- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #103591 üzenetére
És akkor ott van a kérdés, jó sorozatból sikerül-e szerezni adaptert, éppen jól működik-e majd a gépedben (gonosz dolog az interferencia), plusz éppen elég IPS panel beszerzéses rémtörténetet osztott meg Tikakukac az utóbbi években, hogy ezt is egy nehezítő körülményként értékeljem. Persze, ha összeálltak a csillagok és minden kiadta, akkor szuper, kb a best retro TP az IPS-es T420, ami ma is megállja a helyét.
Én azért saját részre biztosabb útnak láttam egy használt IPS-es T460s beszerzését. Nyilván, azért jóval költségesebb is. De nem bántam meg, méret, súly, energiatakarékos képességek terén azért elég sokat fejlődött benne a technika.
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #103447 üzenetére
Pont olyan az E(Edge) mint Dellnél az 5000-es sorozat, vagy ProBook HP-nál. A felső kategória lite lebutított verziója. Nem véletlen nincs a topik indítóban benne. :)
Egyszer kaptam a E6xxx helyet E5xxx javítási időre, mikor dokkolóról levéve meghalt a vinyó. Fú kb. Visszasírtam a 6xxx-et 2nap után. Kézbe vetted és sikított róla a "gagyi vagyok".A OneLink és OneLink+, a kor divatja volt az X1-eken, és pár Yogán is az volt. Annyira utálta mindenki, hogy 6gen X1-re csak megoldották a mechanikus dokkot.
-
Wolfskin
őstag
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Tim82 #103286 üzenetére
Köszönöm Tim, telepítettem a Vantage alkalmazást, beállítottam a 80% alatt kezdjen tölteni 95%-ig), majd kétszer újraindítottam a gépet, de nem töltött.
Feltettem a BatteryInfo-t, eszerint 90% feletti az akku állapota, de nem tud sem hőmérsékletet, sem töltési ciklusszámot olvasni belőle.
Leállítottam, kivettem ismét a dokkolóból, kivettem az akkut: látszólag minden rendben, megsimogattam és visszatettem, elindítottam és voilá! Tölt ismét...
Semmit sem csináltam vele... de most mégis tölt.
A dedikált videokártyát továbbra sem tudom a battery menüben választani
Siralmasok ezek a módosítások (a szoftverekben - W frissítések előtt teljesen jól működött).
-
Vegha
senior tag
válasz
Tim82 #103103 üzenetére
és Butcher82
Köszi a választ, igen, Inteles a T61. Ha jól emlékszem az inverter is lehet még ludas a pixelcsíkben, ugye ? Találni Vaterán ezekből egész jól bontottat, csak azt nem tudom, hogy a 14.1" WXGA sima vagy 14.1" WXGA+os-e a kijelző. Egyáltalán mi a különbség ?
HMM szerint elvileg a 93P4391 lenne a megfelelő (kamera nélküli, de BT-s) szalagkábel illetve a 41W1478 (Foxconn) és a 41W1479 (Sumida) inverter. Valaki le tudná okézni, hogy jó FRU-kat találtam-e ? Elvileg ezeket hozza a WXGA-hoz és a WXGA+hoz is.
Type 7661-CH8 -
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #103119 üzenetére
Akkor lehet én vagyok tudatlan, de nekem még sose sikerült egyszer már beaktivált OEM Windowst újra aktiválni másik hardveren. Még az sincs, hogy a MS-nál aktiváltatja az ember újra, mert az MS ügyfélszolgálat nem foglalkozik OEM-ekkel, elküldenek az OEM-et nyújtó gyártóhoz, akitől a hardverrel együtt vetted.
Ahhoz meg nagyon elkeseredettnek kell lenni, hogy valaki a hátra maradó 3 hónapra netes fényképek alapján vadásszon össze magának termékkulcsot. Még ha valakinek nincs is pénze, akkor is meg tudja magának oldani DAZ Loaderrel vagy hasonlóval.
-
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #103114 üzenetére
Szerintem a COA-nak már mindegy. Eleve OEM verziók szoktak ezek lenni, egyszer már beaktiválták az adott hardverrel, úgyse lehet újraaktiválni, még egy másik ugyanolyan ThinkPad-en sem. Pár hónap múlva a támogatása is lejár a Win7-nek, akkor már Win10-re történő nem hivatalos frissítésre sem hinném, hogy lehetne már használni.
Akinek Win7 termékkulcs kell, az szerez be egyet az eBay-en potom pénzért.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tim82 #103046 üzenetére
Olvastam. Nagyrészt az alapján telepítettem a drivereket. Végül minden működött, csak a DP kimenet nem váltott automatikusan nvidiára.
@FoxiestFox: A Lenovo Vantage is fenn volt. Sőt, a végére már nem is nullázta magát a 80/96%-s beállítás.
Most kezdhetek mindent előröl? És minden frissítés után...???
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #102914 üzenetére
Hát már van 2TB-s is.
Ezek ugye DRAM nélküliek csak nagyon rövid peak sebességet bírnak utána esik 100 alá simán. Ha van elég RAM-od nem veszed nagyon észre. Ennek ellenére ezek egyáltalán nem olcsók sőt.@Tikakukac: Egyiket se állítottam, mivel úgyis kidobott pénz mint megállapítottad ezért a dupla ár jobb mint a 5x-ös a márkáért.
-
válasz
Tim82 #102868 üzenetére
Teljesen mindegy, fizikailag amúgyse passzolt na meg xar is volt a kijelző
de azèrt köszönöm
Az infó viszont hasznos, kèsőbbiekben ha cserèlnèk kijelzőt, kell szalagkábel is mindenkèpp
Amúgy csak Settlers3-ra van használva a gèp, de csak cseszi a csőröm, hogy az 1400-aa T42esem lènyegesen jobb -
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #102863 üzenetére
Nem is téged kritizállak, hanem az IBM-et. Azt értem, hogy a gép szalagkábel alapján kezeli le. Az IBM vagy a panelgyártó részéről meg nem érv, hiszen a szoftverek meg keresik az EDID-et, próbálják abból kiolvasni a támogatott felbontásokat, frissítési frekiket. Persze működik enélkül is a gép, lesz kép, meg minden, csak default minden OS 640×480 60 Hz-et akar használni (megfelelő GPU driverrel is), mert nem tudja detektálni, hogy a kijelző tudna jobbat is. Nyilván lehet ez valakinek kisebb kényelmetlenség (a 60 Hz meg ebben az esetben nem limitáló tényező szerencsére), mert kézzel átállítja (OS szinten, az alkalmazások meg a futó rendszer felbontásához igazodnak, vagy átállítja az ember az alkalmazásban is), de azért jó, ha van EDID. Ez egy vitatható, gányolós megoldás volt az IBM részéről, még ha nem is ők gyártották a panelt, akkor az, hogy ilyet beleraktak. Függetlenül attól, hogy C2D vagy nem, az EDID-es megoldások akkor már jó 10+ éve léteztek. Ezzel nem azt mondom, hogy akkora tragédia az EDID hiánya, hogy ezért harakirit kövessen el valaki, főleg nem egy T43-T60 szintű régi notin, de minimum furcsa. Főleg egy IBM-től, aki a ThinkPad-et minőségi termékvonalnak szánta, ennek megfelelő árazással, ilyenbe nem fér bele semminemű spúrkodás. Persze minden cégnek megvoltak mindig is az ilyen érdekes húzásai, próbálnak költségcsökkentéssel profitot maximalizálni.
És ez még nem is annyira gáz, mint 1366×768-as TN panelekkel kiadni egész drága laptopokat is. Vagy hogy az Intel is olyan apróságokon spórol, hogy ócska pasztát tesz a kupak alá, meg nem ad gyári hűtést, vagy csak valami ócskaságot, ami épp csak lehűti a procit, jó hangosan. És képesek ezt 1000+ dolláros prociknál is eljátszani. Mikor lehet egy 15 dolláros plusz költségért lehetne normális paszta a kupak alatt, meg normálisabb hűtő alapból, és lényegesebben hűvösebben járna a proci.
A másik, amin fejem szoktam fogni, az a forrasszunk mindent rá az alaplapra hozzáállás. Inkább nem mondom a férfi felmenőjük micsodáját kéne az ilyeneknek forrasztgatni valahová, mielőtt a világra hozta ezeket. Szerintem mindenki be tudja helyettesíteni, hogy mire gondolok konkrétan, csak nem akarok messzebb menni a szóképekkel, mert tudom, hogy ennek a topiknak alacsony az ingerküszöbe ebben a tekintetben.
-
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #102859 üzenetére
Ez engem is meglep, mert úgy tudtam, hogy minden LCD panelben van EDID. De hiszek neked, látszik, hogy jobban ismered a témát.
Viszont az EDID nélküli panel akkor is gáz. Nekem már 1996-ban voltak olyan CRT monitorjaim (14-15 colosak), amik kezelték az EDID-et. A T43 régi gép, de nem ennyire, 2005-ös.
Azt értem, hogy a szalagkábel alapján kezeli a BIOS. De azt kell érteni, hogy az OS-eknek meg a szoftvereknek viszont kellene az EDID, mert abból kérdezik le, hogy milyen felbontást használhatnak. Azt értem, hogy valami IBM mérnök eldöntötte, hogy a szalagkábel detektálós megoldás olcsóbb, nyernek vele 0.5 centet a gyártásnál, de akkor is kakarágás.
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #102859 üzenetére
Igazatok van elnézést.
Viszont ebben az esetben, az általam linkelt lista nem stimmel. Én abból indultam ki, ha ugyan az a FRU megy 2 modellbe, akkor azonos módon kapcsolódnak.
De most már látom, hogy az a lista hibás, és továbbra is csak a hivatalos Lenovo oldalt szabad elfogadni. -
vicze
félisten
válasz
Tim82 #102857 üzenetére
Miben írtam valótlant?
EDID a 90-es évek óta létező VESA szabvány és minden LCD panel része kell legyen, olyan nincs hogy nincs, mert különben nem tudja megmondani, hogy pl. milyen felbontásokat támogat.
T43 és T60 esetében van átfedés a támogatott panel típusok között, így ha azonos a panel lehet cserélgetni.
Az hogy BIOS-ban esetlegesen korlátozva van bizonyos panel típusokra a kijelző, úgy mint a WLAN kártya és esetileg egyebek, egy teljesen más problematika. Pont ezért néztem meg a linkelt listában, hogy használt-e a két típus azonos paneltípusokat, mert ha igen akkor esélyes, hogy csereszavatos és nem lesz gond se a kábel csatlakozással, se az esetleges BIOS korlátozással.
-
Nestor16
senior tag
válasz
Tim82 #102790 üzenetére
Köszönöm a válaszotok!
A billentyűket is sikerült így kitalálni mire jók, legutóbb amikor próbáltam nem működtek, lehet kellett neki a frissítés.
Akkor a licensszel nem lehet probléma, minden stimmel, a matrica a gép alján, a kódot ki tudtam olvasni.
Lenovo Vantage feltelepítve.Köszi!
-
Nestor16
senior tag
válasz
Tim82 #102658 üzenetére
Na ez az utolsó 2 típus nagyon szimpatikus első látásra. Létezik az amire én gondolok csak a keret kevés.
Más márkában van esetleg erre alternatíva? A trackpad-re szükségem lenne.Egyébként pedig az az egyik bajom a dGPU-val a laptopokban, hogy alig erősebb mint az iGPU. Legalábbis ez az eddigi tudásom, tapasztalatom, illetve csak a benchmark pontokat hasonlítottam össze. Aztán akkor minek szívni vele, driver, plusz erőforrás allokáció, nehezebb, stb.
A fenti legújabb kategóriás laptop is ezt erősíti meg bennem: [link]
A T500-al is ez a helyzet. Persze sok tényező is közrejátszik még, amiket én nem is ismerek. Javítsatok ki. -
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #102658 üzenetére
Wow, ezt nem is tudtam, nekem teljesen kimaradt. Kár, ahogy nézem, a T495 elég drága, de szimpi. Ezeknek a Ryzen U-prociknak pont a Vega GPU miatt van értelme, mert amúgy CPU erőben nem jobbak, mint egy Core i U, hanem IGP-ben verik rommá. Persze ezek a Vega-s megoldások sem váltanak ki egy normális dedikált GPU-t vagy eGPU-t, csak a gyenge Intel GPU-khoz képest jelentenek előrelépést. Azért ezek az U-s Ryzenek továbbra sem gamer gépek.
Készülök pont én is laptopot venni, de még nem tudtam dönteni. A laptopos topikban lebeszéltek az ASUS GL702ZC-ről, hogy elégtelen a hűtése, de ahogy nézem, mindegy mit veszek, ~1000-1500 GBP határig az összes gamer laptopnak lepkefing a hűtése. Ebben az ársávban vehetem az isten laptopját is, akár újonnan, akár használtan, mindegyik erősen kompromisszumos lesz, vagy a hűtés, vagy a bővíthetőség, vagy valami más, ha nem thermal throttlingol akkor power limit miatt lesz throttling. Pedig olyan extra igényeim nincsenek, hogy hosszú akkuidő, meg kis súly, mert mindig konnektorba kötve lenne használva, nem nagyon hordoznám. Meg a poén, hogy játékra van desktop gépem, szóval nem gamer laptop lenne, de néha letolnék rajta egy kis játékot is (mondjuk ha az ágyban akarok pihenni és nem akarok desktop gép előtt görnyedni), csak azért nézelődök gamer kategóriában, mert elegem van az integrált grafikus lassítókból.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Tim82 #102658 üzenetére
Hát ha még a régi / hagyományos / IBM minőséget is tudná hozni, még vennék is (újra). A rollcage Kínában ismeretlen, hát kikerült belőle (mondjuk a Latitudeben sincs, de a Lifebook talán még tartja magát, a Skylake-es generációban még volt), kijelzőmerevítés minek, a billentyűzetkiosztás utolérte a kommersz vackokat (mondjuk ebben a többi is nagyon igyekszik, sajnos). Hátracsúszó kijelzpfedél? Ajaj, hogy fog oda beférni a nagyobb aksi? Bár gondolom már itt is inkább belülre heggesztik mint a telefonoknál (ebben sajnos már a Latitude is követi a szar trendet). Azt nem értem hogy ennyi pénzért miért nem képesek hallgatni a felhasználói igényekre. Mert ha egy 99.999 Ft-os teszkós vacakról lenne szó, még megérteném, de itt nehezen lehet azt mondani hogy nem fért bele a luxusprofitba.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tim82 #102537 üzenetére
igen, de az csak programokhoz rendeli a vga-t, legalábbis nekem csak annyit beállítás sikeredett ott. tehát vagy 3d feladatokhoz, vagy programokhoz hozzá lehet rendelni az nvdia-t
állandóra egy programot sem kötnék hozzá szívesen, mert akkor akksiról mindig jobban merül ha azt használom.nekem ez csak azért fura, mert az előző ugyanilyen laptopommal egy fél éve egy tv-t próbáltam ki hdmi kábellel és minden gond nélkül vitte. abból lett átéve a ssd, mivel pont ugyanaz a hardverkörnyezet, megy is minden, de ezzel a géppel nem megy a dp kimenet. azzal odamentem, összedugtuk, lefuttattam egy monitor tesztelőt, dead pixel monitort, meg egy videót és kész. fel sem merült, hogy nem megy a dp kimenet.
mert ha pl csak prezentálni akarok valahol akksiról, akkor is felesleges az nvida vga, és csak eszi az aksit feleslegesen.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Tim82 #102531 üzenetére
köszi, kipróbálom!
új a win 10 rajta, nem volt egyszerű összevadászni a drivereket.
Tudtommal minden fenn van, az Fn+F gombok mégsem mennek, kivéve az Fn+F4, de a többi nem. Ez biosbol lehet még letiltva?
A Power manager 8 van fenn (win 7-es) , de olvastam róla az infókat, meg is van patchelve, mégis mindig visszaáll a töltési limit (80/96%- ról 100%-ra). Erre van valami jobb megoldás?
-
azbest
félisten
válasz
Tim82 #102324 üzenetére
jaja, ezt most én is ebay-ről rendeltem, egyszerűen csak azért, mert ott sokkal nagyobb a választék ramból. Alin a számomra ismeretlen ramok vannak, nyákot elnézve kb mindenki majdnem ugyanarra a nyákra épít. Meg persze látni, hogy sok ramot több kamu cimkével is árulnak. Az első linken a fekete nyákos picit gyanús, nem nagyon találni komolyabb oldalakon, csak aprókon és zugwebshopokban
Régen vettem amd gépemhez szerer modulokról újrahasznosított amd-only ddr2 ramokat.
Ahogy nézem mindkét modult ugyanannak az eladónak két különböző fiókjától vettem. Elvileg külön adták így fel, hogy még véletlenül se legyen vámhatár felett
[link], [link]
Meg néztem, hogy legalább a kép úgy nézzen ki, mint az, ami a másik gépemben van
Az a kemény, hogy pl csx-et itthon, boltból kapni 9 alatt időnként. De úgy emlékszem arra sok kompatibilitási panasz volt. A hynix meg általában jó hírű.
-
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #102280 üzenetére
Miután írtad, hogy procigenerációtól függ, onnantól hittem neked. Azért írtam, hogy elhittem neked, nem azt állítottam, hogy tudtam. Valóban félre voltam eredetileg informálva, sajnos válogatás nélkül olvasgattam fórumokat a témában, és sikerült hülyeséget beszívni. Azt is elhiszem, hogy volt erről már szó a topikban, követem is egy ideje, de valahogy átsiklottam felette.
Ettől függetlenül abban nincs igazad, hogy a Lenovonak nem kell erről tájékoztatnia. De kell. Akkor is, ha az Inteltől függ, a fogyasztó laptopot vesz, nem Intel memóriavezérlőt. Persze, van az is benne, de ez egy technikai részlet, ennyi erővel kondinként meg minden lehetne nyomozni, hogy mit támogat, mert akármilyen gyártó, akinek az alkatrésze benne van, milyen specifikációkkal dolgozik. Őrület. Írják le normálisan mivel bővíthető. Ja, tudom, otthon ne bővítse senki, mert vége lesz a világnak. Elromlikkk. Vigyük xaxervizbe. Ja, mert a xaxervizes is majd kinyomozza az Intelnél. Meg vegyünk bele eredeti Lenovo RAM-ot, RFU sokszám bla-bla, megéri, jó vaskos feláron. Ennyi erővel akkor ne legyen se service se user manual, majd mindenki utánanyomoz mindennek, meg elviszi szakszervizbe, azok eleve olcsók is, meg a kapacitásuk is végtelen, mindenki jól jár. Valóban sokkal drágább, bonyolultabb lenne erről pár sort írni egy meglévő doksiba.
Persze ezt az Apple azóta ügyesen áthidalta. Újabb Macbookhoz pl. nem kell semmilyen user és service manual. Semmi nem szervizelhető a gépen, minden ragasztott, minden oda van forrasztva az alaplapra. Tényleg úgy van megcsinálva, hogy otthon véletlenül se tudja szerelni, bővíteni senki.
-
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #102269 üzenetére
Nem kell lehurrogni, én is kerestem, de nem találtam róla semmit, pedig kerestem DDR3L-ként is. De így már képben vagyok. Eddig is elhittem, hogy így van, csak fura. Ezt egyébként a thinkpadek service manualjában leírhatnák normálisan, hogy melyik hány voltos memóriát támogat. De ez nem Thinkpad-betegség, hogy nincs semmi normálisan leírva, a legtöbb gyártó lusta, az SSD-s topikban is rendszeresen szívunk, hogy jön valaki, hogy XY laptopba vagy tököm tudja milyen alaplapos asztali gépbe akar venni SSD-t, az gyorsan ki is deríthető, hogy milyen foglalat van rajta, SATA vagy M.2, de az M.2-nél sokszor nem írják, hogy milyen fajta, hogy M.2 SATA, M.2 AHCI, M.2 NVMe, aztán nyomozhat az ember. Ezekért be kéne vezetni fogyasztóvédelmi bírságolást.
Ráadásul ezek szerint mázlim volt, mert mikor én upgrade-eltem a RAM-ot, szándékosan olyan vettem, ami 1,35V-os, mert fórumokon azt olvastam, hogy olyan megy benne. Mák, hogy olyat sikerült venni, ami 1,5V-ot is támogat, ezek szerint ezért megy hiba nélkül.
-
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #102232 üzenetére
Erről valami link, hogy a Sandy Bridge mobilprocik nem tudnak RAM-okat 1.35V-on járatni? Mert a neten én olyanokat olvasok, hogy van, aki DDR3L RAM-mal használ ilyen 2. genes laptopot. Az Intel oldalán sem látok ilyen korlátozást említve. Meg nem is tűnik logikusnak, hogy a memóriavezérlő valamit csak magasabb feszen tudjon hajtani, alacsonyabban nem, fordítva lenne értelme. Persze nem tartom kizártnak, hogy igazad is lehet, ezért érdekel.
-
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #102230 üzenetére
Próbáltam, de már nem látszik. Régebben linuxos dmidecode segítségével néztem. Most viszont semmi sem mutatja, sem a dmidecode, sem Win10 alatt a CPU-Z, AIDA64, HwInfo64, HwMonitor. Egyedül a CPU-Z ír 1.35V-ot, de csak a profilértékeknél, a ténylegesen használt értéktől semmit nem ír.
Gyaníthatóan azóta nem mutatja, hogy BIOS-t frissítettem a legújabbra 2 hónapja az eGPU miatt, és a BIOS nem küldi ki a DMI információt ezeknek a progiknak. Az UEFI BIOS régen sem mutatta.
-
Butcher82
senior tag
válasz
Tim82 #102220 üzenetére
Sziasztok,
adott a T520-am, nem tudom mi tévő legyek. CadKey-t használok rajta, meg általános dolgok vannak futtatva.Core i5 2430m, Nvs 4200 és 4Gb ram van benne. Kérdés, hogy érdemes e bele venni egy core i7-es xxxxQM-et és mondjuk 8Gb (esetleg 16Gb) ramot, vagy eladni és venni egy újabbat... A használat kb. ugyanaz marad. Csak azért kédezem, mert nem mai darab, de még lehet érte kérni egy "normálisabb" összeget.
-
darvinya
titán
válasz
Tim82 #102180 üzenetére
Nagyon jól tudom mi mennyibe kerül, csak azt szerettem.volna megtudni, hogy egy kártyával megoldható, mert én nem találtam ilyet.
EC-PCIe átalakítót találtam dögivel, stb.
FoxiestFox
Az nem segítség, hogy pénztárba turkálva kioktatsz, hogy miért nem veszem meg azon az áron azt.
Igaz, olcsón csak más veheti…
Tehát ez nem segítség. -
darvinya
titán
válasz
Tim82 #102176 üzenetére
Nem én feszegettem tovább, hogy másik topikban tudnak segíteni.
Miután csak PCIe jöhet szóba, így már el is engedtem.Szeptemberben lesz valami 2016-2017-es gép.
FoxiestFox
Nick nevedet valamilyen szemüveges kékes színűre kellene változni, mert eddig hasznos dolgot nem írtál.
-
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #101815 üzenetére
No, meg a T420s úgy nagyjából full másmilyen felépítésű, szóval ahova ő el tudta helyezni, az nagy vélhetőleg nekem nem lesz jó.
(#101817) Frawly: És akkor most képzeld el, mennyivel olcsóbb lehet egy rettenet TN... No, meg ha a rettenet TN az alap, milyen jó pénzt lehet elkérni a normálisabb monitorokért... Ez üzlet.
Én inkább azt nem tudom hova tenni, minek ezek a 60% sRGB-s IPS-ek... Annyival nehezebb lenne rendesen megcsinálni egy legalább 90% sRGB-re, mint minden normálisabb asztali monitort az utóbbi 10-20 évből?Abba pedig inkább bele se megyek, hogy manapság egy jobb mobil is már nagyjából DCI-P3-at tud, legyen akár AMOLED vagy IPS.
(#101820) fattyu: Ilyen statisztikákról eddig nem volt tudomásom.
Akkor asszem levettem a szimpatikus gépek listájáról, mert ez tényleg elég para. Köszi az infót.
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #101813 üzenetére
Köszi az infókat!
Jó tudni, hogy ez így működőképes. Nem tervezek megválni a T420-tól (ahogy írod is az árát, kb. tartalék gépnek is több a használati értéke, mint amennyit aprón adnak érte
), szval ki tudja. Nem követtem a topikot év elején, nem is láttam hogy közben építettél is egy ilyet.
Nekem amúgy ezzel az adapterrel az volt a bajom, hogy lehet azt oda megbízhatóan rögzíteni?
Arra majd kíváncsi leszek, hogyan oldod meg. (Nem piszkálódás, tényleg kíváncsi vagyok.)
Hát igen, SSD és ram terén még el tudnak szállni a költségek. Ram terén nem volt gond a 460-assal, gyárilag a max 20GB volt benne, így memória fejlesztés is pipa volt (a T420-amban csak 8 van, sokszor necces), viszont SSD-ből inkább raktam bele egy NVMe-s 512GB-osat a gyári 256-os SATA3-as helyett, az nem volt olyan olcsó, mondjuk talán kicsit túl is lőttem a célon egy aprón jó áron meglátott Samsung 970 Pro-val... De fürge is, mint annak a rendje...
-
HSM
félisten
válasz
Tim82 #101810 üzenetére
"Btw, viccelődtem"
Volt egy sejtésem, de nem voltam benne biztos."bő egy éve van olyan adapter kit a piacon, amivel igencsak elenyésző mértékben van probléma."
Ez melyik kit? Én csak a T420s-hez tudtam ilyenről.Nem tudom, hogyan számoltál, én úgy, hogy a gép ára, legyen mondjuk 40K, + a FHD IPS panel ára, mondjuk +25K, és az adapter ára, ami mondjuk +20K. Ez így 85K, ami már veszélyesen közel van az IPS-es T450-ek használtpiaci árához.
A T460s amúgy szerintem nem alternatívája közvetlen az IPS-esített T420-nak, hiszen jóval drágább nála. Ráadásul igen, erősen szubjektív is, hiszen pl. ha valaki jobban utálja a 6 soros billentyűzetet, mint mondjuk én, annak máris nem opció semmi T420 utáni Thinkpad.
Mondjuk nekem még az volt a fenntartásom a T420 IPS-ítéssel, hogy alapvetően kicsit tartok az ilyen barkács jellegű megoldásoktól, főleg egy hordozható munkaeszköznél, amiben ráadásul jó erős akku is van. -
Frawly
veterán
válasz
Tim82 #101690 üzenetére
Ja, ezt nem tudtam. Ahhoz csak zárt drivert lehet használni, abból is valami régi ágat, mert a modern NV driverek nem támogatják már azt a kártyát. Persze a régi NV driverekből is vannak új kiadások, új alverziók, de a főverzió azoknál már nem változik. NV az szívás linuxon, én ezért is vettem most nemrég AMD-s kártyát eGPU-hoz, amit majd átteszek asztali gépbe.
-
bb.bocs
őstag
válasz
Tim82 #101545 üzenetére
ohh, ha ezt tudtam volna
de jó
szeretnék egy w530ast , és egy x230t lapost megcsinálni, ki az aki ezzel játszott már, esetleg van e hozzá leírás stb hogy kell csinálni hogy tuti jó legyen. Úgy tudom ahány thinkpad, annyi féle megoldás. Konkrétan akik ilyen típust mókoltak már azok véleménye érdekel leginkább hogy hogy is kell ezt a műveletet elvégezni.(chip kiforrasztást nem szeretnék)
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tim82 #101526 üzenetére
Userbenchmark ez alapján nem tudom eldönteni hogy érdemes -e vele foglalkozni.
VRAM mennyiségét lehet állítani valahol? BIOS-ban nem találtam rá opciót.
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Tim82 #101522 üzenetére
Véletlen átugrottam azt a hírdetést. Köszi
Nem vettem észre, és nem találtam. Yikes de hülyének érzem magam.
Viszont kérdés: Ha a felső házat egy újlenyomatolvasósra cserélem, így lesz benne újlenyomat olvasó. Be tudom kötni a gépbe? Alaplapon megvan a helye mindennek? Ugyan ez a kérdés vonatkozik a klavira, cserélhető háttérvilágítottra? -
Chaser
legenda
válasz
Tim82 #101244 üzenetére
kaszálták a dc-t is, szép
megnéztem jobban azt a billt, nyomorított karakter gombokkal kihagyom az biztos, fel se tűnt
láttam, h levehető az alja csavarok után, elkényeztetett a 2570/8570p, csavar nélkül, már hozzászoktam, nem mintha sűrűn venném le, de néha belenézek csak úgy ( :
ramot nem tudom, mintha itt is taláéllkoztam volna kompatibilitási gonddal, de nem tudom user error volt-ebb.bocs
3740qm van a 8570-emben, venni kellett hozzá egy másik gépet, de megérteaz szimpla hd kijelzős volt, pwm-es is, az enyém hd+ ips közeli pwm free, 2x8gb ram, 500-as ssd, ez most az "erőgépem", két akku, kb 3 töltő, dokkoló - többi sallangot már eladtam:d - 8570w is van fenn jó áron, szemezgetek azzal is :d de ott nem lenne megállás, 32gb ram, 1tb ssd ( :
szerk:
820 g1 lesz valszeg a kis gép, azt hittem eírta az eladó, h hd ips és tn van benne, én csak fhd-ról tudtam, ua. a kategória mint az x240, azt a gépet ismerem, de csak sima hd tn-nel mocsok volt - mint minden gép - köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest