- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
bigdigit
addikt
hát nem tudom.bennem még kb 5 vagy 6 éve az a kép alakult ki 5.1 szettben mély szempontjából kell egy jó subfower meg 5 szatelit sugárzó.amiknek nem is kell tudni mély hangokat mert ugye a mély hangzás nem pozicionálható.magyarul szatelitnek elég 5 aránylag kis teljesítményű magas,közép is.lehet én vagyok elmaradva.
-
Winzsolt
aktív tag
nekem is 500-as heco van. vettél észre különbséget bi-amp. illetve nemibamp között? vagy csak egyböl bi-amp-ot probáltad ki?mikor vettem a hecot, 4eres kábelt vettem és egyböl be is kötöttem bi-amp-ba, de az akkoris erősítő hiába volt 7 kimenet, nemtudta a biampot, az uj erősítőbe már csak siman kötöttem be
-
-
O_L_I
őstag
Na vettem egy Denon 1708-at.
A hangja feszes, nagyon tiszta, jól kiegyenlített (télleg nem rockra való inkább instrumentális), abszolút elégedett vagyok. A mikrofonon besz@rtam centire pontosan beméri a hangfalakat, tök jó. A távirányító viszont gáz, és kicsit bonya a setup menü (a yamaha jobb volt) -
fury71
aktív tag
Igen ám, de a digitális jel előállításához sem mindegy milyen a hardver, milyen a kodec, milyen a kábel és sorolhatnám függetlenül mintavételezéstől. Én egy Sony HDMI kábellel kötöttem össze az erősítőt és a VGA-t, az S\PDIF kimeten a digit koax kábel pedig szerintem nem volt olyan minőségű.
Amúgy meg miről beszélünk, mert pl. a házimoziban is nagyrészt digitális az átvitel ha HDMI-n , ha koaxon, ha optikain megy át a jel. Ezek szerint nem érdemes százezreket költeni jobb erősítőkre, lejátszókra, kábelekre mert a digitális átvitel úgyis egyforma minőségű, vagy szerinted egy 10k-s noname DVD lejátszó jobban szól, mint egy 100 ezres NAD, CA és a többi DVD játékos ugyanolyan HDMI kábellel összekötve az erősítővel.
Szerintem ugyanez van PC-nél is. Más hardver, más technológia, mért ne lehetne jobb minőségű mint az alaplapi integrált. Digitális és digitális jel között is van, sokszor nem kis különbség. -
janos666
nagyúr
Azért lenne HDMI, mert akkor repülne a hangkártya, és a videókártyából jönne a 6 csatornás digitális jel. De DTS hangsávos HD-ripektől többre nem futja a közeljövőben. (Blueray író meg olyan net amin emberi időn belül lecsorog a 25-50Gb-os képfile...)
Mondanak ilyeneket, hogy a creative kártyái SPDIF-en nem tudnak rendes 5.1-et kiküldeni, de az Xfi-prelude meg elég drága, akkor inkább az EAX-ról mondanék le játékokban.De jobban átgondolva tényleg inkább Xfi-prelude és SPDIF koaxon...
-
stavross
tag
Nekem teccik a H/K hangja! Amikor megvettem (majdnem egy éve) akkor én a H/K AVR 132 és az Onkyo TX-SR505 között gondolkodtam (mind2 70.000Ft volt akkor)! Meghallgattam és mindegyik tetszet
Nekem nem volt szempont HDMI mivel nem volt és sajnos még most sincs se playstation se LCD tv
Én amúgy, inkább közvetlenül a TV-re kötném mind2tőt! Az Onkyon hdmi switch van, ami arra jó ha kevés a HDMI bement a TV-den és így erősítőn keresztűl többet tudsz rákötni.
A 7.1 nagyon tetszet de nem túl nagy térbe kellett és egy itteni kolléga akinek 505-se volt/van azt mondta érezhetően csökken az ereje, ahogy rákötjük a 6. és 7. hangfalakat!
Ami miatt végül is H/K lett annak az volt az oka hogy egyik barátom elintézte az EW-ben, hogy 0%THM hitelre elhozhassam
Ha ez nem lett volna még ma is gondolkodnék
A B zóna viszont tényleg hiányzik
Na mind1! Nagyon tetszik az erősítőm, csak ajánlani tudom! A sztereó hangja szerintem elég gyenge, de lehet ez a hangfalaim hibája!
Szerintem mindegyikkel jól jársz!
Üdv Stavrossui. Cifu kollégának a LCD tv-s forumban ha jól tudom Onkyo 505-se van/volt! Szerintem érdemes kikérni a véleményét
-
Viktor26
tag
Megnéztem, pont ezeket vettem számításba én is. Nekem JBL SCS 178-as szettem van, ahhoz keresek erősítőt. de gondolkodtam, hogy a 7.1-et nem tudom most kihasználni, mert a szoba adottságai még az 5.1-hez sem tökéletes, a hsz-k elhelyezhetősége egyáltalán nem ideális itt. Hangra a H/K JBL párost meghallgattam már, hát nagyságrendekkel szebb, mint amit elvártam tőle. Meg árban is többe kerül, mint a kinézett 7.1-esek, igaz nem sokkal, így tudok gondolkodni ebben. Szóval nehéz döntés előtt állok
-
Ninoka
tag
Én is azért nem akartam 990-est, mert elég kicsinek tartottam. Ha jól emlékszem, akkor annak az oldalában van egy 17 cm-es mély, elöl pedig csak kicsi középsugárzó, meg a magas. Az 1000es pont jó lett volna, kár, hogy már nem lehet kapni. Akkor viszont marad a Heco. Eladni csak azért nem akarom a többi dobozt, mert biztosan buknék az árán, ráadásul nem is sokat használtam, szinte még bejáratva sincs. Amúgy, ahogy nézegettem, a Heco centere sem sokkal nagyobb a Magnat C210-nél. De nem is ez a lényeg. Sajnos nekem nem előny a nagyobb center, inkább hátrány, mert ez is éppen hogy csak elfér. Eddig mindenki csak dícsérte a Heco-t, és a szobám nem nagy, kb 20 nm, úgyhogy lehet, hogy tényleg elég lenne az 500as front. Csak az a baj, hogy ha sokat gondolkozok, akkor a végén már ezt sem fogok kapni, mert kifut. Egyébként árban nincs olyan nagy különbség, az 500as 67ezer, a 700as 85ezer körül van. Akkor viszint már lehet, hogy jobban megéri a nagyobbat megvenni.
-
Ninoka
tag
Már bánom, hogy nem vártam a vásárlással, és nem egyszerre vettem meg az egész szettet. Még láttam 2-3 helyen árulni a neten Magnat 1000est, bár nem hívtam fel őket, hogy valóban van e még, vagy csak elfelejtették levenni a listáról. Csak attól félek, hogy a Heco hangzása különbözni fog a Magnattól, és alapvetően most is ez a problémám. Amúgy nem lenne semmi bajom a Videoton hangfalakkal, csak az, hogy teljesen másképp szól, mint a többi doboz. Ez filmnél még nem is annyira zavaró, mint pl egy koncert dvd-nél, ahol a zene mindenhonnan jön, és megy, és teljesen megváltozik ahogy átmegy pl a BE.-ből a JH.-ba. De ha nem lehet már kapni Magnat monitor 1000-et, akkor nincs sok választásom. Esetleg Magnat monitor 880, de az elég kicsinek tűnik, és azt sem biztos, hogy kapnék. Viszont ha már rászánnám azt a 100e Ft-ot, akkor lehet, hogy szóbajöhetne egy DALI Concept 6.
-
Reno7
senior tag
1. Őőő igaz
nemjól mondtam...nekem gyári hibás az integrált hangkari,és gyak csak simén xarul szól rajta a hang,minden csatornán,a mikrofon meg búg
2. Nem Xfire gondoltam konkrétanhanem csak vmi olyanra ami támogassa a DTSC-t,és ezt a zikszefi nem adja meg
...bár egy ilyen karitól ellehetne várni szerintem.Csak sajna az én cuccaimhoz már nemnagyon van olyan alaplap ami támogatná ezt a funkciót,rendszert meg nem akarok cserélni.
-
FefeeX
veterán
Ezzel arra akarsz utalni, hogy hiába van Audigy-m, sose lesz a játékokban 5.1 hang? Ezt egyébként nem értem miért, mert a filmek alatt biza megcsinálja az 5.1-et... Mondjuk a kimenetet a hangkariról át kellett állitani a Pistában SPDIF-re...
Egyébként azóta nem reccsen be
-
Reno7
senior tag
Aham,értem akkor
MegnyugodtamViszont szembesülnöm kellett egy másik problémával :S,ahoz hogy a játékok is rendesen térben szóljanak necsak sztereóban,ahoz a játéknak támogatnia kell a DDL/DTSC-t
De ha jóltudom ez nem kérdés ha a támogatja ezeket,ha télleg így van,akkor viszont tudtommal csak a Xonar és AuzenTech hangkariaival lesz működőképes így a rendszer
csak persze ezeket sem kilóra mérik
Erről esetleg tudsz vmit?
-
Reno7
senior tag
Ennek örülök akkor
Miért is nincs jelentősége a hangkártyának?
Azért mert úgyis az erősítő küldi szét a hangot amilyenre kell?Csak mert örülnék neki hogyha nem kéne hangkarira költeni
Az nemgond hogyha pl a [front/hátsó/center] és a mélyláda különböző márkájú?Nemszámít az erősítőnek ugye? -
ambrus14
tag
Erre én is kiváncsi vagyok! De ebben az esetben aza kérdés is felmerül, hogyha a gépemben integrált optikai kimenetis van, annak vajon hallható külömbsége van egy jóval jobb kategóriájúhoz képest?
Szvsz nincs, mivel nem hiszem,hogy lenne veszteség a digitális jelben!
Várok véleményeket!
-
-
Reno7
senior tag
És esetleg egy Yamaha RX-V363 erősítő a pio helyett?
A mélyláda majd később lesz...egyenlőre ennyi a keret -
FefeeX
veterán
Ne viccelj, már sok hozzáértő boltban mondták hogy a Magnat inkább maradjon az autóhifinél...
Biza az 5.1 már magában nem zenére van, szóval egy komoly boltban ha zenéhez keresel rendszert és 5.1-et akarsz, kb kiröhögnek... (Azt mondják egyébként, a H/K az átmenet... Később majd le lesznek cserélve a hangröfik, de akkor se rendszerben tervezem, hanem single/dual álló hangfalat, amúgy valszeg az is JBL lesz...)
-
FefeeX
veterán
És milyen kábel kell az Audigy-m és az erősítő közé? Bocs a sok kérdésért...
SINI-nél a hangszóró kábelt csak 100m-be lehet venni, vagy az ár van csak 100m-re írva?
Különben meg annyi féle van ott abból is, nem tom melyik legyen... (1,5mm-ből van 8 féle, és mondjuk átlátszónál hogy különböztetem meg melyik melyik? ) -
-
FefeeX
veterán
Hangfalkábelt is ott vegyek? Kísérletezzek a sokak által említett tűzállóval? A háttérsugárzókhoz milyen vastag kábelt vegyek (elvileg adnak a hangfalszetthez, de szerintem nem lesz elég hosszú, körbe a szobába kialakítás miatt sztem kell majd 15-15 méter.
Első szatelitek 4 méteren belül maradnak, szóval oda szerintem elég lesz a gyári hossz... Center és Sub valszeg ugyanúgy (hogy érdemes a subot elhelyezni?
)
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest