- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
SSD arra van hogy pusztoljon, ne kíméld.
Per még nem volt abból, hogy tönkrement, de a te hibádból mert túl sokat írtál rá.
Azért van hogy kopjon, pusztuljon.3-5 év garancia van rá? Sztem nem kell aggódni. Fontos adatokat meg ssd-n amugy sem tárolunk, régi indián közmondás.
Mondjuk ha rengeteg 1-2 kb-os file-al bombáznád, na akkor tényleg vége lehet pár év alatt.
Lapozofile pl 8g ramnál 8g írás az ssd-re, 24 giga ramnál már kezd necces lenni a dolog. Az ha mindenképp szükséges dobd át hdd-re, meg a hiberfilt. -
-
törölt tag
válasz
Doky586 #47752 üzenetére
Ubuntu alól másold át és nem lesz probléma elvileg.
Egy nas/linux által létrehozott dinamikus kötet, ami elvileg ext valahanyas, nem fogja látni a w10.
Nem a dinamikus kötetet nem látja, hanem a filerendszerét. (szóval lehet felfogja hogy ez egy dinamikus kötet, csak az ext akárhányon van tárolva és ott megállt a tudomány)
Szerintem a nas szoftverében nem tudtál dinamikus ntfs filerendszert létrehozni, mivel maga az ntfs egy hulladék, és a winen kivül már évek óta nem használja semmi.Biztos ntfs filerendszer van rajta?
Volt 1-2 nasom de egyik sem tudott ntfs-t. (több felhasználó alatt pl meghal az ntfs -en tárolt adatok elérése, ext alatt nincs fentakadás) Emiatt nem is használják ott ahol hálózatról van szó.a dinamikus tma angolul kivesézve :
https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa363785(v=vs.85).aspx
a w10 az a 7 upgrade után a saját dinamikus köteteit sem látta/látja sok esetben.
Ha hülyeséget beszélek szóljatok.
-
törölt tag
válasz
Doky586 #47744 üzenetére
Igen véletlen rossz helyre ment.
A nas elvileg ext4 en szokott lenni, hálózaton látod a tartalmát, mentheted bármire.
Ha kivennéd a nasból a hdd-t akkor látnád a tartalmát egy linuxos gépen, vagy w10 alá trükközve/vmi driverrel szenvedne valamit a gép.(anno 7 es alatt tettem fel ilyen ext4 - drivert" de iszonyat lassú volt, egy szenvedés)Én azt csinálnám, ha le akarnám szedni az adatokat, hogy hálózatról áthúzom bármire w10 alatt.
Hálón kijelölöd, aztán copy, w10 es gépre bárhova.Ha a nas megpusztult, akkor vinyó ki - asztaligépbe bedob - , az asztali gépeden beröffentesz egy ubuntut pendriveról (telepítés nélkül), áthúzod az ntfs vinyóidra a tartalmát.
De lehet nem teljesem értem a célját.
-
törölt tag
válasz
Integrale #47739 üzenetére
Szia, nem találtam erre vonatkozó leírást, szerintem a home alatt is ugyanugy van dynamic volume.
https://technet.microsoft.com/en-us/library/gg318052(v=ws.10).aspx
-
törölt tag
válasz
tknof1871 #47734 üzenetére
Pc-x en van a dokkolóknál. nincs benne semmi extra gyakorlatilag csak kábelezés, nincs fizikai korlát, csak a vezetősávok vannak tovább vezetve.
https://www.pcx.hu/sharkoon-quickport-intern-1-bay-fekete-044381
pc-max - nál volt sokáig ez használtan 2 e -ért én akkor vettem 15db-ot biztos ami biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged