Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz vicze #116151 üzenetére

    "Intel-nél a burkolat 58C, AMD-nél 44."
    Ezekszerint akkor nem is volt rendesen meghűtve, ezért nem értettem... Tűzgolyó módban persze, tovább lehet feszegetni a hűtés határait... A T480s is bír úgy többet is, csak legyen kellően vastag kesztyű kéznél fogni a gépet... :DDD

    Szálak akadnak nálam is, úgy volt összehasonlítva. :K És ha már a sok szálnál tartunk, a Ryzennél néha sokkal kómotosabban tér magához a régóta nem használt folyamat, mint a T480s-en. Illetve késéssel indul újra el pl. egy YT videó is, ha nagyjából 5-10 másodpercre megállítom, ez is idegesítő, és az i5-8250U-n nem jelentkezett.

    A memória párosításoknál természetesen a szimmetrikus a legjobb, de sajnos a piac úgy hozta, hogy csak 8GB forrasztott példányt volt lehetőségem kedvező feltételekkel venni, így ez lett, viszont 16GB memória nekem édeskevés, úgyhogy a minimummal dolgozom, ami már megfelel, 24GB-al. Azt vettem észre egyébként, hogy amíg van szabad a "kétcsatornás" mennyiségtől, addig sebességvesztés nélkül megy a szimetrikusnak megfelelően, ha viszont megtelt a közös rész, utána elfeleződik a memória tempó, ahogy arra számítani lehetett.

    Mérni is egyszerű, pl. gép indítás után 32GB/s memória olvasást mértem, megtöltöm a memóriát szeméttel, máris csak 18GB/s a mért érték. Egyébként a teszt feladatomban nem ez volt a szűk keresztmetszet, single 3200-as memóriával is csak nagyjából 10% lassulás volt mérhető.

    "4 szál -> 8 szál nagyon nagy lépés"
    Ez szép és jó, csak amikor olvastam a teszteket az i5-8250U-ról, a benchmarkok alapján max +50% gyorsulásra lehetett számítani az i7-6600U-hoz képest (egyszálon szinte semmi, többszálon pedig a szűkös TDP keret miatt kb. +50%), ehhez képest a szubjektív különbség óriási volt, és és föld. Az i5-8250U-ról a Ryzen 5 Pro 4650U-ra váltásnál ugye mindenki ezzel jön, hogy +50% single, és akár dupla multi, de a gyakorlatban itt jóval kevésbé volt számomra érezhető, hiába elvileg jóval nagyobb váltás és hiába koncentráltam a CPU-igényes részfeladatokra, hogy igazságos legyen a dolog.
    Pedig megvannak a pontok, és a jól passzoló alkalmazásokban piszkosul megy is, főleg, hogy többnyire dokkolva használom, a 23W-os módjában:

    #116152 Spíler : Biztosan sokkal energiatakarékosabb egy felületre kivetíteni, mint egy extrém alacsony fogyasztású kijelzőt üzemeltetni. :DDD Valamint nagyon praktikusnak is látszik, biztos jól látszik a környező felületeken a kivetítés bárhol legyen is az ember, főleg verőfényes napsütésben. ;]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák