- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sazabi
aktív tag
válasz
solarix45 #2112 üzenetére
Érdemes lenne lecserélned egy nagyobbra azt a pici ventit.
---
Látom eljárt az idő a fórumtéma, és a lap felett.Szerintetek lenne értelme újabb generációra váltani? 720p hd-t ez is elviszi, szerver célokra tökéletes, media centernek szintén. Gondolkodom rajta, hogy mielőtt lejár a gari, túladok rajta, és felfrissítek valami újabbra.
Ellenérv: megbízhatóan hang nélkül 100%ot nyújtva igényeket kielégítve megy a cucc.Mire lenne értelme váltani erről?
-
sazabi
aktív tag
válasz
IceMaci #2005 üzenetére
8 centis alacsony forudlatszámon bőven elég..de azért valahol ki tudjon menni a meleg levegő. Elég kihúzni az alaplapi ventit, és rádugni az újat, meg valahogy rögzítsd, hogy ne mozogjon. Csak az egyik venti csati szabályozható az alaplapon. Már nem tudom melyik, olvass vissza
miket produkál? -
sazabi
aktív tag
válasz
Honkydoo #1938 üzenetére
Másolás sebessége nálam normális, win7/xp között nem vettem észre különbséget. 25Mb/s másolás vinyón belül úgy hogy 1 nagy filet másolsz, az tényleg elég kevés..nekem a 3 éves 500as vinyóm átlag 40-50Mb/s. Próbálj töredezettségmentesíteni. Win7ben már van jó automatizált időzíthető töredezettségmentesítő.
Sztem lehet driver gondjaid vannak..fel van frissítve minden? -
sazabi
aktív tag
Ezt csak mint tudásbázis bővítés írom le, mert a kiterjesztett szóra nem dobott ki semmit a kereső..
Windows xp alatt sehogysem tudtam kiterjesztett asztalt használni, csak klónozni tudtam(vga - s-video). Anno úgy tudtam csak filmet nézni a tvn, ha automatikusan felbontást váltottam 1024x768ra aztán visszaváltottam amikor kilépett a lejátszó(ugyanaz a felbontás ment mind2 kimeneten).
Windows 7 alatt viszont gond nélkül megy a dolog. Mplayer classic automatikusan ki tudja rakni a filmet a 2. asztalra(különböző felbontás a 2 kimeneten!).
Ja és érezhetően gyorsabban megy a win7 2Gb rammal -
sazabi
aktív tag
rendes audióstúdióba lesz a gép, 100mbit neten, minőségi hangkártyával.
köszönöm a segítséget, most átgondolás alatt van a dolog. végülis a hw megbírkózik a feladattal, és ez a lényeg. mellette még kábeltv-n képújság, és file server célokra is használnánk, de ez már nem lehet gond. inkább a line-in cpu evéstől féltem egy kicsit, de ha a hangkártya ezt átveszi, akkor minden ok. -
sazabi
aktív tag
-
sazabi
aktív tag
hi all
szerintetek mennyi 128kbps icecast streamet bírna el a lap? használja vki netrádiózásra? -
sazabi
aktív tag
na az ünnepek alatt nem volt időm olvasgatni a topicot, szép, hogy ennyit írkodtatok. lesz mit visszaolvasni. hajrá!
-
sazabi
aktív tag
válasz
tupacamaru #223 üzenetére
én is szoktam 720p filmeket nézni s-videon 72centis crt tv-n.1024x768-ba majdnem bele is fér a 720p (1280x720).
a különbség meg látványos a sima alacsonyabb felbontású divxekhez képest. -
sazabi
aktív tag
válasz
balkoger #209 üzenetére
turorudi kábelkötegelő lol
azzal a megoldással kérhetnénk hőmérséklet adatokat?saját megoldásom:
gyári bordák fölé lógatott 8centis 1500rpm, adatok speedfanból:
idle:
ambient 28C
remote1 40C
remote2 33C
hdd0 36C
core0 1C
core1 17C
core2 1C
core3 17C4 óra diablo2
ambient 28
remote1 46
remote2 35
hd0 37
core0 7
core1 17
core2 7
core3 172 óra orthos+720p film+webböngészés+winamp+mindenmás
ambient 31C
remote1 53C
remote2 36C
hdd0 37C
core0 17C
core1 17C
core2 17C
core3 17C -
sazabi
aktív tag
válasz
WhiteWalker #171 üzenetére
szvsz csak torrentezésre vmi régi p2 is bőven elég
a tápbuherálás meg életveszélyes is lehet, ha az ember nem ért hozzá. -
-
sazabi
aktív tag
codec függő, coreAVC-vel mennek az 1080p filmek is. itt egy leírás
szerintem csak emiatt nem érdemes videokártyát venni ehhez a laphoz(a fenti codekkel szinte minden 1080p videó menni fog). max talán akkor ha játszani akarsz..de ahhoz meg úgyis gyengécske a proci a ram. a régebbi játékok meg ígyis mennek rendesen. én most nemrég szoktam vissza a diablo2-re -
sazabi
aktív tag
a lappal kapcsolatban nekem is ez volt az első gondolatom, hogy a hűtés csereérett
de már korábban többen leírtuk, hogy nagyon könnyű ezt kiküszöbölni, venti csere bármilyen (picit) nagyobbra, vagy bordacsere.
én lusta voltam, és a "8 centis venti tápról egy dróttal lelógatva a bordák fölé" változatot választottam, ha az előlapi ledek nem lennének bekötve, hang alapján nehéz lenne megmondani a gépről, hogy megy(kivéve ha a vinyó darál).
ár szempontjából: bordacsere > nagyobb venti vásárlás -
sazabi
aktív tag
nekem is van windem..bárcsak a windben is 2 magos atom lenne...
"netre, szövegszerkesztésre, képnézegetésre, torrentre, esetleg filmnézésre"
erre még sok is egy ilyen lap..a teljesítményével nem lesz gondod.megfelelő codekkel(coreavc) csak a legbrutálabb 1080p lehet gond..
harry: OEM=nem dobozos. csak maga a lap egy zacsiban, +ide/sata kábel+matrica+cd. így olcsóbb, mert kevesebb helyet foglal, na meg ugye a csomagolás is pénzbe kerünel..
-
sazabi
aktív tag
ha usb, akkor inkább tv tuner mint hangkártya..azok olcsóbbak, és nagyobb a választék..
egyébként az integrált audio kimenet szerintem minden igényt kielégítő minőségű egy kocsiba, tekintettel arra, hogy oda úgyis csak sztereó kell..vagy 5.1-et akarsz?
3 kimenet van, úgyhogy 2.1-et tudsz csinálni. -
sazabi
aktív tag
tápventit nem a táp teljesítménye szerint, hanem bármi más(proci hő stb) vezérelni sztem életveszélyes!!
speedfanban be tudod állítani, hogy dinamikusan vezérelje a ventit, vagy egy konkrét %on menyjen. azt már én is írtam, hoyg fordítva látja a sebességet, de így is használható. -
sazabi
aktív tag
nálam folyamatosan klónozva van a desktop képe a tv-n, aztán ha filmet nézek csak odakapcsolom a tvt és elindítom a filmet.
Ahogy bedugom az svideo kábelt kapásból érzékeli azt, sosem volt ilyen gondom..
kábelhiba? beállításoknál mit látsz? nem tudsz váltani a megjelnítők között? -
sazabi
aktív tag
p4=2001-2006
RIP
az utóbbi 20 percben próbáltam olyan tesztet találni, ahol hasonló körülmények között teszteltek p4et, mint egy D945GCLF2-et, de nem találtam ilyet.
feladom. mindenhol csak <2005 pc markok meg sandrák.
de amit tudok:
htpc teljesítmény=1080p egy bizonyos fokig.
irodai teljesítmény=ágyúval verébre.
játékra=max nosztalgiázásra..kivéve ha szerzel bele valami erősebb pci-os videokártyát..akkor a közelebb múltból nosztalgiázhatsz.
kizárólag nas/home szervernek a padlásra/pincébe/spájzba=ágyúval verébre. fele ennyiből kijön valami régi celeron..kivéve ha tényleg kell a teljesítmény -
sazabi
aktív tag
válasz
spidersoft #60 üzenetére
uh izé..thread = szál.
ez nem üzleti fogás, hanem egy eljárásnak a neve. hyper threading: virtuálisan 2 fele osztja a procit.+2 magos a proci=4 procinak látszik.
csak én írtam hüjén..
ha lenne rajta agp/pci-e slot, akkor az intel kinyirná a többi termékét mert mindenki ezt venné.. vagy baromi drága lenne.szvszmivel mérted a fogyasztást? rendesen a fali konnektortól?
-
sazabi
aktív tag
válasz
spidersoft #58 üzenetére
2 magos és hiper-threadinges
magyarul 2 fizikai mag, és 2 a szálkezelő technika miatt látszik 4 procinak. -
sazabi
aktív tag
36 fokig ment fel 1080p gyűrűk ura (3óra) után
-
sazabi
aktív tag
9 óra prime95 után 50C a legmelegebb pont.
[link]
ja és prime95 leállítás után 1 perccel ~10 fokot hűlt a remote2, core0, core2.
a screenshotot nem is tudtam úgy megcsinálni, hogy álljon a prime95, és 50 fokos legyen a cucc.. -
sazabi
aktív tag
csak pár hozzászólással kellett volna lejjebb nézned
CoreAVC-t már ajánlották, és ki is próbáltam..azzal se ment.
de csak azért, mert csak feldobtam a kodekeket, viszont nem állítottam be rendesen az mpc-t, mostmár minden ok, frankón megy a 720p
[link]..mostmár 3x annyi helyen lehet kapni, mint amikor én [L
945GCLF2]vettem, és már ott is 3000el drágább[/L]
tiszta msi wind feeling.. -
sazabi
aktív tag
mi ajtókat barkácsoltunk anno, abból maradt anyag
viszont a 720p hd (x264) továbbra sem megy rendesen.. mplayerrel sem.
1 hét utáni tapasztalatok:
-~5 nap uptime(hajnali2kor hibernálom, 7kor kel)
-1440x900-ban érezhetően pörgősebb a dolog(netezés közben is(opera)) mint 1680x1050..(22"ról váltottam 19"re)
-8 centis venti a bordák fölé lógatva, a legmelegebb rész(remote1 a speedfan szerint) 40fok környékén ingadozik +-pár fok..majd csinálok vmi stress testet.
-továbbra is fordítva látja a fan speedet a speedfan, 0% a 100%, és 100% a 0% -
sazabi
aktív tag
nem éri meg kicsi méretű tápot venni..picopsuban gondolkodtam sokáig, de 20e alatt nem állt volna meg. matx/itx tápok is drágák..
háznak egy cipősdoboz is jó ám
de ha veszel 1m^2 farostlemez táblát 1-2e HUFért, abból olyan 2-3db pici házat amilyet akarsz..
egy matx ház farostlemezből nálam folyamatban van, jövő hétvégén fejezem be
aztán majd ha lesz időm csinálok ennek a lapnak egy kisebb házat. -
sazabi
aktív tag
válasz
fekeandras #35 üzenetére
én tápról lelógatva hűtőm egy 8 centis hangtalan ventivel(1000rpm)..borda csere lehetséges, de felesleges..de lehet, hogy elég lenne rá 2x ez, vagy akármilyen régi otthon kallódó borda, és akkor elmenne biztonságosan passzívan.
ja és az enyémben 1G ram van, és minden program amit használok egyszerre futtatva sem töltött ki eddig(xp sp3) 750Mb-nál többet..
érdemes jól átgondolni, hogy mire fogja használni az ember..felesleges ennyire túlbecsülni a ram használatot. -
sazabi
aktív tag
válasz
spidersoft #33 üzenetére
bezony nagyon olcsóság lesz a lap, ha hosszú távra és szinte folyamatos működésre tervez az ember..mondjuk én most úgy lőttem be a gépet, hogy hajnali 2kor hibernálja magát, reggel 7kor meg kel, csak hogy spórolósabb legyen
villamos:"ezek a lapok tökjók, viszon nehézkes hozzá házikót, tápot találni, legalábbis hozzáillő késztermékeket mindenképp..."
sima atx házba is belemegy, matx házat lehet kapni 3-4e hufért is, csak böngészni kell hozzá a ph!-t.. tápból se kell speckó, sima atx 300W és kész..
ahogy én számoltam
2500táp fsp 350w ph! beszerzésű
2500 1g ram hazsnált ph!
18000 lap új kisker
14000 vinyó új 500Gb új kisker
3500 ház régi matx házam ph!
5000 odd
-----------
45.500és ezen még lehet spórolni..
edit: ja és teljesítményben sima nem játszós használatra villámgyors, tökéletes. athlont odaveri szvsz, nekem a Athlon 64 X2 4200+ brisbane magos rendszerem irodai dolgokban verte.(na persze azon vista volt, ezen meg xp, és főleg a multi threades dolgokban ugye a 4 mag..).
-
sazabi
aktív tag
na kihalt a lap alól a 300as fsp tápom..először csak néha berezgett a kép, aztán kikapcs és már soha többet bekapcs..most egy fsp bluestorm hajtja.
8 centis ventire cseréltem a 12est, 1000rpm környékén a bordák fölé lógatva 40 fok körül tartja a lapot.
a speedfan továbbra is fordítva értelmezi a fan speedet de sebaj.
ami nagyobb gond, az az, hogy a 720p videók továbbra se mennek rendesen.
egyelőre a video overlayt se sikerült belőni, csak klónozni tudok.
ezen kívül nagyon pöpec a lap, de azért kiváncsi lennék volt e másnak is gondja a videó lejátszással.. -
sazabi
aktív tag
vista alatt milyen codecet használtál? mondjuk én most xpt raktam fel, de nem megy a 720p lejátszás
most próbálgatom a codeceket, meg a beállításokat, de egyenlőre sikertelen a dolog..egyébként minden nagyon pöpec, egész nap nyúztam a gépet. egyenlőre egy 12centis venti van ráállítva a wlan kártyára, pont lefedi a procit meg a videokártyát, speedfanba ha 100%ra állítom, és a biosban be van lőve a dinamikus hűtés, akkor kikapcsolja a ventités persze 0%on meg fullon megy, szóval még van mit configolni rajta
linuxban sajnos nem tudok segíteni..nem vagyok mazohista..(mármint linux user)
-
sazabi
aktív tag
na ma vettem meg a lapot, majd este lesz időm pakolni rá a rendszert, egyenlőre csak kipróbáltam, hogy működik-e.
első benyomás: a hűtése tragédia, a vásárlás pillanatától kezdve csereérett
mármint pöttyet hangos -
sazabi
aktív tag
válasz
fekeandras #23 üzenetére
"Mini-ITX /micro-ATX compatible"
A legtöbb atx ház a kisebbekkel kompatibilis..szóval házfüggő. -
sazabi
aktív tag
válasz
spidersoft #15 üzenetére
minimális teljesítmény igény: sima atomhoz tudok viszonítani, mert ezt is egy msi windről írom, amiben ugye az van
, az egy magosnak is bőven elég a teljesítménye akármihez, kivéve játékhoz, meg komolyabb grafikus/tervező munkához..hát még a 2 magos. sempronnál mindennapos irodai használatra sokkal jobb lesz az atom.
-
sazabi
aktív tag
mit nekem raid
az csak a biztonságos tároláshoz kell..én néhány havonta kiírom a fontos cuccokat dvd-re aztán kész..
hdmi+1080p-re csak annyit mondok, s-video kimenet. 1024x768-ba majdnem natívban beleférnek a 720p(1280x720) hd filmek, és az bőven jó(nekem). blueray meg nem terjedt el még annyira, hogy dvd minőség felett kelljen gondolkodni szvsz..vagy én vagyok igénytelen, hogy mindent csak 720p hd-ban nézek amit lehet.
-
sazabi
aktív tag
válasz
spidersoft #8 üzenetére
nálam a házhűtés fogja hűteni a lapot, ventit leszedem a videokártyáról. na persze nem egy gyufásdobozban lesz a lap, hanem egy matx házban(ez van itthon) a nappaliban.
aztán később lehet lesz kedvem barkácsolni neki valami kisebbet, akkor énis a táppal hűtős megoldást választanám. sztem bőven elég neki.
ja és Hammon kollégánál 17600 a lap, tud valaki olcsóbbat? -
sazabi
aktív tag
gigabit lan, nasnak miért lenne gyenge? proci meg 2magos*2hyperthreading simán elég az oda.
szerintem otthoni felhasználók nem fogják kihasználni az összes portot vinyókra,(2 sata, 2 ide 8 usb vinyót)..otthoni NASnak 2x500Gb vagy 2x750/1000Gb bőven elég..
12x1000Gb az elég perverz lenne
HTPC-nek is elég ez sztem..de majd bővebb véleményt tudok nyilvánítani, ha megjött a cucc
DarkByte: szerintem jó ha egy helyen van róla az infó..az atom club túl általános szvsz.. -
sazabi
aktív tag
na mivan csak én akadtam fent ezen a gyönyörűségen?
a sajátomat holnap fogom megrendelni, de ha senkit sem érdekel, akkor majd inkább nem írok róla -
sazabi
aktív tag
D945GCLF2 megjelent, és már nálunk is kapható 19e HUF környékén. Gondoltam nyitok neki egy topicot.
Amiért ez baromi jó: htpc alapanyagnak tökéletes(720p hd simán), az új 2 magos intel atom van benne, keveset fogyaszt(1-2wattal többet az elődjénél), gigabit lan, s-video, még több usb port.
Amiért még sem tökéletes: nincs dvi/hdmi, 1-2 wattal több fogyasztás, nincs új grafikai chipset, nincs integrált wlan.
Gyakorlatilag akik s-video kimenetes htpc-t/home servert akartak építeni(pl én), és azért halasztották el az elődjének a megvásárlását, mert azon nem volt integrált s-video, azok most páros lábbal ugrálnak a monitor előtt.
Itt már tesztelték, és itt is.Szóval a lap:
Form factor Mini-ITX /micro-ATX compatible (6.75 inches by 6.75 inches [171.45 millimeters by 171.45 millimeters])
Processor ntegrated dual-core Intel® Atom™ processor 330 with a 533 MHz system bus
Memory One 240-pin DDR2 SDRAM Dual Inline Memory Module (DIMM) sockets
Support for DDR2 533/667 MHz DIMMs
Support for up to 2 GBΣ of system memory
Chipset Intel® 945GC Express Chipset and Intel® I/O Controller Hub 7 (ICH7)
Audio Realtek* ALC662 audio codec (5.1 channel HD audio)
Video Intel® Graphics Media Accelerator 950 & S-video output support
I/O Control SMSC* LPC47M997 based Legacy I/O controller for serial, parallel, and PS/2* ports
LAN Support 10/100/1000 Mbps LAN subsystem using the Realtek* LAN adapter device
Peripheral interfaces Eight USB 2.0 ports
Two Serial SATA ports (3.0 GB/s)
One parallel ATA IDE interface with UDMA 33, ATA-66/100 support
One serial port
One parallel port
PS/2* keyboard and mouse ports
Expansion capabilities One PCI Conventional* bus connectorKapcsolódó címlapos cikkek a Logoutról (részletek):
- Atomizált mini - Frissítve 2009-01-31 (Szerző: peterkeT)
- J&W Minix M1200 - az olcsó Atom (Szerző: simonzé)
Megjegyzés:
Ugyan ez az első hozzászólás adminisztrációs okokból mindig valamelyik HÁZIGAZDA vagy MODERÁTOR nevén fog megjelenni, de a szakmai tartalom összeállításáért nem ők a felelősek, nem minden esetben ők azok akik a legjobban értenek a témához, ezért nem célszerű hozzájuk intézett privát üzenetben szakmai segítségért folyamodni, hoszen erre van a topik.[ Módosította: Kalandor ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest