-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gercsa
senior tag
Jófogáson van most egy 2503 dokkoló a régi időkből, egész emberi áron.
Nem reklámozni akarom, csak ha valakinek erre fáj a foga akkor most itt az alkalom, nem gyakran bukkan fel itthon már.
-
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #115561 üzenetére
Amúgy ja, tizenöt éves léttére meglepő.
Én is szórakoztam egy ideig a T61-el, hogy milyen játékokkal tudok játszani a dokkolóban, és végül az éjjeli szekrényen kötött ki, eleinte csak filmeztem vele, aztán szép lassan be lett fogva ágyban netezésre, office-ra, és simán intézem rajta a dolgaim anélkül, hogy azon gondolkoznék, voltaképpen ez egy régi laptop. -
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114773 üzenetére
Jaja egy stílszerűen 4:3-as, IPS 1600x1200 külső monitor van melle téve, igazából csak meglepett ez a jelenség ennyi, tulajdonképpen nagyon nem nyújt semmit, max mondjuk teljes képernyős játék közben tudom monitorozni a laptopon a különböző adatokat, órajelek, feszültségek, hőmérsékletek, ilyesmi.
Amúgy inteles a gép.
-
Gercsa
senior tag
Ha már itt tartunk, és T61-es hétvégét tartok, akkor most megint csináltam/tapasztaltam valami furát.
A 2503 dockban van egy GT 1030-am, nemrég írtam itt róla a topikban, hogy elég fura volt beüzemelni, de sikerült működésre bírni a kártyát és megy a külső monitor is.
Eddig én úgy használtam, hogy a laptop kinyitva, és miután bekapcsolom akkor a windows jelszó beírásáig a laptop LCD-n jön a kép, tehát még a win töltőképernyő is, majd mikor a jelszó beíráshoz érek akkor a laptop lcd-n kimerevedik a win töltőképernyő és úgy marad. a külső monitoron pedig megjelenik az "élő" kép és onnantól a külső monitoron megy minden.
Na most becsukott állapotban kapcsoltam be a gépet, a külső LCD ugyanúgy ahogy eddig is nem adott képet egészen addig míg a win jelszót nem kérte, ezután viszont kinyitottam a laptopot hogy ugye hozzáférjek a billentyűzethez, és itt jött a furcsa dolog, mert miután beléptem a windowsba feléledt a laptop LCD is , és most kiterjesztett 2 monitoros rendszerként megy a windows.
Ami vicces, hogy még játékot is tudok futtatni a laptop kijelzőjén, én eddig úgy tudtam ez nem is lehetséges, mármint hogy a külső VGA jele visszajöjjön a beépített LCD-re. -
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114768 üzenetére
Meglett a megoldás.
Láttam a screenshotodon, hogy 9.0 verziót nézed.
Felraktam és azzal megy mint a kisangyal gyönyörűen az összes C state.
Mondjuk itt meg nem megy a kétmagon engedett turbós 2.7Ghz, de annyi baj legyen.
Egyébként Win7 64bit és a 9.4-es throttlestop volt amivel próbáltam.
Szóval normál üzemben a 9.0 lesz használva, és ha valami benchmarkot akarok, akkor esetleg beröffentem a 9.4-et a turbó +200Mhz miatt. -
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114766 üzenetére
Igazad van, a cpu-z valóban nem követi le a változásokat, viszont így sem stimmel az órajel.
Nyugalmi állapotban 2100 és 2500 között váltakozik, és nagyon ritkán egy-egy pillanatra lemegy 1200Mhz-re.
De ez még mindig messze van attól mikor nyugalmi helyzetben stabil 800Mhz a proci.
-
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114762 üzenetére
Tudsz segíteni, hogyan kell beállítani?
Sokat próbálkoztam vele tegnap.
Alapállapotban 1.1375V a proci feszültsége terhelten. és üresjáratban lemegy 800Mhz-re és 0.925V is akár.
Namost a throttlestop valamiért nekem csak úgy állit feszültséget, ha közben fixálja a proci sebességet.
Tehát hiába tudom a feszültséget levinni 1,025V-ra, állandóan maxon pörög a proci 2.5Ghz-en és terheletlenül sem vesz vissza az órajelből.
Sppedstep, C states, power saver, minden ki van pipálva a programban.
-
Gercsa
senior tag
válasz
donjohnson #114760 üzenetére
Nem használt, még mindig nem indul el.
-
Gercsa
senior tag
Egy T61-et szeretnék undervoltolni.
Rmclock nem akar elindulni, mert valami driver aláírás nyűgje van tőle a win7-nek.
Throttlestop meg valamiért csak akkor engedi a feszültség állítást ha benyomom a "set multiplier" funkciót is, de ekkor meg fix lesz a cpu szorzó és állandóan ugyanaz a proci sebesség, így semmi értelme az egésznek.
Valaki tudna segíteni hogyan tudnám ezt megoldani?
-
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114369 üzenetére
Ja, hát hülye voltam az tény, de mentségemre szóljon, hogy mivel az volt az indulóhelyzet hogy a bios external vga-ra állításra esetén három bipp és be sem bootol, így hendikeppel indultam a hibakeresésben.
Mondjuk azt még most sem nagyon értem hogy miért internal vga beállítással megy, de a lényeg hogy működik. -
Gercsa
senior tag
Köszönöm, kíváncsiságból majd lehet megnézem ezt a gépindítás után dugdosós módszert.
Viszont végre működik a cucc, nem tudom hogy így kellene működnie egyébként, de most van egy felállás ahol dugdosás nélkül is oké.
Szóval félig meddig user error is, de rájöttem, hogy ha a BIOS-ban internal VGA-ra állítom és nem PCI-expressre, de ennek ellenére a videókártya kimenetére kötöm a monitort akkor működik minden ahogy kell.
Annyi egyedül a furcsa, hogy mikor bekapcsolom a gépet, akkor egész a windows jelszó beírásáig csak a laptop kijelzőn megy a kép, majd a bejelentkezési képernyőnél átvált monitorra, és onnantól frankón megy, játékokban, youtube alatt, mindenhol rendesen a külső videókártyát használja a gép.
Eddig nem voltam türelmes, és mivel annyi variácó volt amivel próbálkozni kellett, egyszerűen mindig kikapcsoltam a gépet még a töltőképernyőnél, mert azt hittem nem oké a dolog hogy nem küld ki jelet a külső monitorra.
Szóval öröm bódottá, megy a kis T61 8GB rammal és egy GT 1030 társaságában, már csak a T9300-as procit kell betegyem ami itt várja a polcon a bevetést.
köszönöm mindenkinek a segítő szavakat -
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114364 üzenetére
t61
-
Gercsa
senior tag
Ott tartok, hogy a VGA kimenetein nem jön jel bármit is csinálok.
A bios-ban ha a displayt pci-express-re állítom akkor nem bootol be a gép csak hármat sípol.
Ellenben ha a display internal-ra van állítva és digital(dvi) kimenetre, akkor a dokkoló DVI kimenetén jön kép.
Ilyenkor nekem egyébként úgy tűnik az intel VGA-t használja, viszont ha inítok egy furmarkot- akkor bekapcsol az NVDIA kártya a GPU-Z szerint, ugyanis a megahertzek és a hőmérsékletek szépen elkezdenek nőni.
De pl. youtube nézésre nem kapcsol be.
Fel kell raknom egy játékot hogy megnézzem azzal mit csinál, de most ez így rettentő furcsa. -
Gercsa
senior tag
Köszönöm mindenkinek, próbálnám ezt a scriptet, de a fórumról én nem látok letöltései lehetőséget csak ha regisztrál az ember, a regisztrációs kérelmemre meg nem jön azóta sem az email.
-
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114352 üzenetére
De már a bios boot képernyő sem jön be, szerintem ez már az oprendszer indulás előtt elvérzik valamin.
-
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114352 üzenetére
win 7 64 bit
-
Gercsa
senior tag
Valaki tudna segíteni?
2503 dokkoló valamiért nem ad képet egy GT1030 társaságában.
Valamikor régen láttam egy youtube videót ahol a srácnak hasonló problémája akadt és valami frissítést vagy segédprogramot kellett feltennie hozzá.
Esetleg tudja valaki mi ez és hol érhetném el, vagy milyen trükk kell hogy működjön? -
Gercsa
senior tag
válasz
FoxiestFox #114081 üzenetére
Köszönöm.
-
Gercsa
senior tag
Valaki meg tudja mondani, hogy a 2503 Advanced dokkolóba pontosan milyen méretű VGA megy bele?
Egyrészt hogy milyen hosszú, másrészt meg hogy normál méretű vagy, low-profile, esetleg low-profile de olyan ami normál méretű hátlapos? -
Gercsa
senior tag
Ha már szóba jött a töltő.
Nekem T61 mellé 65W-os töltőm van, és azt vettem észre, hogy ha nincs benne akksi akkor 1.8GHz helyett csak 1.2GHz-en megy a procit, bármit is állítok az energiagazdálkodáson.
Lehet 90W-os töltővel ez megváltozna? -
Gercsa
senior tag
Sziasztok, 14" 4:3 T61-be melyik a legjobb hűtőventillátor?
Úgy tudom több típussal is kompatibilis, de vannak eltérések teljesítményben és hangban.
Ja, és inteles grafika + T9300 mellé kellene. -
Gercsa
senior tag
Rászántam magam, és kicseréltem a T61 kijelzőjét egy eredetileg Dell-be való Quanta display 1400X1050-esre, ami teljesen jól működik, az alap XGA felbontáshoz képest sokkal használhatóbb lett így.
Viszont egyik megoldandó ügyből a másikba estem ezzel, nem tudom én voltam a szokásosnál bénább, vagy ez már egy berhelt gép volt, de a kijelző kerete amit le kellett szedni az ragasztva is volt és még műanyag bekattanós pöckök is tartották, így kimondottan szívás volt a szétszerelés, és sikerült 1-2 pöcköt is letörnöm, így most nem annyira patent a kijelző körül a keret, van ahol az illesztés már kicsit hézagos.
Gondoltam veszek valami bontott keretet, de elbizanytalanodtam, nem bízok benne hogy annak nem lenne e ugyanúgy holtjátéka a korábbi leszedés miatt.
Valahol lehet még venni ilyesmit újonnan vagy utángyártva?
Próbáltam guglizni, de javarészt bontott cuccokat találok, illetve inkább szélesvásznú verziók vannak mindenhol, ilyen szempontból szívás a 14" 4:3-as T61. -
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
Van egy intel grafikás t61-em 4:3 1024X768 14.1" kijelzővel.
Szeretnék jobb kijelzőt, de a Frankenpadozástól kicsit eltántorít, hogy amiket eddig láttam T60 flexiview kijelzők, már mind besárgultak az idővel.
Ebay-en meg külföldi webshopokban van az eredeti T61 1400X1050 Samsung paneles LCD-nek valami utángyártott kínai verziója újonnan, valaki próbált ilyesmit, vagy van róla valahol tapasztalat megosztva?
Feltételezem a betekintési szögek ezen sem lesznek flexiview szintűek, de ha a szinek, fényerő rendben vannak akkor a jobb felbontással együtt már elgondolkoznék rajta.
Másik kérdés ami felmerült bennem, a kijelző cseréhez kell a middleton bios esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Robotporszívók
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Spórolós topik
- Mass Effect
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Windows 11
- További aktív témák...
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged