- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
wassermann #1650 üzenetére
nekem 2GB Kingmax 1066@533 3-3-2-8 megy
-
Skyhigh
aktív tag
Az igaz, hogy az ION sokkal jobb, viszont szerintem itt a többség már rendelkezik valamilyen atom alapú géppel.
Ebben az esetben ha már van gép akkor pl a picopsu+adapter felesleges, mert mindenki rendelkezik már valamilyen táppal.Ha ár érték arányt vesszük akkor mindenképpen drágállom az Zotac-ot.
Én is gondolkozok egy Zotac-ra váltásban, vagy megvárom az új Atomot...
A házam meg a tápom megvan, így nekem nem éri meg a Zotac Picopsu+adaptere (eladhatnám a komplett gépet is, de gyorsabban adom el csak az alaplapot)Aki új gépet készít annak mindenképpen a Zotal lenne a jó választás, ha csökkenne az ára!
Ha megnézzük a használt piacot akkor olcsóbban is megúszhatjuk Picopsu ügyben! -
Skyhigh
aktív tag
Egy 250W-os tápnak 10-20%-os terhelésen azért ennél alacsonyabb a hatásfoka.
Ezért is javasolnak noti tápot, vagy 60-100W-os tápokat.Szó nincs arról, hogy nem jó a megoldás, de amit nyersz az Atommal azt el is vezsted a táppal.
Én kipróbáltam öregeskedő chieftec tápommal (5éves, 310W-os),sokat eszik.
Az alapban (90W-os táppal) 35-45W-ot fogyaszt, kompletten a rendszer, a 310W-ossal 60-70W között eszik (a csúcs 76W volt). -
Skyhigh
aktív tag
Én is hamarosan ráveszem magamat, hogy befejezzem az elkezdett hűtés átalakítást!
-
Skyhigh
aktív tag
-
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
kingabo #1469 üzenetére
Bevallom lusta vagyok, annak a gépnek nincs se egere, se billentyűzete
canniball Ott van a speedfanban az is a procimagok hőmérsékletét mutatja [Core0-3], csak ugye rosszul.
Almico-val néha szoktam levelezgetni (ő dobott össze egy bétát anno a P3 tuámra a via chipsetre amivel legalább a cpu ventit tudtam vezérelni), tehát ezt már jeleztem felé, állítólag meg lesz oldva. -
Skyhigh
aktív tag
válasz
Honkydoo #1456 üzenetére
A PC Wizard 2008 stresztesztjét használom a hűtés teszteléséhez, az nem tudja a VGA-t stresszelni (úgy tudom [a másik gépre ráeresztve a VGA hőmérséklete nem igen változik]).
Amikor ráereszttem a gyári bordával a tesztet akkor a MoBo1 hőmérséklete kezdett el megugrani! -
Skyhigh
aktív tag
-
Skyhigh
aktív tag
Még annyi hozzá fűzés, hogy a két ventis megoldással a proc 33 fokos az ICH7 48 fokos lesz 30 perc normál üzem mellett, stresztesztel 35°C és 51°C lesz a plafon, ha kikapcsolom az ICH7 ventijét.
A kis háznak az a hátránya, hogy utána minden venti 100%-on pörögve sem mozdítja ki erről a hőfokról. Előnye, hogy bár lefele nem csökken a hőmérséklet, de felfele sem megy... -
Skyhigh
aktív tag
válasz
Honkydoo #1449 üzenetére
Megvan és bent is van!
Kellett hozzá egy kis flex, meg egy 3-as fúrófej, és két dekopír fűrészlap is (bele tört a fúrófej, és a bent ragadt darab nyírta ki a fűrészlapokat)
Viszont, úgy hogy csak egy ventillátor (8 cm) van a házban a (proc) chipseten 46-47 fokos, max terhelés alatt is 53-54 fokos, venti kikapcsolása után is 61 fok a csúcs!
Igaz van hátránya az egy ventis konfignak, csak a táp fújja ki a meleg levegőt és beragadt 51 fok közelébe.
Kell még egy venti ami kifújja a meleg levegőt!
Kis kontraszt, hogy alapban a chipset 52-55 fokos volt max terhelés alatt 59-61 fok volt, szintén egy ventillátorral! -
Skyhigh
aktív tag
Milyen hűtőbordát ajánlotok az D945GCLF2-höz, ha le akarom cserélni az originalt?
-
Skyhigh
aktív tag
Arról nem is beszélve, hogy szeptemberben meg jön az USB 3.0! Azzal is megkavarodik az élet, pl ha új USB vel szerelt fényképezőgépet veszel, akkor vagy működik USB 2.0 alatt vagy nem!
Anno hogy megszívtam az USB 1.1-USB2.0-val
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
wassermann #1336 üzenetére
Ez teljesen így is van!
Pár éve vásárolgattam plusz vincsiket, mert kellettek, fogyott a hely!
Természetesen PATA-sat. Ha teljesen megszüntették volna a Pata csatikat akkor most mérgelődhettem volna, hogy van 820GB-nyi vincsim amit nam tudok használni, vagy tehettek bele egy Pata Raid kártyát. Ez utóbbi a Intel D945GCLF(2)-nél vagy hasonló alaplapnál igen érdekes lenne, révén, hogy a Raid kártyák zömével pci vagy pcie1X!
Jó ez így, jó hogy van "átjárás" én is árulom a vincsiket (a kutyának nem kell), lehet, hogy a következő komolyabb fejlesztésnél (2-3 év) már ajándékozni tudom csak a géppel együtt!
És kitudja lehet már igen szűkös lesz a 820GB és úgy járok vele mint az 1-2 Gigás vinyóimmal --> kint vannak a falon! -
Skyhigh
aktív tag
Vegyen 701-es aki akar, az tényleg megvan ennyiből, igaz egymagos Atommal, 256 Rammal 20-as HDD(SSD)-vel!
No de kérem ezt ne említsük egylapon a Intel D945GCLF(2) + 2GB RAM+>120GB HDD-vel!
Én amikor megláttam megszerettem a 701, aztán jött a 901-es és többet nem is foglalkoztam 701-essel, gáz az a kijelző! -
Skyhigh
aktív tag
válasz
parandroid #1322 üzenetére
Értelem szerűen egy alaplapot számoltam egy RAM-ot, egy HDD-t egy ODD-t, házat meg tápot
Nekem is csak alaplapot meg ramot kellet vennem meg a foxconn házat így volt 35K
Bill egér monitor nem kell van Teamviewer -
Skyhigh
aktív tag
Béna! Még jó hogy vagy 1000 helyen fent van a neten, hogy a procihűtőt úgy tegyük fel, hogy stabil, fix egyenes valami van az alaplap alatt!
Ha valami tönkre ment volna azt már tudnád!
Azért ezek a termékek némi rugalmaságra képesek!
Az előfordulhat, hogy a hajlitás következtében 1-2 (száz) nyomtatott áramkör megszakad elrepedt, de mivel valamennyire visszaált újra érintkezik.Kipróbálhatod, hogy amikor megy a gép, nyomsz egy stresztesztet és óvatosan rugóztatod az alaplapot, Ha kékhalál lesz akkor gáz van.
Az én meglátásom az, hogy nincs annak semmi baja sem, ha most is megy!
-
Skyhigh
aktív tag
Még mielött behal a téma írok!
Azzal vki találkozott már, hogy a D945GCLF(2)-n lévő hálókártya hol műxik hol nem?
Csak akkor látja a másik gépet Crosskábellel, ha bootolás elött összekötöm!
Ha utólag akkor nem (mindíg)!Több kábellel próbáltam, hasonló eredménnyel!
-
Skyhigh
aktív tag
Érdekességet vettem megint észre!
Ftp szervert telepítettem az Atomomra ami wlan-on kommunikál, a jelerőség igen jó 54Mbps révén, hogy 2 méterre van a routertől (108Mbps).
A másik gép is kb 3 méterre van szintén kiváló jelerősség 54Mbps.Mégis ha letöltök vagy feltöltök 500-600 KBps (igen kilobájt) fölé nem megy!
Kipróbáltam Xcross kábellel 4000-5000KBps (ami szintén kevesebb mint 54Mbps)
Mi az oka, hogy ekkora a sebesség különbség a LAN és a WLAN között? -
Skyhigh
aktív tag
hopp 2szer ment bocsi
-
Skyhigh
aktív tag
-
Skyhigh
aktív tag
Még jó hogy le teszteltem mielött behúzták a 3-as RCA kábelt a falba, mert a monitora az Atomnak egy tv lesz, ami a másik szobában lesz!
-
Skyhigh
aktív tag
Heuréka!!!
Nem jó ha RCA-val megy a TV-be! Csak az S-Video jó! -
Skyhigh
aktív tag
Egyszerre két monitort, illetve monitort és tv-t nem kezel?
Tvtool kell hozzá? -
Skyhigh
aktív tag
Újabb téma!
Odáig végre eljutottam, hogy összekötöm a D945GCLF(2)-öt a TV-vel.
Itt jött a hidegzuhany, hgy mivel OEM volt az alaplap, átalakító kábel nincs hozzá.
Kérdés, hogy mi az átalakító neve, mert az Svideo kábel, direktben nem megy bele?!Régebben mintha láttam már ilyen csatlakozókat az ATI 9200-es kártyákon.
-
Skyhigh
aktív tag
Leteszteltem a webkameráimat, 4,5m-es, 3m-es, 1,8m-es USB hosszabítóval,
az MTech simán ment az 1,8-assal és a 3m-essel, de a 4,5 m-es kábelnél nem ismerte fel a rendszer.
Nem úgy a WEB KAMERA MSI STARCAM MINI+, ő simán ment a 4,5m-essel, de sajnos efelé már nem ment dehogy sem (4,5m+1m vagy 3m+1,8m)Valamint összehasonlíthatatlan a két infra kamera képe, az MSI-é sokkal de sokkal jobb, pedig olcsóbb volt, plusz nincs külön audio vezeték...
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
WhiteWalker #1133 üzenetére
Nálam is elvileg az lesz:-)
Ami kérdéses, hogy közvetlenül a kábelmodem után kössem USB-vel és a hálókariról menjen a WLan routerbe, vagy maradjon a router a kábelmodem után, tegyek bele USB-s wlan adaptert és úgy működjün? (jelenleg ez utóbbi megoldással megy a jelen gépem, és öcsém laptopja) -
Skyhigh
aktív tag
Lehet nem idevaló kérdés, de passzol a témába!
Mint említettem infrás webkamerával lesz a riasztó helyettesítve.
Értelemszerűen mozgásérzékelős üzemmódban azonnal a netre lövi fel a képeket.
Biztonsági és ergonómiai okoból a gép és a webkamera között 2-3 m távolság lesz, ez vezetékben mérve 6m.
Van 3-4,5m -es USB kábelem, de a meglévő (Mtech) webkamera, csak a 3m-essel működik, azzal is éppen.milyen jele erősítési megoldás van az USB-s eszközökhöz?
-
Skyhigh
aktív tag
Kérdés, megéri atomos gépre windows7-et telepíteni vagy inkább a bevált XP-t?
-
Skyhigh
aktív tag
Érik az új logout cikkem nagyon!
Tegnap beköltözött az Atom a Foxconn házba!
Hú Nyunyu tényleg "lötyög" benne, viszont a táp és a két kis 6cm-s venti is alig hallatszik.Még nincs oprendszer rajta, csak méregettem.
Van benne egy 120GB-os 2,5' Seagate, 2GB Kingmax 1066@533 [3-3-2-8] /az időzítéssel még lehet játszani, de fáradt voltam tegnap/ egy Sata LG DVD RW.
Bios alatt 35-36W-ot eszik, ha dolgozik Windows PE-nél 40-43W a fogyasztása.
Egyenlőre igen pozítív a véleményem!
-
Skyhigh
aktív tag
Mindenesetre hozom ma el új házi kedvencemet (Intel D945GCLF(2)), megnézzük 2GB Kingmax 1066-al mit muzsikál.
Aztán mehet a címlapos a logoutra
-
Skyhigh
aktív tag
Az 1066-os Kingmaxnak az 533-on az időzítése gyárilag (SPD) 4-4-4-12, amit simán visz 800-on is, sőt ez alá is lehet menni!
Ezek szerint nincs lehetőség manuálisan beállítani a biosban, vagy memset segítségével szoftveresen?
Nem tudod megkukkantani valamelyik progi segítségével, hogy pontosan mennyi is az időzítése, mert így (a hozzászólásod alapján) nem sok értelme van beletenni az 1066-os! (kivéve, hogy hasonló árban van a 667-essel és a 800-assal)
-
Skyhigh
aktív tag
Közel 1100 hozzászólás van, bevallom csak átfutottam :-)
Akkor megint a segítségeteket kérem, hogy milyen ramot tegyek bele, bevallom ezügyben nem hagyatkoznék most magamra, mert pl nekem a jelen gépemben 1066MHz-es kingmax van ami 1200-on megy 5-5-5-12 időzítéssel, 800-on meg 4-4-3-11-en.
Tudom ez nem mérvadó, mert lehet a D945GCLF(2)-ben nem menne!Kinek milyen konkrét megvalósítása van, illetve mit ajánlotok. (Időzítések is érdekelnének, ha publikusak)
Kicsit lusta vagyok én nem akarom az egész RAM palettát végig próbálgatni ami kapható -
Skyhigh
aktív tag
Felmerült, hogy mivel a piacon alig van 667-es memória 2 gigás és ahol van néha még drágább mint a 800-as, hogy 800-asbe fektetek, vagy 1066-osba.
Vki már próbálta?
-
Skyhigh
aktív tag
Megérkezett a ház :-)
Tényleg hatalmas nagy, párom meg is jegyezte, hogy ennél sokkal kisebbre számított. Én közöltem vele, hogy ennyi pénzért ez van :-)
A nappaliban a videó alá fog kerülni, nem nagyon feltűnő/kitűnő.Amit viszont a saját bőrömön tapasztaltam, hogy kegyetlen nehéz az egész.
Naivan gondoltam majd simán kézben hozom haza.
Hiba volt :-) -
Skyhigh
aktív tag
Nyugi nem csak rangot akarok ugrani! :-)
Konkrét kérdésem is lenne!
HÁZ FOXCONN DH0839 MICRO-DESKTOP 250W (24PIN) házzal vki találkozott-e már, mert azt néztem ki a kis atom-omhoz.
Pozitív-negatív tapasztalatok is érdekelnének!
-
Skyhigh
aktív tag
Jó ez a topic, most tervezek ilyet venni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Medence topik
- Milyen videókártyát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- ASUS TUF Gaming B560M-E Alaplap
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest