-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwhy
veterán
válasz
FoxiestFox #116477 üzenetére
De akkor (is) parasztvakítás, mert nem minden házon van SIM-tálca hely, azaz valahol jogos ricsip felvetése ...
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #116463 üzenetére
A móka kedvéért azon Thinkpad-ek, amelyekkel gond van, nem adapterrel töltődnek, hanem type C-n (illetve az L380 csak type C-n tud, mert nincs más erre használható csatlakozó rajta, az X270-nél meg választható: mehet type C-n vagy a megelőző szögletes töltőcsatlakozós töltővel, de type C-n próbáltam azt is most).
Baseus-ból nekem kettő is van (+ még egy a barátnőmnek), azokkal nincsen ilyen, de azok 65 és nem 45W-os töltőfejek.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #116463 üzenetére
az USB mint tápellátás irány egy koncepcionálisan elcseszett dolog volt, aprópénz az elmém...
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #116453 üzenetére
HDD fedelem biztosan nem lesz (emlékszem, hogy felhasználtam), zsanérjaim viszont lehet, hogy nekem is.
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #116444 üzenetére
Sajnos nem hibátlan, különben neked adnám
. Lent, hátul van kis hiány benne, egyébként egész pofás. Nem szedtem még szét, tegnap érkezett. Utánaolvasva vannak pótolandó hiányok, még IDE merevlemezem sincs. Nagyon tetszik, /eddig a 60-as szériánál nem volt öregebb nálam./
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #116439 üzenetére
Egyébként volt egy rövid ideig metszete a modern anyaghasználatnak, kis méretnek, jó szerelhetőségnek és sok portnak. T480s. Óriási kár, hogy nem vitték tovább a vonalat. (Portok egy része és a memória-slot is áldozat lett a következő generációban.)
Amúgy ami a letörő pöcköket illeti, maximálisan egyetértek, a régi gépeken ugyanúgy le lehet törni, nekem pl. a T420-on nem akart egy a helyére menni, meg is repedt miatta a palmrest. Nem volt lényegesen kevésbé rémálom szétszedni, mint a T14 G1-et.
Talán annyi könnyítés volt, hogy a HDD/SSD-hez hozáfértél külön kis ablakon, ha csak azt kellett cserélni megúsztad a szerelés kellemetlenebb részét.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #116436 üzenetére
Nekem ezek a gagyi műanyag pöckök nem férnek bele a minőség fogalmába, legutóbb írtam is, hogy emiatt sikerült eltörni a hátlapot. A pöckök kipattintása közben nem éreztem azt a merevséget a ház részéről, ami korábbi notijaimnál adott volt. Itt konkrétan féltem tőle hogy úgy járok ahogy végül is jártam. Telefonnál még értem hogy ez tartja, nincs más, de itt van csavar is, utána minek még ez is, leesik csavarostul?
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #116433 üzenetére
Nem 1:1-ben gondoltam, hanem a mai kívánalmakhoz igazítva. Legfőképp méretben. Az anyagminőségre szerintem még ma is lenne igény. Ha X-re mondjuk nem is, de legalább a legnépszerűbb T-re. Biztos lennének akik áldoznának rá. Persze a komplett noti se lenne rossz, de míg házat lehet gyártani kis tételben, notialkatrészt ipari mennyiségben kell rendelni, hogy egyáltalán a gyár szóba álljon veled. A legjobb persze az lenne ha valamelyik notigyár felébredne hogy halló, erre van igény, és a már meglévő gyártósorával, rendelési mennyiségeivel nekiállna egy IBM Thinkpad minőségű cuccnak. De arra asszem kevesebb esélyt látok, minthogy valami group buy módszerrel legyártsanak mondjuk 200 házat.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #116420 üzenetére
Van, több is.
-
yodee_
őstag
válasz
FoxiestFox #116420 üzenetére
Nekem van valami itthon. Délután keress meg!
-
válasz
FoxiestFox #116414 üzenetére
Igen, de keress a Samu 2,5"-os 860 Pro-ra. Szinte sehol sincs. Bay-en meg az Amazon-on is 100eHUF körül megy. Mi a lóf@..sz történt ezzel a meghajtóval?
-
deathtania
senior tag
válasz
FoxiestFox #116407 üzenetére
Igazából nekem csak egy jobbra gomb mechanikával együtt, és egy backspace gomb mechanika nélkül kellene a háttérvilágításos billenyűzetre. Kérlek, segíts, hogy keressek rá adott esetben, mert én semmit sem találtam ebayen...
-
Surfym@n
senior tag
válasz
FoxiestFox #116397 üzenetére
Köszöni szépen, frissítik/fejlesztik minden hónapban. Teszi a dolgát.
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #116391 üzenetére
never mind
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #116389 üzenetére
fair enough
én úgy vettem most hogy megadtad
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #116387 üzenetére
jóvanmá, nagy kunszt úgy ha a dokkra ki van vezetve PCIe sáv és benne van is slot
amúgy meg nagy agy idő volt publikba kirakni a discord ID-det
-
Surfym@n
senior tag
válasz
FoxiestFox #116344 üzenetére
w530ban K2000-es quadro van, amit már a legujabb LR classic nem támogat, (P51-es M1200-asa is csak részben segít be).
A w530-ast még TPFC-ben manuál 64-es fokozattal megkínáltam (akkor 4900rpm-en pörgött a venti), P51-nél csak a gyári vezérlésre (telj alapú hűtés van beállítva vantage-ban) támaszkodhattam. Igaz, ott meg a gyári szilikon lett kicserélve folyékony fémalapú hűtőközegre.amúgy szerintem a w530 mai napig megállja a helyét (nyers erőben), ha w11 kompatibilis lenne, meg a szoftvergyártók támogatnák... de hát az nem kifizetődő...
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #116340 üzenetére
Fene tudja, az 500 zsanérja nagyon elcseszett, de az 530 hangszórója meg nálam kimondottan ócskább hangú, /W és nem tűnik hibásnak, amúgy tök jó gép./ Nekem nagyon bejön az 500 is, igaz, szép példányom van, meg arra még jó ránézni, classic style... A régi NMB /nem könnyített/ billentyűzet meg szuper, de amúgy nincs bajom az 530 szigetesével sem.
-
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #116296 üzenetére
akkor meg ha winsows 10 pro-d van, akkor van benne gpedit.msc és abban pedig:
Számítógép konfigurációja / Felügyeleti sablonok / Windows-összetevők / Illesztőprogramok kihagyása a Windows-frissítésekből --> engedélyezve
én itt szoktam tiltani a windows update-et is. "Az automatikus frissítések konfigurálása" --> letiltva
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #116294 üzenetére
Sejtésem szerint a power manager drivert frissíti és ezért írja felül az akku töltési küszöböt.
Keresd meg eszközkezelőben, Lenovo power and battery néven vagy Lenovo pm device, tiltsd le (ha eltávolítod, újra fel fogja ismerni és telepíteni a drivert), nézd meg így mi történik. -
arcsin
senior tag
válasz
FoxiestFox #116063 üzenetére
Az x250 nem ér összvissz 60at még úgy sem hogy i7 van benne. Amire szívesen váltottam volna olyan 170 lett volna. 25-ezerből még évekig tudom használni várhatóan. Nagyon elégedett vagyok a kijelzővel. Csak gondoltam bedobom hogy idehaza lehet kapni tényleg matt tényleg ips, fhd-t nem is olyan horror áron, hátha szüksége van másnak is egyre.
Én kérek elnézést ha valaki tyúkszemére léptem. Mondjuk visszaolvasva és utánaolvasva is vannak innoluxos thinkpadek gyarilag is... -
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #116055 üzenetére
Nuke 'em...lets nuke the bastards...
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #116053 üzenetére
Ha csak a zsír a baja, akkor én nem feltétlen mennék el a polír irányba. Főleg az éleken avatatlan kéz hamar tünteti el a bevonatokat.
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #116016 üzenetére
Irigykedem. Nekem Samsungos van, de az nem az igazi, meg nem is működik sajnos./Sorry, dupla lett./
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #116018 üzenetére
T61-esre érdekes módon tudtam tenni Win10-est gond nélkül, de T500-asra nem sikerült minden hardvert felismertetnem
Váltható grafikás T500-as volt nálam, W10 alatt a váltható grafika sem működött, W 8.1 alatt megy mindne flottul -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #116016 üzenetére
Nemrég telepítettem egy ATI-s T500-ast, Win10 alatt jópár hardvert semmilyen driverrel nem tudtam felismertetni, Windows 8.1 ment rá a Win10 helyett, ott tökéletes volt minden a Windows 7-es driverekkel (kompatibilitási módban telepítve)
-
carr
őstag
válasz
FoxiestFox #115980 üzenetére
a thinkpad?
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #115975 üzenetére
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #115975 üzenetére
Én kifejezetten kedvelem az efféle mókákat
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #115973 üzenetére
Én például azért, mert jól szórakozom.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #115786 üzenetére
Oké, de ez az zsanér integráció probléma már egy x53-on sem volt értelmezhető, de egy felső ligás gépnél pls ne járjon úgy a laptopom, mint az akác amit most hasogattam
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #115784 üzenetére
A spórolásnak még nagyobb
-
válasz
FoxiestFox #115763 üzenetére
Szerintem a váratlan kikapcsolás inkább az akkucellák rossz minőségére, nem megfelelő belső akku kalibrációra vagy annak hiányára/rossz vezérlésre utal.
Ettől még lehet a tiedben is gyári a chip, csak nem jól működik együtt a cellákkal.Majd megírom ha ilyet tapasztalok az ultraval is.
-
arcsin
senior tag
válasz
FoxiestFox #115756 üzenetére
A pöcökegér pöcke megérkezett?
-
hszilard666
veterán
válasz
FoxiestFox #115756 üzenetére
Az utolsó agysejtem ezt szokta mondani!
Viccen kívül, nem azt mondom hogy intelligens vagyok, hanem hogy actual probléma hogy alig fizetnek belépő pozikban.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #115738 üzenetére
Nem vegyél olyat amiben két külön akuvan, csak a szivás van vele.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #115738 üzenetére
Arról nincs mindenki jó véleménnyel [link] . Amúgy passzolom, azt a típust nem ismerem közelebbről.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #115736 üzenetére
Az.
Akkuról nem csinálja ha jól emlékszem, nem volt vele gondom, igaz, ritkán megy nálam telepről. Sajnos nem tudom megnézni, mert most csak ubuntu van rajta, az alatt pedig jó.
Itt van egy kép a nyitó posztban, hogy elvileg mi szórakozik a limittel: [link] . Desk/Lap mode meg APF és DPTF driver a kulcsszó, ha nem menne a link.
A Linuxos dolgot pedig elvileg azóta javították, ubuntu alatt szoktam látni finoman turbózgatni, igaz nem is annyira lelkesen, mint win10 alatt. Nekem ez egyébként annyiból még tetszik is, hogy így kifejezetten halk, és nem érzem lassúnak. -
megott
aktív tag
válasz
FoxiestFox #115732 üzenetére
T480 van 190-ért, 16GB RAM, 256SSD, 90%-os akku, magyar bill, szép állapot stb.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #115731 üzenetére
A két nem túl nagy akku nem feltétlen a legjobb konstrukció hosszú üzemidőre. Illetve eléggé tud visítozni a hűtés terhelére. Én amúgy kedveltem, pici, könnyű, masszív és kényelmes használni is. De inkább rápótolnék egy T480s-re, annál nekem csak a PL bug volt zavaró win10 alatt. Illetve azon a TB vezérlő tesztelendő még, a kezdeti bugos BIOS-al nem-e írták hibásra a ROM-ját.
-
válasz
FoxiestFox #115731 üzenetére
És mi a helyzet a T470 és 470s gépekkel?
Pl Alfától már ezek némelyike is beleférne a büdzsébe. -
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #115729 üzenetére
t460 a nagyobb akksival vagy dupla akksival.
-
válasz
FoxiestFox #115678 üzenetére
A 430 is mentes ezektől... Nincs rajta Windows
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #115635 üzenetére
Nekem a könnyen lóbálhatóról határozottan valami könnyű/vékony 13-14"-os gép jut eszembe.... Szerencsére ma már fejlődtek annyit az IGP-k is, hogy már ekkora méretben is lehet értékelhető integrált megoldásokról beszélni, ellentétben a korábbi ultrahordozható gépekkel. Én pl. nagyon elégedett vagyok a Ryzen 4650U integrált Radeonjával, bár azt hozzá kell tenni, hogy igazán szépen a ~23W-os módjában duruzsol, bár a 15W-os limit mellett is meggyőző ahhoz képest milyen kevés keret. Pár éve ez elképzelhetetlen volt ultrahordozható kategóriában.
#115636 S_x96x_S: "a nagy képernyő miatt"
A nagy képernyő nálam 27, de inkább 32"-on kezdődik...Egy tervezőnek szvsz méginkább.
"mert azokon jellemzően van numpad"
Nekem hála az égnek azon sincs. Ott is teljesen feleslegesen foglal hasznos helyet és ront az ergonómián, így TKL-t használok ott is."a tervezők kényszert éreznek, hogy valamivel kitöltsék a nagyobb teret"
Valószínűleg egyébként ez lehet a magyarázat, illetve hogy nem akarnak kilógni a sorból. Ugyanis a T/W530-asig meg tudták csinálni, hogy a 15,6"-os "házba" is bemenjen a numpad-mentes billentyázet szépen középre, ahol az ergonómiailag ideális. [link] -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #115633 üzenetére
Kétségtelen. Nekem csak a trend nem tetszik, hogy minden mai gépre ráraják ebben a méretben, mintha mindenkinek erre lenne szüksége.... Főleg, hogy aprópénzért kapni megfelelő céleszközt, akár vezeték nélküli kivitelben is, ami ezerszer kényelmesebb is annak, akinek ez valóban fontos.
Persze, biztos van, akinek mobil módban is fontos, hogy a gépen legyen, mert sokat hurcolja ide-oda, de az meg miért vett ekkora nagy gépet? -
yodee_
őstag
válasz
FoxiestFox #115611 üzenetére
Szerintem van! Délután írj rám nehogy elfelejtsem!
-
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #115561 üzenetére
Amúgy ja, tizenöt éves léttére meglepő.
Én is szórakoztam egy ideig a T61-el, hogy milyen játékokkal tudok játszani a dokkolóban, és végül az éjjeli szekrényen kötött ki, eleinte csak filmeztem vele, aztán szép lassan be lett fogva ágyban netezésre, office-ra, és simán intézem rajta a dolgaim anélkül, hogy azon gondolkoznék, voltaképpen ez egy régi laptop. -
válasz
"és odaadom az asszonynak hogy váltsa le végre a T430s-t"
Tavaly év végén cseréltem le a T430s-t egy P53-ra. Nincs semmi baja a régi gépnek. i7 dedikált VGA, SSD, még az akku is bír egy jó órát, tehát teljesen jó. Közel 10 év használat után egy zsanérpárt és egy coolert kellett cserélnem. Sajnálom elajándékozni, eladni. Időnként előveszem, sokkal ergonomikusabb mint a jelenlegi, ezen megfájdul a kezem, nagynak és kényelmetlennek találom.Az, h mi lesz vele nem tudom, egy vászonszütyőben pihen.
-
válasz
Én ennyire nem szoktam beterhelni a T400-at, de az is még egészen használható, csak kicsit fiatalabb
(Mondjuk abban is SSD+8GB RAM.)
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #115535 üzenetére
Full hibátlan megoldással én még soha egyetlen területen sem találkoztam...
átmeneti zavar után -> Ezt azért definiálnám...mert nyilván nem arról van szó, hogy minden csatlakozásnál probléma van...hanem az esetek egy kisebb %-ban.
-
válasz
FoxiestFox #115515 üzenetére
Én a T400-am kis touchpadjét érzem kényelmetlennek
A 430-é sem igazán jó, a céges 450...480-aké megfelel.
Amúgy ja, a normális billentyűzetre is lenne igényem
@vicze1 : A 480, 280-hoz való C-s dokk nekem nem fog hiányzoni, a sima C-s dokkok/portreplikátorok meg igen kényelmesek
Csak működnének rendesen...
@Graphics : Ha csak 1 kábelt dugsz be, az is elég kényelem, ugyanezt tudja a C-s dokk is.
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #115520 üzenetére
Az utóbbi időben sokat változott a véleményem... Pl 40AF dokkokat tettünk be a munkaállomások nagy részére és szinte mindenki megörült neki, hogy 1 kábelen jön az áram, meg a 2 monitor képe és nem feltétlenül kell töltővel rohangálnia... Mechanikus dokkolókat az elején szerettem... Az elején... Utána baromira idegesített, hogy recseg-ropog meg hintázik ide-oda... T61-től felfelé volt pár darabhoz szerencsém, de mindegyiknek ez volt a betegsége...vagyis inkább normalitása.
Szóval most végre van egy olyan csatlakozó szabvány ami implementációtól függően több célra is jól használható... de még fejlődnie kell és nagyon remélem, hogy egyszer majd eléri azt a szintet, hogy egy PXX géphez is elég legyen egy 65-95W-os töltő... mert az is több mint a semmi és adaptívan a körülményekhez simán tudná tölteni azt is. Ehelyett mi a realitás? Az, hogy rádugom a kábelt, és fullba lesz@rja a gép, hogy történt bármi is...
Én valahol megértem az Apple féle "csak működik" filozófiát... ami amúgy egyáltalán nem megy szembe a jó munkagép ergonómiával... csak sokan sarkosan nézik.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Sokkal inkább probléma, hogy teljesen értelmetlen dizájn szempontból egy téglalap alakba van nyomorítva a billentyűzet, így túl kicsik a gombok, és rengeteg feleslegesen üres hely van kihasználatlanul a keyboard és touchpad körül.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Az nem elég ha a touchpad kikapcsolható BIOS-ból?
-
válasz
FoxiestFox #115505 üzenetére
Nem az volt, csak egy időben volt divatja. Van ez így.
Az a DX4 durva jó@Tim82 : Ilyen Compaq valami borzalmat fogtam... P2 volt...
A tablet megint más
-
arcsin
senior tag
válasz
FoxiestFox #115441 üzenetére
Ő volt az, sima levélként kértem, gond nélkül megérkezett.
Lenovo (piros) trackpoint-len-01 et vettem.
-
arcsin
senior tag
válasz
FoxiestFox #115439 üzenetére
Én itt Ha-n vettem pont az enyémet. Ha hazaértem megkeresem a usert ha gondolod. Egy pm-et érhet a dolog.
-
válasz
FoxiestFox #115428 üzenetére
Lehet egyelore nem bántom, lehet nagyobb kárt csinálok.
Küllemre hibátlan persze
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #115411 üzenetére
Ezért tetszett meg annak idején a topik: van precízió, szenvedély, kellő elborulás. Ezek már infók, köszönöm. T60 <-> T500: előbbi szerető, utóbbi feleség az én olvasatomban.
-
yodee_
őstag
válasz
FoxiestFox #115383 üzenetére
Amit megcsináltam Acer-t az jó lett, igaz a kijelzőt szét bontani macera. De megéri
-
yodee_
őstag
válasz
FoxiestFox #115377 üzenetére
Igen 15". Jelenleg a nagyobbik van benne, ha nem sikerül szereznem (folyamatban van) akkor kereslek
-
yodee_
őstag
válasz
FoxiestFox #115375 üzenetére
Közben mértem. Bocsánat a felesleges kérdésért
Igen, egy méret, és pont ilyen kell. Köszi. Már csak kijelzőt kell bele szereznem
-
yodee_
őstag
válasz
FoxiestFox #115373 üzenetére
Ez konkrétan jó az R60hoz vagy ilyen néven keressem?
-
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #115368 üzenetére
W530-on simán van négyessel kezdődő szám idle, persze csak ha a Windows nem kezdi el pörgetni a procit a háttérben.
35-40 között inkább csak bekapcsolás után téli reggel.(Ofc nem ugyanakkora méretű a hűtés mint egy X szériában, csak gondoltam megemlítem.)
-
fattyu
veterán
válasz
FoxiestFox #115368 üzenetére
zeró turkálás alap high performance profil.
a szenzor variációt természetesen elfogadom.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
FoxiestFox #115357 üzenetére
Ah oké, akkor majd beszámolok.
Érdekes lesz, mert még sose szedtem ennyire szét laptopot.Remélem össze fogom tudni rakni.
Ha már, melyik a legeslegjobbabb wifi amit lehet beléjük rakni ivy-zás után, ez? [link]
Volt még egy ALFA márkájú is, de arról nem lehet sokat olvasni...
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #115325 üzenetére
Az első opció elég olcsó.
A második valóban kevésbé. -
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #115316 üzenetére
Van egy tucat ilyenem, kalapsúlynak jók
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #115314 üzenetére
Nem megy ez sehova
-
S_x96x_S
addikt
válasz
FoxiestFox #115288 üzenetére
Még kellene egy újgenerációs Eco-friendly Thinkpad is a gyűjteményedbe. ( amolyan kontrasztnak )
banánhéj vagy lenmag?
"The idea of using natural materials like flaxseed and banana husk is an exciting move for Lenovo. Even though the all-metal ThinkPad Z13 uses many recycled materials, you wouldn't know it by looking at it, which is kind of the point for many."
https://www.windowscentral.com/first-look-lenovos-eco-friendly-thinkpad-z13-plant-based-cover -
hszilard666
veterán
válasz
FoxiestFox #115290 üzenetére
Nagyon érdekes látni ilyen cuccokat, köszi az infót!
-
hszilard666
veterán
válasz
FoxiestFox #115288 üzenetére
Jeez, ez nagyon kemény
Minek 2 CD olvasó?
A jobb oldalon a külső bill felett az micsoda?
-
hszilard666
veterán
válasz
FoxiestFox #115280 üzenetére
Király, gratu!
-
lócitrom
őstag
válasz
FoxiestFox #115253 üzenetére
most már abszolút nem értem mi van. először megpróbáltam a javaslatod alapján csesztetni a csatlakozót. nem volt eredmény. hozzáteszem BIOS/EC frissítés utoljára akkor volt, amikor beszereztem a gépet. akkor kapott middleton-t. azóta semmit nem változtattam rajta.
na de gondoltam végső megoldásként megnézem egy Linux rendszerrel. mivel debian alapú rendszerre nem igazán tudok normális alternatívát TPFanControl-ra, így jó ideje nem kísérleteztem. ettől függetlenül van egy beállított Zorin az egyik SSD-n. elindítottam azzal és azzal meg hibátlanul működik a kimenet. egyértelműen észleli a rendszer, hogy van-e füles vagy nincs és szól mindenhogy. egyszerűen nem értem. visszaváltva Windows-ra ugyanúgy kussol. nagyjából egyetlen normális illesztő létezik hozzá, azt eleve a Windows frissítésekkel felteszi. azzal ment eddig gond nélkül Vista-tól felfele. szóval nem értem.
-
lócitrom
őstag
válasz
FoxiestFox #115251 üzenetére
ez hogyan deríthető ki egészen biztosan? meg mi lenne rá a megoldás? az a fura, hogy ez a gép lényegében 12 éven át csak hevert egy raktárban tartalékként és lényegében csak egy bő éve van valójában használatban. ennek ellenére ilyen könnyedén lehalna?
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #115169 üzenetére
Értem, köszönöm a visszajelzést.
-
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #115166 üzenetére
NTLite-vel akár töröheted véglegesen is
De nem gondoltam ennyi időt elfecsérelni rá, most nagyon jól műxik.
Hány user használhatja úgy hogy azt hiszi minden oké, közben meg egy bughalmaz van a gépén. -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #115164 üzenetére
Rendszergazda fiókot használok, a defendert teljesen kikapcsoltam, nem segített. Biztos meglett volna fél nap szarakodás után, de nekem annyit nem ér.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
FoxiestFox #115119 üzenetére
true story........
-
S_x96x_S
addikt
válasz
FoxiestFox #115139 üzenetére
> hogy az fröccspadnál magasabb minőségre pályázik.
más a szemléletünk ..
én lehet, hogy holisztikusabban - az egész konfigot nézem,
és nem csak a "kasztnit" ;
hanem a gép szívét, lelkét és többi szervét is.
pl
- Processzor / iGPU
- Képernyő.
- Akkumlátor
- Diszk (sebesség)Mert miért lenne MINDIG magasabb a minősége
egy 5-7éves ThinkPad-nek , amiben
(~5 éves proci, ~5 éves képernyő, ~5 éves akkumlátor és ~5 éves diszk van) És emelett a jelenlegi topik fele arról szól, hogy hogyan lehet új képernyőt rakni a régi gépekbe :-)
honnan lehet pótakkumlátort rendelni :-)
amelyek amúgy se megbízhatóak,
stb;
----------
de amúgy "vettem" a kritikát, és ezentúl tartózkodom a hasonló kommentektől.
igyekszem betartani a csoport íratlan szabályait. -
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #115139 üzenetére
Én azért próbálkoztam...
-
S_x96x_S
addikt
válasz
FoxiestFox #115134 üzenetére
> Szerintem a kérdező
- irtam, hogy "referenciának" ( a megalapozott döntéshez )
- mert; nem kell mindenkinek Thinkpad. (persze a mostani kérdezőnek lehet, hogy mégis az az ideális)
- általánosságban: Ha olyanok is rá lesznek beszélve a ThinkPad-re, akiknek nem pont ez lenne az ideális .. akkor a túlkereslet miatt még jobban drágulnak majd a használ ThinkPad-ek.> ilyen fostartályok
"fostartályok" 3 év garanciával
amit 2.5 év után el kell adni.
vs. "Thinkpad" 0év garanciával.De nem árt tudni, hogy te "szervizes félisten"
vagy
és másképp nézed az átlagember szervizes fóbiáját mint én.
Én egy garanciális javítás mögött nem látom, hogy a szervizes mennyire izzad .. vagy mennyire egyszerű probléma ..
És azt se tudom, hogy egy régebbi Thinkpad-et mennyire egyszerű vagy bonyolult megjavítani.
( persze amúgy a Thinkpad garanciát is valahogy meg lehet hosszabítani.. ) -
barnam_
nagyúr
válasz
FoxiestFox #115134 üzenetére
Személyes véleményem, nem kötelező vele egyetérteni
Szerintem jó dolog, hogy mutat alternatívát is.
Az egyik oldalon egy 5 éves gép, korának megfelelő teljesítménnyel. Tételezzük fel, hogy megfelelő minősége van, bár ugye megint oldalakon keresztül arról volt szó, hogy mind szar és régen minden jobb volt
A másik oldalon pedig egy új gép, jobb teljesítménnyel és garanciával, de nyilván nem olyan minőségű mint egy Think üzleti gép. Én sem mondom, hogy feltétlenül az utóbbit választanám, de amíg nem kell szervizelni és szétszedni, nem (mindig) érezni a burkolat tejfölös doboznak megfelelő műanyagát. Ha pedig hardveres gondja van, Budaörsön a Kinizsi utca 2/b alatt megjavítjákAztán majd mindenki eldönti melyiket akarja választani.
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #115126 üzenetére
Ja, Win10 fel szokta rakni, de mintha W7-hez lenne a keresés? A mellékelt driver W7-re szól. Nem emlékszem x220 W7-re kellett-e ez a driver, de ha minden fent van /Hotkey, Pmdriver/ és nincs OSD akkor egy próbát megér.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #115119 üzenetére
( :
remélem jó lesz a driver és nem kell visszanéznem -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #115086 üzenetére
Tök egyszerű. A vödör homokot ne felejtsd el.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #115070 üzenetére
"a kompozit unibody ami tapintásra és merevségre tök jónak tűnik, amíg rá nem jössz, hogy ugyanúgy nyeklik-nyaklik mint a műanyag, csak épp nem törik, de itt már collcage sincs, hogy legalább a deszkát ne nyírja el hajlongás közben... "
Erre jó kompromisszum az újabb S-es széria, pl. T480s, amiről ezt írom. Merev magnézium unibody, közben vékony, és még portjai is vannak.De tény, hogy jobban óvni kell az ütődésektől, karcoktól, mint a műanyaggal borított társait, de engem ez különösebben nem zavar.
-
válasz
FoxiestFox #114917 üzenetére
Elvileg ez megoldás lehet rá, valaki ki is próbálta is : [link]
A BIOS-ban mit érdemes beállítani? ( picit új nekem a BIOS része nem foglalkoztam még komolyabban ezzel a laptop-al.)
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #114833 üzenetére
"de az a platform nagyon kéne egy Thinkpadben."
Nekem különösebben nem hiányzik. Mit tud az, amit pl. egy Ryzen 5850U nem tud egy T14 G2-ből? -
válasz
Vannak idióta limitációi pl. M1 airre egy monitort lehet kötni
Ezért nem kértem céges gépnek.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
> ... de az a platform nagyon kéne egy Thinkpadben.
én inkább a Frame.work koncepciónak örülnék ..
pár napja megnyitották a firmware kódját..
elkezdtek az UK/DE/FR -ben is terjeszkedni ..
ha 1-2 éven belül lesz Ryzen-es verzió
És magyar billentyűzet
.. akkor engem megvettek teljesen.minden héten szétszerelném és kitisztitanám
mint a kisherceg a vulkánjait ..
"Van három vulkánom, azokat hetente kipucolom; mert azt is kipucolom, amelyik kialudt. Sosem lehet tudni."
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
Ugyanezen a véleményen vagyok.......
-
Rossi
addikt
válasz
FoxiestFox #114801 üzenetére
Igazából nem szeretném, ezért kérdeztem, hogy mekkora időközönként ajánlott.
Nyilván függ a használattól - ahogy írták is, de nem használom poros környezetében, az alján és oldalán benézve belül sem látszik por.
A ventilátor be sem kapcsol, ha nem fut valami extra cpu / int. vga igényes program.
-
tboldi
nagyúr
válasz
FoxiestFox #114814 üzenetére
Mondjuk az pont nem zavarna, ha nem lenne, de egy caps lock LED-nek örülnék.
Az még a MacBookomra is jutott.
-
tboldi
nagyúr
válasz
FoxiestFox #114810 üzenetére
A kepet latva most hianyolom az X230-rol azt a rengeteg visszajelzo LED-et. Vagy ne legyen semmi, vagy qrva sok.
-
válasz
FoxiestFox #114810 üzenetére
Kemény
Ezek gyárilag IPS-sel jöttek, vagy valami modding eredménye?
-
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114773 üzenetére
Jaja egy stílszerűen 4:3-as, IPS 1600x1200 külső monitor van melle téve, igazából csak meglepett ez a jelenség ennyi, tulajdonképpen nagyon nem nyújt semmit, max mondjuk teljes képernyős játék közben tudom monitorozni a laptopon a különböző adatokat, órajelek, feszültségek, hőmérsékletek, ilyesmi.
Amúgy inteles a gép.
-
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114768 üzenetére
Meglett a megoldás.
Láttam a screenshotodon, hogy 9.0 verziót nézed.
Felraktam és azzal megy mint a kisangyal gyönyörűen az összes C state.
Mondjuk itt meg nem megy a kétmagon engedett turbós 2.7Ghz, de annyi baj legyen.
Egyébként Win7 64bit és a 9.4-es throttlestop volt amivel próbáltam.
Szóval normál üzemben a 9.0 lesz használva, és ha valami benchmarkot akarok, akkor esetleg beröffentem a 9.4-et a turbó +200Mhz miatt. -
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114766 üzenetére
Igazad van, a cpu-z valóban nem követi le a változásokat, viszont így sem stimmel az órajel.
Nyugalmi állapotban 2100 és 2500 között váltakozik, és nagyon ritkán egy-egy pillanatra lemegy 1200Mhz-re.
De ez még mindig messze van attól mikor nyugalmi helyzetben stabil 800Mhz a proci.
-
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114762 üzenetére
Tudsz segíteni, hogyan kell beállítani?
Sokat próbálkoztam vele tegnap.
Alapállapotban 1.1375V a proci feszültsége terhelten. és üresjáratban lemegy 800Mhz-re és 0.925V is akár.
Namost a throttlestop valamiért nekem csak úgy állit feszültséget, ha közben fixálja a proci sebességet.
Tehát hiába tudom a feszültséget levinni 1,025V-ra, állandóan maxon pörög a proci 2.5Ghz-en és terheletlenül sem vesz vissza az órajelből.
Sppedstep, C states, power saver, minden ki van pipálva a programban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest