- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Genesist
tag
Sziasztok!
Nem találtam külön topikot ennek így ide írom. Ha mégis lenne, elnézést.
Egy Thinkpad T14 Gen 2-ről van szó, Windows 11-el. A legújabb Intel Iris Xe driver frissítés óta minden indításkor a színbeállítások visszaállnak alapértelmezettre. Amennyire meg tudom ítéleni, az Intel Arc indításánál áll vissza minden beállítás az alapra.Találkozott már valaki ezzel?
-
Genesist
tag
Sziasztok!
Korábban írtam arról, hogy az Intel Wifi 6 AX201-es wifi adapterrel szerelt Thinkpad T14 Gen2 notebook-on iszonyúan instabil a hálózat.
A probléma teljesen megoldódott azzal, hogy áttértem 5 GHz-es AC hálózatra. A teszteket elvégeztem egy kölcsönbe megkapott AX routerrel is. Ott is minden rendben van. Viszont, ha a router nem tudja minimum az AC szabványt és a hálózat nem 5GHz-en működik, akkor sajnos jönnek a hálózati problémák (lassú, szakadozó kapcsolat, magas válaszidő mellett).
Ha esetleg valaki belefut ebbe a hibába, akkor egy AC/AX kombatibilis routerrel és 5GHz-es hálózattal (a tapasztalataim alapján) orvosolható.
-
Genesist
tag
válasz
donjohnson #118521 üzenetére
A BT ki van kapcsolva, a letiltást is próbáltam, de nem javult a dolog.
-
Genesist
tag
Sziasztok!
Váltottam 5GHz-es wifi-re és azóta stabilan működik a kapcsolat. Eddig nincs lassulás, a pingelés sebessége is rendben van.
Ha ez valóban megoldotta a problémát, az remek lenne. Csak hát zavaró, hogy a 2.4GHz-es hálózattal miért vacakol.
-
Genesist
tag
válasz
donjohnson #118489 üzenetére
A driver szempontjából az a gond, hogy már több driver frissítés történt (folyamatosan frissítem, amint megjelenik az új), és nem oldja meg egyik sem.
-
Genesist
tag
válasz
donjohnson #118484 üzenetére
Köszönöm a javaslatokat!
Kipróbálom egy live Linux-al.donjohnson:
2.4GHz-es hálózaton vagyok.Narxis:
A Vantage szerint minden naprakész.Előbb-utóbb ennek lesz vajon megoldása vagy mi várható?
-
Genesist
tag
Sziasztok!
Thinkpad T14 Gen 2 esetében Windows 11 rendszerrel és Intel Wifi 6 AX201 160MHz wifi adapterrel gondjaim vannak. Konkrétan véletlenszerűen használhatatlanra lassúl a hálózat, ilyenkor a pingelés is lassú (300 - 1000 ms között változik). Aztán magától helyreáll néhány másodperc után.
A Wifi driver a legfrissebb, BIOS a legfrissebb, Windows 11 folymatosan frissítve. Nem tudom, hogy a Windows 11 lehet-e a gond, más rendszerrel még nem próbáltam (pl. Windows 10).
Valaki tapasztalt már ilyet? Mi lehet a gond?
-
Genesist
tag
Sziasztok!
Lenovo ThinkPad T14 Gen2 esetében szeretnék visszaállni az 1.48-as BIOS-ra. Az új BIOS frissítés óta vacakol a wifi (Intel Wifi 6 AX201 160MHz).
Megvan az 1.48-as BIOS verzió a Lenovo oldaláról, viszont mielőtt belevágok... Mennyire veszélyes a downgrade?
-
Genesist
tag
Sziasztok!
Tapasztalta már valaki a következő jelenséget?
Adott egy Thinkpad T14 Gen2 gép. Benne egy Inte Wi-Fi 6 AX201 160MHz adapter. Azt csinálja a Chrome böngésző, hogy véletlenszerűen belassul az oldalak betöltése és csak pörög a töltő ikon. Nem tudom eldönteni, hogy a Chrome vacakol vagy a wifi adapter.
Teljesen frissen telepített Windows alatt is csinálja.
Köszönöm a segítséget!
-
Genesist
tag
Sziasztok!
Van egy Thinkpad T14 Gen 2 notebook-om (új, fél éves). Az mennyire normális jelenség, ha terhelés alatt a bal oldalon (ott, ahol a töltő csatlakozik a gépbe) és a billentyűzet közepén ciripelő hangot ad? Olyan, mint a telefontöltőknél szokott lenni. Olvastam, hogy ezt coil whine-nak hívják, csak nem tudom eldönteni, hogy ez most mekkora gond. Teljesen veletlenül vettem csak észre (közel hajoltam a géphez), viszon azóta idegesít, és állandóan azt figyelem.
Csak akkor hallani, ha közel hajolok a géphez. Ha "rendes" ülőpozícióban dolgozok, akkor nem.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- World of Tanks - MMO
- Arch Linux
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest