- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
Ninoka
tag
válasz
Félix66 #3300 üzenetére
Mármint, hogy az mp3 hogyan készül? Egy szoftverrel. Lehet az bármi, Audiograbber, Freerip, vagy bármi. Beteszed az audio cd-t, kiválasztod a számokat amiket tömöríteni szeretnél, beállítod a tömörítés mértékét stb, aztán megcsinálja. Ennyi.
Az, hogy egy szám mennyire szól jól vagy rosszul, nem feltétlenül a tömörítés nagyságától függ. Persze ha jobban betömöríted nyilván romlani fog, de két azonos 320 kbit/s-os zene között is lehet óriási különbség minőségben. Lehet, hogy amiket eddig hallgattál azok jól szóltak, de azok valószínűleg 160 kbit/s-on sem szóltak volna sokkal rosszabbul. De végül is teljesen lényegtelen. Én ha betömörítek valamit, akkor nem szoktam 160 kbit/s-nál nagyobbra hagyni, mert csak a helyet fogja. Ha mindenképp a minőség a lényeg akkor inkább választok valami veszteségmentes formátumot, pl FLAC.
Nekem pl egy Yamaha erősítőm van, amin van egy "mp3 feljavítás" funkció, de igazából nem szoktam használni.dts-t minek hallgatsz sztereóban? Az olyan mintha gumicsizmában mennél a diszkóba. Semmi értelme
A képekben annyira nem vagyok otthon, úgyhogy nem tudom megmondani, hogy a betömörített film mitől olyan jó minőségű. Lehet, hogy a megjelenítőtől is függ, amin nézed. De amúgy passz.....
-
Ninoka
tag
válasz
Félix66 #3298 üzenetére
1. Szerintem egy tömörített formátum sosem fogja elérni a cd minőséget. Azért meg lehet közelíteni, de elérni sosem fogja. Szerintem szerezz pár eredeti (gyári) műsoros cd-t, és szedd le róla a zenéket különböző tömörítési formában. Lehet, hogy már a 160 kbit/s-ra is azt mondod, hogy neked megfelel, lehet ,hogy a 320 sem lesz jó. Én egyszer leszedtem egy cd-ről eektronikus zenét wav-ban 44 Khz 16 bit sztereóban, és simán hallani lehetett a különbséget. Igazából a magas hangokkal van baj, mert kicsi a mintavételezési frekvencia.
1. Szerintem ha már megvan egy hanganyag dts formátumban, akkor kár lenne sima sztereót csinálni belőle, bár én még nem próbáltam.
3. MIvel a digitális kimeneten digitális jel megy, így elvileg tök mindegy, hogy az eszköz ami átküldi az erősítőbe az milyen minőségű, hiszen a digitális jel átalakítása analóg jellé az erősítőben történik. Így aminőség csak az erősítőtől függ.
Ezek az én véleményeim, de lehet más valaki majd mást fog mondani ........
-
törölt tag
válasz
Félix66 #1174 üzenetére
Na akkor tolok még egy kis infót, hátha ezt nem figyelted.
Menj be ide is.
Itt van többféle jó cucc.
Ajánlanám a figyelmedbe az akciós 500-as Magnat Quantum szettet, és hozzá egy Onkyo TX-SR605-öt és még marad zsé is. Ja a pure audió állást is teszteld le mert sokat számít. -
neduddki
nagyúr
válasz
Félix66 #1139 üzenetére
HI!
Hat ha zenerhallgatozasol van szo, akkor kicsit tenyegl vekony az osszeg:- (
DE ez az osszeg amr majdnem jo az erositore /kulhonban mar megkapod ennyije siman/:
bofes akkor e melle vmejjik studiomonirorbol erdemes valogani...
udv
neduddki
p.s. csak nem birom kihagyni hogy linkeljem:- )))
-
válasz
Félix66 #1139 üzenetére
Szvsz a Denon nem rossz választás, én még a Harman/Kardon és az Onkyo márkákat ajánlom figyelmedbe. A Denon kétségkívűl lágy hangzású, tehát az általad leírt körülményekre ideálisabb lehet szerintem. Nem írtad, hogy végülis mennyit szánsz az erősítőre, én a Denon 1908, H/K AVR-247 és az Onkyo SR-705-ösét ajánlom figyelmedbe (ebben a sorrendben).
Viszont ha a zenehalgatás komolyabb szinten mozog, akkor az igazi megoldás egy külön sztereo erősítő lenne szvsz...
-
WN31RD
addikt
válasz
Félix66 #1139 üzenetére
A házimozi erősítőkhöz nem igazán értek, abban majd más segít, csak a következő tanácsokat adhatom:
- A hangzást a hangszórók fogják meghatározni, nem az elektronika, nem a kábel, nem bármi más. A pénzt ennek megfelelően érdemes csoportosítani.
- Ha inkább a lágyabb, hallgatható zenét kedveled, akkor valószínűleg jobban jársz egy sub nélküli rendszerrel, és az abból felszabaduló pénzt érdemes a hangfalakra költeni.
- 400e Ft soknak tűnik, ha egyben ki kell fizetni, de tulajdonképpen egyáltalán nem sok, ha egy teljes házimozi hangrendszerre oszlik el, még sub nélkül is. A zenehallgatás érdekében az ízlésed és az elvárt minőség függvényében érdemes lehet a pénz túlnyomó többségét a front hangfalakra költeni.
- A kifejezetten a "házimozis" piacot megcélzó termékek helyett én inkább a hifis világban, illetve, ha lehetséges, a profi hangtechnikában (stúdiómonitorok!), néznék körül.
- Szánd rá az időt és energiát, és hallgatózz! Másképp ugyanis nem fogod tudni eldönteni, hogy mi jön be neked.Szerk.:
Tudod, mert kipróbáltad, hogy sokcsatornás rendszerre van szükséged a zene, zenés filmek, élvezetéhez, vagy csak feltételezed, mert mostanában ez a divat? Hallottál már 400e Ft-os sokcsatornás rendszert és 400e Ft-os sztereo rendszert, és a kettőt összevetve döntöttél a sokcsatornás mellett?
Baromi nagy különbség van ám a hangminőségük között, és nem mindenkinek nyújt a sok csatorna olyan plusz élményt zenén, amely miatt lemondana a szebb hangzásról.
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest