Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
btudos #58046 üzenetére
"A notebookról eltűnt minden visszajelző LED, a bekapcsológombon kívül a lock billentyűkbe került egyedül fényforrás, de például a merevlemez, a vezeték nélküli hálózat vagy az akkutöltés állapotát csak az operációs rendszer piktogramjaiból lehet leolvasni. A fedlapon a ThinkPad logóján az i betűre feltett piros pont viszont világít, ha az X240 be van kapcsolva, alvó állapotban pedig lassan pulzál."
lassan olyan lesz mint egy jobb netbug...
-
laszak
tag
válasz
btudos #58046 üzenetére
Nem értem, minek divatoznak ennnyire.TrackPoint, és a bill elég fájó.
De ki tudja, lehet itt is valami olyasmi játszódik majd le, mint MS esetében a Win7->Win8->(Win9) esetében a Start menüvel, csak visszakeveredik.Még van pár év azért, X220, talán X230 is relatíve normálisnak tekinthető ehhez képest, így a köv. 5 évben azért a használt piacon lesz némi utánpótlása az X200(s)-emnek.
-
hito
nagyúr
válasz
btudos #57625 üzenetére
Most egy kicsit bizonytalan vagyok, hogy 12.1"-os kell-e nekem, mert rohangálósnak vettem egy P series Vaio-t. Gyenge fos, de pöcökegér (és nem is rossz, sőt) van rajta és a felbontás (8"-on!!!) 1600x768. És ami a lényeg, hogy kényelmesen befér mellé a töltött káposzta a táskába
Pöcökegér a'la Sony. Az egész berendezés 630g.
parkasz: köszi, mindenképpen írok róla minilog-ot ide
Tim82: az a baj, hogy ha szemet vetek valamire, akkor a gyógyszer elgurul és hülyeségekre is képes vagyok.
auti100td & Tikakukac: ez viszont nem jó hír. Megnézem élőbe és ha nem jön be akkor kirándultam egy jót max. Természetesen ő fizet rá és az X220 IPS i7-es.
-
Colonel993
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz
btudos #57345 üzenetére
Szerencsére nekem nem kell i5 ereje
Ha nagyon kell kraft T500-ba T9600 és megoldva. Ez az LG kijelző viszont olyan szép, hogy huh..
Dell FHD se volt rossz, T510 HD+ se, de a led miatt x idő után fejem megfájdul
az egész kép olyan "idegen", ez meg majdnem olyan mint T60 IPS-t néznék
Szemből nem sok különbség van, legalábbis túlélhető. Oldalról szintén, egyedül hátradöntve invertálódik erősen, előre döntve nem. raktam bele egy usb3+esata nem-kilógós ec kártyát is, így kb mindent tud amit az új gépek.
Ha meg rohangászni kell egy kicsi x200, ott nem is bajlódok sztem panelcserével, nem arra kell hogy órákig nézzem.scarbantia: És az a vicc, hogy az anno 35-40k-s benq 21.5" FHD monitorban no-pwm a vezérlés...
-
Robo sapiens
tag
válasz
btudos #57282 üzenetére
A gep a felesegemnek lenne. TP szoftvereket nem telepitettem a gepre, a Trackpointnak csak en vagyok a rajongoja, O egerezik. A TP feelinget szerintem O is szereti (most egy T500-as kepeben).
En most azert gondolkodtam el a Dell-en, mert olcsobb es a garancia mindenki szerint legendasan jo.
-
-
Tim82
félisten
válasz
btudos #57215 üzenetére
Nálam nem igazán melegszik (HWinfo64-gyel nézve a hőfokokat, a CPU magjai 35-40 Celsius közötti hőmérsékletűek, a többi szenzornál sem megy 45 fok fölé, a palmrest is csak éppen langyos), viszont a venti állandóan és halhatóan megy, úgy, hogy gyakorlatilag hűvös levegőt fúj ki.
Használat itt jelen esetben Operával történő böngészést jelent, fut még a Total Commander, a Mozilla Thunderbird és a HWinfo64. A CPU terhelése 0-20% között mozog általában.
Nyilván ezen sokat fog segíteni a TPFC + az alulfeszelés, de örültem volna, ha gyárilag is csendesebb.
-
fordfairlane
veterán
válasz
btudos #56673 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert valaki a napokban panaszkodott az x220-sára, hogy az már nem olyan strapabíró, mint az X200. A sarkánál fogva megemelte, az meg reccsent.
Arra gondoltam, hogy ugyan néhányan minden évben, minden szériaváltásnál temetik a Thinkpadot, de nagyjából összességében a Core i példányoktól kezdhetett "felpuhulni" a masszív mechanikai kialakítás, nyilván a súly és költségmegtakarítás oltárán. Mi tagadás, és is furcsán néztem a legújabb T540, X240-re. De akkor ezek szerint szerinted egy T520-T420 billentyűzete és robosztussága még van olyan jó, mint a T61-é.
-
Francia91
veterán
válasz
btudos #56513 üzenetére
Ha lud, akkor legyem kover. Ugy sem lesz mas, amig ez meg nem pusztul
Lehet, hogy csinalok meg hozza pluszba egy eGPU-t, megfejelni a videoteljesitmenyt /na meg a HDMI sem utolso dolog.../
Otthon ugy is asztali gepkent funkcional, az Athlon XP-s konfigot meg lepasszoltam faternak, fogyaszt az eleg sokat....
Csinalok hozza eGPU-t 1 Gb-os VGA-val, es kesz van az otthoni mediakozpont. P9700-zal, 8 GB RAM-mal, es eGPU-val nem lesz, amit ne vinne el
Bar a jatek nem elsodleges cel, de ha az igazsagot nezzuk, akkor most a "leggyengebb" lancszem a T500-amban a HD3650, es csak emiatt eszem agaban sincs megvalni tole. Ugy is csak otthon kell grafikus teljesitmeny, ha viszem magammal, a HD3650-re sincs szuksegem -
soldi3r
veterán
válasz
btudos #56028 üzenetére
egy ismerosomnek van jelenleg garancias gondja egy on-site garis geppel (x230)
igaz, karacsony stb... de meg elotte jelentette be a hibat, eddig meg nem hivtak vissza, bar azt mondtak, hogy hazhoz mennek! kivancsi leszek(#56030) Dhampir, persze, az uk-ban is mukodik a dolog
-
Chaser
legenda
válasz
btudos #56028 üzenetére
Eddig is voltak NBD garis TP-k. NBD gar is van itthon, papíron. Gyakorlatban még nem hallottam senkitől, ez a szomorú. Oké hogy kis ország, de nem hinném hogy a dellnél ellőtték az országhatárokat és hozzánk adtak még pár hektárt. De minőségben sem jobbak, sőt, szóval részemről nem lenne miről beszélni ha drága mobil gép kellene. A fekete doboz kevéske, billzet se olyan mint rég, szomorú de ez van.
-
solaris7
tag
válasz
btudos #55992 üzenetére
Valószinű hogy ennyire nem vágom mint te,nem is kérdőjelezem meg hogy igaz-e amit mondassz miért is vezetnél félre
Az előbb próbáltam a 6.63.1-et redszer vissza állitás lett belőle
És igy valamiért már a két kártya közt sem tudok váltani.Vagyis elég lenne az energia takarékost aktiválni nem szoktam váltogatni.Alapból Win7-et használok de ha már van 2 SSD akkor miért ne próbáljam a 8.1-et is.
-
Francia91
veterán
válasz
btudos #55429 üzenetére
Ja, mondtam, de most lett lehetőségem "ingyen" venni egy 120 Gb-os példányt, akkor meg persze, hogy élek vele
. Már csak a Caddy-be kell egy minimum 1,5 Tb-os HDD, és rendben is lesz a T500. Ünnepek után jön a dual MicroSD olvasó, abba belevágok 2x16 Gb MicroSD-t.
/a munkahelyem meghálálta szépen az egész éves melómat, és hogy hétvégenként is bementem az új termékek fejlesztésében részt venni/Fröhliche Weihnachten!
-
Tikakukac
titán
válasz
btudos #55368 üzenetére
Felőlem akár ciánkapszula üzemmód is lehet a 8.1-ben, letojom ívesen, dugják le a torkán annak, aki erre vevő, én már próbáltam, nem ment. És így tizensok év után habár sohasem gondoltam volna, de main oprendszernek csakis a nagy konkurenst.
Az külön üdítő, hogy a szoftverezettség úgy lepusztult win8 alatt, hogy ihaj.
-
chrometent
csendes tag
válasz
btudos #54880 üzenetére
Valószínűleg Alfás történet lesz ha lesz, általában törekszem a legjobbra, de ez most tényleg olyan kis felkapom-megyek gép lenne, hogy a külső másodlagos. Szintén nem a babusgatás a cél, csak tegye a dolgát rendesen. Igyekszem azért lebeszélni magam, maximum ha egy jó ajánlat beüt akkor újra leírom ezeket a köröket és pörgetem az agyam a témán pár napig. Egyszer mindenképp kelleni fog, ha másért nem, hogy tudjam milyen az a híres Thinkpad pöcök és billentyűzet.
Tikakukac: Ez már olyan szintű legózás amihez fanatizmus kell, bár így tényleg van értelme, hogy van hozzá alkatrészed dögivel. Ha elsődleges gépnek jó lett volna az x200 akkor most nem lenne kérdés, én is erre utaznék, csak ahhoz túl kicsi és idős lett volna. Nehéz az élet.
Ez a 40k körüli összeg az amit megcéloztam, ez mindenképpen jó hír. Meg az is, hogy akkor tudok ide jönni a bajaimmal, magamat ismerve lesznek..
-
Tikakukac
titán
válasz
btudos #54685 üzenetére
Hát nem véletlenül van nálam ha jól számolom hétfőtől 2 komplett x200s, meg még 3 alaplap meg alsó plate, 2 akksi, 2 dokk, 2 autós meg egy sima töltő
De most vége, ha tényleg kimaxozom a gépet, akkor innentől befejezem, szerintem 200k körül van a projekt, innentől szeretném eladni őket, csak 1 maradhat
-
Tikakukac
titán
válasz
btudos #54595 üzenetére
Hát most már lesz vagy 4 alaplapom meg rakat alkatrész, bár ez sl9400-as procis. Ha nem degeneráltak írnának, hogy 5k-ért adok-e komplett lapot akkor fogyna, sajnos egyesek agyi szintje nem jutott el oda, hogy felfogják, amit árulok az olyan dolog ami nem létezik, de keressék csak tovább, nyilván 2 milkáért dobják mjad utánad a bombabiztos zsír új alaplapot meg alsó részt.
Amúgy ram van fölöslegbe, hdd is, akksi is, szóval belelököm és van egy gépem megint, de szerintem átnézem és adom el
-
-
ezsolti
tag
válasz
btudos #54509 üzenetére
Azóta már egy i7 3840QM pörög benne.
Igen, megy a venti is rendesen ha játszok vagy CAD-ezek, 3DSmax-ozok vele. Bár akkor inkább az NVS5400 miatt kell hűteni.
Ha dGPU nincs benne akkor meg pláne simán elbírja a +10W-ot az eredeti procihoz képest.
Láttam már ez utóbbit is.
T430s-be viszont nem biztos, hogy érdemes beletenni. -
válasz
btudos #54427 üzenetére
ok, a 410-alatt is az van fent, de nem tartja meg a beállításokat. Minden indítás után újra kell konfigolnom.
Abban tudna valaki segíteni, h a TPFC minden induláskor egy hasáb alakú ablakkal indul az asztalon. Hogy lehetne ezt eltüntetni?? Az értesítési területen ott az ikon, de minden Win induláskor ki kell löknöm az asztalról. -
válasz
btudos #54414 üzenetére
...és minden szoft megy rajta rendesen? Mert nekem a 410-esen nem igazán. Igaz van generációs különbség a gépek között, de valahogy nagyon sok gondom volt a telepítéssel. Az eredmény is siralmas volt. Részlegesen működött elég sok dolog rajta. Most váltok a 410-ről 430-ra, de nagyon gondolkodom a "nyolcpont1en" Megpróbálom, ha nem sikerül marad a hét.
-
parkasz
senior tag
válasz
btudos #54364 üzenetére
Dettó ezért választottam én is az x200-at a t500 mellé (ami az asszony nyúz)
Még némi játék is elfut rajta, amiket szeretek azok mindenképp(pl.: diablo 2, és a régebbi rpg-k)
Van benne egy 256gb- os ssd, 8gb ram, Affs panel, 3g modem.
Ez nekem bőven elég mindenre.
Bár néha késztetést érzek egy t60 beszerzésére Flexview panellal -
csubuka
addikt
válasz
btudos #54227 üzenetére
Köszönöm, valóban jogos... nekem is húzza a karomat a mostani 15.6-osom zavaró mértékben (csak hát ha ez a "jól bevált" méret...), a 14-es lehet, hogy csak úgy becsusszan a tatyóba és nem kell külön tasi neki... és valóban 2 kiló körül megáll... asztalon meg kikötni egy fhds monitorra és készen van a csoda...
-
csubuka
addikt
válasz
btudos #54219 üzenetére
Bárcsak T500-ból is lenne 27%-os áfás
Ami tuti korrekt lenne abból nincsen és hiába akad pár, azért belimitál rendesen ez az igényem, cinkes...
De amint mondjátok tán a T400 is megfelelő lesz, max a "kicsi" képernyő lehet idegesítő, nem tudom, hogy mennyire más mint a 15.6-os, nekem eddig csak "kommersz" 15.6-osaim voltak, bár az tán nem baj, ha kicsit kisebb...
-
-
kraftxld
félisten
válasz
btudos #54123 üzenetére
Még passz, 3 órája van nálam, azóta csak a 4GB-os memóriát cseréltem le 8GB-osra, meg oprendszert próbálok varázsolni rá, jelen pillanatban.
De amúgy okésnak tűnik, a billentyűzetről ugyebár megvan a saját magam véleménye, ha sikerül telepíteni valamit rá (most dúrtam egy 2.5-ös SSD-t a fiókból) mondjuk egy Win 8.1 személyében akkor beszámolok. -
i.csab
csendes tag
válasz
btudos #54115 üzenetére
"Én addig vágytam egy X200-ra, amíg be nem szereztem, hogy megnyugodjon a kis lelkem."
És is hasonlóképp érzek…
Több, mint egy éve szeretnék egy TP T500-ast, aztán úgy alakult, hogy szeptemberben egy teljesen új gépet kellett vennem. S ennek a tényezőnek köszönhetően, valamint a verhetetlen NBD garancia miatt egy Latitude E5530-ra esett a választás…A kapcsolatunk mondhatni kiegyensúlyozott, egy-egy apróbb tényező van csak, ami "zavar" (a lekerekített sarkok, és a kályhaezüstre fújt oldalélek)…de semmi vészes, ezt leszámítva teljes a szimpátia. Csak közben mégis befúrta magát a kapcsolatunkban a harmadik, ami nem hagy nyugodni. Még hetente rá-ránézek a TP-kre, mintha újra gépet keresnék…
S elismerem, hogy talán csak a brand rántott magába és nem lenne szükségem cserére, vagy egy második gépre…De cseppet zavar, hogy nem egy hőskori, full fekete TP-t bámulok. Lehet, hogy nem sportszerű ebben a topikban feltenni egy ilyen kérdést (vagy legalábbis a másik oldal márkahű képviselőinek véleményét is meg kellene hallgatni), de ti "lecserélnétek" egy modern vasat egy klasszikus veteránra? -
Azazael
aktív tag
válasz
btudos #54057 üzenetére
Köszi a választ, ez jó előjel! A Lenovo fórumon többségében vegyes tapasztalatokat olvastam (bár nem mai postokról van szó), vkinek működött, van akinek nem. Minden funkciót el is tudsz akkor érni? rendesen kiírja a töltési ciklusokat, beállíthatók a töltési küszöbök stb. illetve működik a battery stretch is?
-
Chaser
legenda
válasz
btudos #53858 üzenetére
Olyanhoz is volt szerencsém, az már egész korrekt.
Lassú volt a T60 már sok dologhoz, nyáron meleg is. Több gépet meg nem akarok. Meg nehéz, hordozni nem volt élmény. Én legtöbbször fotelben vagy ágyban gépezek, nyáron izzadtam alatta rendesenHa veszek is TP-t magamnak mindenképp valami kicsit, x220 x230 IPS-sel.
szerk: Tim82: Nincs vele gond, nagy dög T400-hoz képest.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
btudos #53665 üzenetére
Arra leszek kíváncsi, hogy mit tud majd a W540 15.5"-os 2880x1620-as IPS panelje. (gamut, fényerőszabályzás) Amúgy nem vágom ezt a méretet, a FHD változat meg 15.6". Kétféle fedéllel/kerettel árulják majd? Igaz, a különbség elenyésző, 2,54mm átlóban, 1,27 a fele, az oldalanként kb 1-1mm, annyit össze is lehet csalni.
Nálam a szokásos gondolat jelentkezik, bele lehet bűvölni majd egy W520-ba?
Látom, hogy ki fogom nőni a Frankenpadot, előbb utóbb valami utód kell, egyelőre a W520 a legesélyesebb,
bár a LED-es PWM-es TN panel nem hangzik valami jól, akármilyen szép is. Sajnos élőben még nem tudtam összehasonlítani.Még egy kicsit tuningolom a jelenlegit, kap egy SSD-t, HD dekódert, akkut, aztán lassan lehet meg kell válni.
Még QXGA panelen gondolkoztam, lehet kapni újat, de vagy 78e Ft.
Pedig ez az IPS amúgy jó cucc, olyan papírszerű látvány, hát még 170dpi-n!
Csak sajnos a használt panel sárgul, öregszik, egy idő után kalibrálni se lehet. Ez a bajom a mostanival is.
Nem látványos a probléma, de ha valami nyomtatásba megy, akkor már szívás van.
A másik, hogy 20mp-es RAW-at Lr-ozni már nem olyan jó vele, meg egy jobb külső monitort se tudok rákötni rendesen. -
Shatterstar
aktív tag
válasz
btudos #53655 üzenetére
Ha majd odajutok,hogy a T500 ósdi lesz és mindenképp váltanom kell, hát nem biztos,hogy a 30-as szériából fogok választani
Nekem az nem pálya, mikor megveszem a gépet majd utána még cserélgetem rajta a bóvli műanyag fedlapot és a "csúcsminőségű" billt
Nem tudom mit tartogat a jövő notebook fronton,de ha a Dell továbbra is úgy tör felfelé mint a talajvíz, akkor nem kérdés,hogy a két gyártó közül melyiket fogom választani!
Szerk: Dhampir: Nafta az van, viszont azt is nézd milyen áron! Jó dolog az erős proci,de ez nem sokat ér ha a mérnökök rosszul tervezik meg az egész konstrukciót. A tervezett elavulásról meg már ne is beszéljünk
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- HP Chromebook 14a-na0099ng :Intel Celeron N4000/4GB/32GB eMMC/14"FHD/Chrome OS
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 1 TB M.2 NVMe SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3068
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest