- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Yettel topik
Aktív témák
-
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #47187 üzenetére
Próbáltam én már mindet állítani rajta, de ez nem küldi ki sehogy sem.
Az audió beállításoknál ezek közül lehet választani csak:
- Digital output: OFF, All, PCM Only
- LPCM Output: 48 kHz, 96 kHz
Állítottam már All-ra is meg a PCM-re is de meg se nyikkan.Most is épp egy DTS Demo DVD van benne és semmi hang nem jön sz erősítőből.
A kijelzőén is csak a két hangfal világít a két front meg Pro Logic van kiírva. -
krenkoka
tag
válasz
#09634560 #47075 üzenetére
Sanci38, raycoon: Már van kb 16 centi beton. Ott kicsit nehéz lenne utólag átvinni, az átjárónál meg nincsen hely. Akkor igazából már csak megcsinálom úgy, hogy elviszem lent, az ajtónál felviszem, a másik oldalon leviszem, és megint megy alul rendesen. Ennél jobbat nem tudok. Viszont ami a teraszra megy ki, ott meg muszáj fent vinni, mert a falon ott tudom kivinni, de ott meg tudom tartani a kb 10-15centi távolságot az áramtól!
-
krenkoka
tag
válasz
#09634560 #47070 üzenetére
Az a baj, hogy különböző falkihagyások miatt nem fogom tudni máshol vinni, csak fent. De akkor belerakom külön csatornába és akkor úgy jó lesz. Az az igazság, hogy két két szálat kell a nappali közepétől kihúzni. Kettőt a két hátsó Surr-nek, és kettőt a B-zónának a teraszra, és az ajtók meg egyéb közlekedők miatt sajnos csak fönt fogom tudni vinni, de szerintem így jó lesz akkor. Segítek azzal ha belerakom ilyen polifoam csőhéjba?
-
krenkoka
tag
válasz
#09634560 #47059 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Sanci38, Arcus77 és raycoon: Most a vezeték kb 210c-re a földtől megy, 20-as kábelcsatornában végig. ha mondjuk azok fölött, plusz csatornában vezetem kb 20 centire, azt akkor elegendő lehet a zaj elkerülésére? Vagy rakjak közé még szigetelést? Igazából, azért nem szeretném máshol vinni, mert ha egy helyen mennek, nagyon kicsi az esélye, hogy valaha is elfúrom őket -
T-Tboy
tag
válasz
#09634560 #46989 üzenetére
Pontosan powermause ahogyan Sanci38 is írta. Add el a AK-40-es Pana-t meg azt a passzív subod ami van és ha picivel még megtoldod veszel egy használt, de jó kis aktív házimozi mélyládát.
Jobban jársz mintha összekötözgetsz mindent és a végén esetleg még le is füstöl vmi.
Nem kell ehhez kőgazdagnak lenni.
Vaterán vagy pl. a Expressz.hu-n sok jó cuccot szoktak árulni, ki lehet fogni jó vételeket. -
raycoon
tag
válasz
#09634560 #46946 üzenetére
Megnéztem az általad javasoltakat és nem mondom, hogy közelebb jutottam a megoldáshoz..
Árban a következőket találtam (árgép):
A 100-110 körüli kategóriák: Onkyo TX-SR578, Onkyo NR509, Pioneer VSX-920, H/K AVR-165, (egy helyen) H/K AVR-255, (egy helyen) Denon AVR-1911, Marantz NR1402A 140-150 körül: Onkyo TX-NR609, Denon AVR-1912, Marantz NR1601, Marantz SR5005, Pioneer VSX-921 (ez csak 120)
Nem tudom, hogy a két csoport között mekkora különbség zenei minőségben. Érdemes-e az én esetemben (a fentebb írt körülmények alapján) egyáltalán feljebb nézegetni..
A beállításokkal kapcsolatosan lehet, hogy félreérthető voltam. Úgy értettem, hogy este tévézéshez lejjebb venném a frontokat és a centert hagynám normál értékeken, de nappal zenénél jöhet minden rendesen. Jó lenne ha ezt a korrekciót viszonylag egyszerűen tudnám megcsinálni..
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #47010 üzenetére
Köszi srácok.
Jelenleg 5-1-nek való hely van csak, max 6.1, de az lehet, hogy nem lenne olyan jó, mert kb pont a fejem mögött lenne a hátsó center, max fentebb tudnám tenni, és akkor meg a "fejem tetején"
Úgyhogy én is erre a következtetésre jutottam, hogy minőségi (HD formátumokat támogató) 5.1 lesz a cél, majd valamikor@python1
Tudom én. Minden csak a szomszédokon múlik.Szerencsére nekem még nem volt velük bajom. csak az asszony szokott kiabálni, hogy vegyem már halkabbra a rendszert
-
raycoon
tag
válasz
#09634560 #46946 üzenetére
Köszönöm a választ!
Mivel nem értek hozzá, így használtat nem szívesen veszek, mert nem venném észre, ha valami baj van az eszközzel..
Átnézem az ajánlott erősítőket és valószínű kérdezek még..
A hangfal sajnos esélytelen, hogy máshova kerüljön, mert azon a falon csak a sarokban van hely. A sarok mindkét oldalon falnyílás van 50-60 centire, ráadásul ez két lépcsőfok, így elfordítani sem nagyon tudom.. A hangfal háta mögött max akkor marad hely, ha a mélysége nem túl nagy. Jó gondolom, hogy ha muszáj majdnem a falra tolni, akkor a hátsó-bassreflex hangfalak a rosszabb megoldások?
Néztem egy-két hangfal tesztet és pl JBL ES 80-asról, amit a Northridge helyett néztem, azt írták, hogy kell neki egy erős erősítő. Ez nem azt jelenti, hogy csak magasabb hangerővel szól jól? Honnan tudom, hogy egy hangfalnak mi a minimális "minőségi" hangereje (meghallgatás hiányában)?
A függöny hiány meg sajnos megint csak adottság..
-
Dorian
félisten
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
#09634560 #46793 üzenetére
A kábelezésen már javítottam, eddig sem teszkos volt,de most már proson 2,5mm2 van helyettük.
Aza tapasztalatom a használt cuccokra,hogy ami jó azt nem nagyon adják el vagy ha mégis az új ár alatt picivel, pl fotós cuccok,ez nem tudom hifiben is hasonló e?
Persze vannak alkalmi vételek,ha valaki megszorul. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
#09634560 #46782 üzenetére
Ez igen,hááát,akkor gyűjthetek
Még egy kérdést engedj meg kérlek:
Az erősítő és hangfal uj vagy használtpiaci árát kell nézni?
Ugyanis ez is megtévesztő,ami pár éve még méregdrága volt,az ma már lehet hogy csak harmad annyiba kerül. A hangfalaim nagy része használt,nem vagyok tisztába az uj árával. -
ginola
addikt
válasz
#09634560 #46734 üzenetére
Még gondolkodtam Ikon MKII-n, de az már marha drága, ezért elvetettem, meg szerintem az említett erősítő nem szolgálna ki.
3806 nálad mit is hajt?
Egyébként fura ez a Dali Zensor, igazából nem tudom hova rakni Concepthez képest tán jobb, de Lektornál .....Szeretek falat bontani, és nem kizárt, hogy nyáron nagyobb helyre költözöm.
-
válasz
#09634560 #46594 üzenetére
A forrás biztos hogy 5.1 és nem jelenik meg semmi a kijelzön lejátszáskor.Könyveben azt irja alul egy kis ikonnal jelzi ha dolby digital 5.1 be szól,de nekem nem ir ki semmit.Optikai kábellel viszont igen,és a hangon is hallatszik hogy sakkal jobb.Nem értem akkor probáltam jobb minüségü belkin kábellel is bár sz is szerinte m1.3as de azzal se jo.Lehet 1.4es kellenne?
-
holodp
aktív tag
válasz
#09634560 #46531 üzenetére
Értem.
Hát, jelenleg van 2 DVD lejátszóm, de szerintem csak az egyiket fogom rákötni, optikaival vagy HDMI-vel, megy még rá a TV, de az szerintem analógon (nézegetem a 1610-es hátuljáról a képeket, de analóg bemenetek mellett a TV feliratot nem találom. Az gáz, ha pl a SAT/CBL aljzatba dugom bele a TV-ből kifelé jövő kábelt?), később egy Bluray lejátszót gondolom HDMI-n, meg esetleg még odébb a PC-t, de arról fogalmam sincs, hogy hogyan.
Szóval olyan sok analóg csati nem kell nekem, ez 3-4 eszköz, nem több.
Ehhez gondolom elég a 1610 hátulja. A JBL-t most vettem, úgyhogy egy darabig azért nem válnék meg tőle, de legalább ha már azt váltanám, akkor új erősítőt nem kéne venni hozzá. -
holodp
aktív tag
válasz
#09634560 #46527 üzenetére
Miben válhat szükségessé?
Az SCS 178-cal nem tudom kihasználni a HD hangot?
MIben jobb a 1709 a 1610-nél?
Bocsánat a sok kérdésért, de tényleg kezdő vagyok, neten meg nincs konkrétan összehasonlítva a két erősítő.
Ha plusz funkciókat tud a 1610, hajlandó vagyok kiadni rá plusz 10-15 ezer HUFot. -
-
Joe bácsi
őstag
válasz
#09634560 #46513 üzenetére
Azt csináltam, h. rca-val a dvd lejátszó rá van kötve a tv-re. A dvd-t auxra állítottam és a hangot nem küldte a hangszórókba. Ugye azért, mert az rca a tv-n bement és nem kiemenet?
Lássuk jól értem-e: a tv-t optikaiva összekötöm az erősítővel. A dvd lejátszót a sárga rca-val a tv-vel. A piros és fehéret meg az erősítőbe? És akkor, ha a tv-n vinyóról nézek filmet fog szólni 5.1-ben a dvd hansgzóróin?
-
Joe bácsi
őstag
-
Year
tag
válasz
#09634560 #46480 üzenetére
Kössz srácok!
Igen én is jobban szeretném,hogy a hangfalak 1 értéküek legyyenek, de a keret szükös,így csak szükség megoldás a meglévő hangfalak felhasználása. Nézelődtem a hangfalszettek között de ami súrolja a középkategória alsó részét is mélyláda nélkül 80 tól láttam.
Így majd gyűjtögetek ha marad rávaló -
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #46435 üzenetére
Ilyeneket találtam így hirtelen:
Elosztó szerű valami ehhez kell egy optikai kábel még pluszba, amit az erősítőbe dugok
De gondolom valami ilyen lenne a legjobb Jack-optika vagy EZ
Ugye jól gondolom?
És akkor felhőtlenül mehetne a digitális hang az erősítőbe -
holodp
aktív tag
-
Toobee
veterán
-
-
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #46367 üzenetére
Azt nem tudom.
Majd este kiderülLejátszani pedig csak dvd lejátszóval tudom.
Feltéve ugye ha az lejátsza
Ha nem akkor marad a laptop. Ott viszont az a problem, hogy nem tudom, hogy vigyem át a hangot az erősítőmbe. Mert a laptopon van mondjuk HDMI kimentet, az erősítőn meg bementet, csak az a gond, hogy csak képet fogad, hangot nem(Yamaha RX-V365)
A laptopom meg csak füles kimentet van.
Tudtok valami megoldást, hogy hogy tudnám összekötni úgy, hogy a hangot is kiadja normálisan? Itt gondolok arra is pl ha filmet néznék, és leadja az 5.1-et vagy DTS-t.Thx
-
holodp
aktív tag
válasz
#09634560 #46339 üzenetére
Hát nem zárkózom el a használttól sem, bár azoktól kicsit félek.. De ha van egy ellenállhatatlan, tuti ajánlat használtan, akkor jöhet.
Ha olyan a tudása, amivel a fentiek működnek, akkor jó a használt is.
Még annyi, hogy talán a PC-t is rákötném erősítőre, persze ahhoz először hangkártyát is vennék.
Médialejátszót nem akarok. -
szabzolee
tag
válasz
#09634560 #46338 üzenetére
eleg sok dologhoz ertek, ami arammal mukodik, de ehhez nem. Vagyis azt mondod, hogy egyszeruen a menuben kell valamit tennem? Ez egy kompakt rendszer, ot hangfal, melynyomo, maga az erosito szerintem a ladaba van epitve, ossze kell dugni a huzalokat, azt csokolom. Nem rakom ra a centert es a ket hatsot, es utana mit csinalok? menuben keresgeljek, vagy mi? ha igen, pontosan mit keressek? tudom, hogy ez olyan, mintha a azb asztalt keresnem a windowsban, de ha esetleg segitenel egy ilyen hujenek, mint en, azzal szebbe tenned a napom.
-
-
Rami18
csendes tag
válasz
#09634560 #46179 üzenetére
Köszönöm a választ zolaas-nak és lajosx-nek is.
Kaptam 5db hangfalat,de nincs hozzájuk erősítőm. Azok szólnának egy ilyen "olcsóbb" szett erőstőjére kötve is? Azért érdekel,mert nincs 50.000-em egy normális 5.1-es erősítőre a lényeg,hogy szóljanak térhangzásban. Azért lennének jók ezek mert még dvd lejátszó és rádió is van bennük és kicsi a hely és a pénzkeret rá. Tudom hogy a minősége nem lenne olyan,de nem is fontos. Tudtok ilyen lejátszót mutatni amiben van beépített erősítő esetleg usb-ről is tud lejátszani és még számítógéppel is össze lehet kötni térhangzásba?
-
Skalci
tag
válasz
#09634560 #46184 üzenetére
Na várjunk csak!
Passzív subról van szó.
Elamagyarázom kicsit érthetőbben.Adott egy sztereó erősítő, 2 hangfal (magassal és középugárzóval) + egy passzív subláda. Namost ezekből kéne valamit alkotni. úgy gondoltam, hogy az erősítő "A" csatijára kötöm a két hangfalat, a "B" csatornát pedig hidalom és azzal hajtom a subot.
Ehhez kéne egy kis segítség, hogy a "B" csati hogyan is hidalható. Eddig annyit találtam, hogy csupán annyi, hogy a sub mindkét kábelét pozitív ágra kötöm.Házimozihoz köze nincs, csak átküldtek ide.
-
masteryoda
tag
válasz
#09634560 #46152 üzenetére
Elore szolok, hogy nagyon kezdo vagyok a temaban.
Szoval valami olyasmi megoldható esetleg, hogy HDMI-n keresztül összekötöm a laptopot a TVvel, s a TVt valamilyen hangkimenetét valamilyen kábellel rákötöm a házimozirendszerre?
Működne ez úgy, hogy be van kapcsolva a házimozi, de a hangot a TVtől (az pedig közben a laptoptól) kapja, s 5.1ben szólna a hang (természetesen ha 5.1es hangsávval rendelkezik az adott film)?
-
wurci
tag
válasz
#09634560 #46075 üzenetére
OK köszi!
Akkor ott tartok, hogy:
- 250 körül van a keret, de ha olcsóbb annál jobb
- első körben nem veszem meg a teljes 5.1-et, hanem 2.0 vagy 2.1-el indítok, és később bővítek
- az erősítőt kinéztem, szerintem Onkyo TX-NR509 lesz belőle kb 100e-ért.Tudnátok a fentiekhez hangszórókat ajánlani, és hogy milyen kábelt kell vennem?
Köszönöm!
wurci
-
Bull Boss
őstag
válasz
#09634560 #46005 üzenetére
most egy sima sony sztereó erősitőt nyúzok 2 órája fél hangerőn és még csak langyosnak se mondanám
gaz ez picit véknyabb olyan 1,5 cm van neki.. nem tudtok arra valami megoldást, hogy ha nem távirányitható egy erősitő, akkor milyen módon lehetne megoldani legalább a ki-be kapcsolást távirányitva? nincs ilyen távirányitható hálózati aljzat vagy ilyesmi?
-
Festina86
tag
válasz
#09634560 #45921 üzenetére
Azt meg még én nem próbáltam.
Holnap majd kipróbálom. Egyébként tényleg csak 1-2 koncertnél éreztem azt, hogy a túlzó basszus miatt, jobban szól pure audio módban. Szerintem egyébként a szoba akusztikával vannak gondjaim, túl kicsi a szoba a szetthez képest és nem jó akusztikailag. Mit érdemes a hangfalak mögötti falra rakni, Dorian által is használt szivacsot, vagy ilyen [link] szivacsot?
-
Festina86
tag
válasz
#09634560 #45910 üzenetére
Igazából azért váltottam át 1-2 koncert alatt pure audio-ra,mert túl soknak éreztem a basszust, és elnyomta a zene többi elemét. Ilyen volt például Madonna Sticky & Sweet Tour blu-ray lemeze. Lehet, hogy nekem van súlyos ízlés ficamom, vagy a rendszerem nincs jól beállítva. Azért is kérdeztem, hogy milyen módban kéne normálisan szólnia, mert nekem nincs összehasonlítási alapom más rendszerével, csak a sajátomat hallgatom. Családomban és baráti körömben senki sem áldoz ennyit hangfalakra, ezért nem tudtam még meghallgatni másét.
-
ginola
addikt
válasz
#09634560 #45911 üzenetére
Anno a 494 nem volt rossz cucc, de mára már eladhatatlan, sajnos, pedig beleéltem magam egy Nad 748+Swans RM300 szettbe, de így nem lesz semmi sem.
BBéci a Marantz 6006 is nagyon jó sztereóban, nemrég hallottam, nagyon tetszett.
Az Arcam sokaknak nem jön be küllemre, nem ismerik, és valljuk be kissé túlarazott
Aktív témák
Hirdetés
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest