- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
vicze #117394 üzenetére
Linux certről jut eszembe... Nekem kicsit "fapadosnak" tűnt a dolog, főleg, hogy gépenként csak egy verzió támogatott. Hogyan lehet "Lenovo"-sítani egy sima Ubuntu-t, lehet egyáltalán? Kipróbálnám, mit tud, ha "certes" rendszerként fut, de alapvetően Win licenszes a gép.
-
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #117392 üzenetére
Nálam is 100%-osan műxik minden linux-al, még telepítés nélkül is.
Egy apró mókolás van, hogy ha UHD a kijelző, akkor bios-ban nagyobb memóriát kell állítani az intel gpu-nak. Valamint az energia gazdálkodás nem olyan mint winfossal, melegebb a gép, és rövidebb akkuidő. Egyébként perfect. -
Dhampir
félisten
válasz
vicze #117387 üzenetére
Nem teljes körű az a lista sem, például egyes olyan notebookokra is gondolva, ami nem szerepel az adatbázisban, és bizony előfordul, amikor még Microsoft Windows alatt is utólag kell beazonosítani, akár az Eszközkezelőből kimásolva egy-egy azonosítandó eszközt a hozzáillő spéci illesztőprogram internetes kikereséséhez.
Az is megesik, hogy a külföldi és egyéb tesztekben szereplő notebook eltérő hardvereszközökkel kerül forgalomba, legyen az például kijelző (amiből néhanapján többfélét is beletehetnek a gyárban), habár azzal még nincs is felismerési gond, de a Wi-Fi kártya, háttértár stb. már esetenként adhat keresési munkát, amivel legfeljebb utólag szembesül a felhasználó.
Értem.
Kérdés lehet még, hogy tudjuk-e pontosan, vajon milyen alkatrészekkel vásárolunk meg egy notebookot. Biztosan azzal a támogatott hardvereszközzel kapjuk meg a boltban? Ám lehet, hogy csak én nem értettem meg helyesen ezt a helyzetet.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #117324 üzenetére
Benchmark, na jó...
Igazi játékban próbáld ki, ott kéne helyt állni, ami CPU-t is igényel, míg a legtöbb GPU-benchmark csak keveset. Van egy Radeon RX 6800XT-m, ami hasonlóan fürge, és még az 5600-as Ryzennel is néha masszívan limites WQHD-n a BF1. Ezek brutális GPU-k, ezek mellé rossz vicc egy négymagos 8. gen U proci... 10%....
Referenciának itt hagyom ezt: [link] . Mobil 8. genen úgysem láttam még RTX3080-as pontszámot.
Ha jól látom, csak a TB levesz több, mint 10%-ot belőle... [link] -
HSM
félisten
válasz
vicze #117321 üzenetére
"meglepően kevés a veszteség"
Jó, azért ne túlozzunk... Biztos van játék, ahol ez megállja a helyét, de inkább kevesebb lehet, mint több... Én egy Ryzen 5 3600-ast teszteltem nemrég, WQHD-ban maxon is tudott CPU-limites lenni egy RTX 2060 Super mellett BF1 multiban... Gondolom, nem kell ecsetelnem, az RTX2060 Super mennyivel gyengébb a 3080-nál, a 3600 meg mennyivel erősebb bárminél, amit T480-ba szereltek...
De én is ezeket tartom a minimumnak egy eGPU-s konfig alá, ha fontos a jó eredmény. -
válasz
vicze #117308 üzenetére
Igazából nem használnám már semmilyen laptoppal, csak amikor használtam volna, nem ment, és meglepő volt.
A Shinobi néhány hónapja (mióta megvan az F122) visszaminősült fő billentyűzetből tv-s billzetté... azzal vezérlem a kanapéról gépet, ami rá van kötve a tv-re.
Ennek ellenére, roncsvadászni fogok modernebb BT modult az összes C2D notimba, simán csak azért is, mert lehetséges, és szeretem, ha mindenből a teteje van bennük
Vajon egy BT4+ modul működhetne Win98 alatt? A retro játszós PC-t nem lenne rossz a Shinobival használni, az RT3200, amin játszom, amilyen szép, olyan trágya.
-
Tim82
félisten
válasz
vicze #117306 üzenetére
Amúgy nem feltétlenül kell modult cserélj egy filléres USB BT is megoldja. Illetve egy kicsit hordozhatóbb gépek között.
Desktop gépek esetében abszolút igazad van, de notebook-oknál szerintem bármilyen USB dongle sokkal inkább sérülés-veszélyes megoldás, mint egy belső BT modul (főleg, ha 0-3 éves kisgyerek is van a notebook közelében).
-
-
válasz
vicze #117293 üzenetére
Ez nem a sajat kijelzoje, valami ujabb E szerias thinkpadbol szedtem ki, arra mar nem emlekszem melyikbol. Mivel 30 pines eDP eleg sok kijelzo belemegy. Annyi, hogy nem teljesen matt, de nem is nagyon fenyes. Nem ilyen invertalos fos, olyanom is van egy az van az L440-ben, raadasul van rajta egy tenyernyi folt
-
fatpingvin
addikt
válasz
vicze #117136 üzenetére
köszi a választ, a hardveres flashing viszonylag egyszerűnek tűnik, már csak azért is mert nem kell hozzá windows. futok egy kört még a coreboottal, de valszeg ez lesz.
ami a cache drive-t illeti, ha egy SATA link van rá kivezetve annak lehet hogy simán nekiesek pákávalPCIe-ben reménykedtem egy második Ethernet vezérlő okán, de hát nem lehet mindent. megnézem mit tud ha a többi nyavalyát megoldottam rajta.
-
Dtomka
veterán
válasz
vicze #117130 üzenetére
Igen 2 hdmi kábelt is megnéztem, de csak 60 Hz -et tudta.
Esetleg ha vennék egy Active DP to HDMI Adapter -t azzal már működne igaz? -
válasz
vicze #117058 üzenetére
Erről szól az egész biznisz, ha valaki vesz egy felsőkategóriás üzleti notebookot, akkor nehogy ne legyen már pénze egy dokkolóra és a dokkolóban mindig van ethernet port.
Sőt, ez régebben még durvább volt, mert minden újabb és újabb szériás T sorozatú ThinkPad notihoz másik dokkolót kellett venni, az előző széria dokkolója nem volt jó hozzá.
Mára a Thunderbolt dokkolókkal kicsit javult a helyzet, egy Thunderbolt dokkoló 2-3 generációnyi Thinkpadet is ki tud szolgálni.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #117058 üzenetére
Nem feltétlen... Pl. a DP1.2-es 'különutas' dokkolóm, ami tudta a monitorom megfelelően hajtani (WQHD 120Hz) a T480s-ről, ugyanúgy hajtja most az AMD-s T14-ről, pedig az már DP1.4-es.
De igen, a verziószámok is bele tudnak rondítani a képletbe, erre is príma megoldás lenne a megfelelő technikai dokumentáció, ha lenne...#117059 azbest : Épp a napokban kerestem mindkét végén USB-C kábelt dokkolóhoz, hű, jó kaland volt.
Ahogy írod, van a sima USB2 kábel, ami kb. csak tölteni jó, van a félig nagy sebességű, amiból a 4-ből 2 nagysebességű érpár ki van spórolva, meg van a gyors kábel, ami gyors, meg a 'full' kábel, ami gyors is, meg minden mást is tud (alt mode-ok). Ezt be lehet szorozni generációnként többféle elnevezéssel, matricával, és sok sikert, hogy meg is találd, amit kerestél.
Ja, és nem árt, ha elolvastad a kisbetűs részt is valamelyik eldugott specifikációban, hogy max 1 méteres lehet, ha nem csak USB-adat menne rajta. -
HSM
félisten
válasz
vicze #117033 üzenetére
Pedig nem olyan bonyolult a dolog. Megfelelő kábelezéssel garantálható az elérhető sávszélesség, vezeték nélkül meg ha sokan kezdik el egyszerre kis helyen használni, akkor marad a homokóra és szakadozás.
Ez pedig ugyanúgy igaz a 'terepen dolgozókra', mint az 'öltönyösökre'.#117049 az albérlő : "...csak egyet tartalmaz, ezzel kb lehetetlenné téve a folyamatos töltőről való használatot"
Én éppen ezt nem találom problémának. A saját Thinkpadjaimra egyszer nem volt rákötve egynél több USB-C. Ha csak a gépet használom, elég egy USB-C a töltőnek, ha meg rá akarok kötni egy halom mindent, akkor megy a dokkoló az USB-C-re, ami egymaga tölt is, és biztosítja a szükséges portokat. -
HSM
félisten
-
mahi1
csendes tag
válasz
vicze #116959 üzenetére
Most vettem folyadékkáros T560-at, kb. 1 dl kóla borult rá a billentyűzetre:
- billentyűzet elektronikailag kuka, a hátsó matricát lehúzva látszik a billentyűzet aljában a kóla nyoma,
- folyadéknyomok láthatók a palmrest tetején, a billentyűzet alatti részen,
- a házban is látszanak folyadéknyomok,
- illetve azóta az alaplapi SSD meghajtót nem látja a rendszer.
A belső "vízállóság" annyit tesz, hogy az alaplap 95%-a be van fedve matricával.
Összefoglalva: 1 dl kóla = gazdasági totálkár. Gyanítom, hogy garanciavesztést is jelent az ilyen fürdőzés. -
Dhampir
félisten
válasz
vicze #116919 üzenetére
Ebben a régi hozzászólásban szereplő képen jót derültem a Carbon X1-re (Gen 2) vonatkozóan.
-
-
-
-
Geby
senior tag
válasz
vicze #116720 üzenetére
Hm, ezt még nem próbáltam. De érdekes eredményre futott. Középen volt, feljebb húztam, aztán egy idő után leállt. De csak ideiglenes volt a javulás, visszakapcsolt egy idő után továbbra is 1-2%-os terhelés volt a gépen. Azt látom, hogy ha lefele húzom akkor lassul a gép rendesen, meg nem is melegszik annyira, 50C fölé nem megy a CPU, közben 2200-on forog a venti.
A Comercial Vantage fent volt alapból, az gondolom felrakott valamilyen power management drivert. Viszont az energiagazdálkodás nem túl bő. Alig lehet állítani valamit. Egy sima mezei gépen azért lehet tekergetni, hogy a proci mennyire menjen. [kép] -
Kbali
nagyúr
válasz
vicze #116726 üzenetére
Itt az IT management-en múlik minden, az is, ha szar külsős partnerrel szerződik, akik bent ülnek, de kb. a leszarom hozzáállással dolgoznak és hiába szólsz miatta, senkit nem érdekel. Pl. az említett akksicsere után úgy kaptam vissza a gépem, mintha azon reggelizett volna a szervizes és ez a "normális".
@i400 - tudom, mi a szitu, csak éppen emiatt erre lehet készülni, csak itt még ez sem történik meg. -
Kbali
nagyúr
válasz
vicze #116724 üzenetére
Egyes "rendszergazdák" tudnak hajmeresztő dolgokat tenni: elromlott az akksid? Kivesszük, majd ha sikerült rendelni, akkor kapsz másikat, addig ne akarj elmozdulni az asztalod mellől bekapcsolt géppel. Mindezt egy olyan szervezetben, ahol az inkriminált típust használja 1000+ ember (se tartalékgép, se tartalék akksi egy tudottan akksizabáló típusból HP Elitebook G5 széria).
-
-
válasz
vicze #116677 üzenetére
Na végül nem jutottam előre sajna, mindkét aksit cserélgettem, töltőt is.
Amint töltőre rakom és van benne aksi, eldobálja a töltést. Egyik aksival, másikkal is, egyszerre és külön, szóval zsákutca.
Bevittem egy közeli ismerős szervizbe, hátha több ilyet láttak. Pedig túrtam a netet, de nem találtam sok infót.
-
-
-
qwertly
addikt
válasz
vicze #116663 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tanácsodatez volt a megoldás. KB.30 másodpercig nyomtam a kikapcsoló gombot. Utána bekapcs plusz F12 és itt előjőtt a boot menű...
Itt még probálkoztam a jelszó resetel,illetve seria száma kinyerésel.
De mivel bevolt kapcsolva a BitLocker nem ment.
DE a lényeg müködőt a tanácsod....
Így ment a win10 fel. -
-
-
-
qwertly
addikt
válasz
vicze #116658 üzenetére
Igen nem,de ugyan olyan olyan tipusról.
Bocsi ha nem voltam egyértemű:
Mássik gépen betudtam lépni a uefi menűbe "nincsen elfelejtve a win10 jelszava"
áttudtam állitani a boot sorendett,hogy usb induljon ne a Windows Boot manager kezelje a boot menűt. Így már tudom használni a F12 is. -
-
qwertly
addikt
válasz
vicze #116620 üzenetére
Szia!
Ma volt időm velle foglakozni. Sajnos nem jőn be....
Itt van pár kép egy másik ugyan ilyen notebookról.
Ott sem tudtam,amig átnem állitottam a boot sorendet.Természetesen itt már müködik F12.
De itt már matattam a uefi menűben.
Ennél peddig a tulaj elfelejette a jeszavát, és megbontani nem szeretném,hogy kifegyem az ssd. -
-
vicze
félisten
válasz
vicze #116610 üzenetére
Csak hogy megerősítsem, ami a táblázatomban van.
AMD 5000-es sorozat úgy viselkedik mint a 4000-es és a 32GB-s modullal lassabb mint single channel-ben dual ellenére. 16GB-s modullal normál dual channel, a elvárható sebesség növekedéssel.Ha hétvégén lesz időm összeirkálom.
-
Geby
senior tag
-
Surfym@n
senior tag
válasz
vicze #116379 üzenetére
Erre tudom ajánlani a CCleaner Pro progit.
Fizetős verzióban a szoftver Driver Update modulja minden TP specifikus dolgot megtalál és frissíti. Pl.: nVidia Quadro drivert se a W11, se a Vantage nem ajánlotta fel. De ugyanez igaz a hangkártyára, BT-modulra, meg az összes alaplapi vezérlő driverre.Amúgy biztos van egyéb 3rd party cucc ilyen céllal (driverek verziókövetése, összegyűjtése, telepítése), nekem ez vált be.
Innentől kezdve nekem már nincs szükségem a Lenovo factory cuccaira.
(Mióta utólag levették a P51-t a W11 komp. listáról, eléggé ferdén nézek rájuk)
-
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #116370 üzenetére
Sajnos nem ellenőrzi, csak a végén szól hogy a lemez megtelt.
Volt régebben egy win10 kép P51-hez ami épp egy picivel volt nagyobb mint 16GB
Volt valami keverc-kavarc P53 időkben az usb3 környékén, csak már elfelejtettem mi volt. Én is jártam így mint Joe, akkor azt hiszem úgy oldottam meg, hogy régebbi gépről csináltam meg a telepítőt.
De érdekes, mert P15-ösökkel ugyanazzal a creatorral már nincs gond. -
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #116330 üzenetére
Én is Samsung, viszont van egy WD SN730-asom, az egyik P53 gyári ssd-je volt, 3 éves és 98%, ráadásul hűvösebb is pár fokkal mint a samsungok, szóval részemről az is ajánlott. (az SN750 állítólag melegebb)
A 2 terrás 970 evo+-om egy oldalas.
A P50-53-ba fizikailag bele menne a 2 oldalas is, csak akkor bukja az ember a hűtést, azt pedig nem ajánlom senkinek (próbáltam). A P15-ökbe pedig belefér az alacsony hűtőbordás, vagyis, ha ki kell szedni a gap-padot akkor az kompenzálható némileg egy felső bordával. Némileg, de jobb a gyári kivitel. -
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #116323 üzenetére
Tudom, van mindkettő, és mindegyik jó. Az OEM lassabb és hűvösebb, az evo meg 5év garis. Igazából számomra tök mindegy, ami beesik jó áron. A P53-ban volt még gyárilag Intel is, azt is írhattam volna, de tökre nem emlékszem a típuszámra. A Kington Intenso és egyebeket én kerülném, pedig azok között is van biztosan jó. Az említett 3márkát adják gyárilag is, biztos nem ok nélkül.
-
válasz
vicze #116305 üzenetére
Igen, tényleg durva hogy mobil fronton mit tudnak most az amd procik! Ezért is váltottam !
( Asztali szinten annyira nem feltűnő hogy az intel most eleresztett fogyasztás mellett
tartja az tempót az amd-vel de mobilban eléggé hallja, és érzi az ember!)
Ahogy az is érdekes hogy a gpu sem annyira gyenge!
Összehasonlításként a szomszéd T480-ja ( i7-8650u+mx150+2x16Gb dual channel mem) ilyet nyom perf. módban :
Cinebench R23 single : 943, multi : 3443
3dmark R11 (perf) : 4840 -
válasz
vicze #116301 üzenetére
Oké, akkor ezek szerint mégsem láttam még elég gépet !
@Tikakukac: Abban a kb. 30db thinkpadben amit eddig én telepítettem/üzemeltem be
családtagoknak/rokonoknak/munkatársaknak/szomszédoknak/haveroknak nem találkoztam ilyennel, szóval nekem ez mindenképp új volt!Közben már futtatom ezerrel a teszteket, mert a kezdeti 30%-os veszteség csak becslés volt, mivel akkor nem volt a környéken senkinek T14s amd gépe.
Szóval a rossz hőcsővel performance módban ilyen pontszámok születtek :
Cinebench R23 single : 1005, multi : 3943
3dmark R11 (perf) : 3445
Javítás után ma pedig jó hőcsővel :
Cinebench R23 single : 1169, multi : 6306
3dmark R11 (perf) : 4641tehát multiban majdnem 40% volt a veszteség !!
-
gusztafszon
csendes tag
válasz
vicze #116244 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett, ezt én is tudom, ezt is csinálom most az adapterrel (monitoron nincsen usb-c, csak HDMI meg DP).
Simán rákötni pont ezért nemtudom, vagy dokkoló vagy adapter kell ami kiszedi belőle a DP jelet.A dokkolót kiekrülve jelentős javulást észlelek.
-
gusztafszon
csendes tag
válasz
vicze #116240 üzenetére
Köszönöm a választ, ennek utánaolvasok akkor. És akkor elsősorban olyan laptopot keresek, ami HDMI2.0-ás, tehát kinyomja a 3440*1440 60HZ-et HDMI-n is (mert a jelenlegi 1.4-es és ez erre nem képes). Vagy egy új dokkolónak nézek utána, de a laptopnak jobban örülnék
ui.: Van egy CDP2DPUCP USB-C apa - DisplayPort + USB-C anya adapter-em, kikötöm a dokkolót, kipróbálom így mit csinál a gép..Picit több kábel megy így a laptopba, de ritkán mozgatom, együtt tudok élni vele...
-
-
HSM
félisten
válasz
vicze #116187 üzenetére
A PSREF-ekben valóban nem nagyon van... Akkor passzolom, hol láttam. De úgy emlékszem, több régebbi típus specifikációjánál jól elásva ugyan, de valahol megtaláltam tipikusan ezt a 45% CG megnevezést, és vakartam is a fejem, miért éppen ebben a formában adták meg, amikor a PC-s világban egészen más színterek a jellemzőek, relevánsak.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #116151 üzenetére
"Intel-nél a burkolat 58C, AMD-nél 44."
Ezekszerint akkor nem is volt rendesen meghűtve, ezért nem értettem... Tűzgolyó módban persze, tovább lehet feszegetni a hűtés határait... A T480s is bír úgy többet is, csak legyen kellően vastag kesztyű kéznél fogni a gépet...Szálak akadnak nálam is, úgy volt összehasonlítva.
És ha már a sok szálnál tartunk, a Ryzennél néha sokkal kómotosabban tér magához a régóta nem használt folyamat, mint a T480s-en. Illetve késéssel indul újra el pl. egy YT videó is, ha nagyjából 5-10 másodpercre megállítom, ez is idegesítő, és az i5-8250U-n nem jelentkezett.
A memória párosításoknál természetesen a szimmetrikus a legjobb, de sajnos a piac úgy hozta, hogy csak 8GB forrasztott példányt volt lehetőségem kedvező feltételekkel venni, így ez lett, viszont 16GB memória nekem édeskevés, úgyhogy a minimummal dolgozom, ami már megfelel, 24GB-al. Azt vettem észre egyébként, hogy amíg van szabad a "kétcsatornás" mennyiségtől, addig sebességvesztés nélkül megy a szimetrikusnak megfelelően, ha viszont megtelt a közös rész, utána elfeleződik a memória tempó, ahogy arra számítani lehetett.
Mérni is egyszerű, pl. gép indítás után 32GB/s memória olvasást mértem, megtöltöm a memóriát szeméttel, máris csak 18GB/s a mért érték. Egyébként a teszt feladatomban nem ez volt a szűk keresztmetszet, single 3200-as memóriával is csak nagyjából 10% lassulás volt mérhető.
"4 szál -> 8 szál nagyon nagy lépés"
Ez szép és jó, csak amikor olvastam a teszteket az i5-8250U-ról, a benchmarkok alapján max +50% gyorsulásra lehetett számítani az i7-6600U-hoz képest (egyszálon szinte semmi, többszálon pedig a szűkös TDP keret miatt kb. +50%), ehhez képest a szubjektív különbség óriási volt, és és föld. Az i5-8250U-ról a Ryzen 5 Pro 4650U-ra váltásnál ugye mindenki ezzel jön, hogy +50% single, és akár dupla multi, de a gyakorlatban itt jóval kevésbé volt számomra érezhető, hiába elvileg jóval nagyobb váltás és hiába koncentráltam a CPU-igényes részfeladatokra, hogy igazságos legyen a dolog.
Pedig megvannak a pontok, és a jól passzoló alkalmazásokban piszkosul megy is, főleg, hogy többnyire dokkolva használom, a 23W-os módjában:#116152 Spíler : Biztosan sokkal energiatakarékosabb egy felületre kivetíteni, mint egy extrém alacsony fogyasztású kijelzőt üzemeltetni.
Valamint nagyon praktikusnak is látszik, biztos jól látszik a környező felületeken a kivetítés bárhol legyen is az ember, főleg verőfényes napsütésben.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #116149 üzenetére
38W? Kicsit soknak tűnik ilyen pici gépbe, azzal már a régi T430 is izzadt a félkilós hűtőjével.
Nálam kb. 20W volt, amivel szépen végigfutott egy kör Cinebench R20 a T480s-en [link] , ezzel így elégedett voltam, mondjuk közben az 5000rpm nem volt kellemes.
Nem szerettem végig throttling határon járatni egyébként.
Nálam nem is az egyszál a korlát, nem is a memória (8+16GB 3200-as van benne, de teszteltem 8+8GB 3200-assal is, hasonló eredménnyel), de voltak munkafolyamatok, amik kb. csak 20%-ot gyorsultak. Persze, szerepet játszhatott ebben más szűk keresztmetszet is, de a kétmagos T460s-ről való fejlesztéskor sokkal jobban kijött az előrelépés az én felhasználási szokásaim mellett.
Sajnos igen, a ventilátorvezérlésen lehetne még mit csiszolni. Bár igazából nálam már bőven tolerálható kategória, nálam leggyakrabban 3700rpm környékén tanyázik használat közben.
-
thgergo
tag
válasz
vicze #116144 üzenetére
Megalol, 1145G7 Ez a valóság... alapján szinte nem is gyorsabb mint a 8250U, csak nagyobb és másabb a TDP
Ryzent kell venni...
"Ryzen alcsonyabb tdp" inkább csak marketing, minden "ultrabook" cpu 7-25W körül használható gyártói beállítás és egyéni ízlés szerint szerint."
Na igen a Turbo. Eddig is tudtam, hogy létezik a pár másodperces 50W-os turbo, de a 64W már egészen szürreális akku és hűtéségető. Legalább a Better Performance-t levehették volna 15 W PL1, 20W PL2 értékre, de nem...
Komolyan nem értem ezt, 64W benchmark érdekében +10% teljesítményért negyedeljük az akkuidőt, 16W-ot meglenne a teljesítmény 80%-a..., 7W 10W meg túlságosan visszafogja a CPU-t..."T14s lehet leheletnyit jobban melegszik"
Jó tudni, nekem is ez volt az érzésem, de nem mertem leírni -
Tim82
félisten
válasz
vicze #116109 üzenetére
Az X270-re telepített Linux Mint elég régi kernelen van ahhoz, hogy ne kezelje még az MT7921-et. Az L380-at meg tudom nézni AX200-zal (mármint az az egyszerűbb megoldás), de igazából nincs túl nagy jelentősége, hogy 350 vagy 520 Mbps-t mérek, csak érdekességként osztottam meg.
-
Tim82
félisten
válasz
vicze #116074 üzenetére
Érdekességként:
Bekerült gépbe az MT7921 modul. Kb. 170-180 Mbps-sel kisebb letöltési sebességet mér neki a Speedtest, mint mellette másik notiban az Intel AX200-zal. A feltöltési sebességek viszont kb. ugyanazok.
MT7921 (tesztkörnyezet: Thinkpad L380, legfrissebb Manjaro XFCE live-ként futtatva): kb. 340-360 Mbps le-, kb. 290-300 Mbps feltöltés.
AX200 (tesztkörnyezet: Thinkpad X270, telepített és naprakész Linux Mint Cinnamon): kb. 520-540 Mbps le-, kb. 290-300 Mbps feltöltés.
A router: Xiaomi AX3600 (robimarko-féle OpenWRT-vel, amiből várhatóan hamarosan hivatalos OpenWRT lesz, de jelenleg még "experimental"-nak jelölik). Mindkét noti egymás mellett ugyanazon az íróasztalon, egy szobával / fallal arrébb a routerhez képest.
(Az L380 a legutóbbi roncsvadászat eredménye, még nincsen benne SSD, akku, saját billentyűzet és RAM-ból is csak egy 4 GB-os modult tettem bele, valamint kijelző fedlapot is kell cserélni - ezért live Linux és nem Win alól nézve.)
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
vicze #116086 üzenetére
Feladtam a harcot. Most telt be a pohár.
1 monitor itt, 1 meg ott, aztán az asztali gép hurcibál. Nincs benne mozgó alkatrész úgysem. Ennyi. Vége. Manapság 1 normális laptop nem létezik. Vagy nekem nem sikerül megtalálnom... de már nem is akarom. Ment a háztól mindegyik.
-
Tim82
félisten
válasz
vicze #116072 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert került hozzám egy ilyen kártya és elég sok sirámot lehet olvasni neten (főleg Reddit-en) a teljesítményére vonatkozóan. De ha kb. hoz egy Intel AX200-közeli teljesítményt és stabilan működik, az teljesen rendben van. Windows-os gépbe kerülne egyelőre, ha jól emlékszem, Linux Mint jelenleg még mindig 5.4 kernelen van és én főleg azt használok jelenleg.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #116069 üzenetére
Van itthon T460s és T480s is, azzal keverhettem akkor az egyoldalas dolgot.
A SATA-s dolog az megvolt, gyárilag SATA-s SSD volt az enyémben, nem volt gyors, de nagyon takarékos.
Régebbi típusokból azért akadtak kétoldalasak átlagosabb méretben is, pl. Samsung SM951-ből az 512GB-os.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #115960 üzenetére
> Nem jó topic, nem ThinkPad.
igazából nem "pontos" a topik név
mert elsőre nem lehet tudni,
hogy az IBM_LENOVO_THINKPAD között milyen kapcsolat van
mert lehet "vagy" kapcsolat is mindenhol ..
és mert a magyarok megszokták,
hogy elöl van a fontosabb/nagyobb dolog
ÉÉÉÉ-HH-NN-ÓÓ-PP-MM
Családnév-keresztnév
Város - utca - házszám.
Amúgy ez a balról -> jobbra logika .Szóval sokkal jobb lenne,
hogyha csak egyszerűen THINKPAD lenne topik neve,
az kevésbé lenne félreérthető.
( semmi IBM és LENOVO körítés nem kell )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged