Hirdetés

Aktív témák

  • dabadab

    titán

    Na, akkor egy kicsit en is elmondanam a magam velemenyet a temaban :)

    1. Hazimozi erositore csak SPDIF-fel szabad csatlakozni.

    Ennek az az egyszeru oka van, hogy ezeknek az analog bemenetei mogott AD atalkitok vigyorognak, amik a bejovo hangot digitalizaljak, tekintve, hogy az osszes hangmanipulaciot (equalizer, hang szetszorasa hangfalakra, teremeffektek, kesleltetes, stb) tisztan digitalisan csinaljak. Vagyis tok felesleges az erosito elott a hangot analogga alakitani, mert ami kijon a hangfalakon, azt ugyis az erosito DAC-jai produkaljak, a lancban ezelott barmi egyeb DAC csak ronthat a dolgon.
    (A dragabb erositoknel mar finomodhat a kep, ott lehet tisztan analog ut is a bemenet es a kimenet kozott, viszont akkor mindenfele hangfeldolgozasrol le kell mondani).

    2. Tessek nativ frekvenciat hasznalni.

    Annak semmi ertelme, hogy az ember a 44,1 kHz-es CD hangot atkonvertalja 48 v 96 kHz-re. Semmi. Tessek kiprobalni vizualisan: ha az ember atmeretez egy 640x480-as kepet mondjuk 800x600-ra, aztan meg vissza 640x480-ra (ez lenne a 48 kHz :) ), akkor jobb kepet kapunk az eredetinel? Nem. Akkor se, ha 1600x1200-ra meretezzuk at (aztan meg vissza - 96 kHz :) ), bar jobb minosegu lesz, mint az elobbi, de meg mindig nem olyan jo, mint az eredeti.
    (Mindezen tul meg WN31RD is nagy igazsagot mond azzal, hogy itt altalaban elegge low-end cuccokrol van szo, amiknek ezernyi fontosabb problemajuk van annal, mint amit a 44,1/48 kHz-es felbontas barmikor is jelenthet.)

    3. Hazimozi erositohoz nem igazan jo valasztas a Creative hangkartya.

    A regebbiek (az Audigy sorozat) keptelenek 44,1 kHz-es jelet kiadni (mindent atkonvertalnak belsoleg 48 kHz-re), az osszesen teljesen idiota SPDIF csatlakozok vannak (sima negyszog alaku optikai v RCA helyett), digitalis interkonnektnel meg hangminosegben semmivel sem tudnak tobbet, mint barmelyik alaplapi zajkelto.

    [ Szerkesztve ]

    DRM is theft

Aktív témák