- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
válasz
Francia91 #91834 üzenetére
Íme. Akármit csinálok akksiról, 149x Mhz a max, holott láthatjátok, be van állítva, hogy min-max 99% lehessen. Nem azt mondom, hogy használhatatlan, de kb, mintha HDD lenne csak a gépben, olyan "lassan" nyitja az ablkokat, végzi a műveleteket. Elszoktam már ettől
Inkább csak a furcsaságok zavarnak, de lehet hülye vagyok...Szeretem, ha minden pöpec. (jól szétcsúszott a kép, 2x vágtam be, de a lényeg látszik)(#91836) azbest: Igen, értem amit mondasz. Tiszta, ma szét is volt szedve (alig volt benne por), porszívóval azért hetente 1x ki szoktam szívni a lamellákból.
Visít hangosan terhelés alatt a hűtő, és erősen löki is kifelé. Forró levegőt fúj erősen, az asztalt is felforrósítja, a gép bal oldaláról nem is beszélve. Idle halk, szinte a HDD hangját hallani csak a rackben. -
-
havri1
félisten
válasz
Francia91 #91824 üzenetére
Köszönöm!
Most rakom vissza a W7 mentést, futok ott is pár kört, tesztelek, bár kizárnám a szoftveres hibát.
Bár a diablo 3 baromira akad most W10-en, holott régen vígan ment. (de ez lehet patch miatt, régóta nem játszottam, sokat javítottak rajta, simán elképzelem, hogy erősebb hw kell már neki) -
válasz
Francia91 #91783 üzenetére
Ikken-ikken, te időről időre beírod ide offban, hogy milyen szuper az épp aktuális géped, ami nem ThinkPad, de még csak nem is Levonó, de legalább négyszer annyiba kerül, mint amennyit jelen esetben egy maxos W500 ér... mire jó ez?
Mindenki elhiszi, de nem való ide.
Próbáltam/használtam már Precit is, Eb-t is, jó, erős gépek, de egyik sem fogott meg a saját szokásaim tükrében, egyszerűen nincsenek érvek a váltás mellett akármire.
- nincs szükségem arra az erőre, ha lesz is valami valami új "erőlapi", W520 lesz az
- TP ergonómiára van szükségem, jobban, mint a számítási teljesítményre, és úgy néz ki, ez a következő pár évben így is maradNetezés, filmezés, pár régi játék, klasszik TP ergonómia, halk működés, olcsó javíthatóság, néhány buzzword, amiért örökké lesz W500-am.
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #91783 üzenetére
teljesen más kategória, olyan mellett játékszernek tűnik egy 500-as
ua. mint a 8560/70w, bár hűtése lehetett volna jobb de nálam gyári pasztával se volt gond 4 magos i7 mellett, az mellett még a 8560/70p is játékszernek tűnik
elgurul a gyógyszer lehet megint veszek egyet:d
-
válasz
Francia91 #90855 üzenetére
Újratettem a gépet, ez volt a gondja. Jó 3 évig nem volt újratéve. Mondjuk szüleim amúgy sem tudták volna hogyan. Most minden oké. Továbbá kitisztítottam belül, eléggé redvás volt. Elején felemeltem a hűtőbordát, s a paszta gondolom már volt egyenletes, 95° körül volt. Utána megismételtem, most alapjáraton kb. 50-60° között van. Nem igazán értem, de néha hirtelen ugrik a hőmérséklet, hirtelen megy le. Na de ez Sandy Bridge, meg a hűtőborda sem új már. Ezeknek sincs örökéletük.
-
all6atos
tag
válasz
Francia91 #90849 üzenetére
Érdekes dolgok ezek, én m4600-ra meg w530-ra látok rá. M6xxx-et még nem láttam közelről, de képről saccra a radiátorok meg a ventik kb. ua tudhatják, miközben 2860QM/k2000m kombót <~80/60 fokon tartja tartósan (>20p) Prime(8t) + Furmark alatt is, pici turbóval.
W530-nál egyébként egyértelműen hangosabb, legalábbis rendes terhelés alatt. Pongyolán fogalmazva jó széles, testes áramlási zajt produkál,miközben komolyabbak a hőleadó felületek, és nem csak hogy 2 venti van benne, de mind2 testesebb darab, nem sima szélkergetők. Plusz levegőhöz is sokkal könnyebben jut, a ventik alatt elég szita a gép. A teljesítmény ott van, csak akkusztikailag kérdéses.
De, legalább nincs zavaró harmonikus, mint a w530-nál a ~2-3 kHz, és a CPU se 100 fok fél perc után (igaz cserébe tartósan ~max turbó van). Fura, hogy a W530 a GPU-t viszont tudja tartani ~70 fokon, miközben egy körön vannak.
A Dell hűtőkapacitása ott is megmutatkozik, hogy hétköznapi terhelésre sokkal nagyobb időállandóval reagál, és akkor se száll el, akad ki. Pl. netezés közbeni impulzus jellegű terheléseknél jó ideig semmi, majd alacsony fordulaton fúj ~5mp-et, aztan megint fel perc csönd. E közben a W530 mindenre felpörög, turbó nélkül is (hűtő, paszta elvileg rendben).
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #89552 üzenetére
nyilván c2c kell őket hasonlítani, persze aki nem ért hozzá, látja i5 jajjjjjjjj mekkora jóság, azt érheti meglepi
mondjuk nem feltétlen, mert nem ért hozzá ( : normál órajeles új genes cpu-k azért elég bivalyok, generációnként 5-10%-kal gyorsabbak kb az elődöknél kisebb fogyasztással, és igazából ez a lényeg
sztem pár év és egész komoly teljesítmény lehet átlag notebookban is, nv vga-k is sokat fejlődtek, már nincs külön mobil szegmens, desktopot kis módosítással tolják beléjük
azért egy ivy genes normál és magas órajelű cpu azért még mindig eléggé odab@sz noteszben egy mainak ha kisebb órajelűalapórajeles 2,7ghz azért küldi rendesen turbo nélkül is
-
bluekoli
tag
válasz
Francia91 #89552 üzenetére
Köszi. Szóval a lényeg az, hogy CPU miatt nem érdemes jelenleg még újabb gépre váltani, mert nem hozna akkora előrelépést. A jelenlegi konfigomból meg az SSD-vel meg 8GB rammal kitudom hozni a maxot. Energiafogyasztás nem érdekel, nem használom akksiról a laptopot fél óránál tovább. Ha jól látom, az én CPU-m is második generációs, mert Sandy Bridge a CPU alias. AIDA64 CPU Queen nekem 20451 pontot hoz, neked mennyit?
-
HSM
félisten
válasz
Francia91 #89084 üzenetére
Hát igen, nekem a 15,6"-os notikkal mindig is az volt a bajom, hogy mobil használatra túl nagy tepsi, asztali gépnek meg atom pici.... Én amúgy ezzel 13-14"-al eléggé megtaláltama számításom, ami azt illeti. Nem bántam meg, hogy 2 éve T420-at vettem, egy T410es után.
Amúgy ne nézd le a kis T410-est, prociban teljesen jól megy az, csak a GPU/IGP csirke.A motorozást is jól bírta, a T420-amban van már nagyjából 4000 km motoron, hátizsákban.
-
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Francia91 #88872 üzenetére
( előzmény: dual microsd half minipci-e X200-ban )
Másik kártyával semmi, ha csak a 2es slotba teszek kártyát, booloopol a gép, de még a kijelző indítása előtt.
Ezt elkönyvelem 5GBP veszteségnek.( Időközben a Corestore még párszor kifagyasztotta a gépet; kénytelen voltam visszamászni a vinyóra, szerencsére ZFS-sel, így a Corestore most cache-ként üzemel, szóval nem retek lassú a gép, de majdnem
Látom, hogy van már 4TBos, 7mmes SSD, csak ahhoz meg nincs "kedvem". ) -
adik
őstag
válasz
Francia91 #88757 üzenetére
köszi-köszi, sanszos.
külső monitorral működik rendesen, de úgy, hogy a saját kijelzője meg sem jelenik a hardverlistában.
Tegnap este finom nyomorgatás hatására a billentyűzet fölött megjelent a kijelző tartalma, de csak háttérvilágítás nélkül, azóta semmi. Épp költözés/pakolás van a napokban, és nem tudom hova tettem a szerszámokat... Amúgy ez házilag végezhető csere, ha nem vagyok teljesen analfabéta és kiderül, h tényleg az a ludas? -
-
-
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Francia91 #88062 üzenetére
megtaláltam, csak jó lenne tudni telepítés nélkül, h melyik verziót tartalmazza a csomagod.
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #87616 üzenetére
a 60-as szériánál mindegyik ati elég hullósra sikerült, nem is értem h tehették bele...intelesek ellenben nagyon jól produkálnak, pár lappal kellett már bevizsgálnom és csak néhány %-nyi gond volt
tp-ből eddig 510 az aminél legkevesebb elhullás volt, zerohoz konvergál, dedikált optimus nélküli vga ide v oda -
-
all6atos
tag
válasz
Francia91 #87556 üzenetére
A váltható VGA nálam is kompromisszumos volt az tény, mondjuk rég próbáltam utoljára.
Pl. amit nemrég [itt] linkeltek még nem.Ennek ellenére nem látom, miért kéne élből a szőnyeg szélére küldeni.
Ha nem akar vagy nincs is mit váltani, és a 3G-n kívül - amit lehet szintén nem is használna - nincs más probléma, akkor gyorsabb és akksi időben is jobb lesz a gép.
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #87363 üzenetére
Prioritási sorrendben a Preci az első
Ki kell fogni jó áron. Egyszer remélem sikerül lecsapnom egyre
(#87364) newmoonlight: A szempont itt igazából a még minőségi ThinkPad. A 30-as szériától olyan már nincs. A 20-as még mondható a klasszik TP vonalbeli utolsó szériának. Hardverileg is még viszonylag rendben van.
-
havri1
félisten
válasz
Francia91 #87340 üzenetére
Hálás lennék egy tesztért
3dmark2011 -el csináltam:
Csak szeretném tudni, hogy minden jól van e beállítva, felinstallálva nálam, mert kicsit akadósnak érzem a rendszert. Asztali i3 ugyanezzel az ssd-vel úgy ahogy van gyorsabb (win, böngészés, műveletek).
3d az nyilván más, de abban sem vagyok biztos, hogy jó. Ha mégis, akkor ennyi, csak szeretnék biztosra menni. -
havri1
félisten
válasz
Francia91 #87323 üzenetére
Ezeket átnéztem, mindent maxra tettem, és mégis ez az eredmény (3.28Ghz fölé egyáltalán nem megy prme alatt sem, most még rosszabb lett
):
(#87326) gyurex17: Amit én értek a leírásból, az kevés szvsz. Az ok, hogy visszavesz, de módosítható, hogy ne tegye?
3+h-t elmegy így akksiról, nekem elég lenne a másfél óra is, de legyen kraft. -
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #86952 üzenetére
nem kell vele foglalkozni, hp-nál az akkuban van védelem, elég szépeket futnak, 300 ciklus az elméleti max, de láttam már 600 ciklusost is, 8560/70 akkuból még döglöttet nem nagyon inteles gépnél
ami kinyírhatja az akkut a nagy meleg, de az ellen töltés szabályzás sem védés hát ws-nél meleg tud lenni a gép
megnézem a ventit, kiment a fejemből, szólj rám -
csubuka
addikt
válasz
Francia91 #86961 üzenetére
Hohó, de nekünk van Power Managerünk
Legalább. Amúgy alapvetően ezek az "érdekességek" nem igazán zavarják a hétköznapi használatot, mert normál helyzetben (legtöbbször az akksi benne van a gépben, valamint hálózatba van dugva, ha valami durva feladatra van használva) sosem okoznak problémát. Legalábbis nekem nem gond ahogy látom.
*Ez is ilyen Optimusos mese, szóval kb. akksiról nem használhatsz külső kijelzőt (mert azt a Quadro hajtja meg), meg olyan progikat sem, amik nagyon GPU igényesek, mert akkor nincs Turbo, ha jól észleltem. De alapvetően annyira tán az nem fontos.
-
csubuka
addikt
válasz
Francia91 #86952 üzenetére
Annyi, hogy trógerek lenovoék és csak 170W-on nincs throttling. Gondolom azért, hogy vegyél jó kis új adaptert. Mondjuk akksi nélkül úgy sem járatom soha.
*ugyanaz minden beállításom akksiről meg AC-ről is BIOS-ban... Olyan beállítás lehet hogy nincs is, hogy "AC-ről, de akksi nincs berakva" szerintem.
-
-
metal01
őstag
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #86402 üzenetére
sztem driver nem is kell hozzá, és mintha biosban nem lenne letiltható
de ha már drivert telepített neki akkor biztos nincs letiltva
ajánlom az amcap nevű free sw-t, tökéletes kamera tesztelésreszerk: lehet van tp-nél de passz, nem rémlik
8540-emben nincs kamera, problem solved, biztos nem les meg senki -
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #86230 üzenetére
kiöregedtek már azok a panelek sajnos, 8540-é is nagyon durva, az ver eddig minden tn-t felbontástól függetlenül amit láttam, közelíti a t60 ips szintjét szemből, de még dreamcolor fhd ips-t nem láttam hp-ban
soha nem gondoltam volna akkoriban h egyszer váltanom kell a sötét oldalról... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest