- Bemutatkozott a Fairphone 6
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ricsi99
addikt
Üdv
hp z800-as alaplap sas vezérlövel (LSI 53C1068E 8-port SAS 3000 Adapter)
Az a problémám hogy win11 alatt sosem kapcsolja le a hdd-ket
maga a win kezelöje nem látja... ha sima hdd-t teszek az ide vezérlővel az megy de a sas wincsiket nem állitja le
Van valami varázsprogram ,hogy akár manuálisan alvó üzemódba tehessem a sas wincsiket -
ricsi99
addikt
válasz
Szgabor2007 #55144 üzenetére
Csak nem a 4tb-s wincsit használod rendszernek?
-
ricsi99
addikt
válasz
Szgabor2007 #55141 üzenetére
Ha másodlagos wincsi , biosban kikapcsolhatod az automatikus detektálást... a win akkor is megtalálja
Ha lehet a 4tb-os wincsit particionáld szét ha lehet... ha darabra túl sok file van rajta az ntfs belassulhat... nem is kicsit... konkrétan adabázis kezelő programnál futottam bele... több tizezer apró file... ntfs rendszer meg letérdelt rajta 2 naponta.... -
ricsi99
addikt
válasz
user112 #55119 üzenetére
Hdd re mindig kell jumper
Ezt a tipust nem ismerem... amit én átalakítót használtam ott semmit nem kellett állitgatni... de biztos ami biztos az ahci-t kikapcsolnám ,hogy nativ ide mód legyen... ha jól csinálod biosban is látnod kell a hdd+t
Ezen az átalakíton a jumper /kapcsolo kombinációja hogy ide-ről sata , vagy satárol ide legyen... a floppy tápcsati-t is be kell dugni ,csak úgy kap az átalakitó áramot -
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
válasz
anderledani #55109 üzenetére
Nem lehet a file indexelés/töredezetségmentesítés?
-
ricsi99
addikt
-
ricsi99
addikt
válasz
racskobalazs #55082 üzenetére
USB-s 3.5 -ös külső dokkoló ami könnyen beszerezhető.
Elvétve lehet találni pci- ide vezérlő kártyát is
Sima noti hdd átalakítóval ne próbálkozz , mivel az usb nem ad annyi áramot ,hogy felpörgesse a hdd-t -
ricsi99
addikt
válasz
BaJaZo #55079 üzenetére
Ha fontos adat akkor ne babráld ,úgy hogy ebben nincs gyakorlatod...föleg ha az adott programot se ismered...
Egy 3 terrás wincsi még a legyegyszerübb esetben is akár a GetDataBack -al több óra vagy nap...
Varázsszer nincs ...
Ha csak biztonsági linux iso-k vannak akkor meg próba cseresznye... max letöltögeted újra -
ricsi99
addikt
válasz
volgabi #55032 üzenetére
Látom ott volt kavalkád...ki tudja mit csináltak ott... szerintem tedd alaphelyzetbe a dolgokat
Tedd vissza akkor a gépedbe.
Indisd el a lemezkezelőt
Töröld le ha van rajta partició
Nézd meg ,hogy mbr-be legyen
Készíts ott egy új particiót /fomázd meg stb.
Utánna a win-nek látnia kell és a telepítőnek is -
ricsi99
addikt
ssd-t nem szükséges particionálni... nem lassul be ha rengeteg apro file van rajta ,csak a 10% tárterületet hagyd szabadon ,hogy tudja rendberakni magát.
Hdd simán mehet másodiknak... max a biosban kell beállítanod ,hogy miröl induljon a rendszer. Sok gépben van +hdd pl ,hogy biztonsági másolat linux iso-k tárolják /seedeljék -
ricsi99
addikt
válasz
Pikari #54923 üzenetére
Ha te profi vagy és ismered a működésüket ,hogy még javítottad is...és hang alapján tudtad mi a hiba... akkor ha nagyobb az adatsűrűség akkor már rejtély?...
Sajnos nem tudok akkor többet tippelni... én is csak adatot tudok menteni sérült wincsiről...majd a vájt fülüek hallás után akkor megmondják. -
ricsi99
addikt
válasz
Pikari #54921 üzenetére
Az érzésed jó... nagyon durván úgy néz ki a dolog hogy egy fémtárcsa forog körbe a hdd-ben és egy lakkszerü anyag borítja, ami ha megsérül akkor a fej hozzáér a fémlemezhez... persze nem sima fémlemez és nem lakk de az elvet próbáltam elmagyarázni.
Járasd még és előbb utóbb a fej is leszakad. De kérdezz meg szakit aki javít/adatmentéssel foglalkozik -
ricsi99
addikt
válasz
rdmftw #54903 üzenetére
Ha nem kell adatmentés akkor ne erőltesd.
A pittyegő hang az valószínú az hogy a motort inditaná de nem megy.
Mechanikát meg sehol se javítanak... eleve egy pormentes szaklabor kellene,,,
Ha nagyon a szived csücske szétszeded és valószínű egy tök szabványos noti 2,5-ös satás wincsit találsz benne... akor vehetsz bele egy újat és összerakod. -
ricsi99
addikt
válasz
envagyok #54891 üzenetére
"biosos formázás"=low level formating
Ha az lefut akkor a hw 99% oké.
Driver rendben van? Esetleg másik pxi-express slotban a vezérlő
Ha végképp nem boldogulsz létezik sas-sata átalakító azzal kiszürheted a hibát.
Rakasztaz az esetben egy mezei satás vinyót... ha hiba nélkül kezeli akkor a hdd rossz , ha ugyan az a hiba akkor a vezérlő vagy a drivere -
ricsi99
addikt
válasz
SunMount3r #54878 üzenetére
Simán
Az usb az nem kapkodós...
-
ricsi99
addikt
válasz
SunMount3r #54876 üzenetére
10% ot illik hagyni 1TB-ből ~100Gb körül
Én a ezt használom régóta hibátlan ilyen célra . -
ricsi99
addikt
Toshiba 3TB wincsi.
Üresjáratban igy kerreg állandóan
dt01aca300
Ha csak simán tápot adok neki akkor is ezt csinálja.
Ha nincs rajta sata kábel akkor is
Mind1 ,hogy van e rajta partició vagy semMindent teszt szerint oké
Hibátlanul olvas/ír
amíg dologzik a hdd... addig nem kerreg... csak üresjáratban
üresjáratban úgy kerreg mintha agyontöredezett adatot olvasna... 1 mp szünet aztán újra
Mindenféleképp próbáltam particionálni/formázni de ha letörlöm róla a particiókat akkor is ezt csinálja... hidegen /melegen is -
ricsi99
addikt
válasz
Bacusuz #50812 üzenetére
Ilyet akkor láttam amikor egy notinak a hdd je került asztali gépbe ,és ott volt rejtett partició a rendszervisszaállitáshoz én "partition magic " al tettem helyre... minden particiót törölni kelett a hdd ről aztán ujrainditás után rendben le lehetett particionálni/formázni
-
ricsi99
addikt
válasz
crylicious #50787 üzenetére
Van rajta valami fontos adat?
-
ricsi99
addikt
válasz
Adam K #50783 üzenetére
Szia.
Akkor ez a 2. egység? Ha igen kapcsold ki a biosban ennek a hdd-nek a detektálást , hogy a bios ne lássa.
Ezután ha elindítod a win meg kell hogy találja ugyan úgy mintha be lenne kapcsolva a biosban is az autodetekt...
nézd meg ,hogy úgy jó e.....
Mennyi idő átlagban mig most lefagy a játék? -
-
ricsi99
addikt
válasz
hjtz4t3wrseg #50776 üzenetére
Más file rendszer-t használ egy pc mint egy andoidos cucc
Fizikailag rendben van. Adataid is megvannak ...
"
"King Unique" profi.. majd este jön.de lejjebb olvasva ,vagy más médiás topicba lehet többet tudnak ebben segiteni ,hogyan lehet visszaállitani a cuccot.
-
ricsi99
addikt
válasz
weres78 #50756 üzenetére
Hallod hogy felpörög ,elindul rendesen?
4 tb-nál nagyobb hdd hez nem uefi bios kell?
Ha felpörög amúgy tedd fel egy sata portra ,bios ban tils le rá az autodetect -et majd indisd el a gépet. A windowsnak viszont látnia kell .... igy mukodik a hotswap ...akár menet közben is bedughatod.
-
ricsi99
addikt
válasz
Pubszon #50749 üzenetére
Ha lementettél mindent ,akkor tedd bele egy usb rackba és egy dos ablakban csinálj teljes formázást
cmd
format d: /u
a "d" betű helyére azt ird be amit kioszt neked a win a hdd-re.
Szép lassan elkezd dolgozni rajta... 6tb min 4-6 óra
ha szerencséd van és a lemez elején van akkor hamar elkezdi listázni a rossz szektorokat.
Na erröl csinálsz a telefonoddal egy képet és amikor viszed vissza a boltban megmutatod...
Ennél hitelesebb kézzelfoghatóbb nincs... hidd el a szervizes is ezzel kezd...UI: ennyi hiba mellett ne is járasd üres üzemben...ments minél gyorsabban ,mert csak rosszabb lesz
-
ricsi99
addikt
válasz
bktuning1102 #50750 üzenetére
Lehet nem is kell... kiirsz a pen-drive ra egy live linuxot arról inditasz és csinálsz egy file ellenörzést.
Ha ehhez nincs kedved:
Második variáció: Gondolom az ssd-n volt a rendszer a hdd meg adatmentés.
lehuzod az ssd-t és a hdd re telepitesz egy wint... nem kell formázni a particiót mehet a meglévö adatok mellé nincs törlés/adatvesztés.
Ahogy a win elindult alapon menetközben visszadugod a sata adatkábelt.
Jó esetben akkorm ár tudsz egy lemez ellenörzést csinálni és visszaállitani a wint... de ha nem megy akkor is le tudod törölni az ssd-röl a wint vagy adatot menteni stb stb... aztán akkor tudsz az ssd-re is wint telepiteni a megszokott módon... legfeljebb lessz egy backup win a hdd-n... 10gb megéri ,hogy legközelebb ne legyen gondod.
Arra figyelj ,hogy telepitésnél csak az ssd/ vagy a hdd legyen bedugva... hajlamos vad dolgokra a win telepitő több eszköz esetén ,utánna is ráérsz bedugni a hdd-t -
ricsi99
addikt
válasz
crylicious #50727 üzenetére
Számítógép -eszközkezelés... itt nem látszik?
próbáltad a felcserélgetős módszert? -
ricsi99
addikt
válasz
crylicious #50724 üzenetére
Bios látja?
Ha nem akkor tedd fel újra egydül a hdd.t
Ha igy rendben van akkor tedd fel másodiknak az ssd-t.
Ha nem látszódna igy az ssdt akkor kezd el felcserélegetni az adat és a tápkábelt ...esetleg a 2. hdd/ssd-t más sata csatiba dugni.... -
ricsi99
addikt
válasz
bkorga #50717 üzenetére
Raid= 1 vezérlő.... nem lehet kombinálni (alaplapi+más nem megy)
Az otthoni lapokon /olcsó bővítő kártyák csak "software" raidot tudnak... ami azt jelent ,hogy a cpu végzi a feladat oroszlánrészét... ez azt jelenti ,hogy szép és jó lessz a raid rendszered amig tesztelgeted.... de ha esetleg használni is akarod akkor lassú és akadozni is fog
Server lapokn van hardwares- raid vezérlő , ami meg nem biztos ,hogy kompatibilis a gépházad/tápegység/memóriáddal...
Kapható ócó bővítő kártya= software-s hulldék
Kapható hardware-s bővítő kártyá=baromi drága ,aztán rájössz ,hogy maga windows ami iszonyat korlátozza a lehetőségeidet.Ha nem akarsz ennyit szivni vegyél egy "NAS"-t... az direkt erre van kitalálva, olcsóbb is mint egy servercucc
0/24 ra van tervezve , kevesebb áramot is fogyaszt. -
ricsi99
addikt
válasz
Sirandrish #50700 üzenetére
Sajnos van ,hogy a gépház felerősiti a zajt... nekem a halálom.
Fapados megoldás: alul a gépházba leteszel 4db papirzsepit 2+2 felálás: Réfekteted a hdd-t ugy hogy a fém takaróval legyen felfele. Igy simán bekötöd a satát meg a tápot ,lehetőleg ha van a házban venti akkor fujjon rá levegőt, ha mégse nem gond de az elektrónikát semmiféleképp ne takard le.
Ennél halkabb megoldás nem tudsz home made módszerrel, hátha igy türhető -
ricsi99
addikt
válasz
Sirandrish #50695 üzenetére
Max a gyártó oldalán lehetséges hozzá valami... de a léptető motor hangos akkor hangos
Ha végképp megunod akkor valami külsö usb-s házba belerakod ami zárt és hangszigetelt...
gépházon belül az a gond ezzel ha leszigetled a hangja miatt akkor a hőt sem tudja leadni... akkor meg megsüti szépen magát... ez sajna ördögi kör. -
ricsi99
addikt
válasz
Sirandrish #50684 üzenetére
A feledatkezelő csak támpont.. másra nem alkalmas.
Valami egyébb hdd tesztelő progit keress ami szép lineáris görbébel grafikusan mutathatja ha testképp irsz olvasol valamit pl HD TUNE ...vagy ilyesmiHangra ha jól emléxem 1-2 gyártónak volt valami progija amivel a fejléptetési sebességet lehet csökkenteni... annó "SAS" hdd-knél alkalmaztam majd 10 éve
-
ricsi99
addikt
válasz
Hoqspok #50675 üzenetére
Lehet sérült particiós tábla is... valószínű ezért tünt el az első partició is róla.
Ideális ...adatmentés ,majd törlés... ujra particiónálás lenne...
Ami kulcsfontosságú azt szerintem gyorsan tedd át az ssd-re aztán volna érdemes ,ellenőrizgetni ezt a részt...
Lehet a készitesz rajta egy particiót az is helyrehozná ,de lehet eltüntené a mostanit is... ments amig lehet ,kényelmesen.... -
ricsi99
addikt
Tökmind1 ,hogyan szereled be.. csak menet közben nem illik mozgatni mivel akkor kap erőhatást a motor tengelye. Ideális ha a lemezek vannak felfele. Ha gond volna akkor most laptopokba se tettek volna hdd-tt...
Felesleges ezen agyalni. -
ricsi99
addikt
válasz
zoltannagy #50660 üzenetére
Hdd-t ,csak "törékeny" feliratú csomagba!
Ha mindenhol szépen vigyáznának a csomagokra nem lenne túl rossz ,de sajna a bp-s levélfeldolgozóban mindeféleképp esik-kell egyik szalagról a másikra a küldemény... azután meg jobb ha nem tudod milyen kőkorszaki körülmények /szálitóeszközök után kerül ki helyi postára... ahol szintén csak a jóistenke vigyáz a cuccokra ,mert az alkalmazottak az emberhiány/időhiány miatt szintén nem bánnak vele megfelelően.
Szóval csak törékeny felirat és ha lehetséges inkább mond le az elkövetkező bizniszeket ha ragaszkodnak a postához ,mert ha minden 10.hdd-t pótolnod kell már nem éri meg...
-
ricsi99
addikt
válasz
iref-h #50647 üzenetére
Írtam: fapados mindre vonatkozil pl ... beállitod ,hogyha 10 percig nincs aktivitás akkor állitsa le.... rendszervinyo ugy is matat valamit ... csak lödd le a defrag /meg egyébb szép windows "feature" ket mert hajlamosak néha akkor is piszkáni a hdd-t ,ha épp van rajtad sapka...
-
ricsi99
addikt
válasz
Sirandrish #50636 üzenetére
A particióknak egyébnek semmi köze ehhez , vidd vissza gariba ....
-
ricsi99
addikt
Win7 x64 sata driver van... ha akarod felrakhatod
Meg lehet próbálni ,hogy a chipset drivert felrakod...../ártani nem árthatHa ide módban jó akkor szerintem hagyd úgy...
Én szintén ide módban hsználok ssd-t s nem érzem lassabbnak... trim menjen ,alignálás jó legyen és kész -
ricsi99
addikt
válasz
Gordiann #50623 üzenetére
Ha lementesz mindent... utánna ha van kedved particionáld több fele és formázd le a particiókat... ha szerencséd van kb 1 helyen vannak a hibák...ki kell szürni hol van.. ezután lehet olyan trükköt csinálni ,hogy ugy particionálod le a hdd-t ,hogy azt a részt kihagyod... ha az olvasófej nem mászkál arra ,van rá esély ,hogy nem romlik tovább..
Ha te emléxel rá ,hol vetted és emléxel rá hogy még garis akkor visszaviheted... a papir csak azért van ,hogy legyn valami a kezedbe... de viszont ahol vetted azok is ugyan úgy eltárolják a hdd-adatait... vagy + matricát tesznek rá vagy a gyári számot feljegyzik. A garancia a termékre szól ,nem a papirra... ha nem veszik be akkor kérj tőlük papirt erről. Szónak ne higyj... aztán a fogyasztóvédelem.
Utoljára RMA... az sem rossz hidd el.Elöször légy normális ,mert ez jó kis extra munka kikeresni egy 2 éves cuccot... de ha lusták akkor se balhézz... csak kérj papirt ,hogy nem hajlandóak.
UI: mindenféleképp egy normál formázást csinálj a végén... szervizbe is azt teszik... ha meg tudod mondani /képernyöfelvétel ,hogy mennyi % van a probléma ,az jó... a hds kép nem érdekli őket mert az egy progi ...amit simán ét is lehet verni...
-
ricsi99
addikt
válasz
SunMount3r #50617 üzenetére
Nah gondolj bele ,gondolom wint használsz ami egy multitasking rendszer... most irsz a tárolóra az oké... de még a win töredezetségmentesitö/file rendszer naplózás/ akármi még attól független matathat rajta.
privát véleményem
Ha meg nem is engedte a win leválasztani akkor találd meg mi matat rajta... egyszerüen az "erőforráskezelő"-vel is megnézheted mi ir olvas a hdd-röl. -
ricsi99
addikt
válasz
SunMount3r #50612 üzenetére
3. program nem fogja megváltani a világot , ez a windows alapjaiban van benne.
Fogadd el ,ha irsz valamit az adattárolóra és elalszik az a szép piros led (ami csak ugye dísz-ből van) aztán vársz 10 másodpercet... akkor már leválaszthatod.... -
ricsi99
addikt
válasz
arcitec #50611 üzenetére
Vannak ennél ,komolyabb trükkök is ,hidd el... ezért nem adnak a hds véleményére ,sőt a bad sectorokat is el lehet tüntetni... .Nem megjavitani ,hanem csak hogy ne látszódjon... csak gondolj bele... szerinted gyárilag 100% os bármely hdd? nem... söt ha ennek nem hiszel pakolj le az asztalra 10db egyforma hdd-t formázd le és nézd meg ,hogy a végén 1-2 mb különbségek lesznek.
-
ricsi99
addikt
válasz
FrezeR #50583 üzenetére
Emlékeim szerint % a hibahatár gyártónál.
Ha bad sectoros a hdd , fotózd le ,formázás után.
1.) szervizbe beveszik ,de normális helyen megmondják ,hogy a nagykerre bízzák ,hogy kicserélik e.
2.) kicserélik ,és majd leboxolják a nagykerbe.De már 1 bad sector is hibának minösül... kb mintha a monitorodon 1 pixel nem működne.
Viszont ments le mindent és formázd le, hogy ott is lásd a hibát...mivel a szervizben is elsü körben ez lessz.. és ha ott nincs hiba abban a pillanatban visszadobják akármit ir a hd sentinel
-
ricsi99
addikt
válasz
King Unique #50564 üzenetére
Az szép... már a tv is saját tulajdonba tudja tenni a file-okat?
-
ricsi99
addikt
válasz
Biriboyka #50553 üzenetére
Lehet a kártya adta fel a harcot...
Android rendszer nem egy nagy csoda ,de ha az nem boldogul a kártyával akkor nagy gond van.
"Formázás nem sikerült"... ez azt is jelenheti ,hogy nem tud írni a kártyára a win... ergó törölni sem tudja azért látod az adatokat... a kártya adattárolási szerkezete miatt belefuthatsz ilyen hibába....Én kukáznám a kártyát... ha a Tablet sem bir vele akkor felesleges a harc szerintem...
-
ricsi99
addikt
válasz
Biriboyka #50548 üzenetére
Most lefut a formázás? kiirja hogy oké és utánna visszajönnek az adatok?
Ez most egy pc kártyaolvasó?
Én lehet bedobnám egy telefonba/tabletbe/fényképezőgépbe és ott csinálnám meg a formázást... aztán ha a gépen visszakerülnek az adatok megnézném ,hogy mely program /telefon software/fényképezögép software /vagy egyébb vacak másolgat vissza mindet /backup( -
-
ricsi99
addikt
válasz
SalvadorLynx #50521 üzenetére
Milyen alaplapod van? Hátha van topicja ahol már próbált valaki m2-ssd-t és rájött valami csoda megoldásra....
Amúgy egymagába lehte rá oprendszert telepiteni? Ha igen akkor 1 kompatibilitási problem megoldva.... -
ricsi99
addikt
válasz
SalvadorLynx #50518 üzenetére
Én első körben lehúznám a sata ssd-t majd az m2-es re megprobálnák rápakolni pen-drive rül egy friss wint...
tökmind1 mit ,csak letesztelni hogy tényleg bootol e a lap róla ,vagy a klónozás nem oké.Vagy az a gondod ,hogyha mind2 cucc a gépedben van akkor nem bootol az ssd?
Ez esetben probáld meg másik sata csatin mert elöszeretettel alkalmazzák a gyártók azt hogy az m2 ssd osztozik valamelyik sata csatin....Bocsi nem tudtam pontosan értelmezni a kérdést...
-
ricsi99
addikt
válasz
Balazuz #50486 üzenetére
Erre figyelj ha veszel elektrónikát. PCB-rev és a bios chip is stimmeljen.
-
ricsi99
addikt
válasz
Lex Icon #50481 üzenetére
6TB hdd nem kicsi... én elsőnek egy teljes /nem gyors/ formázást ráengednék....gépben sata kábelen
ez szerintem lesz vagy 6 óra is....(parancssorban format "itt a betűjel kell" /u kapcsolóval
(Ha valahol elhasal jegyezd meg hány százalékon és irány a gari)
Ha ezen átmegy (amit kétlek) akkor ugyan ez usb-n is.Ha nincs rajta fontos adat akkor gépben ujra is particionálhatod.... usb-re csak akkor rakd vissza ha minden tökéletesen megy
UI: egyáltalán az alaplapod biosa rendesen lekezel ekkora hdd-t? ehhez már mintha uefi kellene....
Ha nem akkor biosban kapcsold ki az automatikus detektálást.... a win akkor is megtalálja és kezeli helyesen... -
ricsi99
addikt
válasz
lócitrom #50478 üzenetére
Szerintem ne rágódj rajta, megpusztult és kész, pc alkatrészek már csak ilyenek.
Én dolgoztam szervizbe és hidd el ,volt hogy összeraktunk 20 gépet egymás után előcsomagolva a dobozokból.
Az most mellékes mennyi volt a gyártási hibás ,hanem az a példa lényegesa ,hogy van olyan gép ami már lassan 10 éve ketyeg (server) van amit meg havonta kellett műteni.
Hdd/memória meg pont az a kategória ami egyik pillanatról a másikra képes elpusztulni.... Pont azért van szereverekbe több vinyó fb bemoria, ha az egyik megpusztul mert épp olyan napja van ,csak odanyulsz kicseréled és kész.
Ha ez az istenített "Sentinel" olyan nagy csoda lenne hidd el ajándékba adnák a serverekhez is... árban beleférne..... de mivel csak egy monitorozó kis programocska (amit ha akarok simán át is verhetek mert csak a firmwaret olvassa ezért nem kötelező érvényű ,hogy jelezze neked a várható meghibásodást....
UIekem wd blue volt hasonlóan ráakasztva egy asus routere ,de nekem a router halt meg egyik pillanatról a másikra.
-
ricsi99
addikt
válasz
*Ropi* #50467 üzenetére
Kérek engedélyt meghunyászkodni....
..
Te mint szaki vágod a dolgot... én csak elméletben ,hál isten utoljára egy 40-es quantumon kellett panelt cserélnem.. ha szakszavakkal leirom ,hogy bukta a cuccot/kivétel ha vagyont költ rá, akkor úgy is körülnéz valami sufnituning megoldásért.... rosszabb esetben szétkapja a hdd-t ,hogy a motort megmozgassa....
igy meg szerintem laikus számára is érthető nyelven leirtam a lépéseket ,hogy lássa nem egyszerű...
kolléga nem panaszkodott ,hogy nem érti ,vagy mert hülyeséget irtam....
válaszold meg neki a kérdést akkor te ,jobban megfogalmazva... hogy én is tanuljak belőle mester.... -
ricsi99
addikt
válasz
*Ropi* #50459 üzenetére
Nah... finoman leirtam ,hogy ne otthon barkácsoljon ezzel senki ,hanem pl keressen meg téged ,mint specialistát.
Sajnos amikor meghal az adattároló akkor jön rá az ember a "biztonsági mentés" elönyeire.Ha vannak ,otthon is kiprobálható pici trükjeid oszd meg velünk kérlek.
-
ricsi99
addikt
válasz
lócitrom #50455 üzenetére
Egy tipp...
Gondolom sata csatlakozos.... igy a gépedben lévö tápgységen van + sata tápcsati probáld meg azzal.
Ha motor ment galyra ,az ritkább eset ....akkor hallanod /vagy ha kézbe fogod a lemzt induláskor akkor érzed ,hogy probálkozik elindulni de nem bir /ez régebbi hdd-knél volt föképp ,hogy megszorult a lemez és induláskor nem birt megmozdulni.... annó ,ilyenkor finoman picit megutogetttem az oldalát és volt hogy elindult ,de csak otatosan ,hogy az olvasófely meg ne mozduljon.... ha ilyenkor felpörög... gyorsan dugj rá egy sta csati és mentés.
99% ra saccolom ,hogy elektrónika hiba.... ha tényleg fontos adatok vannak akkor próbálj meg szerezni egy ugyan ilyen sorozatszámú/tipusú hdd-t és kérj meg egy müszerész beállitotságú emberkét aki kicseráli a panelt.
Ha elindul akkor ments
Ha ezek nem válnak be /vagy nem megoldható ,vagy nincs kedved ,és tényleg életbevágó adatok vannak rajta..
Akkor szerviz.... viszont számold össze a havi fizudat mert egy adatmentő szervízben kb annyi lessz csak a bevizsgálási díj.....
Menteni ...menteni ... menteni... mindig olcsóbb... -
ricsi99
addikt
válasz
tzimash #50450 üzenetére
Kábelhibát, könnyű kiszűrni.
a. ) kikapcsolod a gépet és felcseréled a kábeleket a gépedbe.... táp csati valoszinűleg van még szabad a tápegység kábelén. Adatkábel meg gondolom, több HDD van a gépbe.
b,) működés közben, amikor csak üresben fut) finoman picit megmozgatod, a kábelt ahol csatlakozik az alaplaphoz /HDD ez és figyeled, hogy akkor kattog e.
Szeri nem "bad sector"-os a géped.
A működése hasonlít a régi lemezjátszókéra. van egy lemez és van felette egy olvasófej ami rögziti olvassa az adatokat.
HDD. Ben viszont sokkal gyorsabban pörög és a felette keletkező légpárna emeli fel az olvasofejet a lemezről
Ha hibás szektort talál, akkor az olvasófej kiugrik a lemez szélére /akkor hallod a kattanást/ majd vissza és újra megpróbálja elolvasni azt a részt. Majd újra és újra. ezért hallod a kattogást.Még az van, hogy a lemez le van "lakkozva" hogy a fém ne rozsdásodjon. ha ez a "lakkozás" lejön a fémről /az idő vasfoga ugye/ akkor az olvasófej hozzáérhet a fémhez. ezt a HDD nem szereti. Újraindulhat. de a min ezt már nem képes követni, ezért nem látja a hdd-t, csak ha újraindítod a rendszert.
Ha van rajta fontos adat. egyesével próbáld, meg amit könnyen még leolvas lementeni, amelyik fájl-nál eldobja, magát azt ne erőltesd.
Aztán kukázd a hdd-t. Sentinel, megjegyzi a hibás próbálkozások számát és azért romlik a kondíció.
Ha valóban fizikailag sérült a hdd-t, akkor ahányszor a hibás szektorhoz ér, attól előbb és nem utóbb végkép elhal a HDD.Ha nagyon szerencsés vagy csak a tápcsatlakozó sorakozik, és ha lecseréled egy másikra, akkor jó lesz. De ezt a hibát inkább random adja elő. független a használattól szóval erre a mostani leírásod alapján kicsi az esély.
-
ricsi99
addikt
válasz
werinter #50437 üzenetére
Ha jól láttam a lapod supportjában akkor támogatott az ssd-d... gondolom a mögötte lévö tipusszám is stimmel...
A legfrissebb alaplapi biost használod?
A vga kártyán kivűl van e még valamilyen kártya a gépben?
Sajnos amig a biosban nem látod az adattárolót addig a win sem hajlandó elindulni róla...
Alsó vagy a felsö slotban van az ssd?
Esetleg probáltad úgy is ,hogy csak a vga van a gépedbe és csak az m2 -es ssd? Lehuzva az összes sata hdd/odd ....ha van extra kártya addig kivéve? Hátha csak összeveszik valamivel, valami eröforráson -
-
ricsi99
addikt
válasz
atika88 #50400 üzenetére
Szerintem a Bios-od nem jól ismeri fel... vagy valaki már uefi biossal particionálta /gpt/mbr/ társai.
Javaslom tilsd le bios-ban ,hogy automatikusan felismerje.(ne a sata vezérlőt csak az autodetektet)
Win aztán megtalálja magától is... kiváncsi vagyok úgy mit mutat a win...
Ja megjavul akkor particionáld újra de "mbr" módban. -
ricsi99
addikt
válasz
SunMount3r #50392 üzenetére
2 tipp amit néz meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Diablo IV
- Milyen légkondit a lakásba?
- Viccrovat
- Tőzsde és gazdaság
- Honor 400 Pro - gép a képben
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged