- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
t-bali3
senior tag
válasz
Dorian #38073 üzenetére
Köszönöm, erre voltam kíváncsi! Ezek szerint a 100-150 e Ft-os álló front kategóriában még jobban is járhatok egy 2 utassal, mint egy 4 utassal.
(#38074) jos3ph: Nem off-ból mondom, de ha nem tudod, akkor nem értem miért okoskodsz, ráadásul poénkodsz is az alien haverral...ilyenkor illik csöndbe maradni.
-
€uro
őstag
válasz
Dorian #38005 üzenetére
Egyébként utólag kiderült, hogy a hangkártyám sem volt átállítva digitális kimenetre. A beállításoknál voltak fülek: Analóg, Digitális bemenet, Digitális kimenet. És mindegyiknél aktív volt minden beállítás. Aztán rájöttem, hogy a fülek mellett egy pipa jelzi, hogy vagy analóg vagy digitális kimenet működik.
Így végül átnyomkodtam újra az erősítő beállításait. Ott meg az Audio Selector-nál is ki kellett választani az OPTICAL-t, majd a Fixed Mode-nál a PCM-et.
Most már szépen szólnak a hangfalak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dorian #37837 üzenetére
A dokkolóknál ez asszem normális..Azok mind ki-be kapcsolósak. A mybook az érzékeli, hogy kikapcsol az eszköz, amihez csatlakoztatva van, így kikapcsol. Bár azt nem tudom, hogy ha nem WDTV-hez van kapcsolva, akkor is működik-e, de mivel pc-vel is így működik, ha jól rémlik, így szinte biztos.
-
Gál István
senior tag
válasz
Dorian #37578 üzenetére
Azért vannak olyan ezüst kábelek amik bizony minden hangtartományban jelentős javulást tudnak hozni. Én most speciel rámegyek erre a kábelre, van rá egy keretem és ha abba belefér akkor meg is veszem. QED Airloc dugókkal. Nagyon tetszik a Silver bi-wire ezért kipróbálnám a csúcs qed kábelt is.
-
Warter
addikt
-
D.Dani
tag
válasz
Dorian #37348 üzenetére
Nálunk ha jól tudom úsztatott födém van és mészhomok fal, és 290/nm volt 6 éve újonnan.
Hangszigetelés kritikán aluli bár itt lakni sokkal jobb, mint a panelben, ahol a fürdőben mentek a szellőző stb. csövek, gyakorlatilag egy légterű volt az alsó-felső szomszéddal! Na az a szocikommunizmus-olcsópaneltmindenkinek-gyártásnak a remeke volt, szerencsére csak albérlet. Fúj!.Ha fennt futkosnak a gyerekek, simán hallani a dübörgést (nem tudom van-e szőnyegük a parkettán), szomszédoknál ha folyik a víz a fürdőben simán hallani, rí a gyerek simán hallani. Utóbbit a legrosszabb.....
A tervdokumentáció szerint minden megfelel a szabvány előírásoknak. -
Integra
titán
válasz
Dorian #37340 üzenetére
na, ha az megvan, akkor zsír, mert sajnos pont, hogy nem alap, pedig annak kéne lennie
mázlim van nekem is, ma nem tudnám, hogy hol vennék kecót bp-en, ami minőségi... hihetetlen hogy miket árulnak és mennyiért. egy rakás ipari hulladék. tényleg döbbenet.joseph: kapaszkodj meg, még jóval többért is kapsz gipsz kartont, de itt már a tulajdonos inkompetenciája is besegít a történetbe sokszor, meg az, hogy rengeteg a látszat ember és nem tudnak helyesen gondolkodni.. voltam 600e ft/m2-es lakásban, szó szerint mindenhol gipszkarton fal volt, wc, konyha, még a szoba elválasztó falak is azok voltak. kérdem hol a tégla? ki az a hülye aki ilyen lakást készít? munkás azt mondja, jó ez.... tulaj meg sehol, ifjú titánunk azzal foglalkozik hogy 300ezerért vegyen zuhanyrózsát, de a téglát már lespórolja, illetve a vízvezeték szerelvények is olasz meg kínai hulladékok a mofém helyett, mert az már nincsen szem előtt.. igénytelenek az emberek és meg is veszik a hulladékot.
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #37220 üzenetére
Egyetértek, a kellemes környezet érdekében az ember ált. szépen berendezi a szobát. Ilyenkor már a hagzás sokat javul. Átlagos felhasználásnál ennél többre nincs is szükség. Szükség akkor van, ha a hifi/hm cuccok már magasabb kategóriásak, ill. a tulaj jobb füllel van megáldva és érdekli a maximum, amit ki lehet hozni az adott cuccából.
-
Integra
titán
válasz
Dorian #37207 üzenetére
a fene se tudja.
összedugtam a cuccost végre, iszonyúan kell, hogy berendezzem és legyen a lakásban élet, növény, könyvek, a szobraim etc, mert teljes fapadló ide vagy oda, kong az egész, nincsen élet a hangokban, a régi lakásomban meg kurva jól szólt, igaz ott volt ugye minden. hihetetlen, hogy ugyanaz a cucc mennyire másképp szól berendezéstől függően. és kicsit elkámpicsorodtam egy percre.
sztereora meg van egy nagyon régi jvc erősitőm, azt is lehet, hogy bedugom használni, 20 éves, fele akkora mint az avr, de szinte ugyanolyan nehéz.. elgondolkodtató.és találnom kéne használtban egy pár h/k hkts-hez való lábat is, semmi kedvem 27ezret adni két fémlábért..
day2day: passz, nem gondolom, hogy középkategóriában alapvetően szart árulnának, nagyon sokat és nagyon jól tud a 355, legalábbis nekem. imádom ahogy kinéz, ahogy kezelni lehet, és jó helyen nagyon jól fog szólni, csak hangdoboz is kéne hozzá normális, de ez majd később.. nem tudom, nem hinném, hogy ez a régi stereo erősitőm egy mai 200-300ezres erősitőnél bármiben is jobb lenne, egyszerűen csak meglep, hogy komoly súlya van a méretéhez képest. és mivel most oda-vissza rakosgatom mert költözés után végső helyükre rámolok, egyszerűen feltűnt. van hozzá egy ugyanekkora rádiós egységem alá, az is nehezebb, mint sok másik készülék. ilyeneket ma már biztos nem gyártanak. pedig ez biztos nem egy überszájber eszköz.
-
robi0604
őstag
válasz
Dorian #37174 üzenetére
Egy nagyon picit Én is had kötözködjek...
Egy megfelelően komponált elektronikus zenénél is igen fontos a térérzet és a részletesség, csak nem olyan vonatkozásban, mit az élő zenénél.
Ha megfelelően ráhangolódik az ember, az egész zene közepébe kell, hogy érezze magát, ahol érzékeli, hogy a szerző éppen milyen hatásokkal bombázza és akár egy aktuális képet is ki tudjon magában alakítani egy helyről, színekről, stb.Saját példával is tudok élni arról, hogy egy ilyen zene mennyivel tud szebben, érzékelhetőbben szólni, egy normális rendszeren, mint egy átlagoson.
Külön kihallani azokat az effekteket, amik elviszik a zenét és a gondolatunkat egy másik irányba. De volt már arra is nálam példa, hogy egy sima hifin hallottam egy számot, ami tetszett, de otthon meghallgatva egyszerűen kusza és semmilyen volt, mert kijöttek azok az elemek, amiket a másik rendszer elmosott, elhallgatott.A vokális és hangszeres részeknél pedig ugyan azt kell éreznie mint az élőnél csak egy-két hangszert kihagyva egy "pultot kell, hogy lásson" a zenészek és az énekesek mögött.
Ez persze az Én szerény véleményem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dorian #37174 üzenetére
Most nem azért.. de akkor még nem hallgattál igazi trance-t...
Mert oké, amikor egy techno pl. össz-vissz 3-4 sáv.. ott nincs túl sok minden, de a trance az kicsit más.
Meglepődnél lehet, hogy összességében abban hány hangszert találnál..
De persze, a live komolyzene, koncertek megint más kategóriák...
-
Gál István
senior tag
válasz
Dorian #36985 üzenetére
Ezzel a "dugdosással" kapcsolatban nekem is eszembe jutott valami:
Adott egy bi-wire képes hangsugárzópár (Monitor Audio Reference Silver 5) és ha visszateszem rá a jumpert akkor megoldható az hogy szimpla kábelezéssel bekötöm az avrt és egy stereot és az éppen kívánt géppel hajtom, még csak dugdosni sem kell. Persze figyelve arra hogy csak egy erősítő menjen egyszerre.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #36961 üzenetére
"én annak idején csupasz falakkal-padlóval még az AVR és a cD DAC-ja közt sem hallottam."
Ezen akkor igencsak csodálkoztam, de nem gondoltam, hogy az akusztika miatt nem hallod a különbséget.(#36973) xtremetuning
A frontokhoz kötötte be, amit dugdos a Denon AVR és a sztereó között.
Remélem jól értettem!
Nem mostanában vágatom rövidebbre a HDMI kábelt, mert nincs itthon vetítőm. -
jos3ph
tag
válasz
Dorian #36961 üzenetére
A szoba át lesz forgatva, így a hallgatói pozíció távolabb lesz, a padlóra, van, volt is szőnyeg, amit majd le fogok teríteni, a falakkal meg nem tudom egyenlőre mit csináljak. A kábelekre várok úgymond, mert amikor megvannak, akkor fogom átpakolni a szobát, hamarabb feleslegesnek tartom, csak plusz munka.
-
jos3ph
tag
válasz
Dorian #36957 üzenetére
Tehát tud sírni a kábel, és szokott nevetni
Viccet félretéve, nagyon kíváncsi vagyok erre a kábelre. Azt esetleg nem tudod, hogy akad e valahol hazahozható tesztpéldány, vagy lehetőség a kipróbálására?
Kaptam egy árajánlatot a rendszerem komplett átkábelezésére, és a frontokhoz 4 eres kábelt ajánlottak, tehát a hangfalba 4 banándugó menne, az erősítőbe pedig csak 2, mivel össze van sodorva a 2pozitív, és a 2 negatív. Ennek van így értelme? Jobb lesz tőle a hang, mivel a hangfalnál nem egy kábelen megy a jel hanem kettőn, külön a magas tartomány, és külön a mély, és így levéve az egy kábelről a terhet? Ha nagy hülyeséget mondtam, vagy mondtak akkor sry
-
xtremetuning
addikt
válasz
Dorian #36927 üzenetére
Nekem mondod ? Amióta a fórumon tevékenykedek, hirdetem az eszmét...
Örülök, hogy tetszik.
1 hete hallhattam a jelenlegi sztereó cuccomat EZZEL a kábellel.
Az első, amit itthonra rendeltek. Egy barátomé. Hagyjuk. Elmondhatatlan. Leírhatatlan.
Non plus ultra.
Ha ez mond valamit, a nejem felajánlotta, hogy adjuk el a kocsiját és vegyük meg, ha szeretném....
Persze nemet mondtam.
De én sem gondoltam volna, hogy a hangfalam és a rendszerem ilyet is tud....
MINDÍG a kábel lesz a szűk keresztmetszet egy bizonyos szint felett. Te is tudod, hogy nem annyira sz.r a cuccom, de ez a kábel két szinttel feljebb emelte. Olyan hangok előkerültek a térből, amit az én hangfalkábelem meg sem tud jeleníteni. Olyan 3 dimenziós színpadot csinált, hogy 6-8 hangszert simán el tudtam helyezni a térben.
Sokkot kaptam.BBéci : Te hallottad a mostanit. Felejtsd el. Mintha az Utopiából kettővel nagyobbat hallgatnál. A hangleválások, a dinamika, a naturalitás és mégis zenei, a felbontás !!!, mintha nem is ugyanaz a cucc lenne. Nem vagyok irígy ember, de.........
Sajnálom, hogy nem voltál itt. -
ricsik
őstag
válasz
Dorian #36927 üzenetére
Milyen kábelt vettél pontosan a szőtt helyett?
Jelentem beléptem a hdmi közt különbséget látók táborába. Nem volt nehéz dolgom, a Popcorn mellé adottat hasonlítottam össze egy jobb fajta monsterrel. Nem mondom, hogy zongorázni lehet a különbséget, de láthatóan megtelt színnel a kép. Szerintem jobb, nagyobb tv-n jobban kijött volna a különbség. Bár ennyiért akkor sem fogok venni ilyet, maradok a középúton, valami kácsa, vagy audioquest személyében.
-
jos3ph
tag
válasz
Dorian #36851 üzenetére
Tegyük fel, hogy felkeltetted az érdeklődésemet a rendezgetés iránt. Megjegyzem a Wharfedale Zaldek rendszerem az úgy volt pakolva, ahogy te írtad. A képen látható hifi állvány 150cm hosszú, mellé még a hangfalak az úgy kb 2.5méterre jön ki együtt, és akkor igen szorosan vannak. Ami azt jelenti, hogy a faltól alig pár centire lennének a frontok. Fizikailag, helyileg megoldható a szoba átforgatása, és még lehet, jobban is nézne ki! Ugyan nő a képernyőtávolság, ami jobb akusztikát eredményezhet a mostaninál, mert ugye messzebb lennének a frontok, és a center, lehet jobb lenne a hangkép. De a kérdés az, hogy mennyiben rontana a hangon az, hogy szinte a falon vannak a frontok? A háttér még nem probléma, azokat magam mögé utasítom
A fülembe-ültetted a bogarat.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #36479 üzenetére
sztem abszolut nem erős. ha csak végfokként használnád, akkor a 840es lehet még jobb alany,mint a 9xx. 9xxes roteleknek jobb az előfoka, tehát ha inegráltként használod,akkor meg ez nyerne,talán.
egyébként nem lehet, hogy csak a hangszinbeli különbséget hallani a center és a frontok között? a felbontás azért nem ennyire direkt. Zoli kb sejtem milyen kábeleket használ belül, ezeknek azért van saját hangja.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #36413 üzenetére
egy másikon meg 4 et. na és . neked tetszik?
de nem ez vokt a mondandom lényege.
python emlekezz, én megtippeltem. egy 180 rugos nadot fogok holnap hallani, sztem nemigen győzi majd le az otthoni tuningos rotelt. a gyarit meg tuti, az kb egy jobb denon szintje.
jó a nad, de nem a mostani alsó kategóriája
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #36351 üzenetére
Zoli azt mondta,h jpw-ben nagyon rosz a magas,kefeké használhatóbb. na,ha az ilyen,akkor jpw esélytelen.kicsit furcsa a dolog,mert a jpw sonatat,310et gyakorlatilag mindenki ajánlotta, és elképzelhető,h Zoli egy konkrét jpw-re gondolt, én meg egy másikra.
meg kéne hallgatni.de valami akkor sem kóser. a jpw ujonnan 30rugó volt.tudom sznob ohzzáállás,de 30ért furcsa lenne,ha jobban szólna,mint egy 70rugós listaárú proson.
olyan határozott vagyok doktor úr. vagy mégsem?
-
D.Dani
tag
válasz
Dorian #36302 üzenetére
A hosszabb fal 5m, a rövidebb 3m. A konyha egylégterű a nappalival.
Az egyik kép felülnézetből van a másik pedig szemből a fal amin most a tv van falikonzolra szerelve. A tv 42"-os.A JBL-nek a két frontsugárzóját tenném a falra a mennyezet alá vagy esetleg a faltól kicsit messzebb, akkor a mennyezetről tudnám lelógatni.
A mélynyomó a tv alatt férne el legkevésbé, mert ott közlekedünk előtte.
A tv felett az ajtó tetejétől a plafonig felfelé bepolcoznám a falat és a polcra menne az erősítő illetve a center sugárzó.Alternatív berendezés lehetne, ha a nappali bal oldali falán lenne a tv, ennek hátránya, hogy a jobb oldali falon keresztül süt be a nap egész délután.
Közben találtam lapos hangfalakat, talán ez lenne a legideálisabb, ha olyen piszok sok pénzem lenne rá, amennyibe kerül:
[KEF T205] -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dorian #36296 üzenetére
Értem.
Akkor lényegében csak kábelt cserélni dobozon belül nem feltétlen érdemes, hanem ha neki áll az ember, akkor úgymond "mindent" csinálni kell.
(#36297) leonel: Nincsmit. Esetleg az Asus oldalán nézelődj, ott van teljes specifikáció a kártyákról, ott megleled, hogy mi is még a különbség.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dorian #36294 üzenetére
Nem is úgy gondoltam, hogy mindegy a kábelezés..
Tisztában is vagyok azzal, hogy az is fontos.
Csak felmerült a téma erről, hogy esetlegesen a hangfalon belüli kábelek cseréje, akár már csak vastagabbra, ha vékony kábelek vannak benne, akkor mennyi javulást hozhat, vagy esetlegesen romlást.
(#36292) leonel: Maga a HDMI az egyik.. Meg annak idején mintha úgy olvastam volna, hogy az Essence inkább zenére való (de ez lehet hülyeség.. régen olvasgattam már róluk..
)
A lapról nem találok olyan képet, mint amilyet szeretnék, max ha neten van hozzá valahol kiskönyv, akkor meg kell nézni, hogy van-e rajta "külső" S/PDIF csatlakozó.
-
Silancer
csendes tag
válasz
Dorian #36009 üzenetére
YAMAHA RXV-450 1 ilyet találtam ami netes leírása szerint nem rossz.
Onkyo TX-SR303E és 1 ilyet. megj.:Hibája, hogy a bal oldal olykor csak a ~2. percnél hajlandó csak bekapcsolni. Ez mit takar? bal oldalon 2 percet késik a hang?
ha nincs meg a távirányító az nem nagy érvágás gondolom, csak nincs azokon olyan opció amit ne lehetne a panelen magán belőni, ugye? -
ricsik
őstag
válasz
Dorian #35909 üzenetére
Nekem meg az ablak egyik szárnya nem nyílik, bárhova rakom a bal frontot, most legalább még kevésbé
. Mióta megvettem a hangfalakat tervezem a nagyszoba teljes bútorát lecserélni, de ha maradok a Ikea legónál, úgy sem olcsó móka. Mind egy ez van egyenlőre. Na megyek is tesztelni a forgatásod
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #35896 üzenetére
Köszi este mindenképpen kipróbálom úgy forgatva is. Ezt a középen koncentrálódást egyébként én is felfedeztem, de a régi hangzáshoz képest akkorát javult, hogy a fokokkal már nem pepecseltem, de látom nem maradhat el.
. Asszony örülni fog, ha megjön, a nagyszoba "közepén" maradnak a frontok, útban mindennek...
Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby rádiós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- EAFC 25
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest