- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ironskin
csendes tag
válasz
wassermann #1760 üzenetére
Ebben profi vagyok
PCI Low Profile: ATI 4350
NVIDIA 9400GT
NVIDIA 9500GT
Az ATI-nak kevesebb a fogyasztása, de legalább a teljesítménye is kisebb(játékokban), filmnézésre viszont jobb a HD támogatás és a hang DVItoHDMI csatlakozón keresztüli kiadása miatt. -
Ironskin
csendes tag
100%-ig egyet is értek, de ha célunk egy konfig összerakásakor a pénztárcakímélő üzemmód, akkor nem árt tudni, hogy a házzal kapott tápegység valóban jó, vagy amit spórolunk egy Pico PSU-n azt többször kifizetjük az ELMŰ-nek utólag.
A villanyórám analóg, így a stopperes tányér körbeforgásos, számolós mutatvány kicsit nehézkes. Ameddig valakinek jobb ötlete támad, én maradok a 6000Ft-os sacc/kb "műszer" adatainál. -
Ironskin
csendes tag
válasz
canniball #1703 üzenetére
" Mérési pontosság:
Feszültség: a mért érték +/- 3 %-a
Áram: a mért érték +/- 3 %-a +/- 0.03A
Teljesítmény: a mért érték +/- 5 %-a +/- 10VA
"
De csak akkor pontos ennyire, ha:
"Frekvencia:45-65Hz
Szobahőmérséklet
Harmonikus torzulás < 15%
Teljesítmény tényező > 0,80"Namost akkor mivan
Egyébként nem egyedi eset a magas Standby fogyasztás, itt is többen írnak hasonlót! -
Ironskin
csendes tag
válasz
turorudi #1694 üzenetére
Minden tápegységnek van nyugalmi vagy Stand by fogyasztása (kivétel a külön feltüntetett 0W Stand By Fujitsu gépek), ez notebook adaptereknél 3-6W, SFX tápoknál 6-12W, ATX tápoknál akár 20W is lehet.
Ezt akkor is felveszik, ha nincs bekapcsolva a gép. Mivel a tápon van főkapcsoló, így ezt a felesleges fogyasztást könnyű eliminálni. -
Ironskin
csendes tag
Akit érdekel az MI-008, azoknak írtam egy kis szösszenetet.
Fogyasszátok egészséggel -
Ironskin
csendes tag
Hello!
Régóta nem szóltam a fórumhoz, de folyamatosan figyelem
Kicsit olyan vagyok mint a székely bácsi, ritkán szólal meg, de akkor ÜT.
Az ITX mániám nem csökkent, de úgy döntöttem az ION platformot kihagyom az életemből, most inkább a játékos gép ITX méretesítése foglalkoztat. Fő szempont a szabvány SFX tápegység és a teljes méretű ODD. Az egyik fórumtrs írt egy házikóról APEX MI-008 amiről jó tesztek születtek, és elkezdtem vadászni rá.
Rövidesen kiderült, hogy Gongguang-ban készül Kínában és a Gaepoong nevű cég forgalmazza Koreában. A teljesség igénye nélkül az alábbi neveken forgalmazzák:
Ripple CA-M79B
APEX MI-008
Supercase MI-008
Spire PowerCube SPM210B
MI-09Idehaza 2 cég árulja, de jobbára konfigban, Qwerty Mini, Albacomp Atom PCAlbacomp Atom PC
A gyártóval tötént megbeszélésből kiderült, hogy az ára 32USD(kb 6000Huf) 200W-os PSU-val. Erre rájön a szállítás (500.000Huf/200db), Vám és az Áfa. Qwerty el is adja nekünk 21.400 HUF bruttóért...
Szerencsére az Albacomp kicsit kevésbé nyerészkedő, így a házikó 11.250Huf Bruttó áron a miénk lehet
Én már rendeltem, kb 4 hét. Elnézést, hosszú voltam, remélem segíthettem. -
Ironskin
csendes tag
Igen Scythe 4cm-es halk venti
, kb 1-2 fokot.
Csak a magam megnyugtatására van benne, és nincs is rögzítve. A fő légbefúvó légárama nem tudja "átugrani" a ram modult, így gondoltam kipróbálom, keverje egy kicsit a levegőt.
Szerencsére a Feel fém váza elég jól elvezeti a hőt, így nincs gond vele, max 35fokig ment fel eddig (WD6400AAKS). -
Ironskin
csendes tag
Így van értelme igazán az ATOM-nak, well done
A KMZ tápjának halkításán én is próbálkoztam, de gyorsan kézzel "foghatóan-foghatatlanul" túlmelegedett. Ezért váltottam a Feel-re és külső AC/DC tápra.
A hőmérsékletem most rendben van IDLE:44fok, 100% 10 perc után 51fok.
A hűtésem most így néz ki:
Zalman32_Northq_Zalman32 -
Ironskin
csendes tag
45Eur az ára + szállítás, így ez sem "költséghatékony" megoldás. Viszont támadt másik 3 ötletem a tápegység cserére..
-
Ironskin
csendes tag
válasz
balkoger #1002 üzenetére
Lehet hogy átköltözik egy EMKO142-es házikóba és rákerül egy Levicom cool spirit NB hűtő. Eddig a VIA EPIA MII-10000-em lakott benne, de mivel annak az összes TDP-je 4W, így nem fogja zavarni a Feel kis légtere. Szóval ha más nincs, akkor költözés lesz.
Kérdés:
Ha beszélek az EMKO gyártójával és tudok szerezni 90W-os AC/DC adaptert, az érdekelne valakit? (KZM házikó is használhatóvá válhatna...) -
Ironskin
csendes tag
Ezt találtam Northq, van valakinek tapasztalata erről? Jobb lehet mint a Zalman 32-es?
-
Ironskin
csendes tag
Kicsit szomorú lettem
Megjött a Coolink 5cm-es venti, de a belső hőmérséklet így is magasabb mint a Sazabi, vagy Balkoger álltal leírt "standard".
Már cseréltem pasztát (3-szor, Zalman zsír a NB32-hez adták, Titan Silver paszta, és megint Zalman zsír), meghajlítottam a leszorítót, hogy jobban érintkezzen, de semmi változás.
Coolink befelé fúj-Scythe Slim befelé fúj, Collink kifelé húz-Scythe befelé nyom, Semmi változás
Nem nagy a probléma, mert Idle-ben 48 fok, és Everest Stab. teszt 15 perc után 60 fok, de a 37 fok akkor is jobban tetszene
Nagyobb venti nem fér be, hőcsöves mini hűtőről nem tudok, P3-as barkácsolható bordám meg nincs, aminek nagyobb lenne a felülete.
Valakinek valami ötlete, vagy törödjek bele?
Egyébként szeretem a kis masinát, csak nyugodtan szeretnék aludni amíg Ő szorgoskodik a sötétben csendben. -
Ironskin
csendes tag
-
Ironskin
csendes tag
Légtechnikai okokból harisnyáztam, és rádumáltak az UV-s csatikra, és ha már UV-s csatik akkor kell fénycső is, így ez is lett. Valahogy úgy jártam mint a pasi a viccben aki megvett egy egész kemping felszerelést pedig csak az asszonynak ment tamponért, de ha már úgy is el van szúrva a hétvégéje...
Csak érdekesség, de baromira tetszik.
A harisnyázás után egy rakás hely maradt a házikóban így beletettem.
Nem mentegetőzöm tovább, szép és kész.
Kikapcsolható és csak 8W-ot eszik.
Csajozós mi? -
Ironskin
csendes tag
Hosszú álmatlan észajka után (mivel a moddolt ATX csatiba rosszul dugtam vissza a kábeleket), most végre jó úton haladok a házikómmal. Még hibádzik egy Zalman 32-es és egy 5cm-es venti, de már látom a fényt
(A házból szüremlik kifelé)
Képeket most gyártom, de már nem bírtam ki. Duzzadok a büszkeségtől -
Ironskin
csendes tag
Nekem a benézett , vagy inkább behallott KZM ház tévút vitte fel az árakat, ( Bruttó 25000 a tanulópénz) de így is 90 körül van, az alábbi konfig:
Intel D945GCLF2 Atom 330
640GB WD SATA-II 16MB WD6400AAKS
2GB DDR2 800MHz Kingmax PC2-6400 CL5
Mode Com Feel 302 Fényes fekete mini-ITX ház
ZALMAN CHIP Hűtő ZM-NB32K NorthBridge
Samsung Notebook SLIM Slot-in SATA DVD író (SN-T083A/BEBE)
Molex 3,5 & SATA to Slimline connector
Scythe Kaze Jyu 10cm Slim, 1000rpm
Xilence Gumicsavar Kicsi (4db)
Kábel harisnya
ATX modding kit with connectors -
Ironskin
csendes tag
válasz
normenprice #947 üzenetére
Hát az új felálással még nem mértem, a régi (1 hetes) mérésem szerint KZM házikóban, és Pio 216-os DVD-vel evett 44W-ot full kihajtva everest-el.
Ha nem csesztem volna el az ATX csati kábelezését, akkor mondtam volna új adatokat, de így holnap lesz nagy nap -
Ironskin
csendes tag
A házhoz nem adnak, azt neked kell beszerezni. Van egy 5cm-es hely oldalt, és betehetsz egy slim 9,2-est felülre.(nézőpont kérdése, ha oldálára állítod...)
Szívemből beszélsz a 202-es nekem is jobban tetszett, de izgága voltam, így mivel csak ez volt, így..
De egyre jobban tetszik -
-
Ironskin
csendes tag
-
Ironskin
csendes tag
válasz
normenprice #915 üzenetére
Kapod a lapot zacsiba, matricával (amit mellesleg letölthetsz az Inteltől is)
Ami dobozos, abba sincs több "extra", csak nem lehet kapni
Egyéb iránt Atom 330-hoz "lehet" kapni más lapot is, de élő ember még nem látta őket.
ECS 945GCD-CI
Jetway NC93-330W-LF
Jetway NC91-330-LF
Jetway NC92-330-LF
AOPEN i945GCt-DN
Ezen kívül az Nvidia az ION-hoz, az MSI a D130-hoz, és a Shuttle az X27D-het alkotott 330-as lapot.
Reméljük lesz még -
Ironskin
csendes tag
Hello!
Évek óta olvasgatom a fórumokat itt a PH-n, de ezt a lapot nem hagyhatom szó nélkül.
Ennyit a reklámról.
Hála a makacsságomnak az én Atom 330 konfigom most jár 115e Huf-nál és még messze a vége. ( Mikor indult 55 Bruttó volt a cél)
Belefutottam a KZM ház rendkívül zajos és forró tápegység problémájába, próbáltam halkítani Titan TTC-003 megoldással, de csak halkabb lett, csendes nem. Így mától egy Feel-302 tulajdonosa vagyok. Remélem így már jó lesz.
Ha valakit érdekel később készül kép is, de egyelőre csak a kartonról tudok küldeni.
A problémám: Vettem a Feel-be egy SATA DVD-t. (Nem akartam IDE szalag kábelt, ez van), viszont nem találok sehol táp megoldást. A hivatalos neve Slimline P6, de egyszerűen nincs. Találtam megoldást egy Honkongi oldalon, de arra még várnom kell.[link]
Ha valkinek van megoldása, azt szerettel fogadom.
Addig is míg várjuk az Ion-t, itt egy megoldás a Dell-től: [link]
Extra benne, hogy nem a 945 oldja a grafikai kihívásokat, hanem SiS Mirage 3, valamint 2db DIMM modul van benne max 4GB DDR2 667Mhz.
Hátránya: Ez Dell, a kinézett konfigom 786$Ironskin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Trollok komolyan
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest