- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
bmeszaros
csendes tag
-
bmeszaros
csendes tag
válasz
dabadab #10116 üzenetére
No, pont ezt akartam én is írni, úgy olvasom hogy csak zene megy át rajta.
Lehet hogy inkább fúrok egy 20-as lukat két falon és átviszem HDMI-vel?
Nem akarom túlbonyolítani a dolgot, de ha lenne működőképes LAN-os megoldás HD-s filmekre, amivel nem kell sokat szüttyögni (codec, sw, firmware stb.) akkor inkább arra szavaznék.
-
lean
aktív tag
válasz
dabadab #9543 üzenetére
a dac csak úgy...ha már digitális jelekről beszélünk...nálam nincsenek megszorítások nekem 5770 van, én a 4xxx szériáról beszéltem illetve a Balika911 hozzászólása is arra vonatkozott...
"Bitstreamet nem, csak és kizárólag lpcm-et tud kiadni magából, a truehd-t saját maga dekódolja."
saját magam állítottam át az bd audio menüjében bitstreamre...egy 507 onkyo erősítőn pl Apocalypto bluray volt dts-hd hanggal és az erősítőn meg is jelent a dtshd felirat pcm-re állítva a ps3-at pedig MPCM volt olvasható... -
lean
aktív tag
válasz
dabadab #9538 üzenetére
jah, mindenre van szoftveres megoldás ha másképp nem megy
...én ha már erősítőt veszek hadd dolgozzon abban a dekóder+dac...azért van. a ps3 (slim) az is tudja a bitstreamet és lpcmet is ahogy írtad.
ahogy Balika irta ezek szerint bizonyos korlátozásokkal 4xxxre is igaz a dolog, hozzá kell tenni ezek elhanyagolható megszorítások...
végeredményben mindenkinek igaza van -
plaszy
őstag
-
osi111
csendes tag
-
-
Vidala
senior tag
válasz
dabadab #9114 üzenetére
Jók ezek a tesztek, csak valahogy mégsem hiszek nekik. Akkor 20kHz felett sincs értelme semminek (se hangfalnak, se erősítőnek, se semminek), mert már azt is kimutatták, hogy azt nem is halljuk. Lehet menni lefele is, aztán bálnák leszünk.
A HD hang dolgot sem kell túlmisztifikálni, de azért nem kell mindjárt milliós hangfalakról sem beszélni. Ma már az újabb kiadású erősítők között lassan keresni kell, ami nem tudja.
Azt én is osztom, hogy a leggyengébb láncszem a hangfal, elég csak a füleseket megnézni. Egy 20-30K-s fülessel milyen hangfal veszi fel a versenyt? 10-szer annyiba kerülő? Talán.
Igaz, hogy mondjuk néhány éve még híre-hamva sem volt a HD-nek, és az akkori (meg még korábbi 10 meg én ahhoz nem vagyok elég öreg, hogy megmondjam hány éve megálmodott) rendszerek is olyan hangzást tudtak produkálni, ami üti a mai cuccok javát. De azért már akkor is ott volt az SACD. Talán nem véletlen. Mondjuk az sem, hogy nem terjedt el olyan nagyon.
Azért én nem mondanám, hogy parasztvakítás, persze ennél bonyolultabb a helyzet. Egy jó minőségű MP3 jobban tud szólni, mint egy gyengébb minőségű CD (tapasztalat)!?! Szóval nem baj ha tudja. A jobb hangforrás minőség sosem árt. Megint csak azt tudom mondani, hogy rendszerszemléletben kell gondolkozni, és kiegyensúlyozni azt, ahol azért az első legyen a hangfal, de azt mégsem köthetjük egy kenyérpirítóra.Még egy (kicsi besörözve vicces fórumozni
): Milliós nagyságrendnél már a szoba akusztikája legalább olyan fontos, így még több millióról és összetevőről is lehetne/kéne beszélni.
-
BBéci
legenda
válasz
dabadab #9114 üzenetére
Lehet, hogy placebo, de a 800-as és az 1100-as bitrátájú FLAC-ok között is hallok különbséget. MP3-at gyűlölöm, merénylet a zene ellen. Átlagosan havi egy alkalommal járok komolyzenei koncertre, kell a lelkemnek és hallásomat is karbantartja. Tudom hogyan szólnak élőben a hangszerek. Az MP3-ból hiányzik a zene sava-borsa.
-
lean
aktív tag
válasz
dabadab #9104 üzenetére
gondolom pl az mp3 és a FLAC közötti különbséget te sem vitatod, miért ne lehetne különbség akkor Dolby Digital, DTS vs DTS-HD TRUE-HD között? sőt mp3-ak között is van ugye különbség és igazán komoly technika sem kell hozzá amin hallani lehet, ha más nem hát a nagyobb tömörítésű "halkabban" szól, illetve pl tompábban, hiszen a tömörítéssel a információk vesznek el. Részletek, dinamika, stb. Nem tartom magam audiofilnek, de hallok különbséget egy öszvéren is : (Logi Z-5500) Dolby Digital DVD, DTS 1509kbps mkv, és BD DTS HD (lossless) hangsávok között...ha más nem dinamikában, hangszínben és talán néhány részletben, pl. teltebb robbanások, tisztább hangok... HD hangnál néhány függönyt azért felhúznak a hang elől és ez csak egy 80k-s rendszer...ez a szerény tapasztalatom...
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
dabadab #9020 üzenetére
A drága kábelek igenis megérik az árukat, komoly rendszerbe minőségi madzagok kellenek, még digitális jelek átvitelére is!
Természetesen csakis a józan ész határain belül és a többi készülékkel arányosan.Aki azt állítja, hogy nincs kép és hangminőségbeli különbség az olcsó egyszerű és a drága minőségi HDMI kábelek között az óriási tévedésben van. Minél egyszerűbb, olcsóbb egy rendszer, annál kisebb a felbontóképessége és annál kevésbé vehetők észre az említett különbségek. Feltehetően ezért nem látták egyesek. Nekem volt szerencsém és lehetőségem olyan rendszerekben tesztelni kábeleket, amik a legkisebb különbségeket is megmutatják, sőt felnagyítják. Itt a prohardveren is olvashatsz véleményeket, hozzászólásokat, amik ezt igazolják. Az Index Fórumában szintén.
-
törölt tag
válasz
dabadab #5918 üzenetére
Mások is próbálkoztak már LP digitalizálással, a lehető legjobb kábelek felhasználásával, jó felvevővel, jó lemezjátszóról (ez egy magyar fórum volt, talán avx emlékeim szerint), és azok oda lyukadtak ki, hogy a 16 bit, 44.1 KHz nem ugyanazt adja vissza. (A saját tapasztalatom is ez, bár nekem nem állnak rendelkezésemre olyan eszközök, hogy ez valódi bizonyíték legyen.)
Meg ugye ennyi erővel a régi analóg felvételeknek, az AAD-s, ADD-s CD-knek illenék azt az élményt hoznia legalább néhanapján, amit egy LP-nek.
Miért olyan nehéz elhinni, hogy az analóg a - valljuk be - rémprimitív technológiai fejlettségével közelebb állhat a valósághoz még mindig?Másrészt továbbra is vallom, hogy vakteszt nem tekinthető bizonyítéknak. Az ember zenehallgatásnál zenét szokott hallgatni, nem vaktesztelni, más érzelmi állapotot követel meg a kettő, az meg alapjában befolyásolja, mit milyennek hallunk.
-
WN31RD
addikt
válasz
dabadab #5918 üzenetére
Hasonlót eljátszottak a Matrix Hifi-n is. Ott (jó minőségű cuccokkal) digitalizálták az analóg lemezjátszó hangját, kiírták CD-re, majd összehasonlították vakteszten CD-vel, SACD-vel és analóg lemezjátszóval. Nem nehéz kitalálni az eredményt: a CD felvétel megőrizte az LP "analógos" hangzását, nem tudták megmondani, hogy mikor szól a lemezjátszó, és mikor hallják CD-ről a lemezjátszó hangját.
-
Játékos
addikt
válasz
dabadab #4873 üzenetére
A legegyszerubb az, ha a geped SPDIF kimenetet (gondolom most az alaplapi cuccot hasznalod, az teljesen megfelel) rakotod az erositore, az analogon meg rajthagyod a 2.1 cuccot es puff!, megoldodott minden, PC-t erinto gondod
Ezt mondtam én is, egyetértek veled. Hozzátettem, hogy ÉN vennék hangkarit. Én...
Thuglife
én is SCS178-at hajtok HK AVR 132-vel. Kicsit melegszik, de egyébként semmi baja. (Remélem, így is marad!) -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dabadab #4426 üzenetére
Én ezt úgy gondoltam, hogy amin van HDMI, az tudja a TrueHD-t, de akkor mostmár tudom, hogy tévedtem. De akkor viszont tényleg, minek az olcsóbb erősítőkre a HDMI bemenet? Mármint hang szempontjából, mert még videónál azt mondom oké. Ott még jól jöhet, de ugye álltalában ott is a TV-vel köti össze közvetlenül az ember. Vagy ez akkor számít, ha csak úgymond 1 jel megy be az erősítőbe (pl videókártyáról) és akkor az erősítő leszedi a hangot, és kiküldi a képet?
Meg akkor, így ugyanazt tudja nyújtani HDMI-n, mint pl COAX-on, vagy Optikán?
-
greeny7
tag
-
Dassler
őstag
válasz
dabadab #4163 üzenetére
Persze, azért írtam, hogy árnyaltabb a dolog. Van oylan összeállítás, ahol semmit nem számít az ezüstözött kábel, van, amelyiknek tök más hangja lesz tőle. Alap esetben szerintem tökéletesen megfelel a tűzálló, vagy egy alap 300-1000 HUF közötti hangfalkábel a legtöbb ember számára.
-
stevewonder
aktív tag
válasz
dabadab #4091 üzenetére
Nehé
El kell döntetni, hogy milyen stílshoz lesz használva a doboz és úgy kell összeválogatni a hangsugárzókészletet. Az a hangfal amely mindehol jól teljesít na az az igazán drága. Nekem csak mozira kell. Oda pedig nem kell a több százezer forintos csodadoboz, mert ugyen minden hang elektronikus. Az meg közel sem a minőségről szól. ugyan ez a helyzet sztereónál. Igazán a minőségi dolgok a hangszerelt zenékhez kellenek, mert ott konkrét összehasonlítási alapod van pl. egy nagybőgő, cintányér vagy zongora hangjánál. Ha nem úgy szól, mint élőben és zavar, akkor kell az igazán minőségi dolgokra költeni.
-
stevewonder
aktív tag
válasz
dabadab #4085 üzenetére
Az biztos, hogy nehé jó hangfalat csinálni házilag. Rngeteg idő, energia és pénz. Nekem a frontok amik most vannak tökéletesen megfelelnek. A peerless hangsugárzók nagyon jól teszik a dolgukat. A váltóval kellett csak szenvednem picit, de azthiszem, hogy 4x ennyiért sem vehettem volna jobbat maximum szebbet. Az meg nem annyira érdekel. A zongoralakkos front oldal ráadásul nem is a legcsúnyább. Surroundokat és centert pici pénzből ki lehet hozni. 20k/db és nem tudsz 50k alatt jobb kész dobozt mutatni. Persze így már annak a plsz 40k nak meg is van a helye. Ezért gondoltam első körben kifutott szériás használt erősítőben..
-
stevewonder
aktív tag
válasz
dabadab #4079 üzenetére
Mi a baj a költségvetéssel? 50-70k-ért használtban szerintem már egész jót is ki lehet fogni. Az rxv 663 pedig 110 újonnan. Igaz csak belépő szint, de legalább tudja ezt a funkciót. 40k nem sok pénz, mert többet tud(vagy nem
és új is. használtan lenne valahol biztosan olyat vennék. Persze vehetnék nad vagy hk erősítőt is 200-ért, de 20nm-re teljesen feleslegesnek tartom.
-
Tomate
veterán
válasz
dabadab #3815 üzenetére
Köszi! Ez a láda az amúgy.
-
csizzah
aktív tag
válasz
dabadab #2853 üzenetére
Hm lehet hogy így van, nem nagyon értek ehhez a földhurok témához, akkor a neotech jobb árnyékolása a magyarázat?
A hálozati 50 Hz-nek nem tudom milyen hangja van, én sima un fehér zajt hallok.gog ez a tűzálló nem valamilyen hangfalkábel, hanem sima hő/tűzálló villanydrót, minden hififórumon foglalkoznak a témával, azt mondják hangfalkábelnek nagyon jól használható, mindenféle értékelést hallottam már róla egyesek szerint olyan 10000ft/m hangfalkábelig mindent üt, de olyat is hallottam hogy 30e ft/m -es madzagokkal is partiban van....nem tudom, majd holnapután meghallgatom.
-
szacsee
nagyúr
válasz
dabadab #2603 üzenetére
Akkor ergo csakis arra szolgál az 1.3-as HDMI az erölködőkön, hogy a képet pl PS3-ról továbbítani tudja a TV felé, és a hangfalakba pumpálja a hangot?
Akkor elvileg semmi különbség hangzásban egy jobb (100-s erősítő) digibemenetes erősítő között és egy HDMI-s között?
Vagyis a minőséget pl az erősítő felépítése határozza meg (pl audiofil, vagy komolyabb belső hm felépítés), nem pedig a HDMI jelenléte..
Ez viszont 200K-s erősítők alatt is bármelyikre érvényes? Magyarul hallgatózás alapján többre megy az ember, mint egy új 1.3-as True-HD-s erölködőt venne?Más:
Az 1,3-as erősítők csatlakozójának sávszélességére hang (nem a kép) szempontjából akkor semmi szükség? -
szacsee
nagyúr
válasz
dabadab #2601 üzenetére
Közben rájöttem.
Ergo, ha 2-3K-s rendszert építek fölös a True-HD-val és DTS-HD-val foglalkozni, mert úgysem hallanám a különbséget?
Na akkor ez marad az audiofil buzik (értsd jól) kiváltsága.
Bár az erősítők elvben tudják a 192/24 D/A konverziót (remélem jól fogalmaztam), akkor ez hablaty, vagy audofil hanfallal, épített erősítővel lehetne a valóságban hallani? -
szacsee
nagyúr
válasz
dabadab #2599 üzenetére
"1. Loslessek.
Ha hallod a tomoritesi artifacteket, akkor erdemes ezekben gondolkodni, ha nem, akkor nem." -itt mire gondolsz?
2. 1920x1080-as felbontású TV-t tervezek majdan, de pc ill dvd-vel lenne összekötve.Árról pedig annyit, lehet igazad van, de pl most is kapni H/K-t 140K körül, szerintem a 255 csak annyiban tér el a 247-estől, hogy benne van a True-HD és a DTS HD, a több végfok most is benne van..de majd kiderül.
-
törölt tag
válasz
dabadab #1693 üzenetére
en ez elso par hetben "kimeltem", de volt olyan film, amit nem lehet halkan nezni es van olyan zene, amire muszaj tombolni
mi egyebkent nem olyan hosszu tavra vettuk a rendszert, sztem 2-3 ev mulva megint csere lesz, mint ahogy az elozoek is kb addig voltak nalunk, es miutan eladtuk oket, meg mindig ugyanugy teljesitenek
szoval bejaratas vagy nem, mi hasznaljuk rendesen -
bajnokpityu
félisten
válasz
dabadab #1514 üzenetére
nézd meg pl a dynaudio oldalát ( egyik legnevesebb magyar high end gyártó volt/van), szépen leirják, hogy lehet leggyorsabban bejáratni a monitorhangfalaikat. szemben egymással forditott polaritással. tehát ime egy általam korrektnek nevezett gyártó,aki konkrétan ajánlást ad hogyan járast be a gumiperemeket. gumiperem meg egy subnál van dögivel,amit be kell törni.
-
nyunyu
félisten
válasz
dabadab #1492 üzenetére
Mikor en nezegettem 5-6 eve a netes teszteket, sokaig vacilaltam, hogy Onkyo vagy Yamaha legyen az aldozat.
De a Yamaha RXV-495-rol sok helyen olvastam, hogy nagyon szinezi a hangot, meg teletolja csilivili effektekkel, igy foleg a hatasvadasz filmekhez idealis, ahol sok a robbantgatas.
Onkyo TX-DS474-rol meg azt irtak, hogy filmek alatt nem szol annyira utosen, viszont nem szinezi el annyira a zenet, igy o lett vegul.Azota lenyegesen olcsobbak lettek az erositok, igy ki tudja, hogy ezek a megallapitasok mennyire igazak a mostani szeriakra.
(Erositom mostani utodja ~60k, mig az enyem anno 85k volt) -
törölt tag
válasz
dabadab #1492 üzenetére
valoszinuleg korrektebb lett volna ugy megfogalmazni, hogy 'vokalis zenet szebben ad vissza, mint a tobbit'.
nem tudom, mert nem hallottam, de ez mar lehet akar igaz isnyilvan nem lehet egy NAD-hoz hasonlitani, de ez nem is feladata.
most igy lakasvasarlas utan en is ebben az arkategoriaban nezelodok H/K, Denon, Onkyo korul. -
wmarci
senior tag
válasz
dabadab #1344 üzenetére
az 5.1 nem tetszik és másról nem tudok...egyébként felfedem a márkát..Pioneer
azért nem akartam először megnevezni mert azt mondjátok hogy rohadt drága meg ilyen....
a nagy hangfalak: 2 db Pioneer S-3EX-QL lenne
a kis hangfalak : 2 db Pioneer S-2EX-QL lenne
a másik két kis hangfal ami nem ebbe a családba tartozik : 2 db Pioneer S-F80
a center egy Pioneer S-7EX-QL
a mélynyomó pedig egy Pioneer S-W250Saz erősítőnek egy Pioneer Elite VSX-94TXH szeretnék..
Na így egészben leírtam..
a másik két kis hangfal az S-F80-asok jók lesznek ezek mellé 7.1-ben..
vagy ájnljatok más összeállítást..Pionnerből.Üdv, wmarci
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
dabadab #1331 üzenetére
elég lett volna az is hogy: valószílűleg igen
bár ezzel én nem feltétlenűl értek egyet, bár előfordúlhat hogy nálam valami más is közre játszott, pl.: lehet, hogy épp egy 24/96-os dts filmel tesztelgettem, nem emlékszem pontosan, és a többit, én is csak benéztem, akár,
-
törölt tag
válasz
dabadab #1297 üzenetére
1. igen, kivéve pl. az onkyo-kat
2. vizálisan
vannak akik felkonvertálják a filmet nagyobb felbontásra
de itt se arról van szó hogy, hogy felkonvertálás utána bárki is vissza akarna konvertálni
amúgy az erősítőm direkt és pure audio módban felkonvertálja a duplájára a pcm jelet
3. házimozira ki a f*** akar 44,1-et használni?
ott 48 és 96 van -
Rover623
félisten
válasz
dabadab #1297 üzenetére
Na, akkor kicsit én is elmondanám a magam véleményét a hozzászólásodról...
Tömören: így néz ki, amikor egy inkáb filosz beütésű fórumozó olyan területen "értekezik", amihez lövése sincsen...
1. az SPDIF (helyesen S/PDIF) csatlakozás digitális!
Vagyis nem vigyorognak az analóg bemenetei mögött AD átalakítók...
Abban igazad van hogy nem jó digital/analóg - analóg/digital átalakítás...de ha vkinek régebbi típusú házimozi erősítője van, akkor annak azért engedtessék meg, hogy a PC-ről, vagy a DVD lejátszóról a már dekódolt hangot vigye az erősítőre...a különleges effekteket meg inkább hagyjuk a diszkósokra...2. a "felkonvertálás", a túlmintavételezés igenis javíthat a hangon...természetesen szubjektíven...pont mint a képi információk esetén az interpolálás...és az AA, amit valószínűleg te is előszeretettel használsz...
3. átkonvertálás: ha tényleg real-time megy, gondot nem okoz...a digitális jel lényege éppen az, hogy veszteségmentesen (is) lehet átalakítani...főleg "felfelé"...
az osszesen teljesen idiota SPDIF csatlakozok vannak (sima negyszog alaku optikai v RCA helyett),
Nagyon sok hordozható készülék használ 3.5-es jack dugóval kombinált optikai csatlakozót...na és?
Azt ne mondd, hogy a digitális jelátvitel komolyan függ attól, hogy kerek vagy négyszögletes egy csatlakozó... -
-
klepto
addikt
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem is igazán vált be a Yamaha dvd. Az erősítő nem rossz, de a dvd nem igazán tetszik hangilag. Régebben digitális Pana erősítőm volt, ami sokkal gyengébben muzsikált sztereó forrásról (pl. bakelit), de egy Marantz dvd-t rákötve lényegesen jobb volt a térérzetem, mint a komolyabb, sztereóban sokkal jobban teljesítő Yamaha erősítő és a Yamaha dvd párossal. Ha viszont cserélek, akkor már mindenképp HDMi-s dvd-t akarok venni. Nem is igazán van már más a komolyabb kategóriában
Igazából amit írtam 2 márka között őrlődöm, a Sony, és a Marantz. Nem tudok elpakolni, és anyagilag finanszírozni külön hm, és külön sztereó tornyot, ezért egyben szeretném megoldani a 2 funkciót. A Sony mellett szól, hogy komolyabb hifi tornyot tudok a hm erősítő köré építeni, md-vel, és dat magnóval, na meg Sony videóval (eddig jó pár vhs magnó megfordult már nálam, de a Sony magasan vitte a prímet hangminőségben), a Marantz mellett viszont az szól, hogy talán minőségibb, és mindenképpen egy nagyobb márka. Ami ellenük szól, a Sonytól mindig is féltem, soha nem tartottam egy komoly, jó hangú márkának, egészen az idei HiFi-Show-ig ahol nagyon meglepett az STR-DA 7100ES [link] hangja. A leggagyibb Sony hangfalszettel [link] is meglepően szépen szólt sztereóban! A Marantz ellen pedig az szól, hogy a régebbi szériás 4610-es dvd-je nem jelenítette meg teljes képernyőn a kisebb felbontású DivX filmeket. Bár nem életbevágó a DivX, de akkor is fontos, hogy jól kezelje. Ha az új, 4001, 6001, 7001 szériás dvd-ken ezt a problémát már megoldották, akkor komoly esélyei vannak nálam a Marantznak.
A Denon amit még nézegettem, ott az előző szériás erősítők nem tetszettek hangilag, az újnak pedig a távját tartom kezelhetetlennek a kétoldalassága miatt. Bár tagadhatatlan tény, hogy ár/érték arányban, talán a Denon dvd-i a legjobbak, és bennük található a legkomolyabb video dac. Amit még nézegettem, az az Onkyo, de az erősítőben már lényegesen drágább, mint a Sony, vagy a Marantz, és a dvd ára is az egyik legdrágább az átlagos tudásához, és a többi márkához képest.
Szóval így gondolkoztam, amikor a Sony felé mozdultam, illetve ez a valódi oka a lehetséges rendszercserének.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest