Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vicze

    félisten

    válasz HSM #116150 üzenetére

    Hát a 30perc kínzást nem csináltam végig 11gen-nel, ott nem tudom mit csinált volna, még nem jött vissza, hogy megnézzem valami újabb BIOS-szal. Hozzá kell tegyem pár hetes volt a HW akkor, így nem feltétlen releváns a korai BIOS verzió. Tehát az hogy kopra 100C-n járatta a CPU-t és nem vette vissza a TDP-t lehet bug volt még a BIOS-ban.
    Notebookchecknél is a fali fogyasztás max-on Intel verzión 67W AMD meg 46W, eszement különbség. Intel-nél a burkolat 58C, AMD-nél 44.
    Ebből gondolva, nem hiszem hogy túl nagy hülyeségeket mértem. :(

    Számomra a változás leginkább az, hogy nem kell dolgokat bezárjam, mert elkezd belassulni és nem bírni a tempót. Én leginkább nagyon sok párhuzamos dolgot használok egyszerre váltogatva és ehhez egyszerűen sok szál kell. Ezért kellett már '16-ban a QM, mert 4 szállal csak malmoztam többnyire.
    8GB-s konfigot nem rendelek, úgyhogy a 8GB-s forrasztott párosításokat nem tudtam végig zongorázni, az biztos, hogy a 16+16 a legjobb.
    Lehet valami mem problémája a 4000-es sorozatnak az aránytalan modulokkal, mert 16+32 adta jócskán a legrosszabb eredményt.

    "kétmagos T460s-ről való fejlesztéskor sokkal jobban kijött az előrelépés az én felhasználási szokásaim mellett."
    Ahogy írtam 4 szál -> 8 szál nagyon nagy lépés, és jelenleg a kihasználtságom megáll 10-12 szállnál, csak pillanatra megy feljebb. (Windows alapból nagyon szerit a szálakat. 4-től érzi úgy használhatónak magát. :P)

Új hozzászólás Aktív témák