- One mobilszolgáltatások
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SP4C3
veterán
válasz #38075904 #47766 üzenetére
Ha nem érted, akkor tanulj tovább.
Inkább neked kéne olvasgatni kicsit, akár itt a fórumon is, nem belekötni akartam a mondandódba, de az amit írtál az tényleg butaságnak hangzik, valószínűleg az is.
8GB ram mellett a windóz-ra bíztam nemrég a pagefile méretét most 512MB-ot állított be magának, eddig mindig én adtam neki 2048MB-ot kézzel, az meg egy másik dolog, hogy telepítés után ha nem állítod be, akkor indokolatlanul hatalmas méretet igényel magának... Hiberfil-t hol tárolod?
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz #38075904 #47761 üzenetére
"SSD arra van hogy pusztoljon, ne kíméld." - Ez így van, ha van rá garancia.
"Mondjuk ha rengeteg 1-2 kb-os file-al bombáznád, na akkor tényleg vége lehet pár év alatt." - Chrome így tesz, nem érdekli. Sőt, szerintem a windóz is.
"Lapozofile pl 8g ramnál 8g írás az ssd-re" - Nettó hülyeség.
"24 giga ramnál már kezd necces lenni a dolog" - Ez meg értelmetlen."Az ha mindenképp szükséges dobd át hdd-re, meg a hiberfilt." - A hiberfilt nem lehet mozgatni, sem a swapfile-t.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
PeL
addikt
válasz #38075904 #47761 üzenetére
Erre már semennyi garancia nincs, ismerősömtől kaptam ingyen, mert neki lett egy másik, új. Ez egy 4 éves 64GB-os Samsung 830-as SSD, 80%-os kondíciója van (100% teljesítmény) a 18.21TB írt adatmennyiségtől ami ha jól értesültem a 4 évre vetítve szinte semmi. De azért kímélném továbbra is én is amennyire lehet. A lapozófájlt nem mozgattam át mert akkor tulajdonképp az SSD értelmét is veszítené mert ugyanúgy a lassú HDD kezelné.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #38075904 #47756 üzenetére
"Ha a kezelésben látod a meghajtót, és..."
Nem akarom leállítani és nem akarom szétszedni... Olyat mondj amivel ezek nélkül tudnám megállapítani a lemezek típusát (pl telneten)"Sehol nem irja, hogy ne kezelne a home dinamikus kötetet."
Ezért reméltem hogy van valakinek tapasztalata ezügyben (mert eszerint neked sincs)...
(a google keresés nem egyenlő a tapasztalattal) -
-
válasz #38075904 #47751 üzenetére
Igen, nem most kell, mert vannak időszakos offline mentések róla az asztalfiókban, de ilyet nem készítek naponta.. A NAS már öreg és ha az kinyiffan akkor a hdd-kről le akarom menteni az időközben létrejött adataimat, de win-ből csak home verziót használok, ezért lett volna kérdés ez a Dynamic volume, de akkor hagyjuk.. Marad a pendriveos live Linux másolásra.
Minden Linux verzió kezeli a dynamikus köteteket, vagy az is válogatós ?
-
válasz #38075904 #47741 üzenetére
Szerintem ezt nekem szántad..
Úgy látom egyáltalán nem tudja a dinamikus kötetet a home. De valóban nem egy elterjedt dolog, főleg hogy még a leírások, tesztek se említik.. Az emberek se találkoznak soha vele, mert inkább az alaplap (hardweres) Raid 0 v 1 funkcióját használják a win beépített (szoftveres) helyett.
Nekem igazából NAS-ról való mentés esetén kellhet ami linuxos és ott még az se biztos hogy dinamikus kötet kell a raidhez, ezért gondoltam hogy win alatt csak egy ext4fs driver kellene csak a win10-home hoz, de ha dynamic akkor abszolút nem kezelné a hdd-t, inkább egy linux pendriveal készülök elő ha menteni kellene.
(Raid0-ról már átálltam két sima 'alap' típusú kötetre a nason, de nem tudom van-e a diskpart-hoz hasonló valami MC alatt hogy megnézzem a lemezek típusát)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Láncfűrész topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Autós topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Black Myth: Wukong
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- WD Red Pro és Plus NAS HDD-k! 2TB! bontatlanok!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!