- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nah igen, a fő kérdés hogy mi lesz vele. Mivel a cpuba beleintegrálnak pár dolgot még, nem valószínűsítem hogy az ion mellé fognak ilyet rakni. Esetleg ha a gyárban letilthatóak lesznek ezek a részek, és az ion visszaveszi ezen funkciók feladatát. Ekkor viszont oda minden előnye, mert az órajel növekedésből adódó különbség elhanyagolható.
Viszont fenntartásaim vannak a gma500 gyorsításával is. Én alapvetően linuxot használok, így nem valószínű hogy ki tudnám használni. Sajnos linux alá az intel driverei annak ellenére hogy opensource, borzalmasak. Az sem elhanyagolható hogy win alá is sokkal terjedtebb már a cuda gyorsítás, jóval több programmal tudom kihasználni, pedig intelnek is vannak már hd gyorsított igp-i régóta. És akkor még nem is számoltam azzal hogy grafikus teljesítményben így is megalázza az ion a gma950-et. A gma500 meg jóval alatta van 3d teljesítményben a 950nek (stellarium majdnem szaggat). Ez az ára annak hogy a gma500 + észak és déli híd kijön 2.5w körüli fogyasztásból inteles sheet szerint.
Szóval egyelőre úgy látom amiben jobb lenne mostani ion+atom párossal szemben, az a fogyasztás. De legjobb esetben is 5-10w lenne a differencia. Igaz, ez már arányaiban jelentős.
Ugyebár intel lesz az első aki majd alaplapon bemutatja az új atomot. Illetve az is szinte biztos, hogy abszolút mércével az ő lapjuk lesz a legolcsóbb. Félő, hogy ez az olcsóság megint úgy fog adódni, hogy a raktárkészlet kiürítését fogják folytatni. Így utólag azt mondom, szomorú hogy kb. semmi idő alatt elkoptak a kis ventilátorok csapágyazásai, illetve hogy muszájnak érezték ezeknek a kis bordáknak az erőltetését. Ha esetleg tényleg így alakul, akkor hiába várok rá, lehet rajta megint hűtést modolni, stb. És lehet megint egy évet kell várni ahhoz hogy ár/szolgáltatás arányban egy jó lap jöjjön mint most a felkapott zotac cuccok....
Én szerintem nem várom meg új atomot
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest