Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
@sazabi
Érdekes! Az intel oldalán található leírás alapján a D510MO lapnak nincs ata portja. Egy magyar oldalon (bár jelenleg nem kapható) a INTEL D510MO iNM10 tipusú lapon viszont van.
Intel oldal:
Peripheral interfaces Two Serial ATA ports
Seven Hi-Speed USB 2.0 ports (four back panel ports, two ports via header and one USB for Flash /SSDMagyar oldal:
Storage Controller
Storage Controller Type: IDE/EIDE, SATA II
Storage Controller Form Factor: integrated
IDE Controller Interface Type: Ultra ATA/133
SATA Controller Interface Type: Serial ATA II/300Az iNM10 a cshipsetre utal.
Visszatérve a szabályozott ventillátorra. Az intel oldalán található hívatalos leírás alapján a proci venti a szabályozott!
[link]
Itt a képeken egyértelműen látszik.
[link] -
Én meg speciel egy konkrétabb kérdésnek örültem volna ugyanis nem mindegy erőforrások szempontjából hogy streamet állítasz-e elő vagy továbbítasz. Úgy látom egyszerre szeretnéd mindkettőt egy gépről, ami azért ritka mert amíg a szerver fut egy gépteremben 100mbites net alatt legalább, addig a csóka/csókáné a műsort/zenét otthonról tolja fel a szerverre.
Emlékeim szerint az 1ghz-es p3am már 3-4 külön encodera épülő streamet lekezelt simán, de egy kétmagos atom megbírkózik 10 folyamatos on-the-fly encodeal szerintem. Ennyit meg nem támogat a legpopulárisabb megoldás.
A maximális hallgatók számát a readme jól leírja. Valami 100mhz-es p1-et írnak mint alap, x kb memória indulásképp, és hallgatókként y kb többet ram és z konfigurált sávszél. Ha teszel bele "csak" 1gb ramot, akkor is jellemzően a sávszél fog előbb elfogyni.
Jah és ha line-inről szeretnéd tolni, akkor szerintem felejtős a sok.kevés hangkártya, bár konkrétan nem tudom milyen kártya. De valamiért úgy sejtem hogy nem túl neves, softwareből ökörködő termék. Én erre egy komolyabb, akár max sztereo kártyát használnák, ami nem fogja a cput.
-
balkoger
tag
Hali!
Én most nem írok hőmérsékleti adatot, mert padláson van a kicsike, ott meg hideg van, egyenlőre csak tölt, ha megvan a ház akkor elfoglalja méltó helyét a nappaliban. Gigabit sebességet próbált már valaki? Sajna 100-as a switch-em is , meg a routerem is, így hozza a 10-11000 kbyte/sec sebességet, ha a nappaliban lesz akkor kénytelen leszek gigabites switch-et venni, hogy gyorsan odaérjen az 1080-as hd film, ha nem a saját winyóján lesz az adat. Gigabit Switch-et tud ajánlani valaki jó sebességűt jó árban?ja 8 portost mert nagy a hálózat!
-
Stheno
csendes tag
Már nagyon várom, pedig csak most rendeltem meg. Ha itt lesz, írok a tapasztalatokról. 1080p-t nem gondoltam, hogy ezen nézek, decemberben elkezdem építeni a másik gépet, darabonként rakom össze. Az lesz a "gamer" gép, és az ilyen filmeket is azon nézem. De a netnek a közelébe sem viszem, csak ha valamiért nagyon szükséges.
-
thAnd
csendes tag
-
thAnd
csendes tag
Igen, az alaplap szélén levőt (chassis fan) tudja vezérleni a BIOS vagy a SpeedFan. Sajnos a speedfan pont ellentétesen, így pl a "kilépéskor 100%" opció leállítja a ventit. De mindegy.
Én a tápegység ventillátort kötöttem a vezérelhetőre, az északi híd hűtőjét pedig ellenállással belassítottam 4000 RPM körülire. Lehet, még ez is sok, de már nem zúg úgy.
A tápegységé 1500 RPM-et megy, de BIOS-ból (50%), mert nem bízom a SpeedFan-ben.
Így most jó halk lett a gép, tovább nem tompítom, mert félek a hősokktól. Most minden szenzor 60 alatt mutat (a tápban nincs, mert az sima mATX táp).Köszi mindenkinek a tippeket!
-
thAnd
csendes tag
Köszönöm. Közben a "tv-out topic"-ban megerősítették, hogy általában kell a kondi az Y és C közé, ha kompozitot akarunk gyártani a TV számára. De mindegy is, mert meggyártottam és működik is a detektálás és színes is.
Még egy kérdés:
Használja valaki ezt a board-ot úgy, hogy a Northbridge-ről leszedte a ventillátort és passzív hűtést tett rá? (A procin eleve csak az van)
Mert nekem most így megy, de néha 70 fok felett is mutat az Everest. Nem lesz baj abból, ha csak a tápegységben van egy beépített, gyári 8cm "szívó" ventillátor (fúj kifelé) , magán a házon semmi? És még a tápegységben levő egyetlen ventillátort is ki akarom cserélni egy silent-re ... -
turorudi
aktív tag
Kedves velem egy cipőben járók!
A két nap idegeskedés során kiderült, hogy S-Video csatlakozásból több fajta létezik. Ennél a lapnál, illetve az integrált videóvezérlőnél, ha nincs kép, vagy fekete-fehér, ez lehet a megoldás, ha a TV Scart csatlakozójára kötitek. Nálam működik:
[link]Elvileg létezik olyan S-Video-Scart kábel, ahol a kompozit jel be van kötve, de azt a csomagolásból nem lehet kideríteni, hogy a Scartnak az a bizonyos 15. és 20. lába be van-e kötve.
Ja, és nem kötöttem be kondenzátort, mivel nem volt éppen itthon, csak ráfűztem a két lábra egy egyszerű vékonyka drótot és így is működik.
-
-
turorudi
aktív tag
Aha, na, a témán való egész napos rágódás után kiderült, hogy az S-Video kimenet akkor nem érzékeli a TV-t, ha S-video - RCA átalakítóval próbálom a TV RCA bemenetére rákötni. Kíváncsi lennék, hogy neked milyen kábellel (esetleg átalakítóval) milyen bemenetre csatlakozik a TV-re a D945GCLF2.
Holnap veszek S-Video - Scart átalakítót (lévén nincs S-Video bemenet a TV-n), de állítólag ebben az esetben a bekötések is fontosak, vagyis keresni kell a csomagoláson, hogy jelezzék, hogy valóban a Scart felé halad e a jel. -
turorudi
aktív tag
A beállításoknál az van, hogy először dugjam rá a másik megjelenítőt, aztán akkor majd állítgathatom azt a másik megjelenítőt is. A kábelt kipróbáltam, másik kártyával másik gépen megy.
Külföldi fórumokat nézegetve úgy tűnik, hogy ez egy jellegzetes hiba, de nem találtam meg még a megoldást. -
nyunyu
félisten
Azert az se felejtsuk el, hogy a GCLF2 komplett alaplap alig eszik 20 wattot, mig egy regi Celeron proci alaplap+kutyuk nelkul eszik ennyit...
(TuaCerka TDP-je valami 26W, P4 Cerkake sokkal tobb.)Legalabbis nalam 28W volt a GCLF2+Kingston DDR2-533 512+WD 80 vinyo+tap aramfelvetele a konnektorbol, ebbol levonom a tap ~80% hatasfokat, meg a vinyo 6W-jat, alig 15W marad alaplap+procira.
Masreszt meg megneznem, hogyan raksz GbE-t a celeronba
Mondjuk az is igaz, hogy mire 20W fogyasztas kulonbseggel megsporolsz 7000 villanyszamlat, addigra beleoszulsz.
-
spidersoft
senior tag
Értem, kösz az infót. Szal ezek a thread-ek afféle dolgok, amit eddig pipeline-nak hívtak, csak már lejárt ez a megnevezés, kellett valami újabb, hangzatos üzleti fogás
Kipróbáltam ezt a gépet... CoreAVC-vel kb. 2x gyorsabban vitte a "killa sampla"-t, mint a sempron 2600+. Szal annyira nem rossz ez
Ha volna a lapon egy AGP/PCI-E slot, akkor még gémelni is jó lenne (kb. csak elhatározás kérdése lenne, a chipset tudja). Legalábbis 1-2 éves cuccokra biztosan.
Jah és 19" LCD+DSL modem+gclf2+samsung 3,5" SATA winyó+2DVD meghajtó (LG és Asus), valami 5ezer forintos FSP táppal (ez volt az üzletben, örültem, hogy valami is nyitva volt pénteken a városban -- persze, hogy az ünnepek alatt kellett bedögleni a tápomnak is...) 81-82W idle-ben. Monitor nélkül 55-56W... 6W körül van a modem, úgyhogy a gép maga kb. 50W-ot ehet. Ezzel az 50W-tal szemben a Sempronos configom (már nem emlékszek pontosan, de kb) 110-120W volt.
-
DarkByte
addikt
Direkt rákerestem a CoreAVC szóra a topikban mielőtt írtam volna és azon túl hogy pegger segítséget kért az Ubuntu alatti beüzemelésre (??), szó sem esett róla. (most át is olvastam a hsz -eket és tényleg nem lehet név szerint említve vagy nekem van túl korán
) Mind1 is, a lényeg hogy mostmár működik.
Az árral kapcsolatban azt felejtettem el írni, hogy 18k -ban álljon meg postaköltséggel.
Elég esélytelen sajnos.
-
DarkByte
addikt
-
villamos
őstag
Nem kívánom cserélni a jelenlegi masinát, (vagyishát igen, de nem erre) egy másodlagos gép kell ha nem voltam egyértelmű. Majdnem 24/24 -ben menne, nevezzük home szervernek, ha úgy tetszik.
Kis masina kell kis helyre, annak nem látom értelmét, hogy veszek egy matx házat, és az kb. olyan három centivel alacsonyabb mint egy midiház... nevetséges... el sem nagyon férne...
persze még mindig ott van a barkács lehetősége, de akkor is valami szabványszerű, és megfelelően kis méretű, teljesítményű táp mindenképpen kelleni fog...
Fogyasztást tekintve beszerzek egy fogyasztásmérőt, és kiderül mennyi az annyi. -
fekeandras
őstag
-
spidersoft
senior tag
720p-re próbáltad a MPlayert (MPUI-t)? Én [innen] szoktam szedni, sztem pöpec lejátszó (nem a telepített codeceket használja, van neki saját).
Mondjuk atommal még nem próbáltam, csak tegnap adtam fel a megrendelést egy gclf2-re
Ismerve a piac atomos telítettségét most már csak hetek kérdése
-
pegger
csendes tag
Egy észrevételem van. Nekem 4 nappal a megjelenés után már volt egy ilyen lapom. Azóta kb. 5 órát ültem a gép előtt. Mármint azelőtt a gép előtt. Második bekapcsolás után borzatsztó hangja volt. Néha elég komolyan "felbőgött" a ventije. Olvastam hogy át kell dugni a másik venti csatira és akkor majd jó lesz. Amint otthon leszek ismét meg is teszem. Ami a HD-t illeti az rendben van Vista alatt. Linux alatt nem megy sajna rendesen meg a 720p sem. A probléma hogy nem használja ki rendesen a 4 magot a linuxban egyik videolejátszó sem. Most egy kis segítséget várnék valakitől a CoreAVC behegesztéséhez Ubuntu alá. Ha végre sikerül ez akkor majd írok róla. Win alatt volt hogy nem vitte az 1080p-t. 720p-t tisztán viszi. Ha valaki le tudná írni hogy kell Core AVC-t linux alá rakni MAGYARul azt megköszönném.
-
Mercutio_
félisten
"Mindennapos irodai használat" az nálunk úgy néz ki, hogy 4-5 SAP modus, + 2-3 b*szottnagy excell tábla tele képletekkel, és 4-5 explorer ablak különböző webes katalógusokban turkálva, + 2-3 40-50 oldalas doksi wordben megnyitva
Ezzel még a 3GHz-s P4-es procos gép is nyögdécsel
-
spidersoft
senior tag
Üdv,
Ha tesztelitek, akkor várom róla az infókat ;-) Lehet mégsem a sima GCLF-et veszem meg? ;)
A fő kérdés még mindig az, hogy meg lehet-e félpasszívan* hűteni a chipsetet. Mert akkor csinálok belőle egy csendes nettopot. Már nagyon unom a zörgést
* itt arra gondolok, hogy teljesen zárt (dupla falú MDF vagy hasonló) ház, egy csendes (17 dBA lett kinézve nem túl drágán) táp 12 centis ventije hajtaná a huzatot, a beáramló levegőt direktben a bordára és a procira irányítva (pl. felülről, oldalt meg távozik amerre akar, hűtve a többi teret) Az se baj, ha le kell cserélni a bordákat nagyobbra, helyszűke nem áll fenn.
-
DarkByte
addikt
Hát azért innentől lefelé ha foghíjasan is de elég sokat tárgyaltunk róla, igaz többnyire videólejátszás volt a fő téma. Van ott egy rakás linkelt review, sőt nyunyu -nak pár nap erejéig volt is egy ilyenje deszkája amin tesztelt nekünk pár dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest