- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Aktív témák
-
Roob16
csendes tag
válasz
El_Gringo #3705 üzenetére
Jobb, ha van pénzed rendesen megépíteni. Nekem azt mondták, hogy jobb egy 5.1 rendszer jól megépítve, mint egy 7.1 es nem megfelelően. És nem csak arról van szó hogy most +2 hangfal még Xezezer. Meg énnálam a pénz dominál. Nekem nem ér meg annyit mint amennyi pluszt tud adni a 7.1. Nyilván akinek van sok pénze az aztmondja mérne, jöjjön, lehet hogy nem tudom teljesen kihasználni, dehát... És igaza van. De én pl nem állok azér úgy anyafilag.
-
Ninoka
tag
válasz
El_Gringo #3705 üzenetére
Persze, lehet. csak kérdés, hogy van-e 7.1-es hanganyagod amit hallgathatsz rajta, és van e plusz pénzed a két oldalsó hangfalra befektetni, és, hogy mindez megéri e....?
Nekem a Yamahám 6.1-es, ami azt jelenti, hogy van egy hátsó center is. Így jól hangzik, de ha megnézed a leírást, akkor hamar kiderül, hogy ez a 6. hangfal nem szól sem dolby digital, sem dts, sem egyéb 5.1-es hangoknál, kivéve a 6ch stereo beállítást. A 7.1 nyilván másabb, de ott sem fog szólni a két oldalsó hangfal egy 5.1-es hanggal. Lehet, hogy van valami 7.1-es beállítás, ahol az erősítő kever oda valamilyen hangot, de az már nem az igazi. -
janos666
nagyúr
válasz
El_Gringo #3396 üzenetére
Nos, 7 éve nem nyúltam a hangrendszeremhez, csak hangkártyát cseréltem, úgyhogy kicsit le vagyok maradva ezekkel a digitális cuccokkal. Pár napja mikor olvastam a HDMI-s 4870x2 logout cikket akkor jutott eszembe hogy ideje lesz már beújítani a hangzást is a Full-HD monitor mellé...
Most alapvetően 3 alternatívában gondolkozom:
- Legolcsóbb módon marad az Audigy 4, vagy beficcen helyette egy X-fi, aztán analógon használok egy drágább aktív hangfalrendszert.(mint ma, csak épp lecserélem a 7 éves aktív hangfalcuccot jobb minőségűre, meg upgradelem a hangkarit is hogy ha már analóg akkor legyen jobb a DAC...)
- Marad az Audigy 4, és beficcen mellé egy olcsóbb féle (de még a tűrhetőbb márkából, valami Yamaha, vagy Donan...) digitális erősítő amire rámegy egy közepes hangfalszett. (most egy 65k-s JBL-t nézegettem) Ezesetben ugye analóg és SPDIF-en is át kéne kötni a kártyát az erősítőre, aztán ha játszok analóg menne át, ha DTS/AC3 filmet nézek, akkor meg SPDIF-en. Illetve ha beújítanék még egy X-fi preludet mehetne minden SPDIF-re. (csak a prelude annyi plusz költség mint a 3. pont)
- Maradna az Audigy 4 játékokhoz analógan, de a DTS és egyéb (merthát előrelátóban megelőlegezzük, hogy előbb lesz 9000Ft egy BD író és 100Ft egy korong, mint legközelebb hangcucc upgradem, akkor kellhet a TreuHD meg DTS-HD...) nem SPDIF-en, hanem HDMI-n csorogna át egy digitális erősítőre (jó kérdés melyik a legolcsóbb erősítő ami HDMI-ről is szed le hangot?). Sőtt, ebben a verzóban szóbajön egy szoftver, ami képes a creative hangkártyákkal kevert hangot lossless átdobni másik kártyára, ami ki tud dobni mindent. (szóval nem is kéne az analóg kábel, a játékok EAX-al mennének, de a HDMI-n csorogna ki a hangjuk, mint mindené)Ha semmi se jönne közbe (vistán is üzemképes a szoftver ami emlékeim szerint működött valamikor, és találnék 60k körül erősítőt, ami feldolgozza a HDMI-n érkező jelet), akkor a 3. lehetne a legszebb és leg időtállóbb megoldás. Csakhát a kérdés hogy megéri-e a többletárát az első pontban vázolt analóg megoldáshoz képest.
Mennyivel lehet jobb a DAC egy belépő szintű HDMI-s erősítőben, mint egy Audigy4-en, vagy inkább Xfi-n (ha figyelembe vesszük azt is hogy mennyi zajt kap a gépházban, és mennyit az erősítő dobozában)? Jobb lesz a 120k-s digitális cucc mint a 80k-s analóg?Ja, és miért nem gyakoriak a passzív házimozis mélyládák? Az 5.1-es erősítők is többnyire csak előerősítik a mélyet? Vagy nekem kéne szemfülesebben nézelődni és lesz 5.1-es szett amiben passzív a mélyláda is, és az erősítő táplálja 100W-al a mélyet is?
Aktív témák
Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- ASUS notebook topic
- Medence topik
- Filmvilág
- Autós topik
- Célegyenesben az Ultimate Newcomer!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest