- Mobil flották
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Gondwana #63293 üzenetére
Szerintem azért írta, hogy XP kilőve, mert nem akarja további erőforrászabáló szarsággal lefogni a már amúgy is harmatos gépet.
A kérdés gazdájához: nekem volt T40-em viszonylag sokáig, a Radeon 7500-as verzió, a videochippel nem volt gond, viszont az USB nálam is elhalt, és visszaállt 1.1-es tempóra. Etől eltekintve jó kis gép, 1GB RAM még a Win7 bétájához is elég volt neki netezéshez, de akkoriban még máshogy épültek fel a böngészők és a weboldalak...
Én egy Linux mintet néznék rajta. -
Robo sapiens
tag
-
-
Csibe78
tag
válasz
Gondwana #62028 üzenetére
Oké értem azért írtam hogy az Aida írta ezt nem tudom hogy mikor gyártották nem szedtem szét meg amúgy nem is szeretném, a képnek ha épp nem fekete a háttér nagyon szép képe van csak olvastam erről a foltosságról és nem tudom hogy ez mennyire befolyásolja a kijelző élettartalmát.
-
-
xcds
őstag
válasz
Gondwana #61617 üzenetére
Nem én akarok. Én ledesről váltottam ccfl-es LGP-re. Egymás mellett néztük Chaserrel és a ledes azért fényesebb volt. Amúgy minden másban, jobb az LGP, de ha vki pl kültéren akarja használni, akkor jobb választás a ledes. T500-ról van szó, annak a ledes és ccfl verziójáról. Más típusoknál lehet, más a különbség is.
-
Gondwana
addikt
válasz
Gondwana #61257 üzenetére
Van remény! Ha az EDID chip 7-es lábát VCC-ről átkötöm GND-re (faluhelyen: levágom), akkor írható lesz a tartalma. (Pont ma kell egész nap melóznom, hogy ne tudjam kipróbálni... Azért majd beszámolok!)
Szerk.: ehhez képest az mind semmi, hogy a 9c X200/X201 akkuk gyári kapacitása 87Wh és 96Wh között ugrál oda-vissza nálam, még Powamanagerben is.
-
Tim82
félisten
válasz
Gondwana #60232 üzenetére
Ha jól emlékszem a sorrendre, a VA panel a jobbszélső, a pőre alaplapra kötött kijelző. Messze a legvilágosabb valamennyi közül.
Persze nem bírtam ki és megcsináltam a kijelzőcserét - a képeken látható legszarabb panelt lecseréltem egy Tikakukactól vett Boe-Hydis AFFS-re.
Tikakukac: ahhoz képest, hogy hirtelen felmerült ötlet volt, nem csináltuk (illetve főleg csináltad) rosszul.
-
Tikakukac
titán
válasz
Gondwana #60232 üzenetére
Kicsit elqrtuk a dolgot, 1 színprofil kellett volna mindegyikre és egy fényerő. "Sajnos" a Samunk a fényere plexin keresztül is agyonveri a többit. PLusz gond a plexi ugye a másik 2-n...de majd még csinálok rendes képet is róla, pöpec anyag amúgy
Ja nem, amit te mondasz az a Toshiba
-
hito
nagyúr
válasz
Gondwana #59406 üzenetére
Köszi, de nem driver gond lesz. Találtam egy ilyet (meg itt is erről írnak), érdekes bejegyzés. Ezek szerint mégsem multitouch kompatibilis, viszont megoldható a dolog, de hardver kérdése és nem szoftver. Sajnos két különböző touchpaddal adta ki a Lenovo az X301-et.
Úgyhogy rendelek valószínűleg egy 45N5570 Synaptics touchpadet valahonnan.
-
Colonel993
senior tag
válasz
Gondwana #59303 üzenetére
Ezt oszd meg velem.. tudnék örülni neki mikor gyorsan darálok 2 üzleti üzenet és egy Cata Raid között a billentyűzeten; nagyon rühellem mikor mellé ütöm az A-t és egy komplett mondatot is vissza kell törölnöm mert mind nagy betűvel megy (nézem a monitort közben de a kezem előrébb jár mire észreveszem) ilyen igazi titkár"fiú" vagyok...
Alap esetben kifeszegetném a billentyűzetből a gombot és kitölteném epoxival mert nem használom... ha 3 mondatban végig NAGY betű karaktert kell írnom akkor azt is Shift-el teszem -
Falcon C.
aktív tag
válasz
Gondwana #59008 üzenetére
Tudtam, hogy ha leírom azt a szót, hogy mérnök, legalább egy ember felemlíti, hogy vannak, akiket úgy rugdosnak át vizsgán, s hogy ez nem ennyire egyszerű... Szerintem ez általános fórumbetegség, eddig bármelyik fórumon tettem így, mindig így jártam.
Tudom, hogy nem olyan egyszerű és láttam az illető mérnök papírjait, szó sincs átrugdosásról. Igaz, nem a NASA-nál dolgozik (még ha fejlesztőmérnök is), de anno azt kértem tőle, hogy konyhanyelven, tömören mondja el nekem, hogyan és mit tegyek.
A válasza az volt, hogy lehetőleg ne használjam töltés közben a gépet (és soha ne engedjem teljesen lemerülni, de azt a Windows amúgy sem hagyja, ha jól tudom). Hozzátette, hogy biztosan adnak a géphez szoftvert. Mikor mondtam neki, hogy egy Thinkpadról van szó, rögtön bólogatott, hogy azok jó gépek és biztosan található a honlapjukon erre vonatkozó tanács. Mivel nekem annyi bőven elég volt, amit ő mondott, nem feszegettem tovább a témát.
Mikor a fórumtárs hasonlót kérdezett, bátorkodtam leírni, amit egy olyan ember mondott nekem, akiben bízom. A lényegen persze mindez nem változtat: az eszköz van értünk, nem mi az eszközért, s bár gondolkodó emberre vall, ha valaki kímélni akarja a tulajdonát, de nem kell túlaggódni a dolgot.
Részemről nincs harag, se sértődés. Béke!
-
Colonel993
senior tag
válasz
Gondwana #58545 üzenetére
Én keresgéltem T500-hoz színprofilt... bár a kereső nemigazán van segítségemre...
Samu panelhoz kellene...
Bár már szemre állítgattam és nemigazán tudok se én se mások belekötni (tehát lehet nem csesztem el nagyon...) némi több vöröst kapott és extra sötét kontrasztot, amit persze fényerővel lehet ellensúlyozni (hehe... T500 úgy is vakít maxon)
Tehát most egyenlőre tetszetős, de kísérletezős kedvű vagyok és nemigazán akarok pár ezret sem áldozni egy ilyen miatt, lévén még nem ZÖLD a KÉK és nem SÁRGA a PIROS -
Borote
addikt
válasz
Gondwana #58545 üzenetére
Ez túl egyszerűen hangzik.... Van rá esély, hogy működjön?
-
-
-
Fifi
őstag
válasz
Gondwana #57840 üzenetére
Nem nem kaptam hozzá. Igaz már majd 4 éve vettem, de úgy emlékszem, hogy csak D-SUB, DVI és hangkábeleket kaptam. HDMI és DP nem volt a gyári dobozban, ezért is vettem anno a Delock cuccokat, hogyha kell majd, akkor legyen. Eddig a desktop gépet használtam D-SUB-on keresztül és ott soha nem jött elő ez a gond.
Hétvégén még kipróbálom a gyerek X201-ével (azon Win7 van), annak ultrabase-ével és ha jól rémlik van DP->HDMI kábelem, azzal is megkínálom. Ezek után már csak le tudom vonni a következtetést, hogy tényleg az a 20. PIN zavar-e be vagy a T410s és a Debian van elátkozva.
iscsu és Gondwana: és más felbontásban is hibátlanul megy vagy csak mirrorban használjátok? Mert én a notebookot 1440x900-ben a Dell-t meg 1920x1200-ban használom, persze nem egyszerre.
-
Tamás9x
őstag
válasz
Gondwana #57578 üzenetére
Leginkább szervizelésre, jelszótörésre, adatmentésre, illetve most kezdtem el a kernelforgatásokat is csinálni.
egy clevo x7200-as volt a munkagép x5660-as procival, de ezt nagyon macera bárhova is magammal vinni.
nincs kőbevésve az x201, de igazából 14 colosat már nem nagyon szeretnék. -
-
hito
nagyúr
válasz
Gondwana #55954 üzenetére
Emberül ez hogy hangzik?
Magyarul lehetetlen szerinted? Ha az, akkor kap egy 64GB-os microSD-t, aztán ennyi. Csak jó lett volna egy mSATA SSD bele és olcsóbb is, mint egy ugyanakkora microSD.
A 160GB-os SSD-t meg nem akarom teleírni adattal, mert állítólag nem tesz jót neki, illetve SSD-t particionálni se szabad azt mondják.
-
-
metal01
őstag
válasz
Gondwana #55236 üzenetére
Vissza van minden csavarozva.Nekem ez annak a lyukacsos könnyített billentyűzetnek tűnik. Jobb oldalon hajlik csak, a vinyónál, és a backspace fölött. Ahogy néztem a vinyónál semmi nincs ami tartaná a billentyűzetet, azért hajlik be. Az NMB gyártmányú fasza, de ez nem az...
-
Tikakukac
titán
válasz
Gondwana #55231 üzenetére
Mondom, nyírja a panel a qrva anyját. Én szolidban kis vattát raktam a mostani alá és fölé, így a tuti.
Nos amúgy ismét gyarapszik a nyáj egy kőkemény 21k-s vétellel megint lett egy új gépem. Ha a fedlap tuti, amiben reménykedem, akkor elviekben és gyakorlatban is kész a csodagép
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged