- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #65831 üzenetére
Na végre sikerült Ubuntu alatt a Kubuntus KDE Network Manager rátelepítésével és konfigurálásával megoldani Linux alatt azt, ami Windows 8.1 alatt a nem kompatibilis AccessConnections programmal nem sikerült.
Megosztom e hasábokon, hátha másnak is jól jöhet. Itt olvasható lépésről-lépésre a megoldás.
Valószínűleg egyszerűbb eleve Kubuntut futtatni, mert eszerint annak használhatóbb Internet-megosztási célra a KDE hálózatkezelő menedzsere.
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #65721 üzenetére
Még mindig: "normál" használathoz miért kell "prociteljesítmény"?
Értsd, net, film, office, zene. Mellesleg azon ritka alkalmakkor, amikor 1080p-s videót nézek a T500-on YT-on, nem tapasztalok fennakadást (vagy akár azt, hogy helikopter-üzemmódba kapcsolna a gép). Igaz, én is Operát használok vagy 5-6 éve, a FireFox-ot valahol a 4-es főverzió táján száműztem az életemből, mint erőforráspazarló bloatware-t (az akkori, jóval gyengébb notimon ez fontosabb szempont volt, mint ma).
-
soldi3r
veterán
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #65405 üzenetére
Az Ericsson F3507G Windows 8/8.1 alatt még most sem egyszerű eset, de megoldható. Bár nekem nincs kedvem kinlodni vele, pakolja csak fel a System Update, ahogy kell, ne kezileg telepitsek minden drivert egyesevel
A tobbirol pedig nem tudok nyilatkozni, csak ezzel van tapasztalatom. -
-
-
-
válasz
Dhampir #64849 üzenetére
Épp néztem, és úgy döntöttem, hogy kell a francnak.
Viszont eltávolítottam a Power Managert, mert összekuszálta az energiasémáimat anno, csak lusta voltam kezdeni vele valamit.. aztán rájöttem, hogy így nem tudok vga-t váltani, így visszatettem, és a sémák is rendbe jöttek -
válasz
Dhampir #64430 üzenetére
Más videónál viszont nincs gond, úgyhogy nem hiszem hogy a Win a ludas.
T/W500 tulajok, nézzétek már meg ezt a videót Intellel, hogy megy-e a GPU dekódolás FullHD felbontásnál. -
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #64296 üzenetére
Itt nem a Windows-zal van a baj, hanem magával a modemmel hardveresen... Eddig SU szépen feltette a drivert, és működött f*szán. Most meg friss Win7-re sem tudja feltenni (képen látszik minden), mert nem is látja, hogy csatlakoztatva lenne az eszköz. Majd holnap kipróbálom unokatesóm T500-asában a modemet (abban is van 3G előkészítés), ha ott sem megy, akkor modem a ludas, ha ott megy, akkor nálam a csatlakozó vagy kábel a bajos. Holnap kiderül minden.
Win 8(.1) más téma, ott eleve mókolni kell a drivert, hogy menjen rendesen a rendszer alatt. Win7-nél csak felrántod a drivert, és köszöni szépen, jól van a modem minden funkciója.
(#64294) -westbam- :
T510-ben a dedikált GPU-nak (nVidia NVS3100 asszem) csak 64 bites memóriasávszélessége, míg a T500-ban lévő ATI HD3650-nek 128 bit-es, ami a T500 felé billenti a mérleget, ha kell grafikus teljesímény, igaz, szemben az NVS 3100M-nek 512 MB memóriája van.
Én meg vagyok elégedve a T500-asom HD3650-esével, elég ereje van. Az oldal alja felé felsoroltam, hogy kb miket bír a HD3650-es a T500-ban -
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #64178 üzenetére
Első blikkre az AUO FHD. De nyilván IPS jobb lenne, csak árban is más. Ha AUO-t itthon nem tréfálják meg 22-23k körül van.
szerk: Francia91: T43 16V, utána levőek már 20V-osak. Épp ma esett le nekem is egy multi töltő miatt. Egy 16-os és 19-es fejet szerzek mellé tényleg multi lesz
-
-
-
HSM
félisten
válasz
Dhampir #63823 üzenetére
Nem tudom, nekem kész szenvedés az 1280*800, 1024*768-ra nem mondok inkább semmit, 1366*768 már határeset, de bűn ronda 15,4"-en. A 14"-es 1440*900, ami a T410-emben van, viszont már korrekt.
Szerk.: 12"-on még elmegy az 1280*800 vagy az 1366*768, de azért nem az igazi.
-
-
-
fgordon
senior tag
válasz
Dhampir #63321 üzenetére
Dual boot előnyei számomra:
- Virtualizációhoz képest nem foglal jelentősen több helyet
- Maximális hardver sebesség használat
- Ha egyik operációs rendszerrel van valami, ott a másik, és könnyebb megjavítani
- Különböző kompatibilitási problémákra is megoldás
- Különböző célokra lehet használni az operációs rendszereket
- Könnyebb újratelepíteni, ha szükséges, sőt, ha van partíció image file vagy duplikált az operációs rendszer, még könnyebb visszaállítani, átmásolni az egyiket a másikra
Dual boot hátrányai:
- boot manager kell, sima telepítés után helyre kell állítani a boot manager-t, de ez sima ügy
- az operációs rendszerek partíciója, és az azon lévő hely külön helyet foglal, nem lehet egyben használni, tehát a foglalt tárhely
Optimális felépítés:
- boot manager (1-8 Mbyte)
- boot1 (2-30 GB)
- boot2 (2-30 GB)
- bootN (2-30 GB)
- adat (összes többi)Számomra a dual boot csak előnyökkel jár a helyhasználaton kívül.
De mindenkinek mások a szempontok és előnyök. Nem bíztatok senkit dual / multi boot használatra, csak megosztottam a tapasztalataimat. -
Fifi
őstag
válasz
Dhampir #63281 üzenetére
No para, no harag. Peace. Fussunk neki újra, teljesen az elejétől.
Van egy HDD-d, melyen az alábbi partíciókat szeretnéd létrehozni.
Eszköz - File system - Mount point
==============================
/dev/sda1 - ext4 - /boot
/dev/sda2 - swap
/dev/sda3 - ext4 - /
/dev/sda4 - ext4 - /home
/dev/sda5 - ntfs - /adatokEz 5 darab partíció - igen a swap is annak számít -, így nem lehet létrehozni őket. Mivel csak 4 darab primary (elsődleges) partíció lehet, így létre kell hozni egy kiterjesztett (extended) partíciót, melyben további logikai partíciókat kell létrehozni.
Például így:
Partíció típusa - Eszköz - File system - Mount point
==========================================
primary - /dev/sda1 - ext4 - /boot
primary - /dev/sda2 - swap
extended - /dev/sda3
logical - /dev/sda5 - ext4 - /
logical - /dev/sda6 - ext4 - /home
logical - /dev/sda7 - ntfs - /adatokAz extended partíció magában foglalja a 3 logikai partíciót, tehát annak mérete megegyezik a logikaiak össz méretével.
Remélem így már érthető, de ha nem, akkor szívesen segítek, akár telepítés közben is a particionálásban.
Bye, Fifi
-
Fifi
őstag
válasz
Dhampir #63279 üzenetére
" Na, azt azért már most tisztázzuk le, hogy kioktató hangvételű, pimaszkodó szöveget nem kérek."
Pedig nem szántam annak és most is fenntartom a véleményem, hogy kevered a szezont a fazonnal.
Neked primary partíciód vannak és kevered a partíción lévő filerendszerrel melynek típusa ext4. (ez lehetne ext2/ext3/xfs/zfs stb.)
Majd ha megírod a fenti két parancs kimenetét, akkor teljesen egyértelmű lesz, hogy mi a tényleges helyzet a HDD-n és akkor tudunk is segíteni.
Bye, Fifi
-
Fifi
őstag
válasz
Dhampir #63277 üzenetére
Szerintem Te keversz valamit vagy csak nem tudod, hogy mit jelent a partíció fogalma.
A HDD-n négy partíciód van, melyik mind primary a fenti hozzászólásod alapján. Ezek /dev/sda1, /dev/sda2, /dev/sda3, /dev/sda4. Szóval van 4 darab partíciód, ezért nem tudsz létrehozni még.
Rootként vagy sudo-val futtasd le ezt a két parancsot és írd meg ide a kimenetüket:
fdisk -l /dev/sd*
df -hBye, Fifi
-
Fifi
őstag
válasz
Dhampir #63274 üzenetére
Két partíciót? Nem inkább két HDD-t?
Hol van itt az NTFS partíció? Melyik eszköz lenne az?
Ez nem linux specifikus dolog. Egy hdd-n csak 4 partíció lehet primary. Ha 4-nél több partíciót szeretnél használni, akkor kell egy extended, amiben tovább tudsz több partíciót létrehozni. lásd wikipédia.
Bye, Fifi
-
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Dhampir #63261 üzenetére
nekem semmi nem jött még elő az általatok felsoroltak közül.
CCleaner azonnal indul, nincs lagg, a feladatkezelő is teszi a dolgát szépen.
Mondjuk én filmet nézek, netezek, zenét szinkronizálok telóra, illetve SolidWorks-vel szoktam rajzolgatni. Viszont PowerManager tényleg nincs.
De mondjuk itt mintha írta volna valaki, hogy W7 kompatibilis módban megy.
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #63194 üzenetére
Nem, újból. Ideje lecserélni a K7-es Athlon XP 3200+-os gépet picivel újabbra, eljárt felette az idő
. Az Athlon XP-s masina megmarad mozigépnek meg hasonló célokra, az AGP-s HD3450-nel arra simán jó, teljes értékű HDMI kimenete is van, a proci meg 10% körül pörög egy FullHD filmnél. A gép hűtése szinte hangtalan
YouTube-ot is maximum 360p-ben bírja szegény, CPU 90%-on pödörEgy MiniITX konfigot pakolok össze az új Athlon 5350-re alapozva, elég lesz nekem, játszani nem nagyon érek rá
-
Borote
addikt
válasz
Dhampir #63172 üzenetére
A visszatérésnek inkább lustaságbeli okai vannak... ha már szépen beállítottam mindent, nem kell nekem a macera, hogy megint letúrjam az oprendszert, és kezdhessem elölről egy másikkal.
Ténylegesen nem különbözik sokban a Win7-től, leginkább kifejezetten hasonlít rá startmenü alkalmazással. Viszont mióta feltettem:
- minden altatás után nullázza az ultranav billentyűzet beállításait
- minden indítás után storahci error-t dob event managerben, ezért a 2 helyett kb 22 másodperc, hogy felébredjen, használható állapotba kerüljön
- nincsenek gadgetek, így csak trükközéssel lehet megoldani, de az nem ugyanaz (1-2-t pedig használtam)
- coretemp-től megfagy, teljesen
- a feladatkezelő nagyon szép és informatív lett, de csak arra nem jó, amire használnám: meghalt folyamatok bezárására (lásd utorrent)Ezek jobbára egyéni problémák, de ez összességében azt jelenti, hogy a 7-es szériás alaplapomhoz nem éppen ideális a Win8 (amit pedig ajánl hozzá a gyártó, és amúgy a driverek meg működnek
)
Amire én használom, ott hirtelen ennyi, más nem jut eszembe. Ezek közül egyikkel sem volt gond Win7 alatt, cserébe ott nem volt semmilyen problémám, így nem oldott meg semmit a Win8. Váltottam, hogy kipróbáljam, tudjak segíteni másoknak, de csak azért, hogy valaki váltson, semmi értelme Win8-t használni. A legjobban talán a feladatkezelő fáj, az 100%-ban az M$ sara.
Ha valamiért tönkrevágom a mostanit, megy majd helyette vissza a 7.
-
Borote
addikt
válasz
Dhampir #63162 üzenetére
Én visszatettem a 2.2.1-es klienst.
Az új ugyanis nekem is pontosan ezt csinálta, szépen elkezdte megenni a memóriát. Alapjáraton, rakás böngésző megnyitva + Thunderbird + Excel + Office + Skype, és így van a 8GB-ból 4,5 szabad. Aztán gondolt egyet az utorrent, és 25MB/s-os lemezkihasználtsággal elkezdte szépen megtölteni a memóriát. Olyan jól nyomon tudtam követni hogy öröm volt nézni. Ahogy szépen lassan kúszott egyre feljebb és feljebb, aztán elérte a 99%-ot, és borzasztó lassú lett minden... Ollé.És mivel a Windows 8(.1)-nek olyan baromi jó a feladatkezelője, még az 'End task' sem működött. Egyszerűen nem tudtam kilépni a programból. A minap meg produkált egy szomorúszmájlis BSOD-ot is. Hát nem mondom, hogy el vagyok ájulva a Win8.1-től, már 3 hónapja használom, de pozitívumot nem nagyon tudott felmutatni a 7-tel szemben, de bosszússág az van bőséggel. Mondjuk az más kérdés, hogy nem notebookon, de az alaplapom elvileg 8 kompatibilis, driverek jók is, de szopás az azért nem marad el.
És ez nem olyan vélemény, hogy ránéztem, és szaracsempe
-
-
-
-
Peter M
tag
válasz
Dhampir #62527 üzenetére
Elérhető DE:
540 be amikor néztem, nincs:
+ RollCage,
+ Visszajelző lámpa (HDD, töltés...)
+ Megint átvariálták a némítás hang gombokat
+ És megint új dokkoló csatlakozót hoztak be (ami az 520-al mutatkozott be)
+ Emellett az összeszerelési minősége is hagy kívánni valót maga után a tesztek alapján (flex a kijelzőn és a kijelző elötti területen) -
Peter M
tag
válasz
Dhampir #62519 üzenetére
Csak gyors szétnézve 200k ért ezek mennek:
http://hardverapro.hu/apro/elado_msi_gx660_i7_beszamitok
http://hardverapro.hu/apro/elado_lenovo_y580_gamer_noti_i7fhdEgyik sem Workstation, nem dokkolható, nincs benne minden TP gyönyöre.
És nem az utolsó megbízható TP széria legjobbika
Lehet naiv voltam de akkor megy ebayre, itt meg külön eladva a dokk és az apraja.
-
-
-
válasz
Dhampir #61599 üzenetére
Szépnek nem mondanám. Az igaz, hogy sok mai gépbe rosszabbat tesznek, de ettől sokkal nem lesz szebb.
Fényerő pl nálam sokkal jobb a Samsung esetében, mint az LGP-nél volt, és utóbbinál lent volt végig egy kis bevilágítás, fekete háttéren látszott. A Samsung nagyon homogén, ebből a szempontból hibátlan.
A színek és betekintési szögek viszont szerintem sokkal jobbak az LGP-n, és nincs ez a fátyolos szürke élettelenség sem, ami a Samsung sajátja. -
Tikakukac
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest