- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FoxiestFox #124855 üzenetére
Rosszul fogod.
-
válasz
FoxiestFox #124854 üzenetére
Feltöltöttem 100%-ra mind a kettőt, majd elindítottam yt-on egy 4k-s videót loopban, jelenleg kicsivel több mint 2 órája megy és 89%-ot ír még hátralévőnek.
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #124847 üzenetére
Az űrös-dzsungeles képek után meg jöhet majd a Tesla-szekció is, csak már senki nem fogja érteni a szitut. Nem ártana egy ütős kollab a Lenovonak, nagyon beleolvadt a mezőnybe. Csak a pöcökegeret tartsák meg érdemi minőségben és akkor rendben leszünk.
#124846ricsip, de a 480 nem is konzumer vagy ha annak vesszük hát mi a biznisz klassz akkor?
Fellelt akksik tudnak jók lenni, ha nem cincálták nagy amplitúdókkal, de ez utólag derül ki, bele kell nyúlni a jóba, akár nagyobb mintából, ha van rá lehetőség. Legtöbbször persze simán szar, ritkán ellensége saját magának a kereskedő. Talált teljesítmény jobb a léleknek mint a kifizetett, de hamar elpárolgó. -
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #124789 üzenetére
Te tudod, de nem makulátlanok, zsanérlötyögősek, 2 van normális, abból egynek van jó kijelzője, az marad, a másik alapkijelzős, szerintem nem az eseted. A harmadik egy roncs T1300-as procival, csíkos kijelzővel egy zsanérhiánnyal szintén. Maradj a T60-nál...
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #124783 üzenetére
Igazad van
, csak amikor több éve készült az R61 Frankenpad, akkor felgyűltek a méretazonos roncs R60-ak /a 4:3-as R61 nagyon ritka,/alkatrészigények miatt, de aztán azokat is feljavítottam, volt hogy egy palmrestet rendeltem cégtől, erre elküldtek egy komplett R60-ast /1400X1050 egész tisztességes kijelzővel/ ami ugyan rossz volt, de volt hozzá jó alaplapom meg egy invertert beledobva tökéletes lett. Szóval R60-ból 4 darabom van már, 3 db. 15-ös, meg a 14-es félig roncs. Egyszer meg kell állni...
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #124778 üzenetére
Nem tudom, ezt az R0-at egy barátom hozta, kb. ingyen szerezte külföldről, nyomorult állapotban, de működik, a tizenöt Thinkpad és pár roncs mellé már sok lenne egy újabb...
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #124776 üzenetére
Ok, ha látod, dobj rám egy üzenetet, köszi
-
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #124772 üzenetére
szerintem nálam van, megnézem. írok privit
-
Penty
aktív tag
válasz
FoxiestFox #124748 üzenetére
Nem lett mozdítva a gép, több napja az asztalon van, így egyelőre kizárnám, hogy (bármilyen) szalagkábel elmozdulása okozná ezt.
-
mahi1
csendes tag
válasz
FoxiestFox #124718 üzenetére
Elég rutinos vagyok, a család és a barátok gépeit is én tartom karban, kb 100 alkalommal vettem ki és tettem vissza vezeték nélküli kártyákat, de sosem fordult elő ilyen. Ráadásul ez volt az első utángyártott kártya, amivel dolgom volt. Szerintem itt is ugyanaz van, mint a többi utángyártott kínai terméknél: nincs minőségellenőrzés és a gyártó nagy ívben tesz rá, hogy mi kerül ki a kezei közül. Ha elromlik, a vevő vásárol majd egy másikat.
Ha az egyik csatlakozó ment volna tönkre, az lehetett volna az én hibám, de hogy mindkettő kiszakadt, az már egyértelműen arra utal, hogy csapnivaló minőség.
-
válasz
FoxiestFox #124601 üzenetére
Ja a CCFL jobb vagy legalábbis kellemesebb melegebb színterű, mint a WLED, ami fehér LED lenne, de inkább kék szokott lenni.
Na meg az is segít a CCFL-en, hogy az elmúlt 10-15 évben volt idejük megsárgulni.
-
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #124605 üzenetére
P16 G2 van most nekem 400nits oled-es és 800nits IPS is , mindkettő jó. Csinálnék képet, ha tudnék, de az én telefonommal inkább nem erőltetem.
Kinti használatra IPS, bentire oled, ill ha nagyon sokat szeretné használni az ember akkor IPS, mert a beégésre nem vonatkozik a garancia. -
nevemfel
senior tag
válasz
FoxiestFox #124601 üzenetére
Egy OLED paneles T14-et szívesen kipróbálnék egy LCD-sel összevetve, főleg a színek szempontjából.
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #124599 üzenetére
Same experiment. Jól emlékszel, de a T500-ban még a Samu verzió is kiemelkedő volt, na nem kontrasztban, de úgy sehol nem fájt, jó betekintéssel és tényleg rendben volt. Nem is kevés időt töltöttem el előtte, nem véletlen. 6 biten is oda tudta magát tenni a gyártó, ha akarta, csak hát nem közérdek. Aztán mikor váltáskényszer lett végül, hát jött a lejtmenet, hely nem találása, mai napig tartóan. Az RGB LED is nagyon adja (adta).
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #124578 üzenetére
Nem írtam, hogy az utóbbi két évben, szóval azért valótlanságokat ne állíts! Ja, /s lemaradt, ha nem érzékelnéd.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #124576 üzenetére
Igen, én is úgy ítélem meg, hogy tökre emeli a topik fényét az, amikor tisztázni szeretnék egy apróságot (a segítségnyújtás kedvéért egy hibalehetőséget, ami esélyes lehet, kizárni), abba meg menetrendszerűen belekötsz. Sure, autism it is.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #124574 üzenetére
Ez az állítás már ott megbukott, hogy a Z60-oknál (m, t) és a Z61p-ben egyáltalán nincs kamera.
Másrészt rághatod persze tovább a gittet, attól még nem lesz gyakoribb a kamerás Z61m. Azt meg nem írtam, hogy nincs egyáltalán ilyen.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #124572 üzenetére
Igen, némelyikben volt. Ezt jelenti az, hogy ritka.
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #124563 üzenetére
Csak annyit, hogy aludnom kéne.
-
Grenadin
csendes tag
válasz
FoxiestFox #124560 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #124560 üzenetére
Jesus...már kicsit fáradtan olvastam az első mondatot és lemaradt egy ékezet... Egyből felébredtem.
-
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #124538 üzenetére
Aki ezért fizet ennyit az nem normális.
De szerintem a hirdető sem. -
i400
senior tag
válasz
FoxiestFox #124498 üzenetére
Megnézium szépen ég (főleg a víz alatt
)
-
válasz
FoxiestFox #124493 üzenetére
Mondanám hogy a duplája, kb 5 kg még poén szinten belefér, de a ötszöröse az nagyon-nagyon sok már. A laptopok előtti hordozható asztali gépeknek volt ilyen súlya.
-
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #124486 üzenetére
Szuper.
De hogy az összes alkatrész olyan görbe mint a rosseb
beszerezhetetlen autóalkatrészt csináltattam már így kínaiakkal, az jó lett, mondjuk nem ilyen vékony finom darab volt. -
válasz
FoxiestFox #124490 üzenetére
Nehéz mint a sár? A 701C gyárilag kb olyan nehéz, mint egy P16v, 2.25 kg.
Az acél verzió meg valami 11 kg (25 pounds).
-
válasz
Kár hogy használhatalanul nehéz acél. Az alumínium lenne érdekes.
-
i400
senior tag
válasz
Nem én akartam lenni aki mindig linkeli az új videóját, de letettem az arcom ezen
-
Immy
őstag
válasz
FoxiestFox #124439 üzenetére
Írtam neki FB-n és email-en is, de egyenlőre semmi válasz.
Ahogy jó ötletnek tűnt elsőre, úgy kezd elolvadni a lelkesedés, hogy mennyi energiát kell belefektetni és kérdéses az eredmény... -
Immy
őstag
válasz
FoxiestFox #124427 üzenetére
Illetve hallottam egy másik történetet, de nem tudom hogy ez mennyire eretnekség.
Állítólag kínában van olyan cég, akinek elküldöd a Thinkpad-et és a komplett belsejét kicserélik és kapsz egy "modern" laptopot.
Hallott már valaki hasonlóról? -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #124386 üzenetére
T490-től van gyorstöltés, alap funkcióként, 90W-ig.
A nem USB-C-sekből talán csak a Carbon volt, ami tudott gyors töltést.
T480s-be került bele először az S-ekből, de "gen9-től" majdenm mindegyk Thinkpad tudja. -
válasz
FoxiestFox #124353 üzenetére
...én sem tudnék így nyugodtan aludni!
De, különben meg igazad van!!
-
válasz
FoxiestFox #124351 üzenetére
T430s zsanér nem jó??
-
scarbantia
aktív tag
válasz
FoxiestFox #124314 üzenetére
Mondjuk készen vehető konnektoros lapos cellákkal lehet könnyebb bánni, bár ott meg a korrekt vezérlés a kérdéses.
6-12e Ft + stb. körül lehet kapni aliexpressen tök korrekt kisteljesítményű ponthegesztőt (spot welder) 18650 cellák forrasztásához. Yt-on van teszt is róla. Piszokul megkönnyíti a cellacserét és biztonságosan lehet az átvezetőhidakat feltenni. Na meg teljesen gyári kinézetű az eredmény. -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #124311 üzenetére
A szerszámgép akkupakk felújítás is megvolt, nem egy db.
Megvolt a nikkelesről, kadmiumosról lítiumra átalakítás is.
Úgy lesz szar, amilyen szerencséd van. Nekem nem volt, egyszer sem.
Az utóbbi kb.4évben inkább megveszem a gyárit, vagy jobb utángyártottat. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #124291 üzenetére
Nekem van reset, full driverezett T14 G4 (Commercial verzió storeból, W11). Nyilván a már nem támogatott modellek esetében elég könnyen meglehet, hogy mivel nincs driver támogatás, így a SW-ből is kikerül, az az nem jelenik meg, több más funkciójával is így van.
Elég sokáig végig mehetsz régebbi verziókat kipróbálva, aminél még támogatott a régi driver.
-
fungi
aktív tag
válasz
FoxiestFox #124268 üzenetére
Gondolom elrakták vétel után hamarosan a szekrénybe és sose használták, azért élték túl, és így nincsenek is leamortizálva, /első laptopom egy használt D620 volt, Nvidiás, de sajnos használtam, tönkre is ment hamar./
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #124273 üzenetére
Hát nálam van egy döglött, de én meg fordított helyzet miatt tartom meg
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #124271 üzenetére
T500-ast vadászok egy ideje, de 30-ért nem fogok venni (ennyiért van fent néha 1-1 db, ráadásul eléggé leharcolva), még ha alig találok is. Van otthon egy donor T500-as (csak az alaplapja halott), patika külelemekkel és 1680x1050-es kijelzővel, csak a házat kéne áthúznom, de 30-at egy T500-asért is.... Azon nevetek, amikor T60-ast árulnak 25-30-ért....
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #124268 üzenetére
Az árat én sem értem, ennyiért már fasza T520-asokat kapok....
Aki kicsit vágja, az meg sem veszi, mert tényleg bármikor meghalhat, és meg is fog, ezeknél nincs kivétel -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #124262 üzenetére
A lényeg, hogy az IPS betekintési szöge és tulajdonságai alapvetően lehetővé teszik a grafikus munkát, míg a TN csak arra jó, hogy felbosszantsd vele magad. Tapasztalatból írom, nem egy-két IPS és TN alapján...
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #124258 üzenetére
Bármiféle grafikai munkára teljesen alkalmatlan egy TN panel. Játszani nem probléma, de munkánál nem fér bele az a szín elcsúszás, amit a TN a merőlegestől legkisebb eltérésre is produkál.
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #124254 üzenetére
Nem ördögtől való, az M6800-ason nyomtam én is, amíg nem volt asztali gépem, meg hozzá az ASUS IPS monitorom
De továbbra is kelleni fog az M6800-as LigthRoom-ra és PS-re, idén kap egy normálisabb kijelzőt, az már alkalmas lesz fotószerkesztésre is -
scarbantia
aktív tag
válasz
FoxiestFox #124254 üzenetére
Nem igazán. Alapból desktop gép + monitor, de amúgy csak prezentálás. Viszont ha jó laptopod van, akkor ott a szabadságod, hogy alkalmanként magaddal viszed a munkát, és közben kicsit nyaralsz is. Persze a véglegesítést jellemzően már otthon csinálod.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
FoxiestFox #124248 üzenetére
Nekem HV150UX1-100 volt, meg IAQX10S, mindegyiket szerettem, de mire megépült a tuti Frankenpad, rájöttem, hogy kinőttem a platform teljesítményét. Pedig az egy nagyon logikusan felépített gépváz volt, se túl nagy, se túl kicsi, körben íves kerettel, ami szükség esetén pont annyit árnyékolt amennyit kellett. CPU-HDD egymással átellenes helyre volt téve (két hőforrás egymástól távol), meg sok kis apróság amivel akkoriban messze kiemelkedő volt a ThinkPad a többiekhez képest.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
FoxiestFox #124244 üzenetére
Az a baj, hogy a W510-20-30 panelje 6bit-el wide gamut. Azaz 64 színlépcsőt húzuk szét egy széles színtéren, kalibráció után a kerekítési hibák miatt ebből elveszik egy csomó további színlépcső. Ezzel Így rohadt nagy elcsúszások lesznek, a fekete-fehér egyenesen okádékul néz ki, zöld meg rózsaszín elcsúszásokkal. Mellesleg nem túl jó a betekintési szög, kalibrálással alulról zöldes, felülről rózsaszínes elszíneződéssel, bár nem minden profillal csinálja, ha konkrétan a panelre mérünk, akkor igen.
Mondjuk a PWM vezérlést meg lehet hackelni, hogy ne vibráljon.
Régen is volt 100% sRGB panel, a T61/W500 LG WUXGA paneljének létezett olyan változata amibe két ccfl cső ment, nagyobb fényerővel. Az tudta a ~72% NTSC-t.
No meg a régi HP dreamcolor WUXGA, ami akkoriban tudott 10bit wide gamut IPS-t laptopban!g -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #124244 üzenetére
Az egyik gépemben 8 bites a 60% sRGB IPS, ha csak a színek száma számít akkor az nyerő.
-
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #124160 üzenetére
Attól függ hova teszik.
A P5X-en is voltak a palmrest részen, azokkal soha semmi gond nincs, mert terhelés sincs rajtuk. De a zsanérnál baj lesz velük.
Mondjuk nem néz ki olyan szörnyen ez az E16, anyámnak simán megvenném, Ő sose nyitogatja. A nem cserélhető bill az nagyobb probléma nekem. -
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #124157 üzenetére
Jaja, ez a divat
-
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #124145 üzenetére
"megyek alapozót és festéket keresni a Praktikerbe"
Képet kérünk! -
válasz
FoxiestFox #124138 üzenetére
Flex, Idea legtöbb esetben zsanérhibával jön, vagy alaplappal. Legionok is inkább elektronikai szarokkal, alaplap, azon belül is proci vagy VGA chip hibával, webcam problémákkal, néha bill. vagy touchpad, LCD. Döntően ezek. Néha hűtés...
A Business meg nagyrészt alaplap, billentyűzet, webcam, touchpad, alaplapon belül tápgondok, nem kapcsol be, vagy USB-C port problémák. Néha LCD. -
i400
senior tag
válasz
FoxiestFox #124129 üzenetére
Hajrá, majd jöhet némi élménybeszámoló!
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
FoxiestFox #124126 üzenetére
Én is T430-at vettem első laposnak. Először új Ideákat néztem, aztán haver mondta, hogy feltétlen újat akarok? Mondtam nem, egyetemhez kell, a cél az 5 év élettartam. Még ma is megvan, 7 éve nálam.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FoxiestFox #124112 üzenetére
Kb. igen. Az életérzést megkapod (mondjuk engem az a kommersz hinge azért lelombozna), a tartósságot nem.
-
Wolfskin
őstag
válasz
FoxiestFox #124099 üzenetére
Sajnos pontatlanul gépelek, rengeteg elütéssel. Mivel az összes program összes gyorsgombját nem tudom fejben tartani, egyszer kiírtam őket egy txt fájlba, de folyamatosan bővül a lista.
Csak az olyanokkal nem tudok mit kezdeni, mint kilépés mentés nélkül, minden fájl végleges törlése, vagy önmegsemmisítés 10 mp-en belül és társaik.
Pl a Classic start menüben sokáig benne maradt a "kilépés" gomb, elég volt egy véletlen win+K és mindent bezárt mentés nélkül.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #124081 üzenetére
Nálam a Ryzenes T14-ekkel nem jelentett gondot az akku a meetingeken. De mint írtam, én dolgozom is közben, nem csak meetingezek reggeltől estig.
Irónia! -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #124075 üzenetére
Biztosan jó kondiban voltak azok az akkuk? Nekem azt mutatja a tapasztalatom, hogy amelyik akku már sérülten került hozzám, azt utána hiába kíméltem...
Igen, kíméletes töltés is jó lenne. Mondjuk szerencsére a nálam járt Thinkpadek azért józan sebességgel töltöttek többnyire.
Érdekes kérdés egyébként, hogy pl. a modern, főleg Intel CPU-k sokszor igen agresszív turbója hogyan hat az akkura. Én hiába töltöm kíméletes max 40W-al, ha jön a CPU és beleharapdál 60-100W-os tüskéket...
A mobilomon én azzal trükközök, hogy a gyári "nagyongyors" 30W-os töltőjét csak nagy sietségben használom, a többi alkalomra az előző telefonomról maradt 20W-ossal töltöm csak. Persze, ezzel is bő fél óra alatt eléri a 65%-os célértéket, bőven jó ez nekem, és még csak éjszakai mód sem kell, így le tudom venni a töltőről, amikor csilingel az AccuBattery. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #124067 üzenetére
"Jobbak lettek a töltésvezérlők, jobb rábízni"
Na ez az, amit én nem eszek meg.Vagy a hátad mögött variál, ami aztán vagy jó lesz neked, vagy nem, lásd [link] , vagy ugyanúgy nem csinál semmit, mint a régiek.
A jelenlegi tudásunk szerint ami ultragyorsan eszi az akku élettartamot, az amikor magas feszültségen még jó sokat töltesz bele. 4-4.1V és felfelé. Ezt lehet fokozni meleggel és nagy áramerősségekkel. Nem véletlen nem töltik magas cellafeszültségre az elektromos autók akkumulátorait sem, legalábbis amiket ismerek típusok.
Pl. konnektorosan tölthető 2012-es hibrid Toyota kézikönyve konkrétan azt javasolja a Li-ion akku élettartam csökkenés ütemének mérséklésére (leírom, tanulságos):
- ne parkolj meleg helyen napsütésbe teljesen feltöltött akkuval
- ne gyorsíts/lassíts gyakran/hirtelen (töltési/merülési áramerősség, ciklusok száma)
- ne hagyd sokáig teljesen feltöltve (ennél a típusnál a teljesen az kb 80%-ot jelent)
- lehetőleg csak közvetlen indulás előtt töltsd fel, ehhez időzítő is van beépítveSzemély szerint egyébként nekem modern gépekkel sem volt az égvilágon semmi gondom a töltési limittel, T480s, T14 G1 AMD, T14 G2 AMD, mind remekül elvolt/elvan vele. Mivel főleg asztali gépként használom őket, és csak max néhány órát kell akkuról bírjon az esetek többségében, így általában csak 55%-tól 65%-ig vannak töltve. Az én felhasználásomra ez is talán feleslegesen sok...
-
CMR
tag
válasz
FoxiestFox #124046 üzenetére
Vidd
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #123997 üzenetére
Én 8.1-et használtam, fele annyira nem volt erőszakos és átláthatatlan, mint a 11.
#123998 zsolti75 : Nálam minden megy pl. Ubuntu-n, van rendes office csomag, többféle böngésző, videó és zene lejátszó, illetve a munkámhoz is meglenne minden, ami csak kell.
A játékos gépem még win10-es, illetve a munkakörnyezet miatt nem léptem még teljesen át Ubuntu-ra, mert a cég, akinek dolgozom teljesen MS alapú. Ez sajnos egy tőlem független technológiai börtön, de az otthoni, nem dolgozós és játszós gépeken mind Ubuntu van használatban 10+ éve, tizedannyi bosszúságot nem okoztak az évek során, mint az ablakos gépek.#123999 zsolti75 : Fontos hát! Nekik! Oh wait...
Ha már itt tartunk, számomra a leginkább creepy egyébként a Pluton az új notebookokban...
Bár az is messzire vezet, hogy AI modelleket akarnak tréningezni a tevékenységedről a SAJÁT GÉPEDEN (recall). Még csak azzal se fáradnak, hogy a rólad megszerzett adatokat a saját adatközpontjukban dolgozzák fel... -
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #124000 üzenetére
Olyan, mint a windows gomb
-
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #123993 üzenetére
Ja-ja
Persze a fos AI kereső meg tudott még érkezni még w10-re, mert az fontos. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #123993 üzenetére
Remélhetőleg ennek hatására egyre többen jönnek majd rá, hogy más, jól használható, akár ingyenes operációs rendszerek is léteznek...
-
Potrien
senior tag
válasz
FoxiestFox #123965 üzenetére
Nem tudom,sajnos nem értek hozzá
-
válasz
FoxiestFox #123939 üzenetére
720QM nem lockolja magát minimál órajelre gémelés közben
Szóval igen, ennyire ratyi power management van a biosban ezekben a gépekben.
Majd megírom mi lett bios flash után, most már kíváncsi vagyok, hogyha a gpu fesz és órajel kicsit mértékelve lesz, ki tudja-e futni magát a 940XM. -
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #123935 üzenetére
valamelyik kortárs thinkpaddel (t410?) nem kompatibilis a cpu része?
Nem a táp kevés, hogy felengedje jobban? -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #123935 üzenetére
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #123908 üzenetére
Köszi az infót, utána olvasok.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
FoxiestFox #123780 üzenetére
A kijelző moddolás nagyon bizgeti az agyam. Ha valamit, akkor azt a 6-bites FHD TN panelt mindig utáltam, akkor is, ha TN szinten csúcsnak számított. Az alacsony PWM-et is ki tudtam gyomlálni belőle, de az a bitmélység szó szerint okádék azzal a panellel. Egy modern panel fényéveket dobna a használaton.
Van még a családban egy totál elfekvő W520 magyar NMB bill-el(valami jobb kiépítés az is), meg egy T61 15.4 WUXGA LG panellel(!), T9500-al és 8GB(DDR2!) RAM-al.
Egyikre sincs szüksége senkinek, de a T61-et egyszer még felújítanám. -
Ogard
tag
válasz
FoxiestFox #123765 üzenetére
Zseni ez az ember. És nagyon kedves is, leveleztem vele egy picit az x220 palmrest miatt, és nagyon hasznos tanácsokat adott.
-
i400
senior tag
válasz
Nem akartam tegnap betenni, mert korábban már linkeltem tőle videót, de az arcom leteszem miket csinál az ember!
-
válasz
Szerintem nagyon ügyes!
-
Petrónius
aktív tag
válasz
FoxiestFox #123714 üzenetére
A magánjellegűt úgy értem hogy böngészés, filmezés, stb. Semmilyen személyes.
-
Bogyi007
veterán
válasz
FoxiestFox #123663 üzenetére
Tény hogy az X260-at anno mint olcsó gépként vettem, de miután utánaolvastam rengeteg fórumon, igyekeztem a lehető legjobb állapotba hozni. Lehet hogy többe került mint amiből ki lehetett volna hozni egyben de ez nem érdekelt.
Viszont a frissen olvasottak tükrében őhozzá mit ajánlotok hogy még évekig ez az állapot meg is maradjon?
Nekem sem mindegy hogy például mivel tisztítom?
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #123680 üzenetére
Jogos, a 430-asnak még súlya is akad, főleg a 9 cellás akkucsomaggal.
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #123658 üzenetére
Hat ezaz, de minden szelesebbre van meretezve, amiben hordozni szoktuk a targyakat, ha csak nem pizzasdobozba akarod rakni. Annak semmi ertleme, hogy berakod a hatizsakba es felfele marad egy kihasznalatlan terresz.
-
Ogard
tag
válasz
FoxiestFox #123673 üzenetére
Én odáig jutottam a touchpad mentesítésben, hogy terveztettem 3d modelt az x220 bezelére, ami egyrészt touchpad nélküli, másrészt vah benne mélyités a rendes oldschool ibm thinkpad matricának. Nyomtatattam is belőle egy teszt példányt, csak az anyag nem az igazi, meg m2 es sülyesztehtő anyákat kell szereznem valhonnan, hogy kipróbálhassam. Ha működne, akkor kinyomtatnám valami komoly gyantás (vagy nem tudom milyen anyag lenne az ideális.) nyomtatóval, és viszlát touchpad.
Ha bárki úgyérzi, hogy maga is tenne ezzel egy próbát, az STL fileokat bárkinek szivesen elküldöm. -
válasz
FoxiestFox #123673 üzenetére
Nálam minden ThinkPadon első dolgom belőni a "gyerekzárt", azaz letiltani a touchpadot. Engem konkrétan zavar.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #123658 üzenetére
"én most a hordozható gépek kategóriájára gondolok, amiknél most marha nagy túlnyúlások vannak mindkét oldalra"
Én is hordozható, és mellette azért jól használható gépben gondolkozom. Az új 16:10-es T14 generáció ha megnézed, keskenyebb lett, miközben a kijelző jobban kitölti a fedlapot, de nem lett mélyebb és vastagabb, csupa jó dolog. A billentyűkön a keskenyebbre vágott négy gombot az enter-nél én sem értem, egyértelmű visszalépés a 16:9-es korábbi modellek teljes szélességű billentyűzetéhez képest, pedig lett volna neki hely így is.
[link]A palmrestes igényedet nem igazán értem. Miért akarnám magammal vinni a notebookhoz rögzítve? Veszel egy hordozhatót, ha nagyon kell, és nincs probléma.
A notebook nem lett feleslegesen nagyobb, de van palmrest is, ha szükséged van rá.
A túlnyúlós akkukat én nem amúgy nem szerettem, ha szükségem van rá megtámasztom a gépet és komfortos, de számomra sokkal kényelmesebb túlnyúló részek nélkül. Örülök, hogy a mai gépeknél elérhető használható akkus idő ezek az akku-szörnyek nélkül is. Szóval ez is érthető, hogy eltűnt, és ez is megoldható utólagos állványokkal, ha valaki igényli.
#123659 Dr. Akula : "Megnyitod rajta a PH-t, és csak a középső 1/3-án van szöveg, jobbra-balra egy nagy üres sáv."
Nagyon remélem, hogy ezt csak viccnek szántad.... Egy notebookot szvsz kevesen vásárolnak egyetlen, keskeny képernyőkre optimalizált weblap kedvéért.
Megnyitsz bármilyen tartalomgyártó/szerkesztő programot, azonnal tele lesz "a nagy üres hely" a széleken mindenféle hasznos eszköztárral."hanem rájöttek valamire"
Igen, mint írtam tegnap, a 16:9 valóban kicsit túlzottan elment széles irányba, és a tudtommal legnagyobb darabszámban értékeített 14" kategóriában valóban feleslegesen nyúlt túlzottan oldalra, mivel a billentyűzet és touchpad mérete miatt mélyebbnek kellett lennie a gépnek, így pedig sok területet hagyott a fedlapon parlagon a 16:9 arány.Egyébként én a legkevésbé sem bánnám, ha végre megszűnne ez a "bazinagy" touchpad mánia, teljesen értelmetlen és használhatatlan a mai méretében, hogy gépelésnél állandóan nyomkodod a tenyereddel, a szélek letiltása meg más használhatósági bosszúságokat okoz. Én összehasonlíthatatlanul jobban szerettem azt a kis pici padot, ami pl. a T420-ason volt, rendes gombokkal, mint azt az óriás "clickpad" szörnyűséget, ami a modern gépeken van. Az egyszerűen csak jól működött, mindenféle szoftveres félmegoldások nélkül is, és a dedikált gomb is sokkal kényelmesebb, mint a pad széleit nyomkodni.
A T420-on lévőt azért alkalmanként szívesen használtam a pöcökegér kiegészítésére, az újak mellett viszont teljesen átszoktam a pöcökegérre.Szerencsére a Thinkpadeknél még nem jött be a félmagas kurzor divatja, és a pöcökegér is tartja magát. Remélem ez így is marad még nagyon sokáig...
-
bb696
friss újonc
válasz
FoxiestFox #123663 üzenetére
Értem, köszi!
Hardveraprón kívül hol lenne még érdemes hirdetni? Van esetleg olyan más magyar vagy akár külföldi fórum ahol hamar ráharapnak egy ilyenre - valami kifejezetten régi notebook/ThinkPad gyűjtő helyre gondolok -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #123655 üzenetére
Nagyvonalúan elfelejted, hogy a 4:3-as gépek meg marha hosszúak voltak. Persze, ha csak a 15-16"-os gépeket nézed, akkor megáll a billentyűzetes elméleted, de 14"-on meg épp a 16:10-el lesz jó a szélesség.
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #123655 üzenetére
Szerintem a csikszeru gep egyaltalan nem lenne ellenere a normalis billentyuzetnek, sot igazabol a billentyuzet is csikszeru, igy sokkal jobban passzol hozza.
Vertikalis teruletet nem vettek el, lasd:
Az sem veletlen, hogy a 4:3 nem jon vissza. Laptopban nem praktikus, az eletben kb. minden teglalap alapu, mint pl. taskak, konyvek, papirlapok, raadasuk 14:10 koruli aranyokkal, vagy eppen a padok/repulon lehajtoka, stb.. Ehhez a 3:2 all a legkozelebb es ez is a legkenyelmesebb. Plusz a billzetnel sem kell feleslegesen mely csuklotamasz, ami csak utban lenne.
A 4:3 monitornak egyetlen ertelme volt: a gorbitett crt monitorokkal kivitelezheto volt es mar elterjedt a TV-k miatt.
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #123652 üzenetére
Ez egy kompromisszumos megoldas volt a problemara. Ha egy kepernyo ugyanolyan magas, mint a 4:3 kijelzod es ugyanannyi a fuggoleges felbontasa, mint a 4:3 kijelzodnek, akkor csak extra teruletet kaptal, azaz jobban jartal vele. De ha ez zavar, akkor meg lehet tole szabadulni.
-
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #123650 üzenetére
Nem, en nem akarok 4:3 kijelzot
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #123647 üzenetére
Rengeteg 3:2-es kijelző van, mivel a Surface az, így minden arra hajazó olyan, Framwork is az. A 16"-os MateBookoknak van a legnagyobb 3:2-es kijelzője.
Nem hiszem hogy 3:2 után visszasírnád a 4:3-t főleg, hogy nincs 4:3-as kijelző modern felbontásokkal, meg modern technológiákkal. -
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #123647 üzenetére
Szerintem szoftverbol meg lehet oldani, hogy 4:3 legyen a kep, csak oldalt lesz ket fekete fuggoleges csik.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
FoxiestFox #123639 üzenetére
Azért kijelzőben sokat léptünk előre. Emlékszem anno mekkora szám volt a QXGA Flexview panel a Frankenpadomban, de azért csak 6bit, csak 45% NTSC, elöregedő CCFL csövek, stb.
Most meg van WQUXGA 10bit wide gamut IPS, 16:10, fényerő az egekben, és azt is megértük, hogy ma már nem kell a PWM vezérlést hackelni. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox #123639 üzenetére
"még hátha egyszer visszaköszön a 4:3 hogy tényleg használható is legyen egy noti"
Nekem volt 4:3-as notim, és egyáltalán nem vágyom vissza rá.A 16:10-et jobban szerettem viszont, mint a 16:9-et. 3:2-t nem próbáltam, de valószínűleg nem lenne vele gondom, mivel elég hasonló arány a 16:10-hez.
-
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #123628 üzenetére
Tényleg így hívták régen.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
FoxiestFox #123597 üzenetére
Valahogy bennem van a kísértés, hogy kéne egy egyedi palmrest P51-hez, expresscard slot-ba belső USB-t kialakítani, és valahogy belefaragni egy ilyen billentyűzetet.
A másik, hogy elég esélyes, hogy egy 16:10 panel is elférne benne, csak a keretet kéne cnc-vel profin kivágni.
Már lassan egy évtizede nem moddoltam Tp-t, valamit muszáj lesz tenni. -
scarbantia
aktív tag
válasz
FoxiestFox #123582 üzenetére
A középső billentyűzet van olyan jó, mint egy Xx20 NMB?
Nekem a bal oldalinak a numpados változata van, de sajnos valami olcsóbb mechanikával szerelték. -
fatpingvin
addikt
válasz
FoxiestFox #123582 üzenetére
menjmá itt a hangulatkeltéssel
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #123567 üzenetére
Jaja, este átböngészem.
-
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #123453 üzenetére
szerintem az is elég ha az Improve Youtube-ra katt / Player / Quality menüben Auto helyett 720p-re teszed ott a felbontást. már akkor is elég gagyi kodeket használ, hogy nem izzasztja meg a cpu-t.
-
válasz
AV1, VC-1 és AVC van. AVC1 nincs. Az AV1 a modern kódolás. Az AVC a h.264. A VC-1 egy AVC konkurens volt, de ritka, nem használják, kb sima FullHD Bluraynél találkozhatsz csak vele.
-
zsolti75
senior tag
válasz
A H264 az az AVC, szóval azt ne tiltasd!
-
ricsip
addikt
válasz
FoxiestFox #123448 üzenetére
Chrome vagy Edge alatt nem működik nálad a h264ify?
-
donjohnson
addikt
válasz
FoxiestFox #123448 üzenetére
nekem ezzel az Improve YouTube chrome pluginnal van lekorlátozva 720p-re a t460-on: [link]
-
zsolti75
senior tag
válasz
FoxiestFox #123439 üzenetére
dehogy fontolom, van jogtiszta 2016-os.
a 97-est meg szeretem, az erőforrás igénye kb mint a calculator-é.
Van libreoffice is, szuper de nem teljesen problémamentes. -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #123439 üzenetére
2010-est használok, az is ugyanolyan jó, mint a 2007-es
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest