- Magisk
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
Aktív témák
-
Félix66
csendes tag
DTS-t nem hallgatok sztereóban, csak próbálgattam, hogy mit ér az eredetileg felvett anyag sztereoba konvertálva, hisz innen jöhet csak az mp3.
Az a gyanúm, hogy egy jó zenei dvd DTS hangjából utólag nem lehet olyan minőségű anyagot csinálni, mint egy eredetileg sztereoban felvett anyag... nemde?
-
Félix66
csendes tag
Bocsi!
Azt szeretném igazából megtudni, hogy hova fejlődött, mára az mp3?
Gyakorlatilag azért, hogy csemegézzek-e egyáltalán a neten, és ha igen, akkor mi legyen a fő szempontom a legnagyobb minőség elérése szempontjából.
-
Félix66
csendes tag
Bocs, még valami.
Áttérek a képre.
Hogy van az, hogy egy agyon tömörített, 4,4 Gb-ra csökkentet 720p-s film sokkal szebb, mint egy eredeti dvd!Az a tömörítés is fejlődött valamit az utóbbi időben... Nemde?
-
Félix66
csendes tag
Köszönöm gyors válaszod, és egyetértek.
Nem akarom én átkonvertálni a DTS-t! Dehogy!
Csak hát vadászgatok a neten is zene után, ha van időm...
Itt pedig az mp3, tömérdek mennyiségben. És vannak közöttük egész jól hangzó darabok.
No de ezek hogyan készültek?? Valaki valahonnan konvertálta?És elmondom, a zenei, tehát a felvételkor CD-re szánt anyag sztereóban, mp3-ban, mondjuk olyan 400-as bitrátával, bizony viszi a magas hangokat is! Én úgy hallom a rendszeremen. Persze "pure" állásban, szigorúan sztereóban. Ha az erőlködőt átállítom hogy csináljon belőle valami térzenét, hát....nem egyértelmű.
De az is igaz, egy DTS hangú dvd az erősítőn sztereo állásban lehallgatva sem meggyőző... Márpedig ebből az követekezik, -ha jól gondolom-, hogy a felvételi körülmények számítanak.
-
Félix66
csendes tag
Köszöntelek benneteket!
Én a DENON 1908-ast használom, Ultimate Alteus hangfalakka.
Szerintem zenére nagyon jó!
A kérdéseim hozzátok:
1 sok mp3-as zeném van, mert ahhoz könnyen hozzáférek.... Igaz-e, hogy 320-as bitráta felett ez a módszer eléri, illetve megközelíti a CD minőséget, feltéve, ha megfelelő anyagról konvertálták?
2 egyáltalán, van-e értelme konvertálni mondjuk egy dts hangrendszert sztereóra, illetve ez a konvertálás hasonlít-e egyáltalán az eredetileg sztereóban felvett anyagra?
3 Ugyebár az optikai és koax vezetéken futnak az 1-esek és a nullák... Akkor a legócskább DVD lejátszó is el tudja látni teljes értékű jelekkel az erősítőm bemenetét? Azaz nincs hallható külömbség???
Előre is kösz a hozzászólásotokat!
-
Félix66
csendes tag
válasz
#67688960 #1173 üzenetére
Kösz fiúk a kérdést, de nem vettem még semmit!
Nem oly egyszerű az, mert hát ha van rávaló, akkor nincs idő az elköltésére.
Igazából lemaradtam az információk tekintetében a boltokat illetően is, ami pedig számomra tán lehetővé teszi az összehasonlítást. Tudom, itt a net, itt minden megvan. De hát el is kell menni, meg is kell hallgatni, és mindezt többször. Higgyétek el, nem is olyan egyszerű az én esetemben. Ezért is fordultam hozzátok.
Értem én a logikát, a használt cuccok sem idegenek tőlem, de kérdem én hogyan mélyedjek bele a témába oly mértékben mint huszonéves koromban, amikor valahogy bőven volt időm ilyenekre. Minden esetre ugyanúgy izgat a téma, mint annak idején.
Ugyanakkor mégegyszer megjegyzem, az SE 260-as térképzése nagyon gyenge volt egy mostani erőlködőhöz képest! Pedig azt aztán hosszú előkészület és takarékoskodás után vásároltam.
Majd jelentkezem, addig is kösz mindent!
-
Félix66
csendes tag
Először is köszönöm a válaszod!
Az előbb írtam egy oldalt, oszt elmentem ebédelni, és elveszett az egész!
No, most rövidebb leszek. Valahogy megpróbálom a tanácsodat megvalósítani, azaz élőben meghallgatni az azonos áron elérhető sztereo, illetve házimozi rendszereket. Nem lesz egyszerű.
Igazából egy extra felső kategóriás házimozit hallgattam, ahol a helyiség belső burkolata, berendezése és a technikák értéke kb 10 mFt volt.
Korántsem az én kategóriám, de moziból eléggé megfertőződtem.
Van egy 5,4 * 3,6 m-es helyiségem, ahol most egy Panasonic AE300-as vetítő műkszik, kb 2,80 m széles képpel. Szerintem ez a jövő! Teljesen mozi élmény. A hangot most Orion SE 260-as erőlködővel meghajtott Preludium hangfalak adják. Innen szeretnék továbblépni.
Ami nagyon zavar, hogy az egykoron agyondícsért erőlködőm nemrég egy üzletben teljesen leszerepelt! Most aztán meg vagyok zavarodva!
-
Félix66
csendes tag
Köszöntelek benneteket!
Kezdő vagyok itt, nálatok, és kevés az időm is, ezért kérem a segítségeteket!A problémám lehet, hogy kicsit nagyképűnek hallatszik, de egyáltalán nem az a szándékom, hogy "hergeljem" a társaságot.
Van lehetőségem arra, hogy kb 400 eft-ot költsek egy házimozi rendszer hangtechnikájára. Ehhez kérnék tanácsot. Alapvetően zenés filmeket, koncerteket szeretnék nézni, hallgatni dvd-n. A nézés megoldott egy jó projektorral, a dvd lejátszó-felvevő a legolcsóbb noném márka. /a kép kitűnő, és tv-t is nézhetek a gagyi felvevő tunerje miatt/
Valaha, nagyon rég az ORION hi-fi rendszert vásároltam, kb egy akkori garázs áráért. Aszem elavult, legalább is ma kipróbálhattam egy üzletben megfelelő környezetben, és ledöbbentem.
Nemtom tudtok-e segíteni. Ahogy beleolvasgattam a fórumba, bizony elég nagyok az ellentmondások.
Igazából az a stratégiám kezd kialakulni, hogy inkább kisebb, nem közismert gyártótól vennék olcsóbb, de kiválóan szóló hangfalakat. /Ultimate Alteus, kb 245 eft/, és ehhez erősítő kellene. Nem vagyok oda a gépzenéért, én inkább a lágyabb, hallgatható zenét kedvelem. Hajlok a Denon felé, de sajnos együtt nem tudom kipróbálni a rendszert. Persze teljesen más is lehet.
Előre köszi a véleményetek!
Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest