőmérsékletű mindkét borda.
smsc47m192-i2c-0-2d
Adapter: SMBus I801 adapter at 2000
+2.5V: +2.55 V (min = +0.00 V, max = +3.32 V)
VCore: +1.16 V (min = +0.00 V, max = +2.99 V)
+3.3V: +3.28 V (min = +0.00 V, max = +4.38 V)
+5V: +5.00 V (min = +0.00 V, max = +6.64 V)
+12V: +12.19 V (min = +0.00 V, max = +15.94 V)
VCC: +3.30 V (min = +0.00 V, max = +4.38 V)
+1.5V: +1.58 V (min = +0.00 V, max = +1.99 V)
+1.8V: +1.77 V (min = +0.00 V, max = +2.39 V)
Chip Temp: +36.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
CPU Temp: +49.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
Sys Temp: +42.0°C (low = -127.0°C, high = +127.0°C)
cpu0_vid: +2.050 V
smsc47m1-isa-0680
Adapter: ISA adapter
fan1: 1019 RPM (min = 1280 RPM, div = 4) ALARM
fan2: 0 RPM (min = 1280 RPM, div = 4) ALARM -
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1646 üzenetére
Ha jól rémlik legalább 80°C-ig működőképesnek kell lennie, szóval tényleg semmi értelme azon a pár fokon parázni. Én ezért is nem cseréltem rajta bordát, nincs húzva, hogy a hőmérsékletek miatt ne lehetne tovább húzni...
-
Alex91
félisten
válasz
wassermann #1644 üzenetére
A 30 fokos szobaban? Rakjatok mar be egy frigoba, allandoan azt a rohadt homersekletet vizslatjatok...
-
harry
veterán
válasz
wassermann #1642 üzenetére
Nekem sokáig ment úgy a gépem, hogy a lapra egyáltalán nem volt venti kötve, felette egy tápegység szívott le róla levegőt, de nem túl jelentős. Mindez egy nagy házban - most, hogy megvan a modecom (
), és nincs semmi légmozgás, eléggé felforrósodott, úgy, hogy meg sem tudtam fogni a bordát (északi hídon, egy sárga Zalman), így vettem rá gyorsan egy 10cm-es slim ventit, így már csak simán meleg, de az rendben van (és ez már a lapra van kötve, bár ez mindegy).
-
Alex91
félisten
válasz
wassermann #1629 üzenetére
Persze, gondoltam, hogy nem szabvany belso tap van benne
. De akkor is pl. a kulso Modecom hazat nagynak gondolom.
-
válasz
wassermann #1595 üzenetére
Az zotac ion a pl. kifejezetten olcsó a szolgáltatásaihoz képest. gclf(2)-k bár abszolút értékben olcsók, de relatív nézve már drágák. El se merem képzelni intel mit kaszál így az egyébként eladhatatlan chipsetjeivel együtt
-
Chaser
legenda
válasz
wassermann #1351 üzenetére
Így van, csak kicsit elszaladtunk az elszaladtunk az alternatívák irányába
#1352 canniball: Vagy kontakt hibás a táp, vagy döglött..3. extrém variácó: inkompatibilis a lappal, láttam már ilyet, ha más is használ olyan lapot ami neked van ilyen modecom táppal, akkor ez a verzió kiesett.
-
kingabo
őstag
válasz
wassermann #1341 üzenetére
Nálunk pont fordított a sata-pata arány.
Az nw magos p4-eket támogató alaplapokon már volt sata csatlakozó, pedig hány éve volt már az is. Az hogy valaki pata-t vett sata helyett...
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1336 üzenetére
Éljenek a PATA->SATA (vica-versa) adapterek!
-
kingabo
őstag
válasz
"De a váltás nem lehet hirtelen kanyar!"
Azért ez enyhén nagy túlzás! 2003-as szabvány az 1. Itt a 3. sata szabvány és még mindig van sok lapon pata csatlakozó. Igenis haladni kell a korral. (minek cserélte volna le mindenki a 3210-esét?
)
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
Ez teljesen így is van!
Pár éve vásárolgattam plusz vincsiket, mert kellettek, fogyott a hely!
Természetesen PATA-sat. Ha teljesen megszüntették volna a Pata csatikat akkor most mérgelődhettem volna, hogy van 820GB-nyi vincsim amit nam tudok használni, vagy tehettek bele egy Pata Raid kártyát. Ez utóbbi a Intel D945GCLF(2)-nél vagy hasonló alaplapnál igen érdekes lenne, révén, hogy a Raid kártyák zömével pci vagy pcie1X!
Jó ez így, jó hogy van "átjárás" én is árulom a vincsiket (a kutyának nem kell), lehet, hogy a következő komolyabb fejlesztésnél (2-3 év) már ajándékozni tudom csak a géppel együtt!
És kitudja lehet már igen szűkös lesz a 820GB és úgy járok vele mint az 1-2 Gigás vinyóimmal --> kint vannak a falon! -
Chaser
legenda
válasz
wassermann #1315 üzenetére
Ez is jó, de jó esetben 2-3k-ért lehet venni fogyasztásmérőt, hogy mind pontos-e nem tudom, enyém a lidliből van, és biztos pontos..na jó..0.5-1W-ot tévedhet
Sokfelé figyeltem, sorry
Olyan rengeteget biztos nem ehet egy E7200, se ha konnektorból nálam komplett konfig E5200-vel kijött 70W alatt primenál
Jó ez a TDP, így nem lehet belekötni hogy max, inkább többet adjanak meg mint kevesebbet. Én is kíváncsi leszek ennek az árára, de tényleg jó lenne ha 2 magos atommal is jönne
-
nyunyu
félisten
válasz
wassermann #1315 üzenetére
Pontosabb erteket kapsz, ha azt szamolod, hogy hanyszor fordul korbe a villanyora tarcsaja adott ido alatt.
Villanyora szamlapjara meg ra van irva, hogy hany fordulat egy kWh.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged