- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
Remekelek28
őstag
válasz
#09634560 #45649 üzenetére
Ok köszi
És olyan kábel nincs,hogy HDMI az egyik vége optikai a másik??
Most egyébként úgy van megoldva,h laptopból ki a HDMI az LCD tv-re,onnan meg optikai kábel a házimozira...De sajnos igy van egy ütemkésés a hangnál...azért akarnám közvetlen az erősitőre..ott biztos nem csúszna...
az 5.1-et amúgy igy is leadja,de csak a Splash proval...Más lejátszóval nem.... -
Remekelek28
őstag
válasz
#09634560 #45643 üzenetére
Az optikai in,a hdmi out...
Namost a laptopot,akkor hogyan tudom összekötni vele,h 5.1 legyen...
Egy ismerős mondta amúgy lehet nem ért annyira hozzá... de én se igyhát bevettem..
Akk az optikai,az rendes digitális??
Van jack kimenet,csak akkor már nem lesz 5.1... szerintem... -
Pali1119
tag
válasz
#09634560 #45597 üzenetére
Köszönöm az ajánlatot, de Szombathely egy kicsit odébb van az említett helyektől.
Meg szerintem az erősítő bekonfigurálásával el tudnék boldogulni meg összekötni a kábeleket se lenne egy nagy kunszt, csak most ez az RGB meg bitstream...
De egyébként ha ezek nem lennének meg, akkor az baj lenne? Nem jönne ki az 5.1? Vagy miért ilyen fontosak ezek a beállítások? Hát ugye egy laikusnak... -
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #45486 üzenetére
Jaja, mintha tényleg őt olvastam volna.
Csak úgy kiváncsiságból nem tudsz véletlenül pl egy kb árat mondani, hogy mennyiért csinál ilyen cuccokat? Feltéve, ha te rendeltél tőle már ilyet.Találtam egy érdekes oldalt
Itt betudnék vásárolni biztos
CinemaShop -
Alpee
aktív tag
válasz
#09634560 #45294 üzenetére
Nekem a legnagyobb bajom nem az érzékenységgel van, hanem az árral. Még a Lektor 1 is drágább a MA-nál. Sajna nem fér be a keretbe (3dB akusztikailag nem 2x-es teljesítményesést jelent
). Nyilván hangzásilag nem sokat nyom a latba az érzékenység, inkább energiaügyileg (meg hatásfokügyileg) érdekel az ilyesmi...
Ha jól tudom, akkor ugyanazon hangerő eléréséhez 3dB különbségnél 2x annyi energiára van szükség, ami azért nem elhanyagolható, de javítsatok ki ha tévednék...Concepteket nemigazán vettem számításba, inkább a Zensor 1-el szemeztem...
-
Alpee
aktív tag
válasz
#09634560 #45165 üzenetére
Uff, kicsit lemaradtam...
A Denon ráadásul egy picit olcsóbb is...hmmm lehet h mégiscsak Denon lesz...?
A Lektor 2-vel az a helyzet, h külsőre nagyon bejönne, ráadásul ennek is elől van a reflexcsöve ellenben nem abban az árkategóriában játszik mint a MA, ami mar túllő a kereten, viszont gondolom hangzásilag sem egy kategória...
Ezenkívül Lektor 2 85db, MA 90db (ez már elég tetemes különbség) - nem kell annyi elektron neki, jól gondolom? -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #45258 üzenetére
Sanci! Ne kavard össze!
A tévéjén és a DVD-játszón NINCS HDMI, ezt háromszor leírta!(#45262) Pali1119
Scarton három analóg videójel formátum mehet: kompozit, S-video, RGB. Az utóbbi a legjobb minőségű.
Bitstream a nyers digitális adatfolyam, egyes lejátszókon RAW-nak nevezik, azt kell az erősítőbe küldeni dekódolásra. -
Pali1119
tag
válasz
#09634560 #45012 üzenetére
Rendben Sanci, köszönöm!
Már csak az a kérdésem lenne, hogy konkrét webáruházat tudnátok ajánlani, ahol ezeket a koax, HDMI meg másfelest (akkor ha jól értem, ezt a másfelest lehet a hangfalakhoz kötni) meg tudnám venni? Mert nézegettem, de árban is és típusban is annyi féle-fajta van például HDMI kábelből , hogy egy laikus számára kész téboly
.
ÉS akkor összegezve kell majd:
- 1 db hdmi
- koax vagy digitálisból is pár db
- msáfelesből pedig 5 db...elméletileg -
Pali1119
tag
válasz
#09634560 #44983 üzenetére
köszönöm a válaszokat!
Tehát akkor :
- nem érdemes az egybeházimozihoz való bögrehangfalakat rákötni
- írtad, hogy másfeles kábel elég. A másfeles az mi?az a kábel neve vagy a hosszúság?
- illetve ha nem adnak kábeleket (sajnos), akkor végül is mennyi és milyen kábelt kéne venni a hangfalakhoz? Vagyis ha nagyon-nagyon megkérnélek rá, akkor elmondanád, hogy milyen kábel kell a kis hangfalakhoz, a centerhez illetve a fronthangfalakhoz? Meg ugye venni kell HDMI kábelt is. Mert akkor magyarul annyi lesz nem, hogy kis hangfalakhoz, front hangfalakhoz, centerhez tartozó kábeleket bedug erősítőbe, dvd-lejátszót valamilyen kábellel (hdmi?) rádug erősítőre?
Egyszer kell úgyis csak megcsinálni és remélhetőleg utána nem nagyon kell hozzányúlni a kábelezéshez, max. cserénél.
-
Pali1119
tag
-
-
LuckyT
csendes tag
válasz
#09634560 #44487 üzenetére
Egy egyszerű (philips) CD/DVD lejátszóm van, amin keresztül általában vinyóról (USB) nézünk filmeket, az LCD TV egy noname-es változat, de van HDMI bemenete. Szóval az általad megoldás nekem bőven elég lesz. Megnézték közben a Heco hangfal szettet, VITAS 200. Erről tudsz valamit mondani? A másik, hogy nagy bűn (fórumról való kitagadással), ha az eredetileg cseresznye színű dobozokat átfújom feketére? Van egy kis műszaki érzékem, szóval szépen meg tudnám csinálni.
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #44399 üzenetére
Nah, elkészültek a képek az átkábelezés és szekrény átépítési utáni állapotról
Ez itt az erősítő hátulja, a center kábele nem ment teljesen bele, de így is érintkezik, remélem jó így?
Erősítő backEz itt egy elölnézeti kép az átrendezett polcokról és a totál látkép
FrontEz az erősítő, ennyi szellőzés már csak elég lesz neki.
Hátul is kiszedtem a szekrény hátát
ErősítőAz utolsó kép pedig a center jelenlegi helyét mutatja, egy kicsit kivan takarva a teteje, remélem ez nem nagyon befolyásolja a hangját (mondjuk a hangszórót nem takarja semmi sem). De ha meglesz a BD lejátszóm akkor egy pöcökkel lentebb kerül és úgy pont frankó lesz
Valamint a vissza kerülnek a lábai, mert azokat leszedtem, hogy így ne legyen jobban kitakarva a hangszórók. Remélem ez szintén nem befolyásolja a hangzás, hogy a lábakat leszedte?
CenterVárom az észrevételeket!
Szerintem azért az előző állapothoz képest sokkal jobb lett a szellőzése.
És várom a hangfalkábel csere utáni minőségbeli javulást is.
Remélem nálam is jól muzsikálnak majd az In-akusztik Star kábelek, és megérte a belefektetett energiát, és pénzt
-
pelyhe1985
csendes tag
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #44396 üzenetére
Köszi
Akkor mindent úgy csinálok, mint eddig
10re megyek a 220volt-ba, a kábelért
A banándugókat sikerült az erősítőn kipiszkálni azt az EU-s védelmet, vagy mit.Már csak a dugók kellenek majd, mert a kábelezés meg lesz ma délelőtt.
A polcot is átrendeztem ahogy javasoltátok, plusz azt a fehér valamit is leszedtem az erősítő tetejéről.
Délután mutatok képeket, ha érdekel?
Mondjuk nincs meg felette a 30centi, e a hátulja is nyitott, úgyhogy szerintem így is teljesen oke lesz a szellőzése.
Majd a centerre kérek észrevételeket, hogy úgy rendben van e.
HA meglesznek a képek akkor érteni fogjátok -
válasz
#09634560 #44310 üzenetére
TV: Samsung UE46D7000
Erősítő: Yamaha RX-V471BBéci: Akkor gyere el hozzám és megmutatom, hogy tényleg működik.
Az erősítőn be kellett állítani, a HDMI control-t, valamint hogy használja az ARC-t, innentől kezdve a TV is kiküldi oda a jelet automatikusan, semmit nem kellett a TV-n beállítanom. -
mjoy
csendes tag
válasz
#09634560 #44096 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Akkor VSX-520 vagy TX-SR308 marad ,majd eldöntöm.
Jó dolog ,hogy kezeli a 1.4 HDMI -in a hangsávokat is .
Remélem ezek az uj generációs készülékek lekapcsolt állapotban
nem fogyasztanak .(A régi hifi 23W -ot fogyasztott ! )Milyen fajta mélyerősitőt vegyek ? 4Ohm max .power 300Wat a hagfal.
Ide elég egy mono végfok is ?
Köszi -
Joe bácsi
őstag
válasz
#09634560 #44032 üzenetére
OK! Köszi!
Kedves Dorian: Egy, azaz EGY ember volt aki válaszolt nekem!!!! Az is a Sanci38 volt!!!!! Akkor most miről is beszélsz???!!!
Amúgy, ha olyan okos vagy mond meg, h. miért jobb a Pioneer vsx 520-as, mint az Onkyo tx-sr309-es??? Mert válasz nem jött erre konkrétan! Az "ismeretlen" márka miatt jobb a Pájó vagy mi miatt????
-
McBJani
tag
válasz
#09634560 #43913 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nem lehet Mo-on kapni, csak kevesebb boltban árulják, mint az elsőt, amit szinte mindenhol meg lehet találni.
Az LG-n sok csatlakozó van, ezis egy szempont.
Egyszer hallottam már az elsőt szólni (503), mert 2 munkatársamnak is olyan van és nekem megfelel a hangja és csak jókat tudnak róla mondani. Fórumokban is pozitív hsz-eket olvasok az LG-ről, nem úgy mint a Samsungról!
Nekem Samsung TV-m van (LE32C650), de a sok negatív véleménytől és tapasztalattól is hanyagolom a DVD lejátszóit!
És nem kapok az LG-től jutalékot -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #43557 üzenetére
Az egy kétcsatornás mini házimozi szett, nem CD-játszós szerkezet. Az más lapra tartozik, hogy cédét is le tud játszani. Bizonyára AV erősítőhöz való csatlakozásra tervezték, ha valaki mégis inkább 5.1-ben szeretné élvezni a filmeket.
Nem győzöm hangoztatni, hogy filipszéknél valami nincs rendben.spiky03
Divx??? Mars ki!!! -
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #43489 üzenetére
Te/Ti hogy használjátok a mélyet?
A subon meddig van tekerve a hangerő? Meg az erősítőn adtok még rá?
Mert nekem a subon a negyed és a fél között van kb, a YPAO -9re állította, én ezt felvettem -7re.A másik kérdés, hogy pl ha két subot szeretnék, akkor azt egy Y-kábellel megtudom oldani?
Mert az erősítőmön csak egy aktív sub kimenet van. -
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #43489 üzenetére
Köszi a választ.
Én a YPAO-val állítottam be, a crossover-t a Ti javaslatokra levettem 80-ra (mert 120ra állította be a mikrofon) meg a frontokat vissza állítottam smallra (large helyett)
Nekem egy darabig jó lesz ez.
Majd idővel azért én is cserélem.Két mélyet rátudok kötni az én egy bemenetemre is? pl egy Y kábellel?
-
Khelben
nagyúr
válasz
#09634560 #43479 üzenetére
Végülis a végeredmény ez lesz
Mikor megvettem az erősítőt, az ócskapiacon összekukáztam 5 hangszórót (asszem összesen költöttem rá 20 eurot), hogy egyáltalán szóljon valami aztán majd lassan cserélgetem őket. A két front most tetszik, jó hangjuk van és méretben is barátságosabbak, mint a régiek. Az majdnem kétszer ekkora volt, de messze nem volt ilyen szép hangja.
(#43480) spiky03: beállításokkal sokat nem foglalkoztam, leraktam a kalibráló mikrofont oda, ahonnan tv-zünk és elindítottam az automata beállítást. Az effektek ki vannak kapcsolva, straight-en megy minden. Bass, treble nullán.
Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos cigaretta 🔞
- VoIP telefonálás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TP-LINK routerek
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest