- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
unknownuser
tag
válasz
turorudi #1700 üzenetére
A 2,5-ös lemez számomra nem gond, legalább még kevesebbet fogyaszt. Engem is ez zavar, hogy nem látom jól a házat, meg a tápról is kéne infó, ezért keresem a gyártó honlapját. De a linkelt oldalon azt írják, hogy vannak szellőzők mindkét oldalon.
(#1702) Alex91
Egy egyszerű mini gépet szeretnék összerakni:
Mobonak vagy a fórum üdvöskéje vagy a POV ionos lapja (esetleg az új ASUS ionos lap, ha decemberig kapható lesz itthon). Tennék mellé egy 320 gigás vinyót meg 2 giga ramot. ODD nem szükséges. Szal mivel sok dolgot nem akarok belepakolni, ezért akkor már legyen kicsi.(Eddig ez a ház és a modecom féle 302-es az ami szóba jöhet)
-
canniball
nagyúr
válasz
turorudi #1699 üzenetére
A kikapcsolt gépet úgy értettem, hogy a PC le van állítva, de a táp nincs kikapcsolva/áram alatt van. Ha a táp kapcsolóját is elbillenteném valószínűleg ez sem fogyasztana (legalább is bízom benne).
Ja és így van bekötve: UPS->elosztó->fogy.mérő->gép.(#1701) Ironskin!
"Akkor lehet, hogy az én 6000 Forintos fogyasztásmérőm nem mér jól"
Az is lehet. Nálam pl. a korábbi mérő 6W-t mutatott a TV-re illetve a mosógépre is, amit nem igazán tudtam hová tenni lévén mindkettő "csattintós" (nem elektronikus/nyomógombos) kapcsolóval rendelkezik, így elvileg áramtalanított állapotban nem szabadna semmit felvenniük, aztán megállapítottam hogy a mérő 10W+/-1-2%-os hibaküszöbbel dolgozik; érdemes elolvasni az útmutatót (ha egyáltalán írnak benne ilyesmiről)."A világhírű Popp német cég gyártja"
-
válasz
turorudi #1692 üzenetére
A dvi csatlakozó meglétének jelentősége felülről korlátos a nullával, mivel csak a telepítés idejére lenne rajta monitor.
Majd ha beköttetem a digit (vagy ha addig ideér, az optinetet) akkor új torrentkliens kell mert a mostani nem fogja bírni. Erre viszont tökéletes a gsejt a 15wos fogyasztásával (fele annak ami kb. elérhető gclf2vel), és a gyárilag passzív hűtésével.
De ez még messze van. Viszont ha már most kivonták a forgalomból, akkor szomorú leszek -
Ironskin
csendes tag
válasz
turorudi #1694 üzenetére
Minden tápegységnek van nyugalmi vagy Stand by fogyasztása (kivétel a külön feltüntetett 0W Stand By Fujitsu gépek), ez notebook adaptereknél 3-6W, SFX tápoknál 6-12W, ATX tápoknál akár 20W is lehet.
Ezt akkor is felveszik, ha nincs bekapcsolva a gép. Mivel a tápon van főkapcsoló, így ezt a felesleges fogyasztást könnyű eliminálni. -
canniball
nagyúr
válasz
turorudi #1687 üzenetére
Épp ezt akartam írni.
Amúgy azért meg lehet kérdezni őket (vagy a nagyker többi viszonteladóját) hogy rendelésre tudnak-e hozni vagy mi a pálya.
Látod Alex91, nem tört le az ujjam!
(#1688) DBob!
"Akkor holnaptól kenyeret akarok venni."
Ne már! Akarj inkább kaviárt!
-
-
letix
senior tag
válasz
turorudi #401 üzenetére
Nos uraim, ezt már tényleg nem értem.
Amit találtam, illetve a kolléga is linkelt, scart csatlakozó bekötési sorrendje, (15-20-as pinek összekötése), megtettem, igaz kicsit gány módon, csak a teszt erejéig, de még mindig fekete fehér.
Van esetleg még valakinek ötlete? Próbáltam már másik Scrat-al is, másik TV-n is, de ezek sme segítettek.
Köszönöm.
udv
letix -
szaszlaci
addikt
válasz
turorudi #421 üzenetére
Nos, megnéztem a BIOS-t, és ezt találtam ott.
Szerintem:
CPU: ez a két mag közti átlag lehet, mivel CoreTemp szerint az +/- 5 fok letérés van nagyjából a két magnál.
INTERNAL: belső, házhő
REMOTE: távoli, ide kell vagy IDE VAN csatlakoztatva valami.. Az érték alapján akár lehet a VGA-ÉSZAKI HÍD környékén is.
(HDD: ilyen nincs, azt nem mutatja.) -
balkoger
tag
válasz
turorudi #419 üzenetére
Jó kérdés, nem tudom. Nekem olyan értelemben szerencsém volt, hogy szüleim most vettek és mindkettőnek volt, de a Samsung az nem egy drága széria (150papír volt), tehát nem elképzelhetetlen, hogy a kisebb kijelzős tv-nek is van d-sub bemenete.
Az biztos, hogy most már én is csak olyat fogok választani amin van ilyen bemenet, arra viszont kíváncsi volnék mit szólna egy dvi bemenetes tv dvi-dsub átalakítóval, mivel azt legtöbb videókarihoz kapsz ezért lehet alternatíva egy dvi bemenetes tv is. -
szaszlaci
addikt
válasz
turorudi #404 üzenetére
SF négy értéket ad meg. CPU átlag, VGA-NF, HÁZ, HDD. Nem jól tudom??
Proci hűtés nálam tuti jó, hisz 60 fok alatt van normál használatnál, a bordája meg olyan, amilyen, ide elég. (A kisebbik fajta borda van, a VGA-n például nem volt 1,5 centi magas..)
Nálad persze hogy jobb a hatásfoka a levegőnek, hiszen egyből mellette van, így minden levegő a bordára megy. Nekem a proci fölé el sem ér a venti, csak légmozgás van egy kevés. (Az 5 Volt negyedén megy amúgy.)
Ha csak azt akartam volna hűteni, valószínűleg úgy oldom meg, mint te.Vincsis kérdésedet nem teljesen értem, hisz ebbe 3,5-ös hdd megy gyárilag, bár én másképp raktam be, így kevesebb a zaj. Így:
Hozzá kell tenni, hogy ezzel a megoldással meghaladja a 40 fokot, bár a hűtés szintén csak légmozgás minimumon, nem fújja semmi közvetlenül! -
letix
senior tag
-
balkoger
tag
válasz
turorudi #291 üzenetére
Köszi a részletes választ, nekem a speedfan jól mér mert az 1 és a 3 cpu hőmérséklet nulla, tehát a 0 és a 2-re mutat hőmérsékletet 15-15 fokot és így jön össze az ambient 24 érdekes! (padláson van jelenleg!) Viszont ezek relatív értékek, mert amikor kézzel megfogtam a bordát a szobában olyan langyosnak éreztem, mintha 20 fokos lenne! Talán tényleg megnézem a pasztákat a borda alatt, mert lehet, hogy nem a legtökéletesebb a hőátadásuk!
-
rankesz
veterán
válasz
turorudi #265 üzenetére
Akkor ebből 92es slim venti lesz űgy látom. lehet megtámogatom egy narancssárga zalmi bordával...
Közben összeszedtem a gép nagy részét, szerintem elég jó árakat kaptam:
Lap (gclf2) 17k
Mode Com Feel 302 14,5 k
2 G kingmax 800 ram 4680Van egy elfekvő 160as notiwinyóm már csak slim optika kell azt tudok 8ért.
Ja vettem egy corsair 650TX-et is a nyagy gépbe az 19,4 k volt.
-
szaszlaci
addikt
válasz
turorudi #200 üzenetére
Igazad van, néztem hasonlóakat, belül van egy kicsi venti, ami bizony lehet hogy zajos. :S 120 W-os, aztán kitudja milyen vargáné szar van benne..
Nem tudnál esetleg valami olyat, amibe megy nem slim dvd és külső tápos?? (meg olcsóó)Mod.: na persze a linken egy 240 W-os táp van. Ez a konfig az ötödét sem eszi meg egy fele ekkora tápból. Esetleg lehet okosítani egy házhűtővel vagy egy tényleg hangtalan ventivel a tápnak...
-
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
turorudi #184 üzenetére
Hejhó!
No, akkor nincs több kérdésem. (Talán holnap jön nekem is a modecom). Már csak slot-in-es ODD-t kell lőnöm valahonnan.
Jaja, passzív nem elég, nagyon fűt az a szerencsétlen 945.
Ráadásul az a borda is elég betegen illeszthető rá, majdnem rálóg a memóriára.
Én inkább fogtam a gyári bordát és rávágtam egy olyan kaszás Mini Kaze cuccot. Atomjó. Alig van hangja, és mivel nincs rajta fordulatszámszabályzás, full fordulaton pörög, de jó lesz, szerintem (legalábbis a jelenlegi Flex-Atx ház tápja elnyomja).
Köszi az infót, majd reportolok.
-
Spartan
csendes tag
válasz
turorudi #127 üzenetére
turorudi köszönöm az infókat. a táp nem ventilátorral hűtött?
vajon bele lehetne erőszakolni egy 4cm magas hálókártyát az alaplapba ha barbár módon lyukat ütök a házba a csatlakozónak ?
majd users-ben megnézem hátha tudnak nekem mutatni ilyen házat.
lol, megint elrontottam a számolást
a picopsu kimenetén a teljesítmények összege 19.5W, így a hatásfok 98.5%...
-
sazabi
aktív tag
ha usb, akkor inkább tv tuner mint hangkártya..azok olcsóbbak, és nagyobb a választék..
egyébként az integrált audio kimenet szerintem minden igényt kielégítő minőségű egy kocsiba, tekintettel arra, hogy oda úgyis csak sztereó kell..vagy 5.1-et akarsz?
3 kimenet van, úgyhogy 2.1-et tudsz csinálni. -
thAnd
csendes tag
Köszi! Akkor még nyomozok, de este kipróbálom a kondis módszert. Egyébként a kártyán a doksi szerint 7 tűs Svideo van, amin külön pin jut a kompozit (CVBS) jelnek. De most ezt nem kockáztatom meg. Marad a 4 -tűs megoldás.
Viszont kérdés: Hogyan lehet Extended Desktop-ot csinálni? Mert CSAK a clone-t ajánlja fel a Driver.
-
thAnd
csendes tag
Igen, 4 tűs kábelem van, Y és C már a kábelben közösítve, így mindegy, hogy a másik végén van összekötve a 15-20, vagy már rögtön az S-video kábelben.
Ha a PC látja a TV bemenetet az Y és C csatornán is (megvan a 75Ohm), akkor miért nem detektálja? Vagy másképp érzékeli? De akkor hogyan?
945-ös Dual Atom lapom van, a hozzá CD-n adott GMA Driver-rel hajtom. -
thAnd
csendes tag
Sziasztok!
Én is a TV kimenettel szenvedek. SVIDEO - RCA kábelemet lemértem, és arra jutottam, hogz a kábel összeköti az Y és C jeleket, így küldi ki az RCA kimenetre, amelyik szépen bejut a TV-be, mert "látom" (mérem) az SVideo csatlakozón a 75 Ohm lezárást mindkét (Y és C) vonalra is (a lezárás a TV-ben ül gyárilag).
Mégis a driver csak a VGA monitort mutatja, és kér, hogy csatlakoztassak már második eszközt, ha használni akarom. Márpedig az alaplapnak látnia kellene a TV-t, hiszen mindkét vonalon ott a 75 Ohm lezárás. Vagy a Scart másképp viselkedne? Ezt nem hinném.Köszi a tippeket előre is
-
sazabi
aktív tag
nálam folyamatosan klónozva van a desktop képe a tv-n, aztán ha filmet nézek csak odakapcsolom a tvt és elindítom a filmet.
Ahogy bedugom az svideo kábelt kapásból érzékeli azt, sosem volt ilyen gondom..
kábelhiba? beállításoknál mit látsz? nem tudsz váltani a megjelnítők között?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nintendo Switch
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest