- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #28269 üzenetére
Én még egy D kategóriásra sem pakolnék semmit... vétek lenne!
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28269 üzenetére
Lejárt a szerkesztési időm,pont ezt akartam írni,hogy szellős helyen van-e vagy van-e valamilyen készülék a tetején.
-
Gabor970
addikt
válasz
bajnokpityu #28243 üzenetére
annak "csak" koaxiális inputja van, jól tudom? (mármint, hogy nincs optikai)
-
Gabor970
addikt
válasz
bajnokpityu #28241 üzenetére
milyen viba dac-od van? Nekem is dac kellene, csak kínlódok nélküle. Kell az optikai input és boldog lennék, ha USB is lenne!
Nincs véletlen fórumtárs Nagykanizsa, Zalaegerszeg, esetleg Szántód-Siófok helyekhez közel? Szívesen összehasonlítanám a sztereó erősítőmet bármilyen hm erősítő sztereó hangjával. (kezdek beszarni, hogy a DAC meg az erősítő árán, kijött volna pl István most árult pioja, és ha annak sem rosszabb a hangja.......... hm-hm)
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #28237 üzenetére
Nekem volt creative x-fi xtreme music és x-fi titanium is, a maga kategóriájában nagyon jó de a hangja nem közelíti meg a mostani belépő erősítőm hangját.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28109 üzenetére
6500-ast hasonlítottam Dune Smart-hoz, a Tvix egyértelműen gyengébben szerepelt képben és hangban is.
Sirfer a 7000-est váltotta Dune Max-ra, szerinte is jobb az izraeli versenyző. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28131 üzenetére
Akkor a SONY HDD-s felvevővel is tudnál zenéket játszani a SONY HDD-röl.
Ez bizony nekem is elindította most a fantáziámat.
Elméleti síkon, érdemes lenne olyan jobb minőségű DVD lejátszót venni amire lehetne kötni usb-vel külső HDD-t és arról mennének a zenék is,monitor sem kell hozzá ,meg nem is eszik sokat,lehet távirányítani is. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #28130 üzenetére
első CD,ami kezembe került egy eredeti kalapács volt.na,hát van olyan mp3,ami ezerszer jobban szól nála.azt hittem a készülékben van a hiba
honnan volt futóműm?
elővettem a DVD felvevőmet.egy 10éves sony csúcsmodell HDDvel.és lőn csoda van rajta optikai és koaksz kimenet. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28128 üzenetére
Szóval most a láncreakció beindul végre jól?
Mire gondolsz,hogy túlzás? -
daniel2121
őstag
válasz
bajnokpityu #28109 üzenetére
Nekem 6500 van és minden oké vele. Mindenevő.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #28014 üzenetére
Borzasztóan sajnálom, de nem saját tapasztalatból ajánlottam a Logit, még nem volt olyanhoz szerencsém.
Megbízható forrásokból származó információkra támaszkodtam.
Azt rebesgetik, a Dune Max szintjét hozza. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #28014 üzenetére
ja a 10-15rugós kábelnek 5 méteresnek kell lennie...
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #28000 üzenetére
Ok!
Szeretek betonozni nagyon!Kedvenc sportom a nehézsúlyú villanykapcsolás és a nagy pályás karónyelés után.
Ha persze van elég HP akkor jobban megy.
Ja vigyek betonkeverőt is? -
KisApám
addikt
válasz
bajnokpityu #27978 üzenetére
Szia!
Én ezt a kábelt veszem majd meg:
NEOTECH KS-11275Van hozzá NAKAMICHI banándugóm.
Ezen van belül két csavar, amivel a kábel végét le lehet rögzíteni.
A kábel végét Te össze szoktad forrasztani ezüst tartalmú forraszanyaggal és úgy rakod bele és rögzíted csavarral, vagy csak simán összesodrod a kábelt, betolod és rögzíted?
-
mahoni
tag
válasz
bajnokpityu #27979 üzenetére
van itt valaki aki foglalkozik házimozi erősítő szervizeléssel?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #27978 üzenetére
De hogy évekig kutya baja volt érthetetlen, hogy most mitől... Jövő héten majd elviszem nekik.
-
mahoni
tag
válasz
bajnokpityu #27973 üzenetére
Ha pl. a tv-m összekapcsolom a laposommal Hdmi- csatival, és a Tv-t rádugnám a házimozira Scart csatival az milyen minőségű? mert a C530-on nincs semmi más hang kimenetem...
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #27970 üzenetére
"Dorian:mizu az ICkkel?"
Tegnap felhagytam a tesztelgetéssel, mert mire rájöttem, hogy a digit silverline kábelben van a hiba és azért nem szól digitálisan, a sok hangfalak és tévészekrény mögötti csúszás mászás és dugdosás jól felbaszott úgyhogy elment a kedvem. Azóta sem tudom mi baja lehet. Mindegy, bedugtam a kicsi Neotechet.
Ma egy kicsit hallgatóztam, de azt hiszem, rá kell jönnöm, hogy nincs olyan jó hallásom, ahogyan azt szeretném. (Mindenesetre ha így van, sok kiadástól kímélem meg magam) Akárhogy hallgatóztam, nem sok különbséget vettem észre. Talán annyi, hogy a digitális hang mintha "vékonyabb" lenne. Nem úgy értem, hogy a mély kevés, hanem mintha sávhatárolt lenne az egyes hangszerek hangja. De ezt sem mondanám egyértelműnek és főleg az akusztikus felvételeknél tűnt fel.
Eldöntöttem, hogy az ic kábeleket biztos visszaviszem: rövid az 50cm, a CD-t be kell tolnom a tv-szekrény közepéig és így elég bután néz ki, az egyel hosszabb verzió ennél is több árát -főleg, hogy már vége a 20%-os akciónak- pedig nem akarom kifizetni ilyen minimális talán-különbségre.
Ehhez képest a villásdugó forgatás eredménye számomra sokkal egyértelműbb. -
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #27944 üzenetére
-
Warter
addikt
válasz
bajnokpityu #27937 üzenetére
Az audiofilről nem nyilatkozom. Én csak azt mondom, hogy a medialejátszós mezőnyben ár/értékben az Acryan-ek elég jók. Ráadásul az új HD2-es sorozat az új kezelőfelülettel és az új media chippel szerintem vállalható darab. Személy szerint azt venném most a 30e-s mezőnyből. Ha olcsóbbat akarsz, akkor Asus R1, ha drágábbat, akkor Popcorn A200 vagy C200 feljebb meg a Dune-k. Mindenki döntsön pénztárcája szerint. Filmnézésre _szerintem_ ezek tökéletesek, zene hallgatásra meg aki igazán jót akar, az vegyen egy Oppo BDP-95EU-t.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27937 üzenetére
Igen,jók az A.C Ryanok, a különbség a 73100-tól: 73200-as wi-fis és a 73500-as 1TB merevlemezzel együtt van.
Audiofil hangról nem tudok nyilatkozni,emlékezetem szerint az analóg hangját a Dune-nak is lehúzták a Geeks-en. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #27915 üzenetére
Most értem haza. Igazából remélem, hogy nem hallok különbséget és visszaviszem amit összevásároltam, így nem kerül pénzbe
Neotech KHS 154 "SPC hyper balanced" IC-pár: Eredeti ára 10ezer volt, most a 20% kedvezménnyel 7850 Ft
Furutech FP-314 AG - II. hálózati kábel: Eredeti ára 53ezer
most 17.000 Ft-ért megkaptam.
Nemsokára végighallgathatom Réka 1,5 órás tornáját
aztán enyém a pálya.
Most néztem meg az elfekvő- kábeles dobozomat: Pont van egy Neotech KHS 112 c
Ennél a Kácsa silver line-os azért jobb. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #27911 üzenetére
Őszinte leszek. A CD-t kipróbáltam digitálisan a Kácsás "silver line" kábellel és analógon egy haverom által kölcsönadottal, aminek a márkájára, típusára nem emlékszem, de valamelyik hifimagazinban a 10ezer Ft-os kábelek közt tesztgyőztes volt. Táv gombjával lehet váltani a két kimenet közt. Hallottam különbséget, de csak néha (inkább az akusztikus zenéken, az talán analógon jobban tetszett) de olyan minimálisat, hogy még azt sem tudtam eldönteni, hogy melyik jobb vagy rosszabb. Mattes kollégával is meghallgattattam, ő sem igazán hallott különbséget. Ezer oka lehet: rossz vagy képzetlen a hallásunk, átlagnál gyengébb CD DAC és erősebb erőlködő DAC párosítás, a Mars túl közel volt a Jupiterhez, nem tudom...
De most ismét foglalkoztat a dolog, ma megyek, és Kácsáéktól kérek kölcsön valamit... -
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #27909 üzenetére
Szerintem ebben az 50 rongyban benne van a hangfalkábeltől kezdve minden. HDMI, Optikai, sub, akármi.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #27907 üzenetére
Ahogy mondani szoktuk, egy rendszerben kb.15 %-ot képviseljen a kábelek értéke.
A Rubiconokra emlékszem, de a lejátszód és az erősítőd pontos típusa most nem ugrik be. Emlegettél Rotelt és Denont is. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #27905 üzenetére
Ha arra jársz, akkor menj be hozzájuk.
Addig kérj kölcsön mindenféle madzagokat a haveroktól, ismerősöktől és azokat tesztelgesd! -
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #27898 üzenetére
Ok, de én a grafikus menüről beszéltem egymagáról és semmi másról. Abban egyetértek, hogy 3 zóna, sztrímelés, ipod kontroll, wifi és kutyagumi mind a hangzás rovására megy. Így összességében igen. Viszont ha veszünk egy alap gépet, amiben ezek közül semmi nincs, csak grafikus menü, az önmagában nem hoz differenciát.
-
zenelde
csendes tag
válasz
bajnokpityu #27889 üzenetére
inkább csak furcsállom.
Sajnos nincs lehetőségem, hogy azon morfondírozzak, hogy emiatt megvegyem, vagy sem a rotelt. (természetesen megvenném)
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #27886 üzenetére
Helló!
Csatlakozom hozzátok.
Engem sem érdekel,én is ki szoktam kapcsolni minek világítson feleslegesen,csak zavar a mozizás alatt. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #27882 üzenetére
Azért a felsőbb kategóriás Denonoknak elég szép a menüjük. 4308, de talán a 23xxtől felfele nem ez a alap stílus van.
-
Lipton
őstag
válasz
bajnokpityu #27861 üzenetére
Miért nem mindegy, hogy melyik eszköz hogyan kapja a fázist?
Kifejtenéd, hogy pontosan milyen módon dolgozik a két készülék egymás ellen?
Nálam optikai kapcsolat van 2 eszköz között, nincs semmilyen vezető, köze nincs a 2 "fázisnak" egymáshoz. Ilyen esetben miért lehet érdekes ez? -
SirRUMCAJSZ
csendes tag
válasz
bajnokpityu #27864 üzenetére
persze, de a frekvencia ugyanaz, mind1 hogy dugod be. A feszt meg tudod szabályozni.
-
BBéci
legenda
válasz
Tegnap olvastam erről egy cikket, majd előkeresem és a lényegét bemásolom. Erősítők és lejátszók hangjára van hatással a villásdugó forgatás, érdemes kimérni és megjelölni az aljzatok fázisát.
-
SirRUMCAJSZ
csendes tag
válasz
Csak egyenirányítjuk... A +5V akkor is +5V lesz...
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #27821 üzenetére
Bibí, nekem is volt, sőt floppy-val. Sőt később kettővel, úgyhogy nagyon hasított a másolás!
Színes, távirányítós JVC TV-vel (imported from Wien in '86). Turbo kártyám nem volt, de a gyorstöltő szoftver kifejlesztése előtt (is) a mai napig leesik az állam! Előtte 2-3 perc, után 10 mp?! Viszont már akkor volt hozzá táblázatkezelő-könyvelő szoftver külön kártyán (Calc Result). Faterék azon nyomták a GMK könyvelését.
A 386-os utána az első PC-m volt. 80-as vinyó volt benne, meg egy SB16-os hangkari. Nagggyon dúrva volt... Tiszta hi-end a csipogóhoz képest. Ma egy kb. bármilyen mobiltelefon komolyabb -
robi0604
őstag
válasz
bajnokpityu #27821 üzenetére
nekem volt turbo kártyám is a c64-hez, de csak egy idő után
A floppy és a színes külön monitor csak álom volt... -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #27782 üzenetére
Sokan úgy tekintenek mindenre, ami digitális, hogy azok egyformák, hiszen egyesek és nullák "szaladgálnak".
Nem bánom, hogy vannak különbségek! -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #27720 üzenetére
Igaz, a D osztályú erősítők valóban konvertálgatással működnek, a NAD M2 lebegett előttem, annak a tesztjével bíbelődtem, ami más módon végzi a dolgát.
A bögreszett az bögreszett akár D osztályú az erősítője, akár nem.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #27725 üzenetére
1 hónapja vettem inakustik ezüstözött rézkábelt 2x1,5-öst a magas hangokat kicsit forszírozza,de nekem nagyon tetszik a hangja elég részletező. Otthon fogom tesztelni a különböző kábeleket ha haza jutok.
Itt kint felébe kerülnek ezek a kábelek,az ezüstözött inakustk rezet 2x1,5-öst vettem 2-eur .
Az OEHLBACH 2x2,5-ös lapos kivitelű ezüst 4 eur.Ja igen azokat a réz-ezüst kombókat én is nézegettem,be is ruházok olyanba is 2-hét múlva.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #27719 üzenetére
Jaj jut eszembe,tőled akartam kérdezni,hogy használsz OEHLBACH kábeleket.
Mi nem tetszik a hangjukba?
Én most vettem 2x2,5-ös sodrott rézkábelt tőlük kipróbálásként.
Dorian: lassan túlteszel rajtam bulizás terén! -
mike1978
tag
válasz
bajnokpityu #27463 üzenetére
Igen mert régebben az A.I.D.A Audio volt az importőr, de kb két éve a Horn Distribution lett a mo.-i képviselet....náluk 1+2 év van...ami valójában 3 év
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #27451 üzenetére
Az eladó ott nagyon korrekt, korábban tőlem vásárolt és minden pontosan, precízen ment. A cucc meg annyiért szerintem is jó.
mike1978: A Netdepóval nem lesz gond szerintem.
-
mike1978
tag
válasz
bajnokpityu #27455 üzenetére
Denon hivatalos importőre 1+2 évet ad !!!!, Az alap garancia 1 év és a regisztráció után, (számlaszám, készülék sorszám, gari sorszám) után + két év, de a regisztrációt a vásárlás utáni 30 napon belül meg kell tenni a magyar leírás hátoldala szerint!
-
sirbag
csendes tag
válasz
bajnokpityu #27410 üzenetére
Nem olvastam, mire gondolsz?
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #27380 üzenetére
Nekem a Thomson képe sosem tetszett, már a "lapostv" korszakban. A grungig is hasonló, egy fokkal jobb talán, ők sztem még előtte voltak jobbak.
Nekem is egy CCFL samum van, de ugye nem a belépő kategóriából.Ezt is hosszas válogatás után vállaltam be, mert mind TV-n, mind digitális forráson elég jó a képe. Nem azt mondom, hogy tökéletes, pedig be is kalibráltam, mert a gyári értékek messze nem sz igaziak. Mondjuk ettől (lényegesen) jobbat vagy a mai LED-es TV-k némelyikénél láttam, de azok nagyon drágák (még), vagy jobb plazmákon. Sajnos anno még a FullHD plazma nagyon drága alternatíva volt, egy darabig meg nem cserélek, mert a különbözet/bukta még nem érné meg. A legsúlyosabb "gondom" viszont az, hogy egy 42"-es Pana plazma 1cm híján nem férne be a szekrénybe a helyére...
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #27380 üzenetére
Régen a Thomson francia, a Grundig német volt, ma mindkettő távol-keleti.
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #27372 üzenetére
A Thomson az egy hulladék, viszont a kb. elmúlt 4-5 év Samsung készülékek (leginkább TV) minőségére nem vennék mérget (mármint, hogy olyan rosszak lennének). Ma ők a korábbi japán, de ugye csak az idő fogja ezt eldönteni, hogy mennyire...
Mondjuk szvsz egy 15 éves jól működő TV már elég jó cucc... -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27371 üzenetére
Sirferrrel egyezkedj.. A Denonon meghallgathatod.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
bajnokpityu #27356 üzenetére
Erdekes sokaknak nem veszi be a begyuk a terhatasu hangokat...
Egyre tobbtol hallom hogy bezzeg a sztereo. Kicsit olyan ez mikor egy imprezzabol visszaulsz a suzukiba es azt mondod mennyivel jobb ez a ketkerek meghajtas
Na jo egyebkent izlesek es pofonok. En nem mondom hogy a sztereo nem lehet jo. De az. Csak nem lehet az uj dolgokra is rogton azt mondani hogy szar mert csak marketing fogas. (biztos van az is benne jo nagy adaggal de ott marad mindig egy pici es ha valakinek azert erdemes akkor miert ne)
Es egyebkent rohadtul az az igazsag hogy nem az ar a lenyeg hanem az hogy te hogy eled meg. (erre tok jo pelda az LED es edge lit es LCD tvk. sokan azt latjak sokkal szebbnek sokan meg azt mondjak hogy milyen tulszaturalt, fos, foltos kep, clouding,,,,bla bla bla. en azt mondom senkinek nincs igazakinek mi tetszik azt veszi!)
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #27315 üzenetére
Sajna szar a netem és már nem fértem bele a szerkesztésbe.
Örülök,hogy örülsz!
Valami hasonló projekten gondolkodom én is,jó lenne valami régi de felsőkategoriás sztereó erősítőt szerválni,csak még nem tudom,hogy milyen márkák képviselnek igazi értékeket.ricsik:köztük én is!
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #27319 üzenetére
Akkoriban a hangminőség kevésbé érdekelt, sokpontegyet akartam.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #27315 üzenetére
Olyanom volt, szerettem!
Teljesen más, mint mondjuk egy Denon sztereó, inkább a szárazabb, levegősebb hangzás jellemző rá (Ezt hívják talán "angolosnak"?) -
Gaben360
senior tag
válasz
bajnokpityu #27309 üzenetére
Akkor már a marantz sem jó....
Engem az érdekelt hogy a réginél(denon 1306)-ról feljebb tudjak lépni. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #27253 üzenetére
Várom a teszt eredményeket!
Különben én is gondolkodtam ilyen DAK-ban mint ami neked is van, csak még nem volt olyan ember az ismeretségi körömben aki ennyire belement volna ebbe a pc-s zenei világba.
Nem akartam a rendszeredet semmilyen jelzővel illetni,csak annyit szerettem volna kihozni a dologból,hogy lehet más rendszerekbe már nem illett volna bele a karid.
Bocs ha most azt vetted ki az írásomból,hogy én a te rendszered lefikáznám!Mondjuk nekem még annyira sem jó a rendszerem mint neked, a hangfalaim is házilag "kókányolt,beleturkált beazonosíthatatlan tárgyak".
Igen még annyi,hogy általában az usb-s hangkarikba bármikor lehet szoftveresen beavatkozni,akár távírányítoval is és még a zenei anyagokat is tudom vele vezérelni.Ez viszont már a kényelem része.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #27251 üzenetére
ezt ki lehet szűrni a teknikámmal?
Nem tudom, milyen technikára gondolsz, de a torz jelet nem nagyon lehet utólag torzítatlanná tenni.miért problémásabb belső eszköznél jól kezelni a jittert?
Nem azon múlik, hogy belső, vagy külső az eszköz, hanem hogy a jel milyen formátumban utazik. E szempontból nagy különbség van az USB és az SPDIF továbbítás között.na ezt nem értettem. nekem mintha a két félmondat között kimaradt volna egy harmadik.a dac az szinte mindig spdifről van hajtva
Manapság már a legtöbb DAC-on van Firewire vagy USB csatlakozás is.de akkor miért tűnik nekem egész jónak a filléres usb hangkarim?
Minden viszonylagos. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #27243 üzenetére
Ja még ezt írni szerettem volna az MP3-as vitáknál.
Nyugodtan,bátran lehet használni EQ-t hiszen pont azokat a részeket dekódolják ki belőle amiket EQ-ni kell.
Sajnos elég "cigányos" életet éltem az utóbbi 2 -évben Német-Magyar,ami nem engedhette meg az otthoni nagy hifi hallgatását,ezért "kényszerültem" pc-s zenélésre.
Sok minden megváltozott azóta,kényelem,kényszer de mondhatom,hogy elértem egy olyan minőségi szintet pc-s zene ill film hallgatásban,hogy az otthoni technikához képest nem szenvedek semmiféle minőségi hiányt.
Mikor haza jutok akkor viszont minőségileg semmilyen különbséget nem vélek hallani a rendszerek között.
Olyannyira nem,hogy építek egy HIGH-END htpc-t amiről vezérelek majd mindent. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #27237 üzenetére
Jó a meglátásod minden számol csak nem mindegy,hogy hogyan teszi és,hogy milyen chip teszi azt!!!
Meg lehet nézni a nagy erősítők-ben is ilyen chipek vannak,már mint komolyabb hangkarik ill külső hangkarik ban is megtalálhatók ezek, csak töredék pénzekért.
Nekem pl Maudio stúdió kártya van az egyik gépembe,tökéletes hangzással!
Jó minőségű fülessel szoktam tesztelgetni.
Természetesen az alaplapi chipet biosban eleven letiltom,sok felesleges vesződéstől megkímél. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #27227 üzenetére
Igen, valóban 600 pénzbe kerül az a Denon, de a példám jól érzékelteti azt, hogy egy hangdobozpár mennyit profitálhat egy nála magasabb kategóriába tartozó erősítővel hajtva.
(#27229) python1
Nekem valahogy szimpatikusabbak az optikai bemenetes külső DAC-ok, amiket CD-játszókhoz terveztek. -
TCr
veterán
válasz
bajnokpityu #27039 üzenetére
Ez micsoda, és pontosan mire is jó?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #27017 üzenetére
ma vettem egy ilyet:
bár enyémet tuningolták,h a chipeket lefestették pirosra,és a gyártói felirat a lap elejére került
-
schweppes
csendes tag
válasz
bajnokpityu #27016 üzenetére
Pl. ne egy ES80-at rakj egy 60nmes nappaliba. Ilyenekre gondoltam...
-
schweppes
csendes tag
válasz
bajnokpityu #27014 üzenetére
Szerintem egy jól kalibrált JBL szett egy jó HK erősítővel sem lenne rossz!
-
MaTTeS
senior tag
válasz
bajnokpityu #27004 üzenetére
sztem mire eladod a denont, addigra ez már nem lesz nála
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26992 üzenetére
Igen,igazad van. De nem az volt a kérdés: melyik olcsóbb hanem hogy melyik a jobb.Márpedig jó kártyák jobb minőséget adnak mint az alap HM erősitők DAC-jai..
-
Romyka
csendes tag
válasz
bajnokpityu #26983 üzenetére
Köszi !Én sem az USB miatt venném,hanem mert a 1611 áráért megkapom.Az USB az csak egy plusz ,de jól jön.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26956 üzenetére
A NAD erősítők teljesítményét nem nevezném kevésnek, szerintem bőven van bennük kakaó. Melyikre gondolsz?
-
KisApám
addikt
válasz
bajnokpityu #26956 üzenetére
Azért német ebay-ról, mert EU tag mint mi és nem kell fizetned rá vámot?
Marantz onnan? ERRE gondolsz?
-
KisApám
addikt
válasz
bajnokpityu #26954 üzenetére
És ott mit vennél?
A német ebay-en? -
KisApám
addikt
válasz
bajnokpityu #26940 üzenetére
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26928 üzenetére
Line out vonali,pre out előerősitett,tehát a pre out jelszintje követi a hangerőszabályozó változását.Tehát CD bementre a Line outot kösd.
-
KisApám
addikt
válasz
bajnokpityu #26933 üzenetére
Hááát ettől könnyebb a banándugós
Más is észlelete, hogy banándugóval kicsit rosszabb a hang?
Milyen banándugó volt az? Rosszul volt összerakva a banándugód esetleg?
Kontakt???Sima banándugó volt vagy aranyozott?
"Z" mint amiket belinkeltem nemrég, vagy a la natur???
-
KisApám
addikt
válasz
bajnokpityu #26926 üzenetére
DE mit csinálsz, ha az erősítő és a hangfal csatlakozása banándugós???
-
evko
aktív tag
válasz
bajnokpityu #26925 üzenetére
Nem rossz..
Küldesz egy előreláthatólagos árinfot priviben?
És hogy kb mikortól lesz eladó? -
KisApám
addikt
válasz
bajnokpityu #26908 üzenetére
Asszem a banándugó esetében maradok az ebay-nál, mert a Kácsa nagyon drágának tűnik hozzá képest...
-
evko
aktív tag
válasz
bajnokpityu #26920 üzenetére
Pontos típus?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #26913 üzenetére
Akkor előre is köszi!
Nekem most kanapévásárlás figyel be, a mostani kezdi megadni magát. és akkor már jó lenne kitalálni, milyen lesz az utód, mert a szekrényt-polcot most még nem késő módosítani.
-
mike1
csendes tag
válasz
bajnokpityu #26895 üzenetére
Itt nézz körbe....bele lehet hallgatni, aztán meg megvenni....vagy máshonnan megoldani, de amire érdemes figyelni: Lemez kiadók közül pár, akik odafigyelnek a minőségre: Chesky rekords, deutsche gramofon, stockfish records, JVC records, Blue Nore records, Verve records, de még sok van....
www.cdbar.hu -
zolaas
senior tag
válasz
bajnokpityu #26895 üzenetére
Én per/pill Allan Taylor-t hallgatok, meg Adele-t. Ezen előadók számai baromi jól szólnak, illetve találtam ilyen B&W Audiophile válogatást. kaziról meg regebbi italo discot, h meglegyen a 16 éves fílingem így 40 felé
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #26888 üzenetére
Nemrég olvastam ezekről, az a fajta a hangfalbelsőbe nem igazán való, a miértre már nem emlékszem.
-
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #26880 üzenetére
Ez nem olyan instabil szerkezet. Talán még alkudni is lehetne az árából.
-
zolaas
senior tag
válasz
bajnokpityu #26880 üzenetére
hát avx-n talán fel szokott 1-1 tűnni. Meg a vatyin is láttam már.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26870 üzenetére
És a Hiwi Swans is tudtommal. Mondjuk az attól jó.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26765 üzenetére
Semmi konkrét negatívumra nem emlékszem, azért nem válaszoltam elsőre, erre a kérdésedre.
-
K!$$rác
tag
válasz
bajnokpityu #26720 üzenetére
kicsit lehet off de azért érdekelne mert nekem is javítani kellene a frontok(es80) elhelyezésén ,hangján de tanácstalan vagyok s lehet ez segítene?!
zoknival be kellene tömni a bass reflex nyílást?( ahogy kivettem a hsz-ból de lehet nem) ez javítana a mély hangokon? ha igen akkor kipróbálom holnap ... vagy esetleg szivaccsal
kb 45 cm-re van a faltól a front és az oldalfaltól is kb ennyire távol van bár egyik oldalt szekrény van mert így fértem el ,de lényeg h szimmetrikuskicsit befelé fordítottam a frontokat így valamivel jobb lett esetleg max még kb 10-15 cm-rel tudnám elöre húzni szerintetek? vagy esetleg vmi ötlet h mit hogyan
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #26720 üzenetére
A zoknit nekem is mondta, ha továbbra is úgy érezném, de most nagyon nem érzem úgy
Teljesen pontosan nem tudom, mert hozzá nem értő lévén rábíztam magam. Komplett váltót nem cseréltek, de a kondikat persze igen. A belső tömítést és kábelezést kicserélték. A vasmagos tekercset és a hangváltót is ellenőrizték, de azokon nem kellett állítani. A dobozt sem kellett merevíteni. Meg persze műszeres mérések.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #26717 üzenetére
Lehet, hogy be volt dugva szivaccsal, de az már nincs meg. Mindegy, mert most így is jó.
Épp valami áriát hallgatok, hát a magasakkal sincs gond -
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #26700 üzenetére
Elhozod annak ellenére, hogy "sérült"? Ezek a dolgok nem zavarnak? Legalább jóval olcsóbban adják?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26700 üzenetére
A bandpass felépítésű doboz, ahogy a neve is mutatja, egy szűk hangtartományban - mondjuk 25 és 80 Hz között szól. Ezen belül nem emel ki és nem erősít jobban, mint amit a hangszórója egyébként is megtenne.
A ribbonos Rubiconokról 4 éve írtam bemutató tesztet, nekem is tetszett a hangjuk, de messze nem annyira, mint az Ikon II. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26693 üzenetére
Úgy látom, én is hangnyomásról, dB Drag Racingról és hasonlókról írtam.
Mértem és zsűriztem is ilyen versenyen. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26691 üzenetére
Elég sok hangnyomásversenyről tudósítottam, még EB-ről is, a fasorban sem voltak a bandpass konstrukciók, illetve egyetlen egyre sem emlékszem.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26689 üzenetére
Igen, szándékosan.
Az zavar, hogy házimozinak nevezik őket. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26682 üzenetére
Nem jegyeztem meg a típusszámukat, ahogy az sem érdekel, milyen kutyából származik, amibe az utcán véletlenül belelépek.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26664 üzenetére
Ha azt sznobságnak nevezed, hogy nem iszom kannás bort, családi italt, tej helyett, nem hallgatok alaplapi hangkártyáról zenét, akkor én sznob vagyok, vállalom.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #26675 üzenetére
Ja bocs, analóg kimenet valóban nem játszik egy ligában ezekkel.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #26672 üzenetére
Bizonyára van valamennyi különbség. De az tuti, hogy 100 meg 500 ezret nekem nem ér, max annak, akinek többmilliós rendszere van. Még a Hivoxos passzív megoldás 36ezrével kapcsolatban is erősen felmerül a rentábilisség kérdése.
Építész vagyok, megszoktam a statikusokat :p -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #26659 üzenetére
Alaplapi hangkártyára kötve soha, semmit nem hallgattam, mert hifivel és házimozival foglalkozom.
Nehogy már az legyen a mérce, mit lehet kapni 10e forintért! Megmondom: fél méteres RCA kábelt, vagy 1 m HDMI-t, netán 1 db hangdobozállványt, esetleg 2 db jó minőségű CD-t. -
kasee
aktív tag
válasz
bajnokpityu #26627 üzenetére
mind 5.0 ás szettár!
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #26627 üzenetére
Szerintem jók az árak, kivéve a Obsidian, az szettben 160e. Én ezt venném a felsoroltak közül.
-
Vidala
senior tag
válasz
bajnokpityu #26608 üzenetére
CoVboy-hoz semmi, azon kívül, hogy örökös rajongó vagyok!
Nem csak a levelei, hanem az egész újság király volt, még a mai napig szívesen beleolvasok időnként.
A vásárláshoz is ez a helyes hozzáállás! Én is azt vettem, ami ENGEM leginkább meggyőzött, NEKEM legjobban tetszett (és ki is tudtam fizetni), mivel én hallgatom, nem a tesztírók, és az eladók.
-
jobnlk
csendes tag
válasz
bajnokpityu #26605 üzenetére
Én itt hallgattam meg őket.
[link]Egyébként a Streamaudionál a JBL ES falakról le fognak beszélni, van náluk egy JBL ES30-as, de az ES80-at nem tudod meghallgatni. Sőt a JBL ES 30 se biztos mivel kevés a haszon a JBL dobozokon így nem szivesn bontják ki.
Aktív témák
Hirdetés
- FortiNet FG-80C
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE85QN95DAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- SAMSUNG (QE75QN85B) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest