- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz
ElektrikusDE #54522 üzenetére
Természetesen, csak a mechanikát és az elektrónikát kell cserélni.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
ElektrikusDE #54082 üzenetére
Hát fontos adatot nem fogok ezek után rájuk tenni, de kicsit megnyugtató, hogy legalább az egyik nem megy végleg a kukába. A másikról majd kiderül(azon most reggel indítottam el a HDS-t).
-
Celithrandi
addikt
válasz
ElektrikusDE #53985 üzenetére
Nem Ő lesz. A hibakeresés miatt raktam fel a HDSentinelt hogy biztosan jól adja e le a win a hdd-k aktivitását, de igazából már megvan a ludas, csak a megoldás nincs meg.
-
pjen
félisten
válasz
ElektrikusDE #53890 üzenetére
Szomorú vagyok.
-
pjen
félisten
válasz
ElektrikusDE #53884 üzenetére
Azért lakásban nem sűrűn használnak 300 as Fi relèt.Inkàbb 30 ast. A konnektorba èpìthetők leginkább 10mA hiba áremra kapcsolnak. Persze az, hogy a fáziskereső világít egy másik dolog.
-
pjen
félisten
válasz
ElektrikusDE #53866 üzenetére
Nem akarok bele vau, de panel lakások tizezreiben nincs földelés a szobákban. Egyébként is, ha a földelés hiánya lenne a fő probléma akkor a rázó gép, jó földelés és egy Fi relé össze egyezhetetlen lenne. Márpedig egyre több lakásban van Fi.
-
peter889
őstag
válasz
ElektrikusDE #53866 üzenetére
Köszi a tippet. Majd hívok villanyszerelőt. Sajnos nem ismerek egyet sem, és állítólag manapság nem könnyű jó áron mesterembert találni nagyobb munkákhoz. Remélem nem kell majd falat bontani.
-------------------------------------------------------------
A délután folyamán a félfagyott állapotából feltámadt a toshibám sentineles hibajavítása (már amikor éppen kapcsoltam volna ki a gépet) és lassan feldöcögött 89.47%-ig, ahol is több, mint egy órája toporog: [kép]
(Csak azért kínlódom vele, mert ha kiveszem a gépből, többet az életben nem teszem vissza, adnék egy utolsó esélyt ennek a zombi tányér-szerelvénynek, de gondolom teljesen fölöslegesen.)
Ilyen esetben még ha végig is fut a "javítás", újabb bad szektorosodások várhatóak a teljes használhatatlanságig? -
Pityu.
nagyúr
válasz
ElektrikusDE #53870 üzenetére
Köszi az infót amúgy.Használom tovább
-
Pityu.
nagyúr
válasz
ElektrikusDE #53868 üzenetére
Erre már nincs garancia,ez egy régebbi 320gb hdd használtan szereztem egy ismerőstől.Viszont van egy másik ismerősöm aki számítógépes boltban dolgozik ő azt mondta mentsem le az adatokat és dobjam ki mert ez már megdöglik.Fontos adatok nincsenek rajta csak próba hdd de szerintem még nem fog tönkre menni.
-
peter889
őstag
válasz
ElektrikusDE #53864 üzenetére
Köszi a választ.
""Ja, a földelt típusú a szobai konnektorom (amiről a számítógép megy), bár a földje nincs
bekötve. Szerinted az probléma?"
Igen."
Megkérdezhetem, hogy ez miért probléma? Szerinted mit csináljak vele?Amikor be van dugva a gépem, a fedlapot ráteszem, kizárt hogy fogdossam, viszont ha nagy ritkán hozzáérek a gépházhoz az nem probléma az HDD-nek?
-
peter889
őstag
válasz
ElektrikusDE #53862 üzenetére
Köszi szépen a választ.
Jó írod, a készülékházon is mérhető a kb. 110 volt a fázis-készülékház és a nulla-készülékház között.
Szerinted biztos, hogy lakáson belül ill. lakáshoz tartozóan van a hiba és nem valamelyik szomszéd kötött félre valamit?
Egy régebbi társasházban lakom, és ez a hiba szerintem elég régóta fennáll.
Az a baj, hogy nincs a konyháig elérő hosszabbítóm, és akkor nyitva kéne hagyni az ajtókat is...
Pár éve vettem az egyik lomosnál pár száz forintért német gyártmányú hosszabbítótviszont a számítógéphez a teszkós kapcsolósat használom (szerintem be van kötve a földelése, de hiába, mert a szobai konnektorban nincs földelés).
Ja, a földelt típusú a szobai konnektorom (amiről a számítógép megy), bár a földje nincs bekötve. Szerinted az probléma? -
peter889
őstag
válasz
ElektrikusDE #53858 üzenetére
Köszi a figyelmeztetést és a tanácsot, és hú, azt hiszem nagy gond van az elektromos hálózatommal
:
A szobámban a fázisceruzát a működő számítógépem burkolatához érintettem, és a tápegység fémfalánál kicsit világít a fázisceruza (bár nem annyira, mint 230 voltnál.)
(Mondjuk ennek ellenére nem éreztem rázást.)
Ugyanezen a szobai elosztón van az íróasztali fémlámpa: annak a burkolta kicsit ráz (eddig azt hittem, a benne lévő vezeték problémás), de hiába húzom ki a lámpát a konnektorból, a fázisceruza továbbra is kicsit világít a számítógépem burkolatánál.Az előszobában ugyan van "földelés", de a fázis és a föld; valamint a nulla és a föld pontok között egyaránt 110 voltos feszültséget mérek. (Fázis és nulla között a 230-at.)
A konyhai, fürdőszobai konnektornál megfelelő értékeket mértem.Vajon mi lehet a probléma?
Nincs földelés a szobában, és hosszabbítós elosztót kell használnom (miért baj az?). Gondolom kínai, lehet manapság nem kínait kapni?
-
satee76
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #53804 üzenetére
-
SP4C3
veterán
válasz
ElektrikusDE #53648 üzenetére
Saját, asszonyka gépében hdd, 1TB, egy szerverből jött (nem csendes, de cserébe gyors - egy hdd-hez mérten persze), semmi fontos nincs rajta, csak az oprendszer meg játékok... Mivel nem volt kedvem OS-t hegeszteni ilyenkor, így elküldtem a boltba pillanatragasztóért, probléma megoldva, működik.
-
mgTerminator
veterán
válasz
ElektrikusDE #53498 üzenetére
Tudom, de ezzel arra céloztam hogy szerintem simán előfordulhat az hogy ugyan ott lett hibás, egy esetleges áramkimaradás vagy ingadozás esetén. Mert sajnos volt ilyen, előfordult.
-
mgTerminator
veterán
válasz
ElektrikusDE #53496 üzenetére
Nekem nem gyanús az azonos eredmény, mert első pillanattól kezdve RAID0-ban voltak használva, soloban soha nem mentek kb.
-
Taurus-1047
csendes tag
válasz
ElektrikusDE #53311 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
GAbre
veterán
válasz
ElektrikusDE #53304 üzenetére
Azt mondta itt a szervíz,hogy meg tudja csinálni,de finoman szólva nem lesz örök életű a csatlakozó,aztán meg kuka.
Tovább nem is kérdeztem,mert be akarták így bagóért venni.
Akkor inkább vadászok 1 badsectorosra,és a kettőből rakok össze. -
ricsip
addikt
válasz
ElektrikusDE #53306 üzenetére
A hibás panel megtartásáért automatikusan feljelenteném a szervízt lopásért a rendőrségen.
Pl. bevált országos módszer a kazánokban a paneleket cserélik 100-250 ezer forintokért a zugszerelők. Aztán nagyvonalúan felajánlják h. elviszik a "hibás" panelt magukkal. Namármost ha azok a faszkalap "mesteremberek" (már a szakmájuk nevének említésétől is kifordul a belem), akik a sittet, bontott törmeléket, meg minden más szemetet otthagyják szerelés után az embernek mint kutya a szarát, de az állítólag javíthatatlan panelt nagy előzékenyen elvinnék magukkal, ott csak a leghülyébb kuncsaftnak (azaz az összes átlag műszaki analfabéta lakástulajdonosnak) nem esik le az átbaszás ténye. Azaz a "hibás" panel valójában könnyen javítható, és jövő héten egy másik hülyének újárban eladja 100% haszon mellett a faszkalap kazánszerelő. Azaz az eredeti tulajt ezzel meglopta a szerelő.
-
ricsip
addikt
válasz
ElektrikusDE #53304 üzenetére
Szerelnek még tv-t 2021-ben bárhol is?
Szerintem automatikusan panelcsere oszt csók..
-
breezer88
tag
válasz
ElektrikusDE #53252 üzenetére
Köszönöm szépen!
Tényleg , valóban könnyebb a HDD-n kicserélni és nem az alaplapon. Kérdés hogy a boltba visszavenni ennyi elég-e? Az alaplap típusa MSI B450 tomahawk max.
-
liksoft
nagyúr
válasz
ElektrikusDE #53247 üzenetére
Jobban jársz, ha kábelt szerzel be.
-
liksoft
nagyúr
válasz
ElektrikusDE #53245 üzenetére
SAS vezérlőt használsz SAS winyóhoz de SATA kábellel? Ezért kell az az átalakító? Nem lenne jobb SATA kábellel meghajtani? Maximum olyan helyen tudok ilyent elképzelni, ahol 1 SAS winyó mellett 3 SATA nagy kapacitású van. Hiszen a kábelek leginkább 4-es csokorban vannak a SAS vezérlőkhöz.
-
atesz19910
tag
válasz
ElektrikusDE #53240 üzenetére
a táp biztosan nem rossz mert a szerverem arról megy, seasonic platinum minősítésű szervertáp.sima sata hdd-t rákötöm az azonnal indul illetve próbáltam még másik 4 seasonic táppal is 2 szerver és kettő asztali amik szintén működő gépekbe vannak és ott is ugyanez van... ami érdekes, átvittem 2 vinyót a barátomhoz aki adta, ott meg mennek... szóval nem értem...
-
atesz19910
tag
válasz
ElektrikusDE #53235 üzenetére
ezekkel én is megvagyok, a windows látja is a raid vezérlőt igaz nem drivereztem fel, de magát az ezközt felismerte biosban, mind a szerver gépben mind pedig asztali gépben egyaránt. a probléma ott van nálam hogy a 250 vinyóból egy sem pörög fel, csak gyors kattogást produkálnak. olyan mintha nem kapnának elég szuflát
-
atesz19910
tag
válasz
ElektrikusDE #53233 üzenetére
Dell Cheetah 15k.7
modell :st3300657SS (seagate ) -
Greentea
senior tag
válasz
ElektrikusDE #53093 üzenetére
Szia!
ijj bakker... akkor 14 napos elállás lesz. Slusszpoén hogy még vaciláltam is hogy bemenjek-e érte személyesen vagy inkább futárszolgálat. Dehát ez márcsak ilyen.Köszi a választ!
-
jattila48
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #53037 üzenetére
Ja, én teljesen másra gondoltam. Azt hittem, hogy a fej és a lemez felülete között van valami kenőanyag, mert az angol nyelvű leírás szerint a kenőanyag egyenletes szétosztásáról van szó, ami ha egy bizonyos helyen összegyűlik, ott kopást idéz elő. És ez a fejmozgás nem befolyásolja a sebességet? Nekem úgy tűnt, hogy nem csak idle állapotban csinálja, de lehet hogy tévedek.
Szóval akkor létezik/létezhet olyan firmware, ami ritkábbra veszi ezt a klattyogást? -
jattila48
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #53035 üzenetére
És nem lehet ezt legalább korlátozni? Mondjuk, hogy csak 1 percenként csinálja. Firmware update segíthet ezen? Vagy wdidle program?
Egyébként tényleg van valami kenőanyag? Soha nem hallottam róla. -
Mörcy
csendes tag
válasz
ElektrikusDE #52929 üzenetére
Köszi, OK rendben, úgy legyen!
Csak nem értem, a programban minek írják, hogy kritikus adat, szervo, fej, stb. hibákat jelenthet. Az olvasási hiba, az olvasási hiba...tök mindegy milyen márka.
"(pl. a Samsung, WD, stb... esetén nincs ilyen mértékű változás)" Hát igen...a toshiba vinyón konkrétan semmiféle változás nincs, mert mindig nulla az adat. Volt már nagyon sok hdd-m de ilyet még nem láttam.
Na mindegy, majd meglátjuk, csak pont ezen vannak a fontosabb dolgok, a toshiba-n a kevésbé fontosak.
Ez a toshiba:
Az "érték" mező adatait is össze lehet hasonlítani. Nekem az utóbbi kép jobban tetszik, mint a 60 meg 70 számok. -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ElektrikusDE #52907 üzenetére
Partícionálva, ezt akartam írni de a chrome okosabb...
-
Keem1
veterán
válasz
ElektrikusDE #52769 üzenetére
Szuper vagy, köszönöm a segítségedet! A rack nem lényeges, kb. 2500 forint volt, ha a hdd tényleg megadja magát örökre, akkor a rackért tényleg nem lesz kár.
Van egy ügyesebb kezű barátom, a forrasztás minden kellékével (a forrasztási skill-t is beleértve), őt fogom megkérni erre. Így legalább látok rá esélyt hogy használhatom a motyót.Még 1x köszönöm!
-
Keem1
veterán
válasz
ElektrikusDE #52765 üzenetére
Úgy csináltad, hogy a kábelről levágtad a csatit és az érintkezőket ráforrasztottad?
Nálam annyi a nehezítő körülmény, hogy egy külső rackben volt eddig a diszk, csak egy egyéb feladat miatt kellett most kivételesen a géphez SATA-n keresztül kötni (aztán véletlenül lelöktem a gépházról és épp az "L"-csatlakozón landolt, ami rögtön le is törte az egészet).
Szóval a rack "kábelét" nem tudom, mennyire lehetne ráforrasztani, hisz az fix, a nyákon van rajta az egész csatlakozó. -
MM
őstag
válasz
ElektrikusDE #52608 üzenetére
Nem rendszer, AHCI ON, SATA 1-en van, a többi drive (SSD-k és HDD) hasít.
Mindenkinek köszönöm a tippeket, első körben törlök mad róla ezt azt és indítok egy lemez karbantartót.
-
nyaky666
csendes tag
válasz
ElektrikusDE #52463 üzenetére
Köszönöm
-
xandus
csendes tag
válasz
ElektrikusDE #52339 üzenetére
Nem akarok egy futó programot a háttérben.
-
xandus
csendes tag
válasz
ElektrikusDE #52337 üzenetére
Üdv. Ha a Hard Disk Sentinel-ben beállítom, akkor is tiltja ha a sentinel nem fut a háttérben?
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ElektrikusDE #51001 üzenetére
-
pjen
félisten
válasz
ElektrikusDE #50946 üzenetére
Hát én még sose,úgy látszik szerencsém volt.Pedig van 8 éves HDD m is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Posta, csomagküldés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest